Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו 2002 - עזרה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

כבר ביקשתי יעוץ לפני יומיים בנוגע לרכישת מונדאו 2002 ובתגובות{המעטות } שקיבלתי הוצע לי לבדוק רשיון {לודא שלא מליסינג} ובסה"כ חווד חיובי .

התברר לי לאחר שיחות עם מס' אנשים {שלא דרך הפורום } שהרכב מאוד נוח {עשיתי סיבוב - צודקים } , אך יש לשים לב לשני דברים עיקריים , האחד סחירות מאוד נמוכה ודבר נוסף עלויות אחזקה יקרות , כמו כן הוסיפו כי לבדוק היטב את מערכת החשמל ברכב הזה .

כמו כן קראתי מבחן יד שניה באתר של אוטו ושורה תחתונה של הכתבה - מומלץ לרכוש את הרכב הנ"ל.

מה שהכניס אותי ל"בלבול" הוא שיחה עם מוסך שקרוב למקום מגורי {לא מוסך מורשה של היבואן } שהמליץ לי לא להתקרב לרכב הנ"ל כי "יש לו הרבה תקלות " כמובן שהמליץ על יפניות ואם כבר פורד אז פוקוס.

למה הכוונה בעליות גבוהות ? הרבה מעל ממוצע מול רכב יפאני כמו מאזדה לאנטיס.

דרך אגב ההתלבטות שלי היא בין המונדאו2002 היותר נוחה ומואבזרת ומול המאזדה לאנטיס 2001-2000שנחשבת ליותר אמינה

ובחזרה למונדיאו המדוברת...

אני עומד לקחת את הרכב לבדיקה בימים הקרובים אבל הייתי מעוניין לקבל כמה שיותר תגובות {בבקשה אל תתעצלו } במיוחד מבעלי רכב זהה וכן ממנהלי האתר כדי לגבש לעצמי עמדה יותר ברורה.

הנתונים שיש לי עד כה על הרכב לאחר שראיתי אותו ונסעתי עליו במשך מס' דקות:

יד ראשונה פרטית

145000 ק"מ.

המוכר מצהיר שהרכב ללא תאונות בכלל כולל התחייבות שלו{כמובן שנתון זה יאומת או ישלל אם אקח לבדיקה }.

שמור פנים\חוץ . בהסתכלות {לא מקצועית } שלי לא זיהיתי תיקוני צבע ו\או פחחות

מצבר מחודש דצמבר 2007 {די חדש }

צמיגים במצב מצויין

טסט עד אוגוסט 2008 .

נסעתי על הרכב מספר דקות - נסיעה חלקה ומאוד נוחה.

מחירון 57k , לאחר משא ומתן הסכים לרדת ל- 50k וזאת כמובן לאחר שטענתי בפניו שהרכב אינו סחיר והקילומטראג' קצת גבוה מהממוצע. כמו כן סוכם שאם תתגלנה בעיות מהותיות בבדיקה המוכר יוריד עוד במחיר .

אשמח לקבל כמה שיותר תגובות בהקדם האפשרי

המון תודה !!

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

אין רכב שמתקרב לנוחות ביצועים ואבזור במחיר הזה.

אני ממליץ לך לקחת את הדגם GHIA ולא את הפשוט.

הרכב פשוט ענק מבפנים. רכב משפחתי אמיתי,ולא פוזה.

גיר ומנוע אמינים במיוחד, בתנאי ששמרו אליו. גיר הגב, הוא של מזדה [הכוונה היא: דרך אגב, הגיר הוא של מאזדה?].

בנוסף לכל, רכב בטיחותי מאוד. הרכב תוכנן 100% דרך המחשב. רמת הנצילות של הפנים הוא יותר מ95%

עם מדובר על הדגם GHIA ,אז 6 כריות אוויר ווילות צד ABS EBD כסטנדרט.

אני לא זוכר את ההבדלים, אבל יש 3 דורות לדגם 00-07

שבכל שלב,היו משפרים את רמת האכות ואמינות.

בקיצור, תבדוק שכל הדברים עובדים (חלות חשמל וכו') ותקח את הרכב.

