Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך בעצם המזגן משפיע על פעולת המנוע?

איך זה גורם למנוע לאכול יותר דלק\להתאמץ?

והאם זה משפיע גם בחימום וגם בקירור או רק בקירור?

תודה מראש :)

פורסם

המזגן מעמיס על המנוע, ומגביר את צריכת הדלק.

הפעלת מזגן היא "קרור", והפחתת לחות, וגם אם מפעילים מזגן דלוק עם חימום עדיין הוא משפיע לרעה על צריכת הדלק, ולטובה על הנהג.

כשאתה בבית ומדליק מזגן אתה משלם בחשמל. כשאתה ברכב - אתה משלם בדלק. זה כדאי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז, רק דיוק קטן שלא כ"כ ברור מהדברים שלך, אם אתה מפעיל רק חימום ללא מיזוג - אתה לא צורך יותר דלק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בדיוק כמו במזגן ביתי (וגם במקרר, אגב) במזגן ברכב יש מדחס, שאותו צריך לסובב. ברגע שמפעילים את המזגן, מנוע צריך לסובב גם את המדחס בנוסף לכל הדברים שהוא מפעיל כרגיל (משאבת מים, אלטרנטור, וכמובן הגלגלים). המנוע צריך "להתאמץ" יותר, ולכן צורך יותר דלק.

בעניין חימום וקירור, כל עוד כפתור ה A/C דולק, המדחס פועל והמנוע צורך יותר דלק. מערכת המיזוג (והמדחס בתוכה) משמשת לקירור, אבל גם לייבוש האויר, ולכן במקרים רבים גם בחורף צריך להפעיל חימום ביחד עם מיזוג כדי למנוע הצטברות של אדים בתוך הרכב. לכן, גם אם הכפתור מכוון לחימום, כל עוד מערכת המיזוג פועלת, יהיה בזבוז דלק, אבל מצד שני, אם הכפתור מכוון לקירור וכפתור ה A/C כבוי, מערכת המיזוג כבויה, ובמקרה כזה לא יתבזבז דלק.

אצלי ה A/C דולק תמיד (כשהמזגן דולק), ובימים לחים מומלץ מאוד להפעיל את המיזוג, אחרת השמשה מתמלאת באדים תוך דקות בודדות (מנסיון).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני יודע שזה צורך חשמל....

השאלה שלי היא איך המנוע ממיר את צריכת החשמל לצריכה של דלק?

איך בדיוק המנוע מתאמץ יותר עם צריכה מוגברת של חשמל?

למה שזה בכלל ישפיע על המנוע ולא רק על המצבר? (אני מודע לכך שהמצבר מקבל טעינה ע"י סיבובי המנוע אבל זה או שהמתח מספיק או שלא... לא? :)

פורסם

קודם כל, אני חושב שככל שצריך יותר חשמל, יותר כוח כן עובר מהמנוע לאלטרנטור והמנוע מתאמץ יותר (האמת שאני לא בטוח ב-100%), אבל זה לא משנה לנו כאן, כי המדחס ברכב לא פועל על חשמל, אלא מחובר ברצועה למנוע, והמנוע מסובב אותו ישירות.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אני יודע שזה צורך חשמל....

השאלה שלי היא איך המנוע ממיר את צריכת החשמל לצריכה של דלק?

איך בדיוק המנוע מתאמץ יותר עם צריכה מוגברת של חשמל?

למה שזה בכלל ישפיע על המנוע ולא רק על המצבר? (אני מודע לכך שהמצבר מקבל טעינה ע"י סיבובי המנוע אבל זה או שהמתח מספיק או שלא... לא? :)

ברגע שאתה מפעיל מזגן , המנוע מתאמץ יותר , ברגע שהוא מתאמץ יותר אז פחות כוח מופנה לכיוון ההנעה של הרכב ,ובשביל לספק את הכוח הזה אתה בעצם משנה את צורת הנסיעה שלך בהתאם וחלק מזה זה למשוך את ההילוך יותר .

זה בדיוק כמו שאתה נוסע בעליה חדה ,לאוטו יותר קשה לסחוב אז אתה בעצם עוזר לו על ידי משיכת הילוכים ,וזה בעצם מה שגורם לצריכת דלק לעלות.

• תוכן חדש...