Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת שלי - מה שכתוב בחתימה.

לחבר שלי יש

מגבר פריימיר - סיני פשוט

HU - JVC KG395

סאב - פיוניר 8' אינצ'

קומפוננט הרץ אנרג'י 6X9

איך זה יכול להיות שסאב כ"כ קטן אני מזכיר 8' אינצ' מנגן יותר חזק מהסאב שלי,וגם יורד יותר נמוך,והוא גם מדוייק :shock:

הסאב הזה פשוט מטורף.

הרכב שלו זה פיאט בראבו,שלי היא דהייסטו שרייד,האם זה יכול להיות שבגלל שהרכב שלו יותר קטן הסאב מנגן יותר טוב?

אנחנו נגיע למפגש בשבת ואני מאמין שתופתעו לא פחות ממני מהסאב הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

איך יכול להיות ?

בסופו של דבר הסאונד הסופי באוזניים שלנו מורכב מהמון גורמים , איכות הרכיבים זה רק אחד מהם.

אני לא אתחיל למנות כל דבר ודבר , אבל תיבה מתאימה , חיתוכים מדויקים בהתאם לרכב והרכיבים (הכוונה היא לא בהכרח החיתוך האופטימלי על הנייר אלה חיתוך מתאים לתנאים ברכב) אקוסטיקה ספציפית של הרכב וכו וכו ..

כל אחד מהגורמים משפיע על הסאונד וכל אחד מהגורמים משפיע על הגורמים האחרים . להגיע לאיזון נכון בין רכיבים זה משימה לא פשוטה בכלל באודיו ומשימה קשה עוד יותר ברכבים.

כנראה שאצלך המצב רחוק ממיצוי הפוטנציאל בעוד אצלו הפוטנציאל מנוצל היטב ..

כמו לדוגמא בתחרות האחרונה , אם אני זוכר נכון , הרכב הזוכה לא היה הרכב עם הרכיבים הטובים ביותר אלה הרכב הזוכה היה הרכב שבו המערכת ניצלה היטב את הפוטנציאל וזה הספיק..

ניצול הפוטנציאל של המערכת הוא גורם מכריע בתוצאה הסופית . רכיבים איכותיים לא עושים את העבודה בעצמם , צריך מתקין\בעלים מקצועי על מנת לנצל את הפוטנציאל.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כיוונים שעלולים לקחת מספר ימים ( ברצינות),התאמת האלמנטים לנפחים המתאימים להם,

בידוד(!),כיוון פאזות ועוד..

פורסם

מה זה אומר כיוון פאזות?

ואיך אפשר להגיע לכיוונים כאלו עד לרמה של כמה ימים עם מערכת פשוטה כל כך שהכיוונים היחידים הם חיתוכים פשוטים במגבר?

פורסם

שלום לך,

1. הבראבו לא יותר קטנה מהשרייד, אולי היא נראית ככה, אבל הן בערך באותו גודל.

2. נתחיל מהדבר הפשוט ביותר, מה גודל התיבה שלך? האם היא מותאמת לסאב, או שהיא תיבה סתם תיבה אוניברסלית?

פורסם

אני לא זוכר כמה אבל מדדתי אותה בעבר, והיא מתאימה להמלצות יצרן.

תיבה שנבנתה ספציפית לסאב שלי.

אומנם לא מקורית (פתוחה) אלא אטומה.

והבראבו היא יותר אקוסטית מהשרייד זה בטוח,כל דלת של הבראבו זה טנק קטן,השאלה עד כמה זה משפיע,והאם עד כדי כך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כן ,הסאב יכול גם לנגן באטומה,והנפח שמדדתי ,זה הנפח שמצויין באתר לתיבה אטומה.

למה אני לא הופך אותה לפתוחה?

א.כי אני לא אוהב את אופי הסאב בתיבה פתוחה (הוא גם לא יותר עוצמתי באופן משמעותי בפתוחה)

ב.כי צריך לבנות תיבה חדשה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ההמלצה לעבור לפתוחה הייתה רק אם הסאב לא מותאם לתיבה אטומה, או שהנפח המצויין הוא לא לאטומה.

כנראה, שכמו שכבר נאמר, פשוט תצטרך לשחק קצת עם הכיוונים עד שתגיע לתוצאה שתספק אותך יותר.

כמו כן, כדאי אולי לעבור על ההתקנה לראות שהיא בוצעה כמו שצריך (חיבורי חוטים וכו').

בהמחשה, מערכת עם רכיבים סופר איכותיים שלא מותקנת כראוי ולא מכוונת כראוי זה כמו שתראה זקנה בת 50, על מרצדס AMG, נכון יש המון יכולת לרכב בתיאוריה, אבל במציאות הנהג לא מוציא ממנו כלום.

