Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה , מה זה נקרא מבחינתכם טיפול מסור ברכב . מה זאת אומרת לדאוג לאוטו שלכם .?

כל אחד שרוצה נא לתת תשובות , וגם לציין איזה רכב זה ?

ואם יש אנשים עם לאנצ'יות אפילו יותר מבורך

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

פוקוס 2005 אוטומט

1. לסובב מפתח לחצי ולחכות שכל הנורות המתאימות יכבו, גם כשלחוצים בבוקר - להניע בשקט ולחכות איזה דקה בלי לזוז.

2. לא לנסוע מהר/אינטנסיבי לפחות בחמש דקות הראשונות עד שהצמיגים והמנוע מתחממים קצת.

3. לא לסובב את ההגה חזק מדי (עד הסוף)

4. אם לא צריך אז לא (לבלום)

5. לא לפגוע בחפצים דוממים או בתנועה

6. כל בוקר לבדוק שאין אפטר איפקט של ציפורים או כל חיה אחרת על האוטו, אם יש לנקות במגע עדין

7. בכל פעם שרואים את האוטו, לבדוק שאין עליו משהו מסעיף 6 ואם יש אז לבצע את 6

8. לדאוג שפנים האוטו יהיה נקי ככל האפשר ומה שלא באמת צריך להיות באוטו - שישאר בבית או ילך לפח

9. לנקות צמיגים מאבנים או שאריות שנתקעים בצמיג

10. לנקות את האוטו מבפנים ומבחוץ לפחות פעם בשבוע - עדיף פעמיים

11. לנקות גם טוב טוב בבית הגלגלים - איפה שנרק בוץ ולכלוך בכל נסיעה, לא להזניח שם

12. לנקות את הגומיות של הדלתות ולדאוג שלא יתייבשו

13. הבגאז' הוא לא פח זבל ולא מחסן ועדיף ש 80% ממנו ישארו ריקים רוב הזמן

14. לבדוק שמן, מים, אויר (נו באמת, איך בודקים אויר) ושאר נוזלי רכב בקביעות

15. למלא אויר בהתאם למצב נסיעה (רכב מלא ועמוס או ריק)

16. לטפל ברכב בקביעות במוסך מורשה

17. אני עושה טיפולי ביניים קלים (פילטרים, פלאגים, שמן וכו) לבד - שמן ופילטרים כל 5000k, מקפיד על שמן סינטטי מלא

18. להחליף צמיגים פעמיים בשנה, באוקטובר ומרץ/אפריל

19. לתדלק בזמן, לא להגיע לאדום יותר מדי פעמים

ואני אוהב להקפיד על ניקיון

ווקס פעם בחודשיים לפחות, צמיגים, פאנלים, חלונות, מכסה מנוע פעם בשבועיים לפחות (מבפנים) ושאר חלקי מנוע עליונים - לנקות עם מטלית לחה - רכב שנראה טוב נותן הרגשה טובה, לנהג, לנוסעים - ולמי שמסתכל עליו.

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

כמובן גם לא להזניח בעיות קלות, שגדלות לבעיות גדולות .

גם מבחינת מנוע וגם מבחינת חשמל.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם
פוקוס 2005 אוטומט

1. לסובב מפתח לחצי ולחכות שכל הנורות המתאימות יכבו, גם כשלחוצים בבוקר - להניע בשקט ולחכות איזה דקה בלי לזוז.

2. לא לנסוע מהר/אינטנסיבי לפחות בחמש דקות הראשונות עד שהצמיגים והמנוע מתחממים קצת.

