Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4. אני חושב שהגיע הזמן לעצור את הבינוניות (רציתי להשתמש במילה פחות עדינה אבל ויתרתי) ולהגיד לכל אלו שכותבים "אמברקס" שאין מילה כזו. באמת, נשבע לכם ! אפילו אם אבא / דוד / מכונאי שלכם כל הזמן אומר את זה, באמת שזה לא קיים. המילה הנכונה היא "הנדברייקס" אם ממש חייבים ואם לא אז מן הראוי להשתמש במילה העברית "בלם יד". וכן, גם "ארמברייקס" זו המצאה.

דני G.

אפשר גם להגיד "ארמברקס" מכיוון ש"ארמ" באנגלית זה יד בדיוק כמו ש"הנד" זה יד וביחד זה "בלם יד"

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכנות משהו "קשקוש בלבוש" ולהחליפו ב"שטויות במיץ", לא מקדם את אף אחד לשום מקום ...

אז אולי כדאי לעשות קצת סדר בדברים, אחת ולתמיד.

1. המרחק הקצר ביותר בבלימת חירום מושג בעת לחיצה בו זמנית על דוושת הבלם ועל דוושת המצמד. זאת על מנת למנוע הפרעה של המנוע לפעולת הבלימה כאשר המנוע על סף כיבוי ובכדי למנוע אובדן תיגבור להגה ולבלמים בעקבות כיבוי מנוע במידה ונזדקק להם ברגע שלאחר בלימת החירום.

2. יש להפריד בין הנזק שנגרם למכונית לבין הנזק שנגרם לנוסעים בה - בעת היפגעות מאחור. מאחר והנוסעים חשובים יותר, הדרך הטובה ביותר להפחית את הפגיעה בנוסעים היא ע"י החזקת דוושת הבלם לחוצה בכל הכוח, במטרה להתנגד ככל האפשר לדחיפת המכונית לפנים. כתוצאה מכך המכונית תיפגע בצורה חמורה יותר. אולם, מאחר ופגיעה מסוג "צליפת שוט" מתרחשת כאשר המכונית נדחפת לפנים בפתאומיות והראש מאחר לנוע עד לרגע בו הוא נתמך ע"י משענת הראש, הפחתת תנועה זו למינימום תסייע במניעת הפגיעה לצוואר.

הסתייגות אחת לנאמר - במידה ומדובר במכונית קטנה ובה יושבים נוסעים גם מאחור, ייתכן ורצוי לוותר על טכניקה זו מחשש לפגיעה בהם עקב מעיכת חלקה האחורי של המכונית.

3. בעת נסיעה במורד, תפקיד מערכת הבלמים הינה לווסת את מהירות הנסיעה בלבד. שמירת המהירות ומניעת צבירה של מהירות עודפת יש לבצע באמצעות בלימת מנוע המושגת ע"י שימוש בהילוכים נמוכים.

4. אני חושב שהגיע הזמן לעצור את הבינוניות (רציתי להשתמש במילה פחות עדינה אבל ויתרתי) ולהגיד לכל אלו שכותבים "אמברקס" שאין מילה כזו. באמת, נשבע לכם ! אפילו אם אבא / דוד / מכונאי שלכם כל הזמן אומר את זה, באמת שזה לא קיים. המילה הנכונה היא "הנדברייקס" אם ממש חייבים ואם לא אז מן הראוי להשתמש במילה העברית "בלם יד". וכן, גם "ארמברייקס" זו המצאה.

5. כן, לפי החוק חייבים להיות עם הילוך משולב כל הזמן, גם בהאצה (מוזר לא?), גם בנסיעה במהירות קבועה וגם בהאטה (למעט בלימת חירום). גם בעת המתנה ברמזור יש לשלב להילוך. כך אומר החוק.

דני G.

1. בבלימת חירום, בוודאי שכדאי ללחוץ בו זמנית על המצמד כדי לא לכבות את המנוע.

זה כל כך ברור שלא הרגשתי צורך לכתוב את זה.

2. תיאורטי לחלוטין. במציאות, כשמישהו מתנגש בך מאחור, זה ממש לא משנה אם אתה בולם או אתה בנסיעה.

כשיש הפרש כל כך גדול של מהירות (נגיד, 50 קמ"ש ו-0 וקמ"ש, או 70 קמ"ש ו-20 קמ"ש) הרכב הנפגע

יועף בכל מקרה, ואם הגלגלים נעולים, אז יהיו סימנים יפים ובולטים על האספלט, או לחלופין, הרכב יועף לאוויר.

מבט קצר על מבחני ריסוק שנערכים ב-50 קמ"ש יבהיר זאת.

3-4. בסדר.

5. אכן. ותסכים שזה חוק מטופש (המתנה לרמזור, שיוט במישור).

