Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש אובד עיצות,מבקש את עזרתכם האדיבה.

יש לי 14,000 ש"ח.

בדקתי אפשרות של הלוואה בסך 40,000 ש"ח על מנת שאוכל לאפשר לעצמי רכב לא ממש ישן (בסביבות שנת 2003-2004)

אם אקח את הסכום הנ"ל כהלוואה ,אצתרך להחזיר 1300 בחודש(אני לא מאמין שאוכל לעמוד בתשלומים).

אופציה שניה שחשבתי עליה היא רכישת רכב בחברת ליסינג.

בדורנט יש אפשרות של תשלום מקדמה ותשלום החזר חודשי קבוע,בשני התשלומים הללו אוכל לעמוד. (החזר מדי חודש

של 730 ש"ח ומקדמה חד פעמית של 18500)

רשום גם משהו על פיקדון ,לא ממש הבנתי אם צריך לשלם את הפיקדון ביחד עם המקדמה או שהפיקדון משמש כסוג של ערבות.

אשמח לקבל הסבר לגבי העניין

תודה רבה

פורסם

אתה אכן צריך לשלם את הסכום הנ"ל +פיקדון שיזכה אותך ברכישת הרכב בתום העסקה, או בפתיחת עסקת ליסינג חדשה לאחר 3 שנים.

אך זה לא מסתיים בזאת, כי זה נקרא, ליסינג מימוני ולא תפעולי . כך שעליך יהיה לטפל ברכב ,לבטח אותו ולשלם לו אגרות רישוי.

במידה ואתה לא מחדש חוזה ולא לוקח את הרכב, הינך מקבל את כספי הפיקדון (לפי תנאי החברה), במידה והכל בסדר.

החסרונות :בזבוז כסף-הרכב יעלה לך יותר יקר מאשר בסוכנות,הפסד יד, במידה ותחליט לקנות אותו, אתה תהיה יד שניה למרות שבפועל אתה יד ראשונה. במהלך ה3 שנים הרכב על שם החברה, כך שאם במידה והחברה תפשוט רגל, אז הלך האוטו.:idea:

היתרונות : תנאי תשלום גמישים בהתחלה, יש לך 3 שנים להתארגן על מחצית השניה של סכום הרכב, אתה מקבל רכב דנדש, בלי בעיות ועם אחריות שרובן עם 3 שנים.

אז תעשה חישובים ובהצלחה.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

נראה לי שהחסרונות עולים על היתרונות

לשלם כבר עכשיו את המקדמה והפיקדון אין לי אפשרות

שאלה בקשר לסוג הליסינג,

האם יש ליסינג תפעולי גם לפרטיים?

האם יש סוג מסויים של עסקה ,לווא דווקא לרכב חדש ולווא דווקא ליסינג ,שמתאימה לי ,בהתחשב בסכום המזומנים שיש לי בבנק וביכולת שלי לשלם כל חודש כ 700 ש"ח?

בבנק אני כסטודנט מקבל ריבית של פריים +0.5 אחוז ,ההחזר החודשי כאמור=1300 ש"ח

זהו סכום יותר מדי גדול

אולי ישנם מקומות בהם אוכל לקחת הלוואה יותר אטרקטיבית?

פורסם

יש 1001 אפשרויות.

אך בסופו של דבר , את הכסף, תצטרך לתת.:-)

ברכב של 100000 ש"ח למשל,

יש אפשרות היו לתת סכום מצחיק משהו כמו 20,000 ולשלם את הריבית במשך 3 שנים שזה כמו 300-400 ש"ח,

ובתום השלוש שנים , לשלם את כל השאר -80,000 .

תעשה את שיקולך וקח בחשבון שחברות ליסינג לא יפסידו, אלא ירוויחו עליך . כנ"ל לגבי הבנקים.

בהצלחה.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

נכבדי,

כתבת 1001 ונתת אחת

כשלוקחים הלוואה מהבנק ,מחזירים את ההלוואה (K+R)

כלומר,כעבור תקופת ההלוואה מחזירים את כל ההתחייבות כלי הבנק.

אם אשלם עכשיו סכומים קטנים (300-400) המהווים רק את הריבית , אצתרך לשלם כעבור תקופת ההלוואה את כל הקרן

פשוט לא מתאים לי.