3. לא לסובב את ההגה חזק מדי (עד הסוף)

4. אם לא צריך אז לא (לבלום)

5. לא לפגוע בחפצים דוממים או בתנועה

6. כל בוקר לבדוק שאין אפטר איפקט של ציפורים או כל חיה אחרת על האוטו, אם יש לנקות במגע עדין

7. בכל פעם שרואים את האוטו, לבדוק שאין עליו משהו מסעיף 6 ואם יש אז לבצע את 6

8. לדאוג שפנים האוטו יהיה נקי ככל האפשר ומה שלא באמת צריך להיות באוטו - שישאר בבית או ילך לפח

9. לנקות צמיגים מאבנים או שאריות שנתקעים בצמיג

10. לנקות את האוטו מבפנים ומבחוץ לפחות פעם בשבוע - עדיף פעמיים

11. לנקות גם טוב טוב בבית הגלגלים - איפה שנרק בוץ ולכלוך בכל נסיעה, לא להזניח שם

12. לנקות את הגומיות של הדלתות ולדאוג שלא יתייבשו

13. הבגאז' הוא לא פח זבל ולא מחסן ועדיף ש 80% ממנו ישארו ריקים רוב הזמן

14. לבדוק שמן, מים, אויר (נו באמת, איך בודקים אויר) ושאר נוזלי רכב בקביעות

15. למלא אויר בהתאם למצב נסיעה (רכב מלא ועמוס או ריק)

16. לטפל ברכב בקביעות במוסך מורשה

17. אני עושה טיפולי ביניים קלים (פילטרים, פלאגים, שמן וכו) לבד - שמן ופילטרים כל 5000k, מקפיד על שמן סינטטי מלא

18. להחליף צמיגים פעמיים בשנה, באוקטובר ומרץ/אפריל

19. לתדלק בזמן, לא להגיע לאדום יותר מדי פעמים

ואני אוהב להקפיד על ניקיון

ווקס פעם בחודשיים לפחות, צמיגים, פאנלים, חלונות, מכסה מנוע פעם בשבועיים לפחות (מבפנים) ושאר חלקי מנוע עליונים - לנקות עם מטלית לחה - רכב שנראה טוב נותן הרגשה טובה, לנהג, לנוסעים - ולמי שמסתכל עליו.

לא הגזמת?בסוף האוטו ימות מרוב נקיון

פורסם

אף לכה מעולם לא סבלה ממים ומחומר ניקוי ייעודי לרכב (ומטיפולים חוזרים בווקס) כמו שהיא סובלת מאבק ומהזנחה.

גומיות ופלסטיק שלא שומרים עלים נוטים להתייבש ולאבד מגמישותם ולהסדק ולהקרע.

לכלוך במנוע נוטה להצטבר ולגרום למספר בעיות, מרביתן אסטטיות.

עכשיו אני שואל אותך - אתה היום בא לרכוש רכב, לפניך שני רכבים זהים, האחד עבר 80 אלף והשני 90 אלף, פרט לכך הכל זהה. ברכב ה-80 מלבד רשיון הרכב אין לך שום ניירת של הרכב - ואתה שעה מחפש בין הלכלוך שבאוטו איפה הרשיון - בבדיקת המנוע היד מתלכלכת לך כשאתה מרים את מכסה המנוע כי הוא מלא שמן ולכלוך שהתאגדו לכדי שכבה עבה, אתה מתקשה לראות ולהפריד בין מסנן האויר למצבר כי נראה כאילו הכל גוש אחד מלוכלך, הבגאז' מלא ציוד זרוק שאתה אפילו לא יכול לבדוק את הספייר - וגומיות הדלתות נראות כאילו עוד טריקה אחת והן בורחות, הרצפה מדובללת והמושבים קרועים. גג הרכב ומכסה המנוע סובלים מקילוף צבע איפה שלשלשת הציפורים חיכתה עד לגשם הראשון שינקה אותן (וזה היה בקיץ) ובכלל שכבת האבק נמדדת כבר במילימטרים ולא בננומטרים.

ואילו רכב ה-90 אלף נקי, נעים, מריח טוב מבפנים - אתה יכול לראות כל דבר ברכב, כי אין לכלוך - ספר הרכב מלא היסטוריית טיפולים והכל כתוב, קבלות תדלוק שמורות ועל כל אחת מהן רשום מספר ק"מ במונה, לחישוב תצרוכת דלק, מבדיקה של המנוע אתה רואה חלקי פלסטיק שחור וחלקי מנוע מתכתיים כסופים - אתה יכול להבדיל ביניהם כי אין שכבת שמן או אבק אפילו - וצבעו של מכסה המנוע זהה מבפנים למה שבחוץ

מבחוץ ומבפנים הרכב נראה כאילו יצא משטיפה לפני עשר דקות - ופשוט אתה מדמיין לעצמך איך זה יהיה לנהוג בו הביתה...

