Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקשר לעובד שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים איתך,מצד שני אתה מעדיף להיות קר ואפטי כמו האמריקאים ?

צריך למצוא כמובן את העמק השווה.

ללא ספק המעסיק נתן פה מעל ומעבר, ואולי בגלל זה העובד "מרשה לעצמו" טיפה יותר מידי.

סה"כ אני אומר - או שחותכים, או שמשלימים עם המצב.

לצערי, גם אם נשלים עם המצב, ניצור מצב שאותו עובד יסגל לעצמו נורמות פסולות שילוו אותו כל ימי חייו, ותאמין לי שיהיה לו קשה מאד למצוא עוד מעסיקים שיגלו הבנה כמו שי.

וכך יווצר מצב שלא רק שלא עזרנו לאותו עובד, למעשה סייענו לו "להתקלקל" יותר, בצורה שספק אם יוכל למצוא עצמו שוב במעגל עבודה נורמטיבי.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם בעינך קיים סיכוי שזו טעות אז תוותר לו.

אם לא, הוא לא איזה עובד שממורמר על עבודתו וזה דבר שהוא לא היה אמור לעשות במיוחד אחרי כל העזרה שנתת לו.

הרי הוא כלכך פתוח איתך ואם מה שחסר לו זה היום עבודה אז הוא יכל לדבר איתך על השכר, במקרה שתיארת זו ממש בגידה ומאחר וכולם חשופים למקרה את צריך להציב תקדים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נראה שהעובד שלך הופך למטרד - מתרגל ליחס הטוב שהוא קיבל עד כה ומפגין כפיות טובה.

מנסיון דומה שהיה לי עם כמה מפקודיי בצבא, אני יכול לומר שמנקודה זו ואילך המצב יכול רק להידרדר.

במצב נורמלי, אם גילית רמייה או אי-התאמה ושאלת את העובד לפשר העניין, הוא היה אמור להפגין יחס

הרבה יותר רציני, בין אם בהתנצלות מיידית או בהכחשה גורפת. תגובה כמו "אז טעיתי, אז מה?" מצביעה

על נטייה לעבוד ב"שיטת מצליח" במקרה הטוב, או על טמטום גמור במקרה הגרוע.

כשמוצאים בוס שמתייחס כמוך לעובדים שלו (לפחות לפי מה שתיארת), נשארים איתו באש ובמים, גם אם

זה אומר להפסיד קצת כסף פה ושם או לא תמיד לקבל קרדיט על משהו שעשית. היחס שאתה מתאר מראה

שהבן אדם פשוט לא רואה את הפן האישי והמוסרי במעשיו, ומתייחס אליך בתור המעביד שלו ותו לא. חבל.

בשלב זה, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה:

1. להוריד את הכסף המיותר מהשכר שלו.

2. להתחיל להתנהג איתו כמו בוס נטו, ללא גינונים כלשהם.

3. להתחיל לחפש לו עבודה במקביל. למצוא לו איזשהו תפקיד באיזשהו מקום.

4. כשתמצא לו מקום (וזה לא אמור להיות קשה במיוחד, אם הוא עובד טוב), להודיע לו: אתה מפוטר.

בצורה כזאת, גם תיפטר מהבעיה, וגם תצא הוגן עם כולם.

ואם נראה לך מוזר שאתה צריך להתעסק עם חיפוש עבודה בשביל עובד שגונב ממך, תמיד תיזכר

במשפט העתיק והידוע: "אף מעשה טוב לא עובר ללא עונש".

בהצלחה ביישוב הפרשה. 8)

פורסם

רק על סמך התגובה שלו הייתי מפטר אותו!

עם כל הכבוד למצב הסוציואקונומי של הבחור , זה לא צריך לעניין אותך.

הוא היה צריך לבוא ולהגיד...שי ככה וככה אני במצב XYZ ואני צריך 123 ( משפט עסקים ישראלי טיפוסי ).

אחרי כל מה שעשית בשבילו שלפי איך שזה נכתב לא צריכה להיות לו בעיה לבוא ולבקש , היה לזה תקדים.

בן אדם שלא מעריך את מה שעשו בשבילו ועוד מרמה , שילך קיבינימט.