באחד הרכבים שלי קניתי מערכת מאוד איכותית מבחינת רכיבים, ואת כל הרכיבים גם קניתי בערך בחצי ממחיר השוק שלהם, ממש בזול.

אז בהמשך לקו הזול - הלכתי והתקנתי את המערכת במקום הכי זול שמצאתי. על מדרכה ביפו. זה באמת היה זול.

אני לא יכול להתחיל לתאר את הזוועה שבהתקנה.

שמעו חרא. באמת חרא.

רדיו דיסק + 4 רמקולים מהחברה היו נשמעים הרבה יותר טוב מהמערכת שלי.

כמובן שהתקנתי הכול מהתחלה, הפעם לבד, כולל כמה בניות וזה לקח הרבה זמן. כסף זה לא עלה לי כי היה לי את כל הרכיבים הנדרשים, אבל אני רוצה לציין שאז באמת הבנתי מה משמעות ההתקנה.

עכישו אני לא אומר שההתקנה שלך לא טובה, אבל שווה לעבור עליה ואחרי זה להשקיע קצת זמן בכיוונים.

גם דרך הרדיו דיסק וגם דרך המגבר.

אני לא יודע אם אתה מגיע למפגשי הפורום, אבל אם לא, תבוא אולי פעם אחת, שמישהו אחר יעיף מבט, אולי הוא יראה משהו שאתה לוקח כמובן מאליו.

וגם תמיד ישנה האפשרות שפשוט הסאב שלו יותר טוב, אתה יודע, הגודל לא תמיד קובע...

אפילו שאני מאמין ב-99.9% שעם קצת השקעה וכיוונים הסאב שלך יישמע אחרת לגמרי.

ועוד המלצה, אל תגרר עכשיו לשרשרת ביזבוזים ורכישות (חומרי איטום וכו') לפני שאתה ממצה לחלוטין את כל מה שאתה יכול לעשות חינם.

תנסה לקחת את הסאב שלו ולשים אצלך באוטו, תראה איך שומעים, מה ההדל בין הרכבים/מגברים.

אם תשים את הסאב שלו באוטו שלך ויישמעו מדהים אז ניתן אולי להצביע על בעיה בסאב.

או שתחבר את שלך אצלו וישמעו מצויין אז הבעיה יכול להיות בכיוונים, מגבר או אקוסטיקה ברכב.

בקיצור, התפשטתי פה יותר מדיי לכיוונים אחרים - אבל הרעיון הכללי מאחורי מה שאני אומר:

תנסה להוציא את המקסימום ממה שיש לך, בעזרת קצת סבלנות והשקעה.

וגם תשווה את הסאב לזה של החבר לראות שאין לך בעיה בסאב.

פורסם

השאלה היא איך באמת כוותה שהוא יורד נמוך, שהוא מדוייק יותר, ומה ההגדרה חזק. זה גם שאלות, שאתה חייב לשאול את עצמך! עוד משהו, אם שמעתה איזה קטע אחד במוסיקה או ששמעתה איזה 5 דקות וקבעתה שהסאב שלו יותר טוב זה לא מספיק.שלא נידבר על סוגי מוסיקה שונים. או קי?

אם זה כל כך פשוט אז כמו שאמר קודמי. קח את הפיונייר שלו שנישמע לך הרבה יותר טוב. תכניס את הסאב שלו לרכב שלך, תחבר אותו ואז תנסה לישמוע. נישמע לך יותר טוב. תמכור את הסאב שלך תקנה את הפיונייר שיש לו. ואתה מרוצה. אם לא נישמע לך טוב. אז תשב ברכב שלו עם הסאב שלך. נישמע טוב...? אולי בעיה היא במגבר? אז תנסה להחליף מגברים בינו לבינך. זה לא בעיה גדולה. אם בכל מצב אתה לא מרוצה אז תחזור עם שאלות!

פורסם

ישבתי איתו ברכב ובדקתי הרבה סוגי מוזיקה.

שמנו דראם אנד באס - טרקים ספציפים אפשר לשמוע שהסאב יותר זריז

בשחורה - מרגישים שהוא חזק יותר ונשמע כאילו הוא יורד יותר נמוך - לא בדקתי את זה עם טראקים יעודיים .

שמתי אותו אצלי ברכב והוא נשמע פשוט גרוע,ההרץ שלי טוב ממנו.

בבראבו של החבר הוא נשמע מצויין.

כנראה זו האקוסטיקה של הרכב,דבר שהדהייסטו שלי בכלל לא מצטיינת בו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה יכול לסובב את הסאב במספר זוויות עד שתמצא את המתאימה לך ביותר, ברכב שלי הסאב היה מופנה לכיוון השמשה הקדמית, שהוא היה מסובב הוא נשמע הרבה פחות טוב

• תוכן חדש...