Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקשר לעובד שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי עובד שעובד אצלי כשנה. האיש הינו מפרנס יחיד ואבא ל 4 ילדים כשהקטנה בת פחות מודש.

כשהוא התחיל לעבוד אצלי הוא היה במצב שלא היה לו אוכל בבית (לא כמטבע לשון אלא ממש שום דבר. הילדים שלו לא הלכו לבית הספר כי לא היה לו אפילו ממה להכין להם כריך והוא היה מגיע לעבודה ללא אוכל). ברגע שנודע לי על כך דאגתי לו למצרכים בסיסיים ולכסף מזומן (בלי קשר להיותו עובד אלא כאדם לאדם) ולאורך כל התקופה שהוא עובד אצלי עזרתי לו גם במשלוחים מהסופר לחגים, בספרי לימוד לילדים, בציוד ראשוני לתינוקת ובעזרה משפטית מול ההוצל"פ. הוא בתמורה היה עובד טוב אבל כל חודש הוא היה נעדר יומיים עד שלושה ימים.

בחודש האחרון כשסיכמנו את כרטיסי הנוכחות גילינו שהוא זייף את שעות העבודה שלו ורשם שהיה גם בימים שלא היה כלל (עלינו על זה כי בטעות הוא רשם שהיה בשבת ובשבת אנחנו אף פעם לא עובדים).

עכשיו אני מתלבט איך לנהוג. מצד אחד הוא רימה וגנב ומעבר לגניבה שלו עצמו יש לי עוד 30 אנשים שתגובתי עלולה להשפיע גם על התנהגותם.

מצד שני יש לו 4 ילדים לפרנס (נכון שהאחריות עליהם היא שלו ולא שלי והוא זה שהינה צריך לחשוב עליהם אבל עדיין הם לא אשמים שאבא שלהם אידיווט), הוא עובד טוב ויש מחסור חמור באנשים.

בינתיים הוצאתי אותו לחופש של שבוע עד שאחליט מה לעשות איתו ואשמח לשמוע עוד דיעות ונקודות מבט נוספות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך הוא הגיב כשהוא נתפס?

הוא הודה בזיוף? ביקש סליחה? הכחיש?

במשך כמה זמן הוא זייף?

יכול להיות שהיה מדובר בטעות חד פעמית?

פורסם

אם הוא עובד טוב וחסרים אנשים, אפשר לתת לו אזהרה אחרונה ולהבהיר לו שאם יחזור הדבר על עצמו, הוא יועף ממקום העבודה.

אתה את שלך עשית, בתור אדם, ועזרת לו כמה שהיה ביכולתך לעזור לו. ביחסי עובד מעביד צריך לדעת לקבוע גבולות, ולחשוב מהן ההשלכות של התנהגות מסויימת, ונשמע שזה ברור לך.

מה לעשות שיש גבול מסויים לכמה רחמנים אפשר להיות.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הוא עובד טוב? אתה מעריך שהוא מצטער, מתנצל ולא יחזור על כך שוב? אולי אפילו יש באפשרותו לפצות אותך?

אם התשובות חיוביות, קח אותו לשיחת יישור, השאר אותו בעבודה.

הרווחת עובד אסיר תודה שיעשה בשבילך עוד יותר, הצלת 6 נפשות מכניסה למעגל אבטלה ועוני, ולא נפגעת מכך.

אל תיתן לפגיעה שנפגעת לגרום לך להפסיק לעשות טוב ולהאמין בטוב.

בהצלחה.

(וסליחה על הפלצנות)

פורסם

גם במחלקה שלי יש מחסור חמור באנשים, ויש עובד אחד שתמיד מותח את החבל (אני לא בעל סמכות לפטר או לתת עונשים), מתפקידי רק להזהיר ולהבהיר לו שאנחנו מודעים למעשיו, הבחור עושה את התרגילים שלו כבר 12 שנה, כל חודש מקבל אזהרה שתקפה בדיוק לחודש אחד ואז הכל מתחיל שוב, החודש למשל הורדו לו השעות שהיו ללא אישור.

לדעתי תנהל רישום מסודר של שעות במקביל אליו ותשלם לו בדיוק על מה שאתה רשמת (או אחראי מטעמך).

דומה למה שיש אצלינו.

כמובן שאותו עובד לא מתקדם לשום מקום כבר 12 שנה והוא מוחזק רק בשל מחסור בעובדים (מנסים במקביל להכשיר עובדים שיחליפו אותו, אבל כמו שאתה יודע, זה לא פשוט) וגם הוא בחור מבוגר עם משפחה.