קווסאקי, אין כזה דבר, ARM BRAKES. חפש בגוגל, אם אתה ממש רוצה להתווכח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ARM=עמה ולא יד. ומכיון שעוד לא למדנו להשתמש בבלם היד עם המרפק - אלא רק בחלק של היד שנמצא אחרי שורש כף היד(ונקרא HAND בשפה האנגלית) אין שום הגיון להגיד אמרקס, זה עיוות של השנים שהתחיל מהנדברייק, הפך להנדברקס ומשם הדרך לאמברקס עוברת במוסך המקומי.

זה בדיוק כמו "פגז'" ובגאג' (ששמו המלא הוא BAGGAGE COMPARTMENT).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טוב נו מצאנו נושא אחר להתווכח עליו.

ARM = זרוע , זרוע זה לא מרפק.

וגם עמה זה לא מרפק.

ובהמשך לשירשור, אני אמשיך להתשמש בהילוך כתוספת לבלימה ואני אף פעם לא ישים ניוטרל באמצע נסיעה , אני מאוד אשתדל לא להכניס קלאץ' בתחילת הבלימה (בעיקר בפתאומית , לא תמיד זה נשלט) .

אני מאוד ממליץ לאנשים לעשות את זה אבל מי שלא רוצה שלא יעשה .

בזה אני מסיים את תגובתי לשירשור החסר תועלת הזה. (או שלפחות לקראת סופו הוא החל להיות חסר תועלת.)

בכל אופן הדעות השונות שנרשמו כאן, מראות על מצב לימוד הנהיגה בארץ כאשר כל אחד לומד משהו אחר לגמרי. ואני לא אומר שאני יודע יותר טוב ממשהו אחר , להפך יכול להיות שכל מה שאני אומר בכלל לא נכון , אבל ככה לימדו אותי וככה למדתי מנסיון של אנשים שנמצאים הרבה זמן על הכביש.

פורסם

1. המרחק הקצר ביותר בבלימת חירום מושג בעת לחיצה בו זמנית על דוושת הבלם ועל דוושת המצמד. זאת על מנת למנוע הפרעה של המנוע לפעולת הבלימה כאשר המנוע על סף כיבוי ובכדי למנוע אובדן תיגבור להגה ולבלמים בעקבות כיבוי מנוע במידה ונזדקק להם ברגע שלאחר בלימת החירום.

דני G.

זו לי פעם ראשונה שאני נתקל בהמלצה ללחוץ קלאץ' בתחילת הבלימה. התיאוריה מאחורי ההמלצה מאוד מעניינת, רק שמניסיוני (לא ניסיון עצמי) אתה פותר בעיה שלא קיימת ויוצר אחרת. כלומר, נכון הוא שאין תגבור לבלמים ולהגה כשהמנוע דומם, אבל המנוע דומם באמת רק לאחר שעצרת.

כשאני נוהג, אני נוהג תמיד עם רגל שמאל תומכת. בלימת חירום עם קלאץ' תכריח אותי להרים את רגל שמאל עם תחילת הבלימה, מתכון ברור לחירבוש (מונח מקצועי) כל התחלת הבלימה. במקום זאת בבלימת חירום רגל שמאל נדרכת ובמקביל מתחילה בלימה חזקה עם ימין.

אני סבור שהשיקול לאפשר תמרון נוסף אם הגעת למצב שהמכונית עצרה לחלוטין פחות משמעותי מהצורך לבלום יותר חזק יותר מוקדם, מה גם שכדי לאפשר תמרון נוסף תמיד אפשר להכניס קלאץ' בסוף.

בכל מקרה, מעניין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הגיון פשוט אומר שאם הבלמים מצליחים לנעול את הגלגלים, אתה לא יכול לשפר את מרחק הבלימה (דההה!)

מבחני רפידות בלם מנפצות את ההגיון שלך :wink:

פורסם
הגיון פשוט אומר שאם הבלמים מצליחים לנעול את הגלגלים, אתה לא יכול לשפר את מרחק הבלימה (דההה!)

השאלה היא באיזו מהירות אתה מצליח לנעול, כי ככל שהמהירות קטנה צריך פחות כוח כדי לנעול גלגלים.

אם אתה מצליח להשיג נעילה מלאה ב-160 אין לך בעיה. כלומר, לבלמים אין בעיה, לך יש בעיה כנהג עם גלגלים נעולים ב-160...

פורסם

אמרתי שאם אתה מצליח! אם!

ופה ההגיון...

אגב לדני שאמר שכדאי ללחוץ קלאץ' בתחילת בלימת החירום, לדעתי זאת טעות, יש יותר סיכוי שיכבה לך המנוע, כמו במקרה שלי, אם אני אעיז ללחוץ קלאץ' והמדחס מחובר, הלך עלי.

