Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק לייעוץ ברכישת רכב באזור ה-70K.

היום אני נוהג על מזדה 3 2007 (ליסינג) ובסה"כ אני די מרוצה.

הדרישות שלי מהרכב הן:

1. בטיחות - פחות מ-4 כריות אוויר לא מתקבל. עדיפות לרכב המופיע ב-Euroncap עם ציון של לפחות 4 כוכבים.

2. אמינות

3. חסכוני בדלק

4. רכב קטן - בד"כ ייקח מקסימום 2 אנשים.

5. גיר אוטומטי

מאחר ואני מתעתד להיות סטודנט בקרוב, אני זקוק לרכב שמידת השקעת הזמן שלי או ההשקעה הכספית שלי בו תהיה מינימאלית ככל האפשר.

מבחינת רכבים חדשים, נראה שהמזדה 2 עונה יפה לדרישות שלי, אולם היא לא ממש זמינה בתקציב (חדשה מדי...).

תודה מראש על העזרה :-)

פורסם

בינתיים אני חושב על טויוטה קורולה 2003 או מאזדה 3 2004.

מה דעתכם ? יש אלטרנטיבות טובות ?

פורסם

איך קורולה או מזדה 3 נכנסות בהגדרה רכב קטן?

יש לך: פונטו ספייס דגם ELX.

פולו

טויוטה יאריס.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

מחזק - יאריס אחלה בחירה!

אמין מאד, חסכוני, זול לתחזוקה, ולא חלשה כמו שנראת.

1.3 אוטומט 87 כ"ס.

* תבדוק גם סוזוקי סוויפט אם נכנסת בתקציב.

פורסם

אני דווקא מחזק את הספייס- חסכונית מאוד ונוחה לאחזקה, סחירה ביותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה על ההמלצות.

בהתחלה גם הייתי נעול מאוד על היאריס, אבל מבט באיבזור הבטיחותי שלו מונע ממני לקנות אותו. פרט לכך הוא נמכר במחירים הדומים לקורולה ולמאזדה.

איך הפונטו מבחינת אמינות ?

עוד אופציה שראיתי היא הסיריון.

רכב קטן זה יתרון, אבל אני לא אוותר על אמינות או בטיחות בשביל זה.

פורסם

אני לאורך כל התואר (4 שנים פלוס) נסעתי בפולו, נהניתי כל רגע והיא מעולם לא איכזבה אותי.

גם יאריס היא קניה מעולה.

אני הייתי מתחיל בחיפוש יאריס + פולו (עם עדיפות ליאריס) וקונה את זו במצב הטוב ביותר שהייתי מוצא.

ב70 אלף ש"ח אפשר לקנות פולו שנת 2005 בערך , ויאריס משנת 2002/2003 ככה.

רכב גדול יותר לא הייתי קונה (אלא אם כן אתה בעל משפחה) ,

פונטו - לא כ"כ מומלץ לפי חברים שנאלצו לבלות פה ושם במוסכים במהלך התואר. (גם לא קליאו ו206 שהיו לחברים נוספים לספסל הלימודי)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

כפי שאמרתי, יש לי בעייה עם היאריס - האיבזור הבטיחותי שלו בעייתי מבחינתי. אני מעדיף לשמור על עצמי ועל הנוסעים באוטו קצת יותר, מאשר רכב סחיר קצת יותר בשעת המכירה.

הפולו נראית מאוד נחמדה. מבחינת Euroncap היא קצת גבולית, אבל נראה שעדיין עושה את העבודה סה"כ. מבחינת אמינות ומחיר חלקים, איך היא ?

עוד כמה רכבים שהייתי רוצה את ההתייחסות שלכם אליהם:

1. דייהטסו סיריון - נראה לי ששנת 2006 יכולה להיכנס בתקציב.

2. סיאט איביזה.

3. אופל קורסה

4. פולקסוואגן פולו

עוד דעות על הפונטו יתקבלו בברכה גם כן.