רוצה אותו? :-)

פורסם

תשדל לא לשפוט אותו בשעת צרה,לך תדע אולי הוא עדיין במינוס ענק או שהוא היה צריך דחוף להוציא משהו גדול על המשפחה?גליתי על בשר בני משפחתי הרחוקה שאנשים נהיים נואשים כשי חסר גדול בכסף.

תשאל את הבן אדם למה הוא עשה את זה ותנהל איתו שיחה מלב אל לב,הוא ניראה לי אחד שיש לו כבוד אלייך..הוא אמור להיות אסיר תודה אלייך.

תאיים עליו שתפטר אותו אבל "תעשה" לו טובה שתחזיר אותו..

תגיד לו שהוא על תנאי , עכשיו הוא יבדק טוב טוב ואם הוא עושה את זה שוב אתה תנקוט צעדים חמורים,אולי תגיד שתתלונן עליו במשטרה.

אם באמת תפטר אותו

תנסה למצוא לו עבודה אחרת

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

הוא יודע שכשהוא זקוק לעוד כסף הואר רק צריך להגיד. מעולם לא קרה שהוא פנה עם בעיה ולא קיבל עזרה (החל מכמה מאות שקלים למכולת, דרך ספרי לימוד לילדים הגדולים יותר ועד לכל הציוד לתינוקת שנולדה לפני פחות מחודש כולל ריהוט, ביגוד, עגלה ואפילו 5 חבילות חיתולים חד פעמיים).

התגובה שלו לנושה היתה "אז טעיתי. אז מה.".

אם הוא היה עובד יחיד לא הייתי מתלבט אלא מזהיר אותו ומשאיר אותו בעבודה אבל ההתלבטות שלי נובעת מזה שיש עוד 30 איש ואני מפחד מיצירת נורמות פסולות כי הם עלולים לחשוב "אם X עשה ולא קרה כלום אז גם אני יכול".

ובקשר לעזרה, אני לא מצטער לרגע שעזרתי ולא מתכוון להפסיק לעזור. מקום עבודה צריך להיות כמו משפחה ולדעת לתמוך במי שזקוק לזה כי עובד עם גב הוא עובד מרוצה ועובד מרוצה מרגיש חלק ממקום העבודה ומוכן להשקיע יותר ברמה של מחשבבה, רעיונות ויצירתיות.

פורסם

אני הייתי נוקט גישה שונה מהגישה שרווחת פה:

הייתי מזמן אותו לשיחה,מסביר לו בצורה הכי "יבשה" ועניינית שהפעולה שביצע חד משמעית אינה מקובלת,הייתי מסביר לו שאני משאיר אותו בעבודה מתוך הבנה של המצוקה שלו,כמו כן שאני הולך להפחית לו את השעות ש"גנב" מהשכר של החודש הבא (במידה וזה סכום גדול הייתי מפצל לו את זה על פני כמה חודשים),וסוגר את השיחה בלי לתת לו יותר מדי אפשרות להגיב.

ההתנהגות הקרירה הזאת כלפיו,יחד עם כל העזרה שנתת לו עד כה יגרמו לו לחשוב טוב טוב על מה שהוא עשה,והוא ירגיש מאוד רע עם זה (מנסיון עם משהו דומה שהיה לי בתור מעביד).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם אתה חושב או מאמין שהוא יחזור על המעשים שעשה שוב, כדאי לחתוך בהקדם.

אתה משלה את עצמך, ואת אותו עובד בכך שאתה משריש בו נורמות התנהגות פסולות.

רק אם ישלם ביוקר על הטעות שלו, הוא ילמד להבא...

נורמת מתן ההזדמנות השנייה והשלישית (והרביעית) לאנשים שלא מגיע להם, הם הסיבה שמדינת ישראל איפה שהיא היום.

חשוב שתנהל איתו שיחה רצינית ותנסה לתהות על קנקנו, על מנת לדעת את הנ"ל.

המון בהצלחה!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
הוא יודע שכשהוא זקוק לעוד כסף הואר רק צריך להגיד. מעולם לא קרה שהוא פנה עם בעיה ולא קיבל עזרה (החל מכמה מאות שקלים למכולת, דרך ספרי לימוד לילדים הגדולים יותר ועד לכל הציוד לתינוקת שנולדה לפני פחות מחודש כולל ריהוט, ביגוד, עגלה ואפילו 5 חבילות חיתולים חד פעמיים).

התגובה שלו לנושה היתה "אז טעיתי. אז מה.".

אם הוא היה עובד יחיד לא הייתי מתלבט אלא מזהיר אותו ומשאיר אותו בעבודה אבל ההתלבטות שלי נובעת מזה שיש עוד 30 איש ואני מפחד מיצירת נורמות פסולות כי הם עלולים לחשוב "אם X עשה ולא קרה כלום אז גם אני יכול".