אני מוכן לשלם 700-800 ולא 1300 ,אך להישאר ללא התחחיבות כלל לאחר תקופת ההלוואה

פורסם

ליסינג מימוני הוא שיטה שיכולה להיות טובה , אבל לא בכל מצב, הלוואות בלון ניראות טוב על הנייר אבל בסוף התקופה את צריך להחזיר את הכל.

אין דבר כזה יש מאין... כל דבר עולה כסף. ואתה צריך לבדוק את יכולת ההחזר שלך- רכב חדש זול יותר לאחזקה מאשר רכב ישן אך עולה יותר .. רכב ישן יקר יותר לאחזקה אך זול בקניה הרבה יותר...

אם יכולת החזר שלך היא 700 ש"ח בחודש לשלוש שנים זאת הלוואה בערך של23K .

לגבי ליסינג תפעולי - הוא יעלה לך2900 ש"ח בחודש בעסקה של שלוש שנים שבתומה אתה מחזיר את הרכב, עליך לשלם מקדמה בגובה 3 חודשים בתחילת העיסקה , שמהווים את שלושת החודשים האחרונים של העיסקה. (חודשים 34-36 אתה לא משלם...)

כמובן שדלק עליך.. והכי חשוב אני לא חושב שאפשר לקבל ליסינג לפרטיים אלא רק לעסקים/חברות..

פורסם

ליסינג תפעולי מיועד לחברות,לא לאנשים פרטיים .

בניו-קופל יש עכשיו מבצע לרכישת דייהטסו סיריון חדשה:

מקדמה 30,000+ תשלום חודשי 730

כדי לשלם את המקדמה ,אצתרך לקחת כ 16,000 הלוואה

האם זוהי אפשרות יותר טובה מאשר מה שהציע הבנק (=הלוואה של 40K ,החזר חודשי 1300)?

הלוואת הבנק תאפשר לרכוש רכב ב 54K לכל היותר

פורסם

ידידי,

לפי מה שאני רואה, אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.:-D

אם אין לך מספיק כסף למקדמה ולא תוכל לעמוד ביותר מ700 ש"ח בחודש, אז כמובן שלא תעמוד בזה.

מה שכן אתה יכול לעשות, זה לחפש רכב די חדיש ממודל 2006, זול משהו כמו סיריון(שהזכרתה) למשל, לתת את הסכום שברשותך,(17000)

ואת השאר לחלק ב 4 שנים (בערך + -) משהו כמו 700 ש"ח.

סיריון הינו רכב אמין, חדיש אחזקתו זולה וגם הביטוחים!

ככה אתה גם נהנה מרכב חדש יחסית, שלא תצטרך לבלות איתו במוסך.

אתה גם נהנה מתשלומים נוחים, וגם הרכב הזה בסוף שלך.

רק חשוב מאוד למצוא אקזמפלר שמור.

מקווה שעזרתי ובהצלחה.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

אתה אומר שיש לך יכולת החזר של 700 ש"ח בחודש עבור הרכב.

אך מה לגבי תשלום עבור הוצאות אחרות - תחזוקה, ביטוחים, דלק? האם יש תקציב נפרד עבור אלה?

אם לא, אפילו רכב שעולה 14,000 ש"ח בלבד תתקשה להחזיק, לדעתי.

אם כן - עם החזר כזה בסדר הגודל הזה סביר להניח שתוכל לקחת הלוואה ולקנות רכב שעולה לכל היותר 40,000 ש"ח (לדעתי).

אם תקנה רכב חדש התקציב שלך אפילו לא יכסה את ירידת הערך החודשית, זה ממש לא מצב שאתה רוצה להכנס אליו, לדעתי.

פורסם

נראה לי שעדיף לך לא להכנס לחובות שלא תדע איך תצא מהם אם משהו רע יקרה. כדאי לך להיות סבלני, להסתפק כמה שנים במכונית יותר ישנה, ואחר כך שוקל לקנות מכונית בת 4 או אפילו חדשה.

פורסם
ידידי,

לפי מה שאני רואה, אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.:-D

אם אין לך מספיק כסף למקדמה ולא תוכל לעמוד ביותר מ700 ש"ח בחודש, אז כמובן שלא תעמוד בזה.

מה שכן אתה יכול לעשות, זה לחפש רכב די חדיש ממודל 2006, זול משהו כמו סיריון(שהזכרתה) למשל, לתת את הסכום שברשותך,(17000)

ואת השאר לחלק ב 4 שנים (בערך + -) משהו כמו 700 ש"ח.

