Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערך סנטימנטלי לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי ניתן יהיה לבטח רכב לפי ערך סנטימנטלי..?

אני משקיע ברכב 5 שעות בממוצע בשבוע, בניקוי, טיפוח ושמירה כללית על מצב הרכב, אני קונה חומרים במאות שקלים בחודש רק כדי לשמור עליו ככה.. אני דואג שלא יקרה לו כלום - אני חרד לשלומו כל העת - ואם חס וחלילה ייגנב או ייפגע בתאונה, ילכו למחירון וזהו ערכו של הרכב!

יש מצב באופק שאי פעם ניתן יהיה לבטח רכב לפי ערך סנטימנטלי?

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

והם ישלחו נציג שיכין דו"ח בכל פעם כשאתה מבצע פעולה יוצאת דופן במכוניתך?

זה נראה לי קצת מסובך ההליך.

פורסם

לא לא

יותר בכיוון של כמו שאתה מבטח תכולה של הבית...

שאתה יכול לבטח את הרכב שלך לפי ערך נוסף ולא לפי מחירון.

כמובן שתשלם פרמייה בהתאם - אבל תוכל לבטח את הרכב לפי שווי של 100,000 גם אם במחירון הוא שווה 60 אלף, נאמר.

זה הרעיון

וכמובן שהכותרת זה "ערך סנטימנטלי"

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

שלמישהו במדינה יהיה סנטימנטים למשהו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מקרה היפוטתי:

• אני קונה רכב במחיר מחירון 10,000 ש"ח.
  • אני מתאהב ברכב ומבטח אותו בשווי 50,000 ש"ח.
  • "במקרה" גונבים לי את הרכב.
  • אני מקבל 50,000 ש"ח מהביטוח.
  • הרווחתי 40,000 ש"ח (אבל ליבי נשבר כי מכוניתי האהובה נגנבה).

בקיצור - אתה מנסה לעשות "ביטוח יתר".

אי אפשר, אחרת יש לבעל הנכס אינטרס לפגוע ברכושו ולהרוויח את ערך הפוליסה.

אם, במקרה, מדובר ברכב מיוחד - אני מניח שאפשר לבטח את הרכב ע"פ הערכת שמאי.

אגב - למיטב ידיעתי בביטוח חיים אין מושג של "ביטוח יתר" כי אין מחירון שקובע את ערך החיים.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

כל סוכן יוכל לבטח לך כל דבר לפי כל ערך.

אתה גם יכול לבטח את הציפורן של האצבע הקטנה של הרגל במליון דולר. השאלה היא מהי הפרמיה, ומהי ההשתתפות העצמית.

פנה לסוכן ביטוח.

ברכב נקי ומטופח, שהושקעו בו "מאות שקלים" בחומרי ניקוי - זה לא כדאי כלכלית עבורך (אולי לסוכן הביטוח שלך דווקא כן).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אגב - למיטב ידיעתי בביטוח חיים אין מושג של "ביטוח יתר" כי אין מחירון שקובע את ערך החיים.

תתפלא, כבר היו הרבה מקרים שבהם בתי משפט תמחרו יום מחייו של בן אדם ולפי כך קבעו פיצויים לאנשים שנפטרו למשל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אז איך קיים דבר שנקרא ביטוח חיים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אז איך קיים דבר שנקרא ביטוח חיים?

מתוך אתר האגודת האקטוארים בישראל:

ביטוח יתר

ביטוח בו סכום הביטוח עולה על ערך השוק של הרכוש המבוטח ביום קרות המקרה. במקרה זה יפוצה הלקוח לפי ערך הרכוש ולא על פי סכום הביטוח. מבוטח יכול לעשות ביטוח יתר באותה פוליסה או על ידי ביטוח חופף, שבו חלק מהסיכונים מכוסים על ידי יותר מפוליסה אחת. ביטוח יתר מתייחס לביטוח רכוש בלבד.

כלומר:

• אם תנסה לבטח רכב בעל "ערך שוק" (במקרה שלנו - ערך השוק המקובל הוא "יצחק לוי") של X, בסכום של 2X, מדובר בביטוח יתר. במקרה של "ארוע ביטוחי" חברת הביטוח תפצה אותך ב - X בלבד.
  • "ביטוח יתר מתייחס לביטוח רכוש בלבד" - כלומר, בביטוח חיים "ערך החיים" = "סכום הביטוח" נקבע בינך לבין חברת הביטוח, ולא ע"פ "מחיר שוק" חיצוני כלשהו (כלומר "מחירון").

אגב, אני לא עוסק בתחום הביטוח. להערכתי גם המגיבים האחרים בשרשור אינם בעלי מקצוע בתחום. אשמח אם בעל מקצוע בתחום יגיב וכולנו נשכיל.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

בביטוח חיים אתה קובע את גובה הביטוח, בהתאמה נקבעת הפרמיה.

אפשר לבטח חיים בכמה מאות מיליונים - כמובן שהפרמיה החודשית עלולה להגיע לכמה אלפים.

מהסיבה הזאת - ביטוחי החיים נערכים בגבולות שמאפשרים למבוטח לשלם פרמיה בהתאם ליכולתו.

לא לשכוח שביטוחי החיים מוגבלי גיל ומסוייגים למקרים מסויימים (למשל, התאבדות אינה מזכה).

בד"כ מי שעבר את גיל 70 (יש גם פוליסות עד 75) ביטוח החיים שלו נפסק -ברור לכולם שסטטיסטית הוא ימות בעשור הקרוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן, אבל - וסתם נקצין - אם הרכב שווה במחירון 10,000 ונוספו לו מערכת DVD + שני מסכים, מחשב רכב + GPS + מתלים משופרים + חישוקים + כל דבר חוקי אחר שמותר לשים ברכב - ערכו הממשי (ולא הסנטימנטלי) עולה הרבה מעבר למחירון.

זה א'

בנוסף, לכל דבר יש ערך מוסף, או לחילופין "מורד" - רכב שמור ומטופח ומשופר - מצדיק מכירה מעל מחיר מחירון, נכון?

בנוסף, אני מדבר על ערך סנטימנטלי, או רוחני (שאינו גשמי)

לא משהו שנמדד באיזה מסך יש באוטו או איזה מחשב.

כשמפריע לכם שמישהו דפק את האוטו ושרט אותו, לא שזה נזק אמיתי שיעלה הרבה כסף לתקן, אלא שריטה שפשוט גורמת לרכב להראות לא טוב ולא "שלם" בד"כ זה מציק לכם, לפעמים מפריע ברמות גבוהות (אצלי למשל)

לפעמים ברכב חברה לאף אחד לא אכפת איך הרכב נראה ואילו רעשים הוא משמיע - לפעמים דואגים לרכב כמו לילד קטן.

על זה אני מדבר

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

אם הוספת לרכב תוספות ממשיות, ששוות כסף, אתה יכול לעשות הערכה אצל יצחק לוי תמורת 700 ש"ח, ועם ההערכה הזו לבטח את הרכב בחברת ביטוח, כשהערכת השווי הזו נכנסת לפוליסה והיא זו שתשולם לך בעת הצורך.

זה המצב עם ההיילקס שלי. הוא מבוטח ב20K ש"ח מעל ערכו לפי מחירון משוכלל של יצחק לוי.

פורסם

לא לשכוח שביטוחי החיים מוגבלי גיל ומסוייגים למקרים מסויימים (למשל, התאבדות אינה מזכה).

התאבדות מזכה מלבד בשנה הראשונה לפוליסה. בדוק.

• תוכן חדש...