אני נוסע (לפחות היום, קצת קשה לצפות לאורך 4 שנים מהיום) קצת פחות מ-1500 ק"מ בחודש בצורה רגועה יחסית (והרבה מחוץ לעיר). אני מגיע היום עם המאזדה 3 למשהו באזור ה-1:11. אני מוכן לחיות עם נתוני צריכת דלק דומה וזאת הסיבה שהרכבים הגדולים יותר (המאזדה 3 והקורולה) עדיין ברשימה מבחינתי.

חשוב (אולי) לציין שזה הרכב היחיד שיש לנו במשפחה (שהיא מאוד קטנה). אבל, עד היום, לא נזקקנו ליותר מקום מאשר מה שרכב מיני יכול להציע.

פורסם

מצטרף להמלצות על הפונטו.

הELX הקודמת שלי שירתה אותי נאמנה במשך השנתיים וקצת שהיא הייתה אצלי, ללא שום תקלה. גם הנוכחית אגב מפגינה אמינות טובה מאוד.

צריכת דלק עירונית של כ-1:13.5 ק"מ לליטר.

מדובר בגרסה עם הגיר הרציף.

!AWDSOME

פורסם

למיטב הבנתי הפונטו הישנה (עד הגרנדה פונטו) הגיע רק עם 2 כריות אוויר, מה שקצת גורם לה להיות בעייתית עבורי. הגירסה החדשה כבר עולה יותר מהתקציב שלי.

הצעות נוספות ?

ושוב, תודה מראש על העזרה.

פורסם

לפונטו דור שני (ספייס) היו אכן 2 כריות אוויר, 4 כוכבי ריסוק. היא הייתה הבטוחה בקטגוריה אם זכרוני אינו מטעה אותי.

!AWDSOME

פורסם

ליאריס (עם 2 הכריות אוויר שלה) יש ציון גבוה יותר ב-Euroncap.

כך שכנראה שאם אתפשר על העניין הזה (למרות שיהיה לי חבל מאוד להתפשר על זה), אני אעדיף אותה.

האופציות שהמליצו עד כה (בעלות אופציה ל-4 כריות אוויר):

1. הונדה ג'אז (ראיתי המלצות בשירשורים אחרים)

2. פולקסוואגן פולו

3. דייהאטסו סיריון

2 כריות אוויר:

1. טויוטה יאריס

2. פיאט פונטו ספייס

אופציות נוספות שאשמח לקבל את התייחסותכם:

1. סיאט איביזה

2. אופל קורסה

חוץ מזה, אני עדיין מתלבט אם פשוט כדאי לי לקחת מאזדה 3 2004 או טויוטה קורולה 2003.

תודה לעוזרים

פורסם

קליאו B היא לדעתי אופציה טובה במיוחד אם אתה מוצא גרסת 1600.

קח את המבחנים של euroncap בערבון מוגבל. הם תמיד בוחנים שם את הרכבים בתצורות המאובזרות ביותר מבחינה בטיחותית. בארץ המכונויות נמכרות בדר"כ (במיוחד היפניות) עם אבזור דל בהרבה לכן הציון שאתה רואה לא תמיד משקף.

פורסם

אני מודע לעובדה המצערת הזאת. אני תמיד משווה את האיבזור שנבחן ב-Euroncap עם מה שזמין בארץ.

למיטב ידיעתי מספר ההרוגים בתאונות דרכים ירד בשנה שעברה בצורה דראסטית. לדעתי אחת הסיבות לכך היא שבמזדה 3 - רכב הליסינג הנמכר בארץ יש 6 כריות אוויר בכל הדגמים (וכך גם בפורד פוקוס שגם נמכרת בליסינג מאוד טוב).

בכל מקרה, בדגמים שכתבתי בהודעה הקודמת כמובן שהתכוונתי לדגמים המאובזרים יותר בעלי התיבה האוטומטית.

• תוכן חדש...