ובקשר לעזרה, אני לא מצטער לרגע שעזרתי ולא מתכוון להפסיק לעזור. מקום עבודה צריך להיות כמו משפחה ולדעת לתמוך במי שזקוק לזה כי עובד עם גב הוא עובד מרוצה ועובד מרוצה מרגיש חלק ממקום העבודה ומוכן להשקיע יותר ברמה של מחשבבה, רעיונות ויצירתיות.

כשמקבלים מישהו לעבודה זה על סמך היושר שלו. מצב משפחתי ומצב סוציו אקונומי הם שיקול זניח. נכון שאם לאחר שהעובד מתחיל לעבוד אתה מגלה שהוא במצוקה אז אתה עוזר לו כפי יכולתך. העובד הראה לך שהוא לא ישר וערער את האמון שלך בו.

לפי דעתי אם אתה בטוח שהוא רימה וזה לא משהו חד פעמי (לא "טעה" רק ביום מסויים אלא לאורך תקופה) אז אם כל הצער שבדבר צריך לפטר אותו. אתה יכול לפצות אותו בזה שלא תיקח בחזרה את כל השעות שהעובד גנב ממך ואולי אף לעזור לו בעתיד כשיצטרך. אבל אם אין לך אמון בו אז חבל להחזיק אותו. מניסיון, גניבה מרמה ושקרים הם אופי (יותר נכון חוסר אופי).

אסף

פורסם

נורמת מתן ההזדמנות השנייה והשלישית (והרביעית) לאנשים שלא מגיע להם, הם הסיבה שמדינת ישראל איפה שהיא היום.

!

מסכים איתך,מצד שני אתה מעדיף להיות קר ואפטי כמו האמריקאים ?

שם אתה יכול ליפול ברחוב ולפרפר בזמן שאנשים עוברים מעליו ונזהרים שהקצף שיוצא לך מהפה לא ילכלך להם את הנעליים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תינוקת שנולדה לפני פחות מחודש

להביא ילד רביעי בזמן שאתה בקושי מפרנס את האחרים היא גם אחת מהסיבות, אבל זה לדיון אחר...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני חושב שאתה מסתכל על הדברים בצורה הלא נכונה... מה גורם לך להיות כל כך בטוח שזה בזדון ולא בשוגג!?

אני אתן דוגמא

גם אצלי כל חודש אתה מקבל דו"ח שעות שמסמן את כל השעות/ימים שעבדתי באותו החודש

קרה לי לא פעם שראיתי העדרות על יום מסויים ומבחינתי לפחות מבחינת הזיכרון לא החסרתי שום יום באותו החודש ואני ממלא את השעות עבודה מבלי לבדוק ,ולא חס וחלילה בשביל לגנוב אלא מחוסר אכפתיות כלפי הנושא כי כמו כן ישנם הרבה ימים בחודש שאני בכלל לא מדפיס כרטיס בכניסה.

בכל מקרה אל תהיה כל כך שלילי ,זה לא בהכרח בכוונה ויכולה להיות סתם טעות של חוסר ריכוז ,חוסר אכפתיות או סתם כי הזכרון שלו הטעה אותו.

לדעתי תחקור את הנושא יותר לעומק ותסכם איתו שיקפיד בנושא.

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם
אני חושב שאתה מסתכל על הדברים בצורה הלא נכונה... מה גורם לך להיות כל כך בטוח שזה בזדון ולא בשוגג!?

אדם שאשתו יולדת בסוף החודש ונעדר 4 ימים בעקבות זה (שממילא לא התכוונתי להוריד לו אותם) יודע שהוא נעדר 4 ימים רק בשבוע שעבר. אפשר לטעות ביום פה ושם אבל לא בדבר כזה.

בכל מקרה אם אחליט לפטר אותו לא אוריד לו את הימים ואתן לו זממן למצוא מקום עבודה אחר.

פורסם

רק אם ישלם ביוקר על הטעות שלו, הוא ילמד להבא...

חשוב שתנהל איתו שיחה רצינית ותנסה לתהות על קנקנו, על מנת לדעת את הנ"ל.

אם זה היה רק הוא לא הייתי מהסס ומפטר במקום אבל פה יש משפחה וילדים שאני לא יכול להתעלם מהם.

מדובר באדם שמבחינה מנטלית הוא כמו ילד בן 12 כך שאין מה לתהות על קנקנו.

לגבי הזדמנויות אני מאמין שכל אדם טועה וכל אדם יכול למעוד לפעמים. צריך לחשוב גם מעבר לכיס ולחשוב איך אפשר לעזור לאנשים להרים את הראש ולהתקדם.

• תוכן חדש...