אני רק היתי ממליץ לחפש דגם עם שנתון כמה שיותר גבוה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

פרסמת את ההודעה בסוף שבוע, רבים מהגולשים בפורום מקדישים את סוף השבוע למשפחה, טיולים, חברה ועוד הרבה דברים מעניינים ומרתקים מעבר ללשבת מול המחשב.

התאזרות בסבלנות היא שם המשחק. בינתיים, אתה יכול להשתמש בכפתור ה"חיפוש" שנמצא בבאנר בראש הדף, בצד שמאל שלו.

אתה תתפלא איזה כמויות מידע תקבל בהקשה של פורד מונדאו, דובר עליה פה באריכות.

מעבר לזה, אם תשים לב, בתחתית העמוד הזה מופיע תמיד רשימה של 5 קישורים שכולם קרובים לנושא השרשור, פה, הם כולם דנים במונדאו.

לגופו של עניין, עלות לא יותר יקרה מכל משפחתית אחרת בסגמנט ובשנתון שלה, רכב מצוין ומומלץ שלצערנו הרב סובל מסחירות מאוד נמוכה.

מעבר לכל ההמלצות, אני חושב שהמחיר שפרסמת קצת גבוהה מידי אבל אם הרכב הוא שמור מאוד (וכמו שהבנתי יד 1) אז המחיר בעצם לא ממש רלוונטי כי אתה בעצם מוציא עכשיו את הכסף שהיית מוציא בעתיד על רכב לא שמור.

להבא, לא מקובל לפתוח שרשור נוסף באותו נושא תוך יומיים ובטח לא הכותרת הצעקנית הזאת.

אנחנו מאוד משתדלים לעזור כאן אבל אם זה מתעקב, קבל זאת בהבנה.

במידה והמודעה הזאת מיד 2 היא אכן פרטית כמו שכתוב, שים לב להורדת המחיר הדרסטית והוא עוד כותב שהוא גמיש :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי מדובר בדגם GHIA , מאחר וראיתי בתוך הרכב 6 כריות אויר ובקרת שיוט בגלגל ההגה כמו כן במחירון הרכב הזה , שנת 2002 עד 2007 כתוב GHIA ולא ראיתי שיש קטגוריה {"פשוטה" }בשנתון זהה ונפח מנוע 2000 .

האם המילה GHIA צריכה להופיע גם ברשיון הרכב ?

בכל מקרה תודה על התגובה המהירה.

אשמח לתגובות נוספות

פורסם

bagira ..שלום,

מסכים איתך שבסופ"ש לא כולם ליד המחשב , בד"כ גם אני לא , פשוט עלי לקבל החלטה די מהירה והחשוב שתהייה שקולה לפני שאקח לבדיקה ואפרד מ- 50k...{+ עלות הבדיקה }

לא מדובר במודעה שצרפת מיד 2 , אלו הם בכלל לא נתונים של הרכב שכתבתי.

קראתי את כל מה שנכתב באתר לפני שהעלתי את בקשתי לחוו"ד מהפורום ,מהסיבה העיקרית שרציתי התייחסות לא רק כללית לגבי הדגם אלא גם עפ"י הפרטים שכתבתי של הרכב הזה {שנה ,ק"מ, יד וכו'}.

הייתי שמח לתשובות\ מידע קצת יותר מפורט בנושא תקלות מיוחדות אם יש ועלויות אחזקה טיפולים\תיקונים\חלפים.

בנושא נוחות {הרגשתי כי נסעתי }ובטיחות הבנתי שהרמה היא טובה מעל הממוצע

מתנצל על הכותרת ה"צעקנית" {לא מתוכנן, כנראה שמעידה על "לחץ" לפני קנייה..}ובאמת מודה לך על הנסיון לעזור

פורסם

ymenash

סה''כ רכב אמין, אך יש לו בעיה עיקרית אחת מבחינה מכאנית: בית המצערת נוטה להתפרק ודורש החלפה. המחיר הוא כ-5000 (חמש אלף) ש''ח, אז כדאי לבדוק אם החלק הנ''ל הוחלף קודם, או בתקופת האחריות. אם לא, כדאי לקחת בחשבון את ההחלפה. בדרך כלל ההחלפות בוצעו בסביבות ה-100.000 ק''מ