אם התגובה שלו כזאת קרירה , ללא הסבר וללא כלום , אחרי כל מה שהוא קיבל מראה על אופי גרוע שרק יחמיר אם זה יעבור בשקט.

בעסק מצליח לרוב בעל הבית "יושב טוב" מבחינה כלכלית וזה לא נדיר שעובד מגיע עם מצוקה כספית כלשהיא ומבקש עזרה( לא בחברות גדולות/רשתות - בעסקים פרטיים ).

אני מכיר כמה מכרים שאנשים קיבלו לא מעט כסף מהמעסיקים.

כששאלתי...

אמרו לי שאם מדובר על עובד איכותי , רציני, מקצועי ואחד שמעוניין להשאר בחברה בטווח הארוך,

שווה לעזור לו בכדי שיוכל לעבוד רגוע , ללא דאגות כלכליות ויהיה יעיל יותר

ובנוסף יהיה"חייב" לבעל הבית טובה , וכזה עובד הוא נכס כי במצב שבעל הבית יצטרך משהו מסויים שעובד רגיל יכול לסרב לו , הוא יהיה "חייב" להתייצב לעזרת בעל הבית.

וזה מעבר לרצון הטוב שבעזרה.

לדעתי , עם כל הכאב על המשפחה , הוא לא יכול להשאר.

היום ניצול העובדים כל כך גבוה שלקבל עזרה זה בכלל בונוס , לא משהו בנורמה.

פורסם
מדובר באדם שמבחינה מנטלית הוא כמו ילד בן 12 כך שאין מה לתהות על קנקנו.

הדילמות הקשות של החיים האמיתיים...

תראה, בציטוט יש את שורש הבעיה.

האדם איננו רק עובד עבורך. הוא אדם חסר יכולות מנטליות שלקחת תחת חסותך. היחס שלך אליו נובע בעיקר ממניעים אישיים שאינם עסקיים. ברמה האישית-אנושית אתה מודע לחסרונותיו ומוכן לחיות איתם. כאן שיחה נוקבת, אישית (כי זה טיבם של היחסים), אולי תעזור. תסביר לו עד כמה הוא אכזב אותך, תסביר לו שמה שעשה כמוהו כגניבה וכו'. ומעתה והלאה שמור עליו בשמונה עיניים. מנטליות של ילד אצל מישהו שלא שפר עליו גורלו זה מתכון לצרות.

הבעיה היא איך זה ישפיע על שאר העובדים. כאן זה מאוד תלוי בסוג האוכלוסיה שעובד עבורך ועד כמה הם מוכנים/מסוגלים לקבל את השונות של "המקרה המיוחד" הזה.

אני נוטה ללכת לכיוון של שיחה אישית + אזהרה פומבית "כללית" חמורה (שלכולם יהיה ברור למי הכוונה). בפאול הבא לא תהיה ברירה אלא לפטר אותו.

לגבי לתת לו זמן למצוא עבודה, עדיף לשלם לו ושלא יבוא מאשר שיבוא בידיעה שהוא בחוץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ארזארז, יכול להיות שאתה צריך גם סגן??

האמת פירסמתי פה מודעת דרושים נואשת עם דמעות.

לא נענו יותר מידי.

פורסם

מדובר באדם שמבחינה מנטלית הוא כמו ילד בן 12 כך שאין מה לתהות על קנקנו.

.

המשפט הזה מבהיר את הכל.

לא יעזור אם תפטר אותו או תצעק עליו או משהו בסגנון אם זה כמו שאתה אומר.ילד בן 12 לא מודע לחומרה של מעשיו וזה די אופייני לשמוע ממנו "אז מה קרה" גם אם העולם התהפך.

אם הוא אדם טוב, שעושה את העבודה שלו כמו שצריך - תצטרך בסופו של דבר להתעלם, לעקוב אחרי השעות שלו והעמיד אותו במקום כל הזמן (למרות שזה לא יעזור - אבל זה יתן לו את התחושה שיש מעקב).

לגבי שאר העובדים - אם אכן המצב הוא של ילד בן 12 - אין לך ממה לדאוג כי אני מאמין שהעובדים האחרים יבינו שאתה מתייחס אליו בצורה חורגת בגלל זה ואפשר גם לומר להם את זה שלא לציטוט ולהסביר שאחד אחר יחטוף כהוגן.