סיריון הינו רכב אמין, חדיש אחזקתו זולה וגם הביטוחים!

ככה אתה גם נהנה מרכב חדש יחסית, שלא תצטרך לבלות איתו במוסך.

אתה גם נהנה מתשלומים נוחים, וגם הרכב הזה בסוף שלך.

רק חשוב מאוד למצוא אקזמפלר שמור.

מקווה שעזרתי ובהצלחה.

אם הבנתי נכון ,המלצתך היא לקחת הלוואה בבנק ל4 שנים ולקנות סיריון שנת 2006 מפרטי????

אתה אומר שיש לך יכולת החזר של 700 ש"ח בחודש עבור הרכב.

אך מה לגבי תשלום עבור הוצאות אחרות - תחזוקה, ביטוחים, דלק? האם יש תקציב נפרד עבור אלה?

אם לא, אפילו רכב שעולה 14,000 ש"ח בלבד תתקשה להחזיק, לדעתי.

אם כן - עם החזר כזה בסדר הגודל הזה סביר להניח שתוכל לקחת הלוואה ולקנות רכב שעולה לכל היותר 40,000 ש"ח (לדעתי).

אם תקנה רכב חדש התקציב שלך אפילו לא יכסה את ירידת הערך החודשית, זה ממש לא מצב שאתה רוצה להכנס אליו, לדעתי.

יש לי כסף לאחזקת הרכב

פורסם

אם הרכב עומד על דרישותך ומוצא חן בעיניך אז למה לא? יש עוד כמה דגמים מהסוג הזה שיכולים לעניין אותך אולי.

אני אישית ממליץ על הרכב הזה כי הוא קל לאחזקה וכאחד שמתעסק בתחום הליסינג אני יכול לומר לך שהרכב הזה מצויין ואמין

ויש לו ביקוש רב !

בכל אופן הכוונה שלי היתה להביא לך דוגמה ופתרון לשאלתך.

לגבי הסיריון 2006 תוכל למצוא מליסינג בהנחה בסביבות ה67000 ש"ח ואם כבר לקנות מליסינג אז רק מהחברות הגדולות.

שהן גם נותנות אחריות והטבות כמו ביטוח מלא לרכב לשנה חינם.

ay-ahzakot.co.il

פורסם
אם הבנתי נכון ,המלצתך היא לקחת הלוואה בבנק ל4 שנים ולקנות סיריון שנת 2006 מפרטי????

יש לי כסף לאחזקת הרכב

אני חושב שזאת בהחלט דרך טובה.

לפי דעתי יותר משתלם לקחת הלוואה מהבנק(רק בתנאים טובים), מאשר ליסינג מימוני, הריביות הגלומות בעסקת המימון לא נמוכות כל וכלל.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

יש לי כסף לאחזקת הרכב

אם הרכב האמור עולה כ 70,000 ש"ח, ויש לך 14,000 ש"ח בלבד, אז אתה צריך הלוואה של 56,000 ש"ח.

אם אתה יכול לקחת הלוואה בתנאים טובים ובריבית של 5% לשנה כמו שאמרת, אז בפרישה לתשלומים חודשיים ל 4 שנים תצטרך להחזיר כ 1300 ש"ח לחודש.

ובסיום התקופה תשאר עם רכב ששווה 40,000 במקרה הטוב (נניח 12% ירידת ערך לשנה).

פורסם
אם הרכב האמור עולה כ 70,000 ש"ח, ויש לך 14,000 ש"ח בלבד, אז אתה צריך הלוואה של 56,000 ש"ח.

אם אתה יכול לקחת הלוואה בתנאים טובים ובריבית של 5% לשנה כמו שאמרת, אז בפרישה לתשלומים חודשיים ל 4 שנים תצטרך להחזיר כ 1300 ש"ח לחודש.

ובסיום התקופה תשאר עם רכב ששווה 40,000 במקרה הטוב (נניח 12% ירידת ערך לשנה).

הריבית בבנק היא פריים+0.5

פריים+0.5=5 ?

לגבי הרכב עצמו,אני די בטוח שרכב משנת 2002-2003 ישרת אותי נאמנה (תלוי ברכב)

כמו שכבר ציינתי ,אני לא מחפש רכב חדש

• תוכן חדש...