Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא זכור לי רכב שהיה בבעלותי האישית שהיה ממש מרור , אבל רכב שנסעתי עליו לא מעט היה טנדר עבודה של חמי, טנדר סקודה אדום עם ארגז סגור, מהדגמים הראשונים שהגיעו לארץ (אני חושב מודל 91 או 92). הוא נקנה דאז ב איזה 5 אלפיות במצב נסיעה עם טסט, אבל כבר מההתחלה היה נראה כאילו עברה עליו הירושימה.

עבדו בו 3 דברים : מנוע, מזגן, רדיו - כל היתר לא. הדשבורד שלו היה מהדגמים המוקדמים וכבר הגיע מפורר לחתיכות. הדבקנו אותו עם איזולירבנד, הרבה סיליקון וכל מיני חוטי ברזל, זה היה נראה כמו רכב תופת...

כל המנעולים בכל הדלתות לא עבדו בכלל, הרכב היה פתוח באופן קבוע (כמו אצל RGUNV)

משום מה מעולם לא חששנו שהוא יגנב.

כל המרחב שמאחורי שני המושבים בקבינה היה מלא בקבוקי מים כי המחלה של הסקודות תקפה די מוקדם והאוטו היה מחסל ליטר וחצי מים בכל נסיעה, תוך פליטת ענני קיטור מטורפים. שמן לא הוחלף בו מעולם, אלא פשוט היינו ממלאים כמה שהיה חסר. בכלל לא זכור לי שהיה איזשהו טיפול או ביקור במוסך לאוטו בכל התקופה שהיה אצלנו.

כמובן שהמושבים היו מפוררים לחלוטין ונפרסו עליהם כל מיני מגבות ובדים כדי שיהיה על מה לשבת, וחלודה פשתה בכל חיבורי הארגז.

עם כל זה, ולהזכירם ללא שום טיפול, הנביילע שרדה כארבע שנים של עבודה יומיומית עד שמצב ראש המנוע היה כבר כל כך טרמינלי שמכרנו אותה לאיזה קולגה שהחליף לה מנוע ועוד המשיך לעבוד, ב 1000 ש"ח. אני חושב שזו ירידת הערך הנמוכה בהיסטוריה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

טוב,אני אשתתף,just for fun.

שבוע לאחר שהוצאתי רשיון (1996) רכשתי פורד אסקורט אריקה 1.3 עם 4 הילוכים מודל 82.

הרכב היה בצבע אדום טרי ומדבקות,וזה מה שבעצם כבש אותי אז.Go figure :roll:.

הרכב שירת אותי כל תקופת הסדיר שלי,כאשר כל 4 חודשים,במקום לעשות חיים או כסף ברגילה,הייתי מבלה איתה במוסכים,כאשר כל ביקור כזה היה מסתכם בסכום נאה של 4 ספרות.כל מה שהיה צריך להחליף באוטו - החלפתי,כל מה שהיה אפשר לתקן - תיקנתי.אך את הבעיה העיקרית שלה לא הצלחתי לסדר - ריח של גזי פליטה בתוך תא הנוסעים.כל נסיעה היתה עם דמעות בעניים.מיותר לציין שלא היה לה מזגן,וגם החימום לא תמיד עבד.

באחת הנסיעות המנוע פשוט החזיר את נשמתו לבורא,ואז לי נשבר.לא יכולתי יותר.הבנתי שאהבתי לאריקה כאל רכב ראשון אינה מצדיקה את ההוצאות הכספיות שהשקעתי בה במשך השנים,והייתי ממשיך להשקיע בה לו הייתי משפץ/מחליף מנוע.

היתה אצלי כשלוש שנים.נקנתה ב-10K ש"ח,נמכרה למוסכניק בכ-3K ש"ח.לאחר המון נסיעות ארוכות לצפון,נסיעות קשות לא פחות לדרום,עם פקק ענק מאחורה (לא סחבה בשלישי בעליות),עם ספידומטר שעשה 360 מעלות כמה פעמים,אני מניח - מכרתי אותה.אהבתי אותה ושנאתי ביחד.הכרתי כל מוסכניק בעיר,כל גרריסט באזור ולא רק.אבל תמיד תהיה לי פינה חמה בלב בשבילה,כי היא היתה האהבה המוטורית הראשונה שלי.

והנה היא (סלחו לי על האיכות,הסורק הישן לא היה משהו):

1-4.jpg

3-1.jpg

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם

הכי "הורג" אותי אלו שמנתקים את הרדיאטור החימום הפנימי בגלל נזילה של נוזל קירור אל תא הנוסעים.

יופי, ניתקתם את הצינורות, עשיתם מעקף. אבל איך תפשירו אדים לשמשה הקדמית בחורף, תנגבו את האדים עם הידיים? תנהגו על מעיל?

שמע ,

אני יכול להגיד לך בוודאות שאם אני אתקל בבעיה הנ"ל אני אשקול לבטל את הרדיאטור חימום לגמרי,

מסיבה מאוד פשוטה :

אני לא מפעיל חימום ולא סובל חימום...

יש רכבים שהבלאגן הזה פשוט לא שווה את הכסף הרב שהוא עולה.(ואני ממש לא מאלה שחוסכים באחזקה)

לגבי אדים שרוצים להפטר מהם ?

אוויר קר על השמשות יעשה את אותה עבודה ואפילו בצורה יותר טובה..

