Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוכל להסביר לי על מה מדובר?

אני מכיר כוח חיכוך בין הגלגל לכביש, הכוח שהבלם צריך להתגבר עליו והוא: F=מיו כפול N, כאשר מיו זה מקדם החיכוך, מקדם שקשור בסוג החומרים בלבד, וN זה הכוח הנורמלי, האנכי, בין הצמיג לכביש, ואין שם V (מהירות) בעסק, עד כמה שאני מבין.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תוכל להסביר לי על מה מדובר?

מדובר על מה שראם סמואל ופסקל, המדריך הראשי ב-GET לימדו בקורס הראשון שהייתי בו. את הסיבה הפיסיקלית אני לא זוכר, אבל אתה יכול לנסות בעצמך...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניסיתי, ולא הצלחתי לאמת את מה שאתה אומר. אני לא מכיר את ראם ופסקל, אבל כן השתתפתי כאחד המדריכים בהרבה הדרכות נהיגה. על השטויות שלימדו שם עדיף שלא לדבר. מישהו עוד עלול לקחת אותן ברצינות, למרות שאני אוסיף לידן סמיילי.

פורסם
ניסיתי' date=' ולא הצלחתי לאמת את מה שאתה אומר. אני לא מכיר את ראם ופסקל, אבל כן השתתפתי כאחד המדריכים בהרבה הדרכות נהיגה. על השטויות שלימדו שם עדיף שלא לדבר. מישהו עוד עלול לקחת אותן ברצינות, למרות שאני אוסיף לידן סמיילי.[/quote']

אני מניח שאם חזרו על העיקרון הזה בעוד שלושה בתי ספר שונים, אז כנראה שהוא נכון. כל עיקרון הבלימה הנסוגה מבוסס על כך שאתה צריך להפחית מעוצמת הבלימה ככל שהרכב מאט. אם אתה מדריך נהיגה אתה בטח מכיר את הטכניקה לבלימת חירום במכונית ללא ABS.

פורסם

אני לא מניח כלום על סמך שמות של גדולים. גם אם הם רבים. מעולם לא עשיתי את זה, גם כשזה חייב אותי להתווכח עם פרופסורים מאוד רציניים מהמחלקה לפיזיקה באונ' בן-גוריון. לפעמים הם הוכיחו לי שאני טועה, ולפעמים ההיפך.

אם אני אשמע הסבר פיזיקלי הגיוני, או שאצליח לנסות בעצמי ולראות את זה, אני אקבל את זה. בינתיים לא קיבלתי שום הסבר פיזיקלי רציני, וגם ניסיתי את זה בעצמי, ממהירויות גבוהות. הפעלתי לחץ מסוים של הרגל שהביא לסף נעילת גלגל במהירות גבוהה, ועד לעמידה של הרכב לא הייתי צריך להפחית את לחץ הדריכה לאורך כל הדרך, והגלגלים לא ננעלו, מה שלפי התיאוריה שלך היה אמור לקרות.

פורסם

קודם כל, התיאוריה לא שלי.

דבר שני, בינך ובין ארבעה בתי ספר לנהיגה מתקדמת, עם כל הכבוד, אני נוהג לפיהם. אולי כל העולם אידיוטי ורק אתה יודע איך צריך לבלום נכון, אבל אני מניח שההסתברות לכך קטנה מאוד.

פורסם

הרעיון הוא שבבלימה פרוגרסיבית כלומר שכפונקציה של זמן אתה הולך ומגביר את עוצמת הבלימה

מהלך המיתלים בקידמת הרכב מתקצר ולכן סיכוי רב יותר שיינעלו לך הבלמים לקראת סוף הפנייה.

בלימת חירום צריכה להיות דגרסיבית להתחיל בעוצמה רבה ולהחליש בעוצמת הבלימה עד לנקודה בה צריך להפנות את ההגה.

פורסם

מה אתה מכניס מתלים ותנועה בתלת מימד לעניין פיסיקלי פשוט?

האיש כתב שהוא מכיר רק כוח חיכוך בין הגלגל לכביש, אז תסביר לו לפי מה שהוא מכיר, בסדר?!

:-)

[לא להיעלב, הכל ברוח טובה]

פורסם

שני הסנט שלי:

האנרגיה הקינטית של הרכב היא:

2

MV

----

2

לכן לרכב שבמאה קמ"ש תהיה אנרגיה קינטית גבוהה פי 4 מלאותו הרכב במהירות 50 קמ"ש.

מאחר והבלמים ממירים אנרגיה קינטית לחום בקצב אחיד (בהנחה שמתעלמים מהקרור העדיף כשהרכב בתנועה) , הרי שככול שהרכב ילך וייאט את מהירותו, התאוטה שלו תלך ותגדל שכן הוא יהיה "טעון" בפחות אנרגיה.

לכן במצב של "סף עצירה" הסיכוי לנעילת בלמים ילך ויגבר.

הערות/ הארות - יתקבלו בברכה.

פורסם

$100 מתוך מחקר רציני (אני אוהב אינטרטנט):

The longitudinal friction force X is a consequence of the relative difference between

the vehicle speed u and the rolling speed of the tire

The friction coupling between a rubber tire and road surface depends on a number of

physical parameters involving tire construction, inflation and wear, the tire/road

interface, and vehicle speed and loading

פורסם

אמממממ תקשיבו אני די חדש פה וזה הפורם הראשון שראיתי...ורציתי לפתוח פורום משלי ויש לי שאלה...

אתם יכולים להגיד לי איך אני פותח פורם חדש כמו זה באתר?

פורסם
אמממממ תקשיבו אני די חדש פה וזה הפורם הראשון שראיתי...ורציתי לפתוח פורום משלי ויש לי שאלה...

אתם יכולים להגיד לי איך אני פותח פורם חדש כמו זה באתר?

קודם כל בשביל לפתוח פורום , אתה צריך לדעת איך הוא עובד

פורום עובד בצורה כזאת שאנשים פותחים שירשור (הודעה) לשירשור הזה יש נושא מסויים , (עכשיו עזוב את זה שהכניסו פה פיזיקה גרעינית בלי קשר) מה שאתה שאלת פה לא קשור בכללל אבל בכלל להודעה , אפילו הפיזיקה גרעינית קשורה יותר.

פורסם
מאחר והבלמים ממירים אנרגיה קינטית לחום בקצב אחיד

הערות/ הארות - יתקבלו בברכה.

קצב המרת האנרגיה המכנית לחום בבלמים שווה למומנט כפול הסל"ד. ככל שהמהירות יורדת, הסל"ד יורד ואיתו כמות האנרגיה שנספגת בבלם ברגע נתון. המשפט שכתבת שגוי.

• תוכן חדש...