Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסיעה על דוושת גז ודוושת בלם בו זמנית כדי להעמיס ל100% את המנוע בסל"ד קבוע. הבלמים רותחים ומסריחים תוך שניות ספורות בתנאים כאלה.

לפי התיאור שלך הם גם לא מסוגלים לאגור את החום.

אני אעשה את החשבון כדי לספק את יצר הסקרנות שלי.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבלימה בלחץ אחיד הדוושה פשוט מתקשה לאורך הבלימה ומאבדת מיעילותה (במשפחתית ממוצעת ולא בסופר קאר שעשו לה פדיקור לצלחות.)

בקשר ללמה דרוש כח רב יותר במהירות גבוה - אני חושב שהבנתי:

אמנם קל יותר לצמיג לאבד אחיזה במהירות גבוהה, אבל קשה יותר ללבלם לעצור את סיבוב הגלגל עם עליית המהירות, זה נובע מאנרגייה צנטרופוגלית או משהו כזה(לא נגעתי בפיסיקה כמה שנים), הדוגמא הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה הוא קרוסלה, אם תתפוס קרוסלה שמסתובבת לאט במטרה לעצור אותה - היא תעצור, אם תתפוס אותה במהירות גבוהה - אתה תשאר בלי יד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כי אנשים מתעלמים מזה שהבלמים מתחמים, וגם הנוזל, והבוסטר מאבד מיעילותו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תהרגו אותי על מה אתם מדברים, כשהייתי צריך לבלום בלימות חירום ממהירות גבוהה, התאמתי את הלחץ בהתחלת הבלימה עד שנשמעה יללה וממש לא זכור לי שינוי בלחץ או הפסקה של היללה.

פורסם
FALOU, ניסית לעשות את זה פעם? להביא את הצמיגים לסף נעילה במהירות גבוהה, להשאיר את הלחץ על הדוושה קבוע ולראות שברגע מסוים לאחר שהמהירות ירדה הצמיגים ננעלים?

אני ניסיתי. לא הצלחתי. אם תספר שניסית והצלחת, זה יעשה את הדיון לעוד יותר מעניין. הצלחת?

אני יכול להגיד לך שכן, אבל למעשה אף אחד לא מרגיש מה הוא עושה באמת (משאיר אותו לחץ, קצת משחרר, קצת מוסיף) וניסוי כזה הוא חסר משמעות. אני ראיתי אנשים בקורסים נשבעים שהם לא לחצו קלאץ' במהלך בלימה כשדיברו בקשר וכשהסתכלו על הרגליים... גילו שרגל אחת על הקלאץ'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מגיב קצת באיחור אבל רציתי להתייחס לשני דברים שדיברתם עליהם פה.

לגבי בלימת מנוע - היא חסרת כל תועלת ברוב רכבי הבנזין,

ויש לה משמעות מסוימת ברכבי דיזל. אני לא מדבר על משאיות.

אם אני לא טועה זה דווקא ההפך.

ממה שהבנתי, בלי להכנס ליותר מדי פרטים, ברכב דיזל כשעוזבים את הגז יש עדיין אוויר שמקפיץ את הבוכנות חזרה ואז המנוע ממשיך קצת לספק כוח. במנוע בנזין זה לא עובד ככה ובגלל זה בלימת המנוע הרבה יותר אפקטיבית. אלא אם כן ברכב הדיזל יש מערכת מיוחדת שעוזרת (אבל אנחנו לא מדברים על משאיות).

דבר שני, לכל המומחים ללשון, גם אגזוז זה עיוות של המילה exhaust. אין מה לעשות, זה מילים שנקלטו בשפה למרות שהן לא "תקינות". אם ננסה לתקן כל טעות זה לא יגמר וכשזה כן יגמר נדבר ממש מצחיק.

פורסם
אני מגיב קצת באיחור אבל רציתי להתייחס לשני דברים שדיברתם עליהם פה.

אם אני לא טועה זה דווקא ההפך.

ממה שהבנתי, בלי להכנס ליותר מדי פרטים, ברכב דיזל כשעוזבים את הגז יש עדיין אוויר שמקפיץ את הבוכנות חזרה ואז המנוע ממשיך קצת לספק כוח. במנוע בנזין זה לא עובד ככה ובגלל זה בלימת המנוע הרבה יותר אפקטיבית. אלא אם כן ברכב הדיזל יש מערכת מיוחדת שעוזרת (אבל אנחנו לא מדברים על משאיות).

גם כן באיחור - הסיבה העיקרית לבלימת המנוע העדיפה של מנועי הדיזל נעוצה ביחס דחיסה גבוה יותר.

אם מעולם לא נהגת בדיזל והשוות עם מנוע בנזין, חבל לבזבז זמן ולכתוב הודעות מפורטות על דברים תלושים מהמציאות.

(בלימת מנוע במשאיות היא סיפור אחר לגמרי, ולא קשור).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין מה לעשות. בניגוד למקובל לחשוב, יוני צודק:

Why the Diesel Braking Problem?

Gasoline engines are designed with a carburetor or injection that includes a throttle valve often referred to as a butterfly. When the accelerator, or throttle, is not engaged, as when braking, the butterfly closes the air intake of the engine forming a vacuum effect that assists the vehicle in braking. This however, is not possible in diesel engines because they have no throttle butterfly. When the accelerator of the diesel engine is released, no compression is developed and the brakes of the vehicle are given the entire task of getting it stopped.

• תוכן חדש...