Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם נתונים על הרכב מודל 2001 יד ראשונה (אני) ק"מ 87.000 אז ככה אני אודה שקראתי את כל השרשורים שיש כאן על ממיר קטליטי בהקשר לרכבים מתוצרת יונדאי בגדול קיבלתי תמונה לגביי הנושא אך יש לי עוד מה לשאול ומה לספר ואשמח לקבל את חוות דעתכם אז ככה אני יתחיל (אם אני יפספס פרט מסויים תשאלו אותי אני ישתף ויבדוק ) לפני פחות מחודש הרכב עבר טסט בבד' של הגזים נרשם שהכל תקין עכשיו בואו נחזור כמה חודשים אחורה לחודש יולי אז ככה ביולי הגעתי למוסך המורשה של יונדאי בבאר שבע (כל הטיפולים והתיקונים למט צמיגים נעשו במוסך המורשה) שם ביעתי החלפת מיסב אחורי + ערכת רפידות בלם אחורי סה"כ כולל עבודה 1400ש"ח ז"א גם המיסב וגם הרפידות מאחורה הבוחן יצא עם הרכב לנסיעת מבחן חזר ואמר שהבולמים הלכו חשבתי שיגיד לי שעכשיו הכל בסדר אבל לא שאלתי כמה זה בולמים הם זרקו לי מחירים של כ"א 700 ש"ח ללא עבודה

לאחר דין ודברים ומאחר שיש לי קשר מסויים עם המוסך הוחלט שהחלפת 2 בולמים קידמים תעלה לי 1000ש"ח על האריזה של הבולמים היה מדבקות של יונדאי וגם השנתון של הרכב האריזות היו סגורות ובפנים הבולמים מסודרים עם קרטון נוסף אך כמדומני לא ראיתי על הבולם עצמו איזשהו חותמת של יונדאי או שבעצם אני לא זוכר ואני קצת בסרט על זה כי התעקשתי על מקורי טוב נמשיך באותו הזדמנות של החלפת הבולמים החלפתי גם סט קידמי של רפידות בלם סהכ עלה לי הבולמים והרפדיות בלם כולל עבודה

1350ש"ח אחרי כן היה לי טסט כמו שרשמתי למעלה והכל היה בסדר הטסט עלה 1000ש"ח אין קשר בין הטס לטיפולים שציינתי אז נמשיך לפני שבוע בערך במהלך נסיעה הרגשתי פיצוצ ואז הרגשתי שההגה לא זז פתחתי מכסה מנוע וגילתי שהרצועה נקרעה גררתי תרכב למוסך ושם נמצא שהרצועה של ההגה הלכה אמרו לי שכדאי להחליף את שלושתם ז"א רצועת V של מזגן +רצועת V של הגה כח + רצועת V של אלטרנטור מאחר והם יבשות מאד בבד' שלי פעם אחרונה שהרצועות הללו הוחלפו היה ב 42.250ק"מ

והיום 87.000 אז החלטתי להחליף את כל ה - 3 זה עלה לי 357ש"ח אנשים אתם עושים חשבון? עד עכשיו בתקופה של ממממיולי עד אוקטובר 7-10 הלך לי 4120ש"ח טוב עכשיו לפני מס' ימים נדלקה לי הנורית כן אתם יודעים איזה הצייק אינגין שנדלקת פעם בה אז הגעתי למוסך עוד לפני שהוא חיבר תמחשב הוא אמר לי הממיר הלך שאלתי כמה אמר 5000ש"ח יש חליפי שאלתי הוא קצת גימגם זרק משהו על ריתוך ושתק שאלתי אפשר לנסוע ככה הוא אמר חודש אחכ מתחילים בעיות שאל אותי אם אני מרגיש צריכת דלק מוגברת עניתי שלא חוצ מזה שאני יודע שהיא בולעת כרגיל עוד מהשנה הראשונה שקנינו אותה אמרתי לו שבטסט הבדיקות הראו שהכל מצויין מבחינת פליטת גזים (לציין שהוא לא לקח כסף על הבדיקה של המחשב אבל בינינו מצד שני האם לסמוך על אותו בחור שבודק עם המחשב אולי רשום שם משהו אחר אני קצת סקפטי) השאלות הן כאלה הם זה הגיוני 87.000 ק"מ שנת 2001 צריך החלפת ממיר ? מה הקטע של תחליפי ? ואצל מי עושים? האם לסמוך על תחליפי ? האם כדאי לבדוק במוסך יונדאי אחר ? לציין שלפני חודש מהפעם שהוא סיפר לי על הממיר והצורך בהחלפתו גם נדלקה לי הנורית ואז בדק לי מישהו אחר ואמר לי משהו על הדלק שפגשתי את אותו אחד שבדק בפעם הקודמת חודש אחורה ואמר דלק אז אמרתי לו והוא אמר לי לאאאא אמרתי לך שזה הממיר (משהו לא מסתדר לי או שהם עובדים הפוך על הפוך מכינים אותי בפעם הראשונה דלק ואחכ ממיר להראות לי שיש קשר כי הבנתי מכל מה שרשום כאן שיש קשר בין הצריכה המוגברת לממיר סיפרתי שהיו לי פעם או פעמיים שנסעתי על רזרזבה אבל בגדול מקפיד למלות דלק מתחנה אחת מסויימת כבר שנתיים בערך וגם פעם ב לשים איזה תוסף אז הוא אמר לי בפעם הראשונה טוב אני מבטל לך את זה אבל תקפיד ליהות על מיכל לא ריק. אנשים אני צריך עוד קצת מידע לגביי תחליפי האם אני יכול להמשיך לנסוע ככה ? האם אפשר ללכת לכל מוסך או חייב יונדאי האם רכב שעבר תאונה של יונדאי עם שנתון גבוהה אני יכול לפרק ממנו את הממיר ? אשמח אם תתנו תשובות וחוות דעת בשפה ברורה ופשוטה אני קצת מבולבל עם הקטליטי הזה:roll:

