Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וואקום במיכל הדלק .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם תהיה בנושא שעולה כל פעם כאשר אני מתדלק .

עם פתיחת מכסה הדלק נשמע רעש של יניקת אוויר לתוך המיכל .

נשאלת השאלה , אם אכן זה המצב , מדוע זה כך ואיך נוצר הוואקום , והאם יש לזה השפעה על תפקוד המנוע \ צריכת הדלק ?

נזכרתי גם שבעבר כאשר נרכש הרכב , מכסה מיכל הדלק היה שבור ולא נסגר הרמטית על הפתח , כמובן שהוא הוחלף בהקדם .

מה דעתכם ?

פורסם

או שהפקק לא מתאים או שהנשם של המיכל סתום (כנראה בגלל זה הרכיבו מכסה שבור )

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה שינוי בלחץ אוויר... נורמלי לחלוטין...

בפעם האחרונה שתדלקת הטמפרטורה הייתה שונה - כלומר לחץ האוויר היה שונה, וכעת השוויון בלחץ האוויר כאשר אתה פותח את המכסה נשמע כ"תסס". (כמו בבקבוק מים)

פורסם
או שהפקק לא מתאים או שהנשם של המיכל סתום (כנראה בגלל זה הרכיבו מכסה שבור )

תקרא שוב את ההודעה שלי - כי אני לא הבנתי איך התשובה שלך קשורה לשאלה .

פורסם

אתה טועה ומטעה. זה לא נורמלי בכלל!

המצב הזה מעיד על היווצרות וואקום במיכל אשר במצב הקיצוני ביותר לא יאפשר לדלק לזרום מן המיכל אל המנוע.

זה קורה בדר"כ בגלל נשם מיכל דלק סתום או סתום למחצה.

כדאי לתת קפיצה למוסך שיבדקו את העניין.

לשאלתך "איך נוצר הוואקום?":

כאשר מיכל הדלק שלך מלא, דלק תופס את רוב נפחו ואת היתר ממלא אוויר.

לאחר התדלוק, מכסה המיכל נסגר הרמטית ואינו מאפשר כניסת ויציאת נוזלים או אוויר.

במשך הנסיעה, דלק זורם מן המיכל אל המנוע. הנפח שמתפנה כתוצאה מירידה בנפח הדלק במיכל מתמלא באוויר שנכנס למיכל דרך נשם מיכל הדלק.

במקרה שנשם מיכל הדלק סתום, אוויר אינו יכול להיכנס אל המיכל ע"מ למלא את החלל שהתפנה ע"י הדלק וכך נוצר הוואקום.

הוואקום הזה ילך ויתחזק עד שיהיה חזק מספיק למנוע מדלק לזרום אל המנוע.

אני מניח שזה יכול גם לגרום לנזק למשאבת הדלק אשר תיאלץ לעבוד קשה ע"מ לשאוב דלק עד אשר לא תצליח לשאוב כלל.

בברכה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
אתה טועה ומטעה. זה לא נורמלי בכלל!

המצב הזה מעיד על היווצרות וואקום במיכל אשר במצב הקיצוני ביותר לא יאפשר לדלק לזרום מן המיכל אל המנוע.

זה קורה בדר"כ בגלל נשם מיכל דלק סתום או סתום למחצה.

כדאי לתת קפיצה למוסך שיבדקו את העניין.

לשאלתך "איך נוצר הוואקום?":

כאשר מיכל הדלק שלך מלא, דלק תופס את רוב נפחו ואת היתר ממלא אוויר.

לאחר התדלוק, מכסה המיכל נסגר הרמטית ואינו מאפשר כניסת ויציאת נוזלים או אוויר.

במשך הנסיעה, דלק זורם מן המיכל אל המנוע. הנפח שמתפנה כתוצאה מירידה בנפח הדלק במיכל מתמלא באוויר שנכנס למיכל דרך נשם מיכל הדלק.

במקרה שנשם מיכל הדלק סתום, אוויר אינו יכול להיכנס אל המיכל ע"מ למלא את החלל שהתפנה ע"י הדלק וכך נוצר הוואקום.

הוואקום הזה ילך ויתחזק עד שיהיה חזק מספיק למנוע מדלק לזרום אל המנוע.

אני מניח שזה יכול גם לגרום לנזק למשאבת הדלק אשר תיאלץ לעבוד קשה ע"מ לשאוב דלק עד אשר לא תצליח לשאוב כלל.

בברכה,

רפי.

ההסבר שלך מענין , אבל .... איך תסביר את העובדה שלמרות יניקת האוויר בעת פתיחת המכסה ( מה שמעיד על יצירת וואקום במיכל ) , הרכב נוסע רגיל ואין כל תחושה של גמגום המנוע גם כאשר אני מגיע לתדלוק עם הליטרים הבודדים האחרונים שנותרו שם , וכמובן אין כל התראה מצד המחשב הממונה על התנהלות המנוע ורכיביו .

מדובר במונדיאו 2004

פורסם

רפי אכן צודק, הלחץ הוא לא תקין, והסברו המלומד, מונע ממני להוסיף דבר, כי על כך נאמר שכל מילה מיותרת.

ברכבי קרבורטור יפנים לרוב נתקלתי בפעים רבות, שעם שליפת צינור הדלק מהקרבורטור לשם פירוק הקרבורטור, הדלק החל לזרום חופשי בגלל התת לחץ שנוצר בטנק, מה שחייב אותי לפתוח את מכסה הטנק הדלק, ששחרר מיד תת לחץ /ואקום שנוצר בטנק, וזרימת הדלק בצינור בחיבור לקרבורטור, פסקה לגמרי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
סתם תהיה בנושא שעולה כל פעם כאשר אני מתדלק .

עם פתיחת מכסה הדלק נשמע רעש של יניקת אוויר לתוך המיכל .

נשאלת השאלה , אם אכן זה המצב , מדוע זה כך ואיך נוצר הוואקום , והאם יש לזה השפעה על תפקוד המנוע \ צריכת הדלק ?

נזכרתי גם שבעבר כאשר נרכש הרכב , מכסה מיכל הדלק היה שבור ולא נסגר הרמטית על הפתח , כמובן שהוא הוחלף בהקדם .

מה דעתכם ?

מנסיון של עשרות רכבים זה תקין.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
יש לנו שתי מכוניות, האחת בת שנה והשנייה בת שלוש.

בשתיהן ