Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש 'אומים השתולים'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היכן ניתן למצוא אומים השתולים בתוך חומר (פלסטיק במקרה שלי) ונראים כך:

insert.jpg

עד כה, חיפשתי ב'כל תבריג' וכן ב'בית הבורג' בת"א ולהם היה אום כזה, אך למטרת נעיצה בעץ בלבד.

אשמח אם תפנו אותי למקום מתאים וכן אם תוכלי לומר לי מה שמו המקצועי (בבית הבורג קראו לזה 'נעץ') ואם אפשר גם באנגלית (כרגע אני מחפש תחת 'insert nuts').

תודה.

פורסם

שלום לחבר,

לתותבים או נעצים יש מספר שמות מקצועיים והם: THREADED INSERTS,SCREWED INSERTS.

קיימים מספר סוגים שרובם מתאימים להכנסה בעץ,מתכות רכות כמו אלומיניום וגם פלסטיק.

חלקם יוצרים את התבריג בפלסטיק בזמן הכנסה (יש צורך לקדוח קדח הכנה בקוטר מתאים) ויש כאלה שמוכנסים בזמן יציקת/הזרקת הפלסטיק.

בעל איזה תבריג פנימי אתה צריך את הנעץ ?

בכול מקרה תוכל לפנות לייבואן של החברות FABORY או Borstlap בכתובת:

פלבורג פדרל

טלפון

‎03-9516757

פקס

‎03-9516756

כתובת

אליהו איתן 20, א.ת. ראשון-לציון 75703

שים לב יש מינימום הזמנה של כ-400 שקלים.

במידה ותרצה מידע מדוייק לגבי נעץ מסויים יש ברשותיי את הקטלוגים של שני החברות.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק.

הנעץ אותו אני צריך ננעץ לתוך חור (קדח עובר) קיים בפלסטיק (ננעץ לאחר היציקה), בעל קוטר של 9 מ"מ.

התבריג הפנימי הינו M8 x 1.25.

כמו כן, אשמח אם תוכל לסרוק (במידה וזו לא בקשה מוגזמת) עבורי בקטלוג את הנעצים בגודל הרלוונטי, כאשר הצרכים שלי הם:

1. התאמה לנעיצה פלסטיק

2. כתף (כמו השייבה שבבסיס הנעץ באיור שצירפתי בהודעתי הראשונה) ע"מ שהנעץ לא יחדור מעבר לרצוי בזמן ההברגה.

תודה רבה על העזרה.

• אחראי פורום
פורסם

בעבודה אנחנו משתמשים ב"נעצים" האלה , אבל הם יותר מזכירים את זה:

Insert_Nut.jpg

די דומה לאינסרט העליון-שמאלי ביותר, רק בלי הטבעת (או כתף) בחלקו העליון.

אנחנו משתמשים בהם בדגמי ואבות-טיפוס מפלסטיקים שונים.

אם זה מה שאתה מחפש, אוכל לברר לך מאיפה מספקים לנו אותם, אולי יש להם עם הכתף שאתה צריך.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רומר שלום,

אני במקצועי מהנדס מכונות ויצא לי לא פעם לתכנן גם חלקים מפלסטיק והשתמשתי באינסרטים עשויים מפליז (קיימים גם מפלדה) ולא חייבים את הכתף.

יש לבחור באינסרט בעל אורך נכון ולבחור בבורג בעל אורך קצר במספר מילימטרים בכדי שלא יגיע לתחתית של האינסרט.

בגדול אתה יכול להשתמש באינסרטים עשויים מפליז.

בדף הנתונים קיים רק אינסרט בעל התבריג שצינת אבל בעל קוטר חיצוני גדול יותר ממה שציינת.

14410B.pdf

פורסם

במקרה שלי הבורג יעבור את האינסרט, לכן אני חייב את הכתף.

אתקשר לטלפונים שנתת, אברר אם יש להם אינסרטים במידות המתאימות לי, למרות שאין בקטלוג.

תודה רבה, שוב.

פורסם

יש לי אחד כזה שנפל לתוך איזה מקום בלתי נגיש בעליל בחלק האחורי של הרכב, מחכה שישלפו אותו כבר שבוע וחצי :? (דרושות ידיים קטנות)

פורסם

בדקתי בקטלוג ומצאתי מידה יותר קרובה (קוטר חיצוני) למידה שציינת.

דרך אגב אני לא רואה בעיה שקדח ההכנה עובר והאינסרט ללא כתף (במידה ומספר החלקים קטן ניתן לכתוב ההערה בשרטוט שיש להכניס את האינסרט לעומק X).

1.pdf

2.pdf

פורסם

בטיסנים משתמשים באומים כאלה להחזיק כנפיים, תושבת מנוע, כן נסע, הם אומנם קצת שונים, אבל משמשים למטרה דומה, והם עומדים בלחצים מדהימים, בגלל הצורה שלהם הם לא יכולים לחדור את החומר ולצאת מצד שני, וברגע שהם נתפסים הם ישארו במקום. מצורפת תמונה שבה ניתן לראות כאלה מותקנים בגוף הטיסן.

אתה יכול לקנות כאלה בכל חנות שמתעסקת עם טיסני דלק, אנחנו לא מחזיקים כאלה...

IMG_5320.jpg

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מארק, המון תודה, אבל באף אחד מהאינסרטים אין כתף (אחרת האינסרט מ-2.PDF היה מתאים עם מעט שכנוע).

V8, אתה יכול לתת לי חנות מומלצת לדוגמא?

אבל האם אתה חושב שיש שימוש בברגי M8 בטיסנים? הם לא מעט גדולים?

פורסם

רומר ידידי,

אתה לא צריך כתף מכיוון שאתה יכול לרכוש או לייצר כלי פשוט כמו זה שבקובץ המצורף.

מבריגים את האינסרט לתוך הכלי ומבריגים את האינסרט בעזרת הכלי לתוך החלק מפלסטיק והוא לא יכנס יותר עמוק ממה שהכלי מתוכנן אליו כי לכלי יש כתף.

כול חרט יכול לייצר כלי כזה (גם בלי שרטוט) במידה ולא תשיג אחד מוכן.

הבעיה נפתרה ?

71590B.pdf

פורסם

אם הבעייה נפתרה, זאת אדע רק מחר.

אבל מדוע שהבורג שיוברג לתוך האינסרט מצידו השני לא "ימשוך" אליו את האינסרט, באותה מידה שהחלק אותו הראת לי "דוחף" את האינסרט לתוך החומר?

לא אמרתי זאת קודם, אך קיים פה הידוק של שני חלקים עם תווך בינהם ולא סגירה של שני חלקים שמתאימים אחד לשני בצורה מושלמת.

• אחראי פורום
פורסם
אני צריך שהנעץ עצמו יהיה ממתכת ולא פלסטיק. הנעץ יוחדר לתוך הפלסטיק.

אם הוא אכן ממתכת, אשמח לשם הספק, תודה.

האינסרטים הם ממתכת, כמובן. התכוונתי שהמוצרים שלנו הם פלסטיים.

אחזור אליך מחר עם שם הספק.

אם אתה צריך את הכתף כדי למנוע שקיעה לתוך החומר, למה לא להדביק אותו?

זה עובד מצויין (עם סופר-גלו לא דליל במיוחד). רק תדאג לקדח מתאים שייצור לחץ על הנעץ.

מה סוג הפלסטיק שאתה עובד איתו?

עריכה: קראתי עכשיו מה השימוש של הכתף, באמת עדיף לך נעץ מסוג כזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לאינסרט יש שיניים חיצוניות שהתפקיד שלהם לחתוך את הפלסטיק בכדי שהאינסרט ייכנס (מעיין הברזה) והוא נתפס בחומר בצורה מאוד חזקה. כמו כן שים לב שלאינסרט יש חריץ שמקנה אלסטיות לאינסרט כלומר ,בזמן הכנסת הבורג האינסרט מתרחב כמו דיבל שדופקים בקירות.

כמו כן הקוטר החיצוני גדול מהקוטר של הבורג המוברג לתוך האינסרט ולכן מומנט ההתנגדות לסיבוב של השיניים החיצוניות גדול מאוד לעומת הקוטר הפנימי. בנוסף לכך הפלסטיק שהינו חומר יחסית אלסטי מפעיל לחץ על השיניים החיצוניות.

בכדי למשוך את האינסרט מצידו השני בעזרת בורג צריכים להפעיל הרבה כוח בכדי שהאינסרט יבצע הברזה וייצא מצידו השני.

בכול מקרה האינסרטים לפלסטיק לא מיועדים לתת מענה למומנטים גדולים וכתף לא תעזור במקרה זה.

• תוכן חדש...