תגיד לי אתה איזה רכב את בוחר לקנות

רכב נקי ומטופח מחזיק מעמד לאורך יותר זמן

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

אני הייתי בוחר את הרכב עם ה-90000 ק"מ,ברור שהמצב החיצוני הרבה קובע לרכב,

אבל מי שמשקיע כלכך הרבה על טיפולים ברכב,זה בא על חשבון משהו אחר בחיים,צריך המון משאבים כדי לטפל ברכב כמו שכתבו בשרשור,אם זה זמן פנוי,ואם זה צד כלכלי,

מסכימים איתי?

פורסם

שי

חומר ניקוי חיצוני עולה לך בסביבות ה-40 או 50 ש"ח, יספיק לך לפחות לחודשיים

ווקס יעלה לך בסביבות 200 ש"ח אם תעשה במקום חיצוני, ווקס איכותי - 400 פוליש ווקס, פעם ב..

ווקס לבד תעשה פעם בחודש מקצועי תעשה פעם בשלושה חודשים אפילו (לא מזלזל בך, ייתכן ותעשה יותר טוב מ "מקצועי")

העלות הכוללת לא היסטרית - אלא אם תלך רחוק ותוסיף להשקיע (אני קניתי לאחרונה ציפוי ננומטרי של קאר פלאן שאמור לצפות את הרכב באופן כזה שהלכלוך נשטף ממנו בקלות ומונע נקודות מגע בין הפח לחוץ, אם זה 100% עובד אני לא יודע, אבל זה בהחלט עובד - ושווה את ה100 פלוס שעלה.) ותגיע באמת לכמה מאות שקלים בחודש.

שמן איכותי - סינטטי מלא ותוסף (אני עובד רק עם LM), ישמרו על הרכב - ולמרות שרשורי עבר פה, אני תומך נלהב של החלפה כל 5000 ק"מ, זה בטוח שומר על המנוע יותר!

פילטר אויר, פלאגים וכל הנ"ל לא עולים הון תועפות - להחליף את זה בזמן הרצוי ואפילו להשקיע יותר ולהחליף במחצית הזמן - רק יעשה טוב לרכב, בטוח לא יזיק (אולי קצת לכיס)

ברור שההשקעה הזאת חייבת לבוא מאיפה שהוא, ועדיף רכב מוזנח וחשבון בנק מאוזן מחשבון בנק במינוס רק בשביל רכב מבריק, וזמן שמושקע ברכב אם הוא בא בנוסף לזמן שמושקע בעוד שלושה תחביבים אחרים אז זה בעיה - במיוחד אם אתה נשוי עם שלושה ילדים, אבל אם זה התחביב העיקרי שלך ואתה משקיע ברכב את הזמן, מחצית העלות נופלת על העבודה (שמממנת הוצאות רכב) ואתה אוהב לעשות את זה - אז למה לא?

אבל אם אתה מסכים איתי שהיית הולך על הרכב המושקע גם אם עבר יותר קילומטרז' - אז גם אם אתה לא עושה את כל הנ"ל, מבחינתי אתה לפחות יודע מה נחשב, וזה גם משהו.

בכללי פתחתי שרשור לגבי ערך סנטימנטלי של רכב, לצרכי ביטוח.

ברור שמשהו לא בריא נפשית אם אתה מלטף את הרכב כשאתה עובר לידו ואתה דואג לשלומו כמו שאתה דואג לילדים שלך, אבל אין מה לעשות - יש דברים גרועים יותר מלאהוב את הרכב שלך מאוד!

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

בדיוק(שבוע שעבר ) קניתי רכב מיד 1 ששמר עליו בדיוק כמו ש shay76 כתב

זה פשוט מדהים ...

כאילו האוטו עכשיו יצא מהחברה ....

שברולט קוואליר 96

• תוכן חדש...