Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן להשיג את הנוזל הזה ברשתות ACE אוטו דיפו או בהום סנטר ?

אם לא יש נוזל אחר שתמליצו עליו שיתאים לרכב שלי ?

תודה למשיבים ולילה טוב

פורסם

בארץ לא ראיתי נוזל קירור של מוטורקראפט, אבל אתה מוזמן לבדוק באמת ב"דלקול", הם היבואנים 1-800-70-70-17

כהמלצה הייתי מציע לך נוזל קירור של VALEO הירקרק, שכתוב עליו PROTECTIV -40

זה בדיוק מה שנדרש על פי התקן ברכב (40% אתילן גליקול), לאחרונה מילאתי כזה במאזדה 6 (הגלון שבתמונה).

72961137.jpg

דרך אגב, גם נוזל קירור "דלקור" בג'ריקן הכחול מתאים לרכב, לפי דעתי בו משתמשים במורשה

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

40% אתילן גליקול זה טוב, אבל על איזו חבילת תוספים מבוסס הנוזל?

מאיזו שנה המונדיאו?

אם מעל 98' אז הנוזל המתאים הוא בטכנולוגיית HOAT והנוזל האיכותי המתאים והזמין בארץ הוא Zerex G-05 מבית Valvoline.

פורסם
40% אתילן גליקול זה טוב, אבל על איזו חבילת תוספים מבוסס הנוזל?

מאיזו שנה המונדיאו?

אם מעל 98' אז הנוזל המתאים הוא בטכנולוגיית HOAT והנוזל האיכותי המתאים והזמין בארץ הוא Zerex G-05 מבית Valvoline.

תודה לכולם על המידע , ואכן המונדיאו שנת ייצור 04 ( שכחתי לציין ) , אבל אף אחד לא ענה על שאלתי , האם ניתן להשיג את הנוזלים הללו באחת מהרשתות או בתחנות דלק במחיר סביר , כי ממש לא בא לי לנסוע במיוחד לעיר הגדולה כדי לרכוש את הנוזל .

פורסם

איזה מצחיק אתה, לפחות ציין את האיזור שלך

בתחנות דלק זה מחיר משולש

חפש בהזדמנות בחנויות חלפים

פורסם

לא חשבתי שאיזור מגוריי חשוב לעניין ( מלבד זאת ציינתי את הריחוק שלי מהעיר הגדולה )

בכל אופן רכשתי בהום סנטר גלון של פרסטון במחיר כנראה די מופקע של 69 ש"ח , הנוזל הינו כתום והרכב שלי היה ממש צמא ושתה את ה-כ-ל .

נקווה שהצמאון לא קשור לנזילה \ הזעה \ תקלה במערכת הקירור .

תודה וליל מנוחה .

פורסם
הנוזל הינו כתום והרכב שלי היה ממש צמא ושתה את ה-כ-ל .

נקווה שהצמאון לא קשור לנזילה \ הזעה \ תקלה במערכת הקירור .

תודה וליל מנוחה .

אתה רציני? זה 3.78 ליטר.... זה כמעט כל מה שנכנס.... לא היה לך בכלל נוזל קירור במערכת? איך אתה נוסע?

פורסם

יש לי תחושה שאתה עוד תשוב אלינו בקרוב...

מומלץ לבדוק את עניין חוסר נוזל הקרור במוסך.

אתה מתאר חוסר בכמות גדולה של נוזל, דבר (שכנראה) מצביע על תקלה.

עקוב בתדירות אחר מופלס הנוזל.

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
אתה רציני? זה 3.78 ליטר.... זה כמעט כל מה שנכנס.... לא היה לך בכלל נוזל קירור במערכת? איך אתה נוסע?

האמת שאני הבחנתי בבעיה רק יומיים לפני כן וזאת עקב פעילות של המאוורר הנוסף או המהירות הכפולה שלו ( כמו הרעש שמפיקה המערכת כאשר מדליקים מזגן בקיץ )

חייב לציין שחום המנוע לא עבר את המחצית מלבד פעם אחת כשעמדתי ברמזור ורק קצת מעל לאמצע .