מעבר לעובדה שבאמת לא תתרום שום דבר למרחק הבלימה, המנוע יעזור לך במקרה הטוב לבלום ובמקרה הגרוע לא יפריע לך, הבלמים יכולים בלי בעיה לכבות אותו.

אצלי למשל צריך בכל מקרה לתת שחרור מהיר לרגע בהילוך כלשהו על מנת לשמור על המנוע חי, אחרת מצניחה גבוהה של סלד הוא ממשיך עד למטה, אז כשהוא מגיע לאיזור ה1000, אני משחרר לחצי שניה את הקלאץ' על מנת לשמור עליו חי, מצניחה נמוכה הוא לא נכבה.

כן כן חם בחוץ ואין לי כח לפרק בית מצערת, תתבעו אותי :idea:

פורסם

ARM זה זרוע, HAND זו יד.

להביא לך ספר אנטומייה, או מילון ?

בזה אני מסיים את תגובתי לשירשור החסר תועלת הזה. (או שלפחות לקראת סופו הוא החל להיות חסר תועלת.)

בכל אופן הדעות השונות שנרשמו כאן, מראות על מצב לימוד הנהיגה בארץ כאשר כל אחד לומד משהו אחר לגמרי. ואני לא אומר שאני יודע יותר טוב ממשהו אחר , להפך יכול להיות שכל מה שאני אומר בכלל לא נכון , אבל ככה לימדו אותי וככה למדתי מנסיון של אנשים שנמצאים הרבה זמן על הכביש.

אני ספרתי לפחות 2 מדריכים בכירים מאוד לנהיגה מתקדמת שהגיבו כאן, ועוד שניים "בתחילת דרכם".

כנראה שבאמת כולם טועים ורק אתה צודק... :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ARM זה זרוע, HAND זו יד.

אני ספרתי לפחות 2 מדריכים בכירים מאוד לנהיגה מתקדמת שהגיבו כאן, ועוד שניים "בתחילת דרכם".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ARM זה זרוע, HAND זו יד.

יכול באמת להיות שאני טועה.....

אבל אני יודע שלכל רכב צריך להתאים את הנהיגה , ואני מרגיש שברכב שלי (פיאט אונו אגב ) הבלמים לא משהו (אין קשר למצב , הם במצב מעולה) ולכן בירידות או במהירויות גבוהות בשביל לבלום לקראת רמזור אני יעדיף להשתמש בהילוכים כעזר. (עוד פעם אני מדגיש , אני לא בולם רק על ידי הילוכים)

פורסם
כלומר, נכון הוא שאין תגבור לבלמים ולהגה כשהמנוע דומם

גם כשהמנוע כבוי, יש בבוסטר עוד וואקום אגור לשתיים-שלוש לחיצות בלם, ואם אתה לא מפמפם את הבלמים לא תהיה לך בעיית וואקום. ההגה לא צריך תגבור כשהרכב בתנועה (עבור רכב קל. למשאיות כבדות מאוד עם שני סרנים קדמיים שכן חייבות תגבור להגה יש משאבת הגה נוספת שמחוברת לגל ההינע ועובדת גם כשהמנוע כבוי)

אבל המנוע דומם באמת רק לאחר שעצרת

לא הבנתי את המשפט הזה. אם עצרת גלגלים ללא שימוש במצמד אז המנוע כבוי. לא כבוי בכאילו. למנוע זה לא משנה אם מהירות הרכב היא 0 או 200 קמ"ש. אם הסל"ד שלו הוא 0 אז הוא כבוי.

ככל שהמהירות קטנה צריך פחות כוח כדי לנעול גלגלים

על איזו אמת פיזיקלית המשפט הזה מבוסס?

פורסם

וואי אנשים, תעשו לי טובה, אל תהפכו את זה לשרשור לשוני.

אני כותב אמברקס ואני מודע לטעות ולהגיד לך ת'אמת? לא ממש אכפת לי, אני אמשיך לכתוב ככה, והסברים פלצניים לא ישנו את זה.

תשימו לרגע את הנושא האידיוטי הזה בצד ותחזרו לנושא המקורי של השרשור.

פורסם

חנן, אז זהו אין שום אמת פיסיקאלית, ההפך במהירות גבוהה קל יותר לאבד אחיזה ולכן הגלגל ינעל הרבה יותר בקלות, אלא אם הברקסים שלך חלשים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
על איזו אמת פיזיקלית המשפט הזה מבוסס?

על חוק פסקל-סמואל.

חנן, אז זהו אין שום אמת פיסיקאלית, ההפך במהירות גבוהה קל יותר לאבד אחיזה ולכן הגלגל ינעל הרבה יותר בקלות, אלא אם הברקסים שלך חלשים.

התערבנו שלא?

• תוכן חדש...