עוד דבר:

אני לעולם לא נוהג עם מעיל זה לא נוח ומאוד מקשה בנהיגה,

בד"כ אני נוהג עם חולצה דקה/ קפוצ'ון ולפעמים אפילו חולצה קצרה..

2001 Opel Astra 1.6

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הייתי כותב על הרנו 5 שמתה שבוע שעבר, אבל היא פשוט לא הייתה רכב מזעזע.

היא נסעה בכל מקום (בעיקר בשטח), ולמרות שהמנוע רוב הזמן עבד קרוב מאוד לקו האדום לא שתתה מים וכמעט ולא צרכה שמן.

זכורות לי כמה עליות של 50 מעלות (כן, 50 מעלות) שהיא עלתה בלי בעיות.

רכב אמין מאוד. הגחון בנוי בצורה שלא משנה באיזו זוית תקפוץ - לא יקרה כלום לרדיאטור/לקרטר שמן (יש מיגון די מסיבי לרדיאטור) . כל הפגוש הקדמי התפרק, אבל שום נזילה. הרכב די עמיד - הדברים היחידים שהתפרקו (שוב, נסיעה מאוד אגרסיבית) היו אגזוז שנפל קופמלט, פגושים שנפלו (וחוזקו עם ברגים) ובקלית שהתפרקה. זהו.

אני ממליץ בחום!

עכשיו הלך הקלאץ', ולא שווה לתקן אותה.

פורסם

אוטו באמת ממוגן כהלכה.

אני עוד זוכר איך נכנסתי לאתר עבודות ליד ירושלים עם 600 ק"ג סחורה באוטו. למרות כל הבולדרים שדפקו בגחון הוא עבר שם יפה מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פורש 911 קאררה S4 רכב זוועתי! :)

וברצינות, סוזוקי סוויפט 88 מנוע 1.0 אוטומט 5 דלתות צבע ירוק!

הרכב עבר 3 נהגים חדשים בשנתיים שפירקו לו את הצורה.

מיצובישי L200 שנת 93 עובדת רק על 3 צילינדר כבר 10 חודשים.

520 אלף קילומטר על אותו מנוע.

Photo0413.jpg

Photo0414.jpg

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

הרכב השני שלי- אסקואט אריקה 88 1.4 ידנית (כן, גם אדומה :-D)

אם היו מסתכלים על הרכב מקדימה או מאחור, היה אפשר לחשוב שהיא בלי מתלים (מרוב שהגלגלים נטו פנימה)

כל הצבע שרוף, צמיגים ישנים שנראים כאילו הם מקוריים של הרכב, מושב נהג אכול לגמרי ונוטה שמאלה, מזגן היה פנטזיה, בגלל תאונת עבר תושבות פנסים היו תילי חשמל שהחזיקו את הפנסים, דלת אחורית שמאלית לא נפתחת, צנרת רדיאטור נוזלת באופן קבוע, וכל זאת ב 2750 ש"ח בשנת 2006 :lol:

האוטו שעלה לי הכי מעט כסף על טיפולים, הכי מעט בעיות, ועשה באופן קבוע נסיעות מהקריות לאיזור המרכז, על בסיס כל סופ"ש.

נמכרה לסוחר רכב במחיר שחיטה של 350 ש"ח, למטרת שחיטה...

מתחדשת*

פורסם

חשבתי בהתחלה שזה עוד שרשור חדש, וכשראיתי שיוסי פתח אותו אמרתי לעצמי "וואו נראה לי הבנאדם באמת קיבל טראומה לכל החיים מהרנו 11, זה לא עובר לו!" :lol:

דווקא אוטו חמוד, אתה נפלת על אחד לא שמור במיוחד בלשון המעטה... שירת אותי כשנתיים, לא היו יותר מדי תקלות יחסית לרכב בגיל הזה. אבל כשכן היו זה באמת היו הדברים הכי מוזרים ולא צפויים.

פעם באמצע כביש 4 בחזרה מהמילואים התחיל לצאת לי עשן מהתיבת פיוזים. מסתבר שאיזה כבל נמס, וכל פעם שהוא היה זז האוטו היה נכבה - אין חשמל, כלום. הייתי צריך לשחק איתו ממש בעדינות ולמצוא איזו תנוחה שבה הוא עובד.

בשנתיים שהיה לי אותו 3 פעמים נקרע כבל קלאץ'! מישהו שמע פעם על תופעה כזו?

וגם כל המנעולים באוטו נהרסו אחד אחד. 5 מנעולים.

חוץ מזה לא זכורות לי עוד בעיות משמעותיות. (קרבורטור, מערכת קירור, מצבר)

לדעתי גם המושבים שלו דווקא ממש נוחים, אני אהבתי את הכיסא שאפשר להטות קדימה ואחורה! ואצלי גם היה אפשר להטות את המשענת בנפרד.

אף פעם לא הבנתי מה מראה השעון הזה שבין מד החום למד הסל"ד, מתחת למד הדלק.

אם אני זוכר נכון זה לחץ שמן. כשפותחים סוויץ' הוא עולה, וכשמניעים הוא יורד אחרי כמה שניות אם הכל תקין.

פורסם

זה לא לחץ שמן אלא מד גובה שמן. הוא עולה כשאתה פותח סוויץ' ויורד אחרי ההנעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...