כך שאני מסיק שמערכת הקירור לא התריעה על חוסר רציני של נוזל , וחום המנוע לא טיפס לרמות מסוכנות מהסיבה שכנראה שבכל זאת היתה כמות מסויימת במערכת שכן ביצעה את פעולתה אבל לא כנדרש .

אני מתכוון לעקוב אחרי מפלס הנוזל בימים הקרובים , ובטיפול הבא ההולך וממשמש אבקש לבדוק את העניין .

שבת שלום

פורסם
האמת שאני הבחנתי בבעיה רק יומיים לפני כן וזאת עקב פעילות של המאוורר הנוסף או המהירות הכפולה שלו ( כמו הרעש שמפיקה המערכת כאשר מדליקים מזגן בקיץ )

חייב לציין שחום המנוע לא עבר את המחצית מלבד פעם אחת כשעמדתי ברמזור ורק קצת מעל לאמצע .

כך שאני מסיק שמערכת הקירור לא התריעה על חוסר רציני של נוזל , וחום המנוע לא טיפס לרמות מסוכנות מהסיבה שכנראה שבכל זאת היתה כמות מסויימת במערכת שכן ביצעה את פעולתה אבל לא כנדרש .

אני מתכוון לעקוב אחרי מפלס הנוזל בימים הקרובים , ובטיפול הבא ההולך וממשמש אבקש לבדוק את העניין .

שבת שלום

חבר, אתה משחק באש! זה יעלה לך ביוקר.

1) אין לך התראה במערכת על חוסר נוזל קירור במערכת, אתה טועה בגדול. אתה חייב לבדוק נוזל קירור במיכל העיבוי, הוא חייב להיות בין MIN ל-MAX, זה הכל.

2) מחוג הטמפרטורה (טמפרטורתנוזל קירור, יש לציין) תזוז ממקומה רק במקרים חריגים במיוחד. אתה ציינת שהיא אכן זזה כאשר עמדת ברמזור, זה אומר רק דבר אחד: התחממות רצינית של המערכת. במקרה ובימים האלה הייתה בחוץ שמש ולא קריר, לא היית מגיע רחוק מהבית

3) כאשר המערכת תתחמם באופן קריטי המחוג יעלה עד למקסימום במהירות, ואני לא בטוח שתוכל להבחין בכך מיידית.

4) יש חשש רציני לנזק בלתי הפיך למנוע שבא וקרב, יכול להיות שאפילו כבר קרה. תבדוק אם אין לך כבר מים בשמן מנוע. הכמות שאתה מילאת זה בערך 90% מכל הכמות במערכת, דבר המציין כי אין לך נוזל קירור במערכת כלל.

אם תמשיך לנסוע בשיטה שלך תכין כבר עכשיו כמה אלפי שקלים טובים. אם יהיה לך מזל, זה יהיה רק כמה אלפים לראש מנוע, במקרה הגרוע זה יגיע לסביבות ה-10 אלפים למנוע חדש. בהצלחה ושלא נראה אותך בצד הדרך בסוף שבוע הזה.

פורסם
זה אכן מחיר מופקע,את הפרסטון שרכשת רכשתי ב40 ש"ח טבין וטקילין.

הוא רכש את הבקבוק האפור, שהנוזל שבו אמור לחיות 5 שנים.

אתה רכשת את ההבקבוק הצהוב, שהנוזל שבו יכול להחזיק רק שנתיים.

עדיין סביר להניח שהחבר שילם מחיר מופקע.

ד"א אני קונה את הבקבוק הצהוב ב35 שקל.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

למרות הטפות המוסר וההצלפות שנזרקו כאן על המחדל \ חטא האיום שלי ( ועל כך שלא פתחתי מכסה מנוע אחת לשבוע ותחבתי את פרצופי לתוך מיכל האידוי , ולא גיליתי בזמן את חסרונו של הנוזל המדובר - ) אבוי .

שמחה לאיד זה דבר נורא .

תודה בכל אופן ...

• תוכן חדש...