Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הלכתי עם הרכב למבחן הרישויי השנתי בו התגלה כי בלם היד תקול ועובד רק על גלגל אחד.

הלכתי עם הרכב למוסך והתקלה איננה כתוצאה מכבל קרוע, אבל למיטב הבנתי המנגנון הזה עובד בצורה זהה לכבלהמעצור

באופניים ולכן לא ברור לי כיצד יכול להיות מצב בו רק גלגל אחד פועל בזמן שהשני פועל אבל לא באותה עוצמה.

המוסך ניסה לסד זאת אבל ללא הצלחה, נאמר לי שיש צורך להחליף את הכבל של מנגנון בלם היד והוזמן לי אחד (שאמור להגיע ביום א' הקרוב).

אם מישהו יוכל להסביר לי כיצד יכולה להיווצר תקלה מסוג זה אשמח מאוד מאחר ואני לא הצלחתי להבין כיצד זה קורה.

בנוסף אשמח לדעת האם החלפה של כבל מסוג זה היא פעולה שמצריכה פירוק גדול של הרכב (שטיחים וכו') או שפעולת ההחלפה הינה פעולה פשוטה.

תודה לעונים ושבת שלום,

צחי.נ

פורסם

שלום,

כעיקרון לכל גלגל מגיע כבל נפרד ולכן בעיה באחד הכבלים (קריעה לצורך העניין) אוליי תגרום לאחד מהם להפסיק לתפקד (אני אומר אוליי כי אני לא בטוח שאם אחד מהם חפשי אז השני מתפקד). לדעתי זה מצב מאד לא שכיח ובכלל מצב שנדרש להחליף את הכבל לא שכיח.

לדעתי צריך לבדוק שהמנגנון בתוך התוף תקין ומכוון ככל שניתן לכוונו.

מאחר ואני לא מכיר בוודאות את המנגנון אצלך אני לא יכול לדייק בדבריי.

ממליץ לך להרים טלפון למוסך רון (פרטיו והמלצות בפורום אוף טופיק) ולשאול אותו אם יתכן הדבר, לדעתי זה לא סביר אבל אני לא מכיר את התקלות השכיחות בדגם הזה. בכל מקרה הכבל עובר ברובו תחת הרכב. ראה השרטוט המצ"ב.

brake cable.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

בפולו 2001 מנגנון הבלם האחורי הינו מסוג בלם דיסק ,

המנגנון פועל באמצעות שני כבלים נפרדים שמתחברים לידית בתוך הרכב

וכל אחד פועל על גלגל אחד ,ולכן יש מצב שכבל אחד לא תקין/קרוע והשני

נשאר תקין .

התקלה לחלוטין אינה שכיחה בפולו הזאתי ולרוב מגיעה מנזק שנגרם

לכבל כתוצאה ממכה בתחתית הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום ותודה לעונים,

עד כמה שידוע לי הרכב לא נפגע בחלקו התחתון הכבל הבעייתי אינו קרוע (שאם כן הוא לא היה בולם בכלל את הגלגל)

המנגנון שם, למיטב הבנתי פשוט מאוד ואני לא מצליח להבין מה יכולה להיות הסיבה לתקלה מסוג זה...

הריי גם אם הכבל תקוע בתוך המוביל שלו ולא חוזר למצבו המקורי זה לא היה אמור להשפיע על מידת המתיחות של הכבל בסוף

המהלך של ידית בלם היד (אלא אם לא הבנתי את אופן פעולת המנגנון בצורה נכונה)

צחי.נ

פורסם

הוספתי תמונה על מנת לעזור אולי בפתרון הבעיה.

הסיבה היחידה שאני יכול להעלות על דעתי למקרה מסוג זה של תקלה, הינה שהגריז הנמצא בכבל התייבש ואינו מאפשר משיכה טובה של הכבל וכתוצאה מכך, גורם לבלימה שונה בין הגלגלים

26-01-08_1000.jpg

צחי.נ

פורסם
(שאם כן הוא לא היה בולם בכלל את הגלגל)

בלם היד פועל על מערכת מכאנית של כבל והבלמים הרגילים עובדים על לחץ שמן. זה שבלם היד לא עובד לא קשור לבלמים הרגילים.

בכל מקרה גש למוסך רציני, לא צריכה להיות שם בעיה לאתר מייד את הבעיה.

• תוכן חדש...