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אחרי 150000 ק"מ צפה לבלאי מואץ בתיבת ההילוכים. יש סיכוי שהיא תחזיר את נשמתה לבוראה בתוך 50000 הק"מ הבאים (ויש סיכוי שלא - אבל זה סיכוי קטן יותר). מעבר לכך מדובר במכונית מצוינת ותמורה נהדרת לכסף. עלויות האחזקה הרגילות לא אדירות, צריכת הדלק הממוצעת היא כ-1:10 בנסיעה מעורבת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המונדיאו היא הקנייה הכי טובה שתוכל לעשות כמכונית משפחתית מהשנים האלו.

אתה צריך להבין שהמוסך הזה שהלכת אליו לא נוסע באוטו הזה ביום יום, אלא פוגש אותו רק בטיפול או תקלה.

מבחינתו? האוטו הכי טוב זה סובארו 88', חלקים בשפע, ניתן לתקן בקלות ואין יותר מדיי סיבוכים.

מבחינתך כנהג, וכבעל הרכב, יש השקפות אחרות שצריך לקחת בחשבון.

אתה חייב להבין מאיפה באה חוות הדעת של אדם מסויים.

המודיאו תהיה פרטנר מדהים, רכב מצויין בהחלט, ובשנתונים הראשונים שלה, לדעתי רק הפאסאט יכולה להתחרות בה.

יש בה איכות שאין כמעט באף מנהלים אחרת (שוב, חוץ מהפאסאט).

מה שכן, לדעתי, הפאסאט שורדת פחות טוב את השנים.

בקיצור, אין שום סיבה למה לא לקחת את המונדיאו.

רק תבדוק טוב איזה מונדיאו אתה לוקח.

תלך על רכב עם עבר פרטי בלבד (את הליסינגיות קשה למכור פי 10 מאשר את הפרטיות כיד 2).

תנסה לחפש רכב עם יד כמה שיותר נמוכה (1 או 2).

המונדיאו שמצאת עשתה כ-30K ק"מ בשנה. זה לא מעט אבל אם אתה לא נוסע יותר מדיי, אז תוך כמה שנים זה ייתאזן ובנוסף, עדיף רכב שנסע יותר, אבל זה עשה זאת בשיוט בכביש בין עירוני מאשר רכב שכל החיים ישב תקוע בפקקי ת"א.

תבדוק את ההיסטוריה של הרכב. נאמר לך פה על בעיה במצערת (לא מכיר)

מה שכן בקשר לגיר - מניסיון עם הרבה מונדיאואים, רובן ככולן מושכרות/ליסינג, מעולם לא נתקלתי בבעיית גיר כלשהיא, גם ברכבים עם קילומטרז' נושק ל-200.

אף פעם לא הכנסתי מונדיאו למוסך על בעיות גיר, ובכלל רוב הבעיות של הרכב היו קשורות להתקנות מקומיות לא טובות.

פורסם

האם מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה לפני קנייה אמין ויסודי באזור הצפון {כרמיאל\עכו\נהריה\מעלות } עבור המונדאו המדוברת ?

פורסם
:?:

תוכל לפרט?

במונדאו 2.0 יש את הגיר CD4E שהוא זהה לגיר של מזדה LA4A-EL

קשה לי כך מהראש לשלוף של מי הפיתוח, אבל זה לא משנה. הגיר הספציפי לא התקלקל עף פעם בהיסטוריה שלו.

התקלות היחידות שהיו לו, זה עקב שימוש בשמן לא נכון.

לפותח, זה ההיסטורייה של הדגם

Awards

• 2001 Car Of The Year for performance and reliability.
  • 2001 Top Gear Car of the year Award
  • 2002 Ghia X and ST, awarded for best Prestige Family Cars In Europe.
  • 2003 Best Family car- beating rivals such as Honda Accord and Toyota Avensis
  • 2005 Award for 'excellent' by NCAP, crash test.
  • 2006 What Car's Best Used Family Car
  • 2007 AutoExpress Car of The Year (British magazine) said that all-new Mondeo is "Ford's finest ever car")
  • 2007 Fifth Gear Award for best Family newcomer

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...