ובלי קשר לזה - הלוואי שעוד אנשים היו כמוך.

אני שמח להכיר (גם אם וירטואלית - אלא אם תרצה שוב לבוא ביום חמישי הקרוב) אדם כמוך.

ישר כח

עריכה: אני רואה שגם פאולו חושב כמוני (בערך) ולדעתי זו הגישה הנכונה ביותר.

פורסם

גם אני תומך בגישתו של falou וזה מהכרות משפחתית רבת שנים עם מפעל תעשייתי שאפילו בתחום שלך כמדומני, אם כי לא באותו גודל (ראה את הקישור בחתימתי).

אתה אדם רחב לב ונדיב. לי אישית הלב היה אומר לפטר מיידית ולו בשביל "יראו וייראו", עם כל הקושי של נושא משפחת העובד, בעיקר בגלל תחושת הבגידה באמון. עם זאת - כנראה שהמעשה הנבון יותר הוא לבצע שיחה אישית עם העובד ולהגיד לו שהוא איכזב אותך וגנב ממך אחרי כל מה שעשית בשבילו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מצד אחד אתה חייב להעביר מסר - מצד שני אתה לא רוצה לדפוק את המשפחה.

אני מציע שתעניש אותו כמו שמענישים בני 12.

הוא החסיר 4 ימים ורשם שהיה?

תוריד לו את ה4, ואז תוריד לו עוד 4.

בשיחה איתו תודיע לו - שמעכשיו אתה בודק כל דקה שהיה בעבודה ובפעם הבאה על כל יום שהוא יזייף - אתה תוריד לו את אותו היום ועוד שניים!.

זה עובד על ילדים - יעבוד גם עליו - והעובדים האחרים ידעו לא להסתבך.

אם הוא לא יבין אחרי זה - לא תהיה לך ברירה אלא לפטר אותו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הלוואי והייתי עובד אצלכם, אני עובד במקום עבודה שאין לי אפשרות לקחת ימי חופש, לשום מטרה שלא תהיה, באים לעבודה גם ב40 מעלות חום, אני עובד כל יום חצי שעה בחינם, ועוד ועוד...

ביקשתי היום חופש בשבוע הבא בגלל ברית שאני חייב להגיע, הבנאדם אמר לי "אל תבוא יותר לעבוד", והכי גרוע שזה בנאדם שהוא שכן של ההורים שלי גדלתי אצלו בבית וככה הוא מתנהג.

בקיצר, אני חושב שאין לו מה להיות יותר הפועל שלך, ואני אצלי לא הייתי מחזיק גנב או רמאי, גם לא על טעות של שקל, יש דברים שבנאדם לא טועה בהם, נוכחות בעבודה זה אחד הדברים !

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, אתה מבין שהיחס עליו אתה מתרעם הוא יחס אליך כאל מכונה מפיקת כסף. אז מדוע כאשר מעסיק מוכן להתייחס לעובד שלו בצורה אחרת אתה כל כך נחרץ?

פורסם

איך מסכמים אצלכם שעות ?

אצלנו למשל בסוף החודש שולחים דו"ח. אני אישית מכין אותו בסוף החודש, וקורה לפעמים שיש חגים ועובדים עד 1 או עד 3, ואני אוטומטית רושם 5 כי זה השעה שאני מסיים כל יום .. אז המזכירה שולחת לי מייל ושואלת אם זה שעות נוספות או טעות ואני מתקן אותה

אז אם זה משהו דומה.. או משהו חד פעמי (משהו שקרה רק החודש) אז אולי יש פה מקום לנחמה.. אבל מדובר בהרבה ימים ובמשהו שקרה גם בחודשים קודמים ... אז הייתי שוקל פיטורין (כמובן לאחר שמצא עבודה חדשה, אולי אפילו לעזור לו למצוא אחת)

אנחנו לא יכולים לשנות את העולם, ולא להציל את כולם .. נתת לבנאדם עבודה, והוא ירק לך בפרצוף.. זה לא אשמתך.

פורסם

אני בדעה של פאולו, תן לו הזדמנות אחרונה ותבהיר לו כמה שיותר ברור שזו פעם אחרונה.

למה אין אצלך שעוני נוכחות? הרבה יותר יעיל, וחסכוני בטווח הארוך.

אביחי

• תוכן חדש...