Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי רעש של שריקה מהמנוע

אני כמעט בטוח שהאוזר הוא איפה שהגומיה שיושבת על הגלגלים

(הסברתי את עצמי כמו אידיוט אני יודע)

כשאני נותן גז יש כמו רעש של חריקה/שריקה כזאת ואחרי שהאוטו נוסע הרעש נעלם

זה בדרך כלל קורה בטורים נמוכים או שהאוטו עדיין קר

אם משהו לא ממש מבין אני יצלם תמונה ויעלה

מה יכולה להיות הבעיה כאן?

א םזה חשוב אז האוטו הוא ידני

פורסם

וואלה אצלי בעיה בדיוק אותו דבר, התחיל לפני כמה חודשים כל התנעה של הרכב אחרי שהאוטו קר ועמד לילה שלם יש התנעה, הטורים מזנקים ישר ועומדים על 2000 (על מנת לחמם את העסק ואחרי חצי דקה-דקה זה יורד ל900), בעת זה שהטורים עומדים על 2000 שומרים רעש חיכוך כאילו שריקת-חיכוך קלה כזו עד שזה יורד ל900, וב900 שהאוטו כבר חם ואני מתחיל לנסוע הרעש נעלם.

בכמה ימים האחרונים הרעש הזה מלווה אותי כל הנסיעה, מאין סוג של מיסב כזה שמסתובב או משהו שם עושה חיכוך ונוצרת שריקה קלה כזו אבל מעצבנת נורא.

למישהו יש מושג מה זה? עומרי?

--שכחתי להוסיף גם אצלי 1600 ידני אם זה רלוונטי.

תודה,

אוהד.

פורסם

כשהלכתי למוסך הו אמר לי שהרעש בא מהגומיה שמה והיא יבשה וצריך להחליף אותה.

הוא אמר לי שזה יעלה בערף 350-400 שקל רציתי לדעת א םזה מחיר שנשמע נורמאלי לכזה דבר.?

פורסם

יש במנוע מספר רצועות:אלטרנטור,מנוע,מזגן (ברב הרכבים),רצועת הגה כח (ברכבים שיש בהם הגה כח) ורצועת טיימינג.

צריך לפני שמחליפים בכלל לזהות מהיכן השריקה כשהשיטה היא בד"כ להוריד רצועה,רצועה ולבדוק מהיכן הרעש (_לא מורידים רצועת טיימינג).

העיקר הוא העבודה ולא הרצועות שעולות שלושתן משהו בסביבות 100-150 ש"ח.

אם הורידו את כל הרצועות אביזרים (3 הראשונות ללא טיימינג) ועדיין יש רעש הבעיה היא ברצועת הטיימינג /מותחנים ואז תצפה לנזק באזור 800 ש"ח לפחות כאשר עם מחזירי שמן תגיע לכיוון האלפייה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה שהבנתי זה לא בא מרצועת הטיימינג...

הרצועה יושבת בצד ימין של המנוע באותו מקום שנמצא המצבר רק בצד השני

זאת רצועה חשופה שאפשר לראות אותה בעין

פורסם

משמעות הרעש הוא רצועה מחליקה.

למנוע יש רצועות.

רצועת טיימינג לא מחליקה מכיוון שיש לה שיניים ובמקרים מסויימים כמו מרצדסים מדובר בשרשרת אז בכלל אין רצועת טיימינג.

למנוע יש פולים.

יש פולי מנוע של גל הארכובה, פולי גל זיזים (ביניהם מקשרת רצועת הטיימינג)

עכשיו יש גם את שאר המכלולים:

מדחס מזגן, משאבת הגה (במקרה של הגה כוח), אלטרנטור, משאבת מים...

ישנן מכוניות שישנה רצועה אחת על הכל. ישנן מכוניות ישנות שיש מספר רצועות.

במכוניות (מתייחס לשנים האחרונות) יש מותחנים ואין צורך למתיחה ידנית.

יש מכוניות ישנות שצריך מתיחה ידנית. קולואטי, סביר להניח שהרעש לא מהטיימינג. רצועת טיימינג באה עם שיניים. ואם היא הלכה, סביר להניח שהמנוע שלך כבר לא יסתובב יותר... :wink:

עכשיו, לגבי הרעש: לפעמים הרצועה יבשה, לפעמים המותחן נדפק, לפעמים אחד מהפולים פשוט נתפס (הלאגר). ואז צריך לבדוק איזה מהמיכלולים נתפס ולהחליפו.

עמרי, כשהמנוע עובד תבדוק שכל הגלגלים שעליהן יושבת הרצועה מסתובבים. אם כן, לך קנה רצועה (או רצועות) ותלך למוסך שלך ותבקש להחליף רצועה. זה לא יותר משעת עבודה בלחץ 150-200 ש"ח. פלוס מחיר הרצועה ששילמת עליה.

פורסם
משמעות הרעש הוא רצועה מחליקה.

למנוע יש רצועות.

רצועת טיימינג לא מחליקה מכיוון שיש לה שיניים ובמקרים מסויימים כמו מרצדסים מדובר בשרשרת אז בכלל אין רצועת טיימינג.

למנוע יש פולים.

יש פולי מנוע של גל הארכובה, פולי גל זיזים (ביניהם מקשרת רצועת הטיימינג)

עכשיו יש גם את שאר המכלולים:

מדחס מזגן, משאבת הגה (במקרה של הגה כוח), אלטרנטור, משאבת מים...

ישנן מכוניות שישנה רצועה אחת על הכל. ישנן מכוניות ישנות שיש מספר רצועות.

במכוניות (מתייחס לשנים האחרונות) יש מותחנים ואין צורך למתיחה ידנית.

יש מכוניות ישנות שצריך מתיחה ידנית. קולואטי, סביר להניח שהרעש לא מהטיימינג. רצועת טיימינג באה עם שיניים. ואם היא הלכה, סביר להניח שהמנוע שלך כבר לא יסתובב יותר... :wink:

עכשיו, לגבי הרעש: לפעמים הרצועה יבשה, לפעמים המותחן נדפק, לפעמים אחד מהפולים פשוט נתפס (הלאגר). ואז צריך לבדוק איזה מהמיכלולים נתפס ולהחליפו.

עמרי, כשהמנוע עובד תבדוק שכל הגלגלים שעליהן יושבת הרצועה מסתובבים. אם כן, לך קנה רצועה (או רצועות) ותלך למוסך שלך ותבקש להחליף רצועה. זה לא יותר משעת עבודה בלחץ 150-200 ש"ח. פלוס מחיר הרצועה ששילמת עליה.

מסבירים לי לאט אני מבין מהר

תודה רבה עזרת לי מאוד זה בערך המחיר שביקשו ממני + רצועה

• תוכן חדש...