פורסם

אין צורך במגילת אסתר על הרכב,מספיק תיאור קצר של הבעיה הנוכחית.

אין קשר בין החלפת בולמים,בלמים והשד יודע עוד מה לבעיה הנוכחית,אם היה קשר היה מקום לפרט.

לי באופן אישי, קשה מאוד להאמין ,שהלך לך הממיר ברכב אם קנית את הרכב מהחברה ואכן עבר את הקילומטרא'ז המתואר.

מכל הסיפור- ברגע שנדלקה מנורה צריך לפנות לאבחון ע"י מכשיר /סורק תקלות,והייתי מתרחק מהמוסך הזה,יפה שעה אחת קודם וניגש למכון להזרקות דלק טוב באיזור מגוריך (דווקא פרט חשוב כזה לא ציינת וחבל,או שהלך לאיבוד במגילה),כדי לאבחן את התקלה ולא מסתמך רק על אבחון המוסך.

אפשרות שצריך לבדוק היא חיישן חמצן- מה שיכול להסביר טוב גם צריכת דלק

גבוהה,שיתכן שאינך מודע לה, כיוון שלא ביצעת בדיקה סטטיסטית פשוטה (למלא פול טנק לנסוע 100 ק"מ,לאפס את המונה,לתדלק שוב עד הפול ולראות כמה ק"מ נסעת ולחלק אותם במס' הליטרים של הדלק שנוספו בתדלוק השני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היי, שלום לך, מצטער על שלא היו סימני פיסוק ושההודעה לא היתה מסודרת זה היה באמצע הלילה. טוב לא חשוב לשאלתי נתת לי אופציה לבד' של נושא צריכת הדלק הייתי שמח אם תסביר שוב את אופן החישוב והשיטה בצורה יותר ברורה.

תודה מראש

פורסם

אז ככה:

1- נכנסים לתחנת דלק ומבקשים לתדלק פול טנק (טנק מלא).

2- מאפסים את שעון המרחק- אדומטר שמציע על מרחק הנסיעה.

3- נוסעים עם הרכב 100 ק"מ משתדלים ללא מזגן.

4- לאחר 100 ק"מ נכנסים שוב לתחנת הדלק ומתדלקים עד לפול טנק.

5- בודקים כמה ליטרים הוספת סך הכל בתדלוק וזוהי כמות הדלק שהרכב שתה.

6- מחלקים את המאה ק"מ במס' הליטרים ששתה הרכב ומקבלים מספר.

חזור לעדכן,ציין באילו תנאים הייתה הנסיעה:עירוני בינעירוני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום שמי טל

אני עובד במוסך של מכונאות כללית. מניסיוני האישי במכוניות יונדאי אורך החיים של הממיר הוא מאוד קצר.

כמו כן, שאלה לי אליך האם בפעם האחרונה שעברת טסט התוצאות בבדיקת 4 גזים היו גבוליות?

אם כן אז רוב הסיכויים שנהרס לך באמת הממיר.

פורסם

קיימים ממירים חליפים סביב ה 1000 שח. לעיתים דלק עלול לגרום להדלקות קוד תקלה של צורך בהח' ממיר. יש צורך לבדוק את תוצאות הגזים במכשיר ייעודי, להצליב את כל הנתונים (איש מקצוע מיומן) ולהחליט בהתאם לכיס שלך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי תודה על ההסבר המפורט בעניין בדיקת תצרוכת הדלק עדין לא ביצעתי את הבדיקה הנ"ל מבטיח לבצע ולעדכן תודה בכל אופן

פורסם

דני שלום בבד' הטסט האחרונה בדיקת הגזים היתה בסדר גמור האם מוסך מורשה אמור להחזיק גם ממיר קטיליטי חלופי?

במידה ולא אשמח לקבל הצעה למוסך שיכול להחליף ממיר ביונדאי לחליפי ושגם יבטל את נורת הציק אינגין במידה והיא תדלק

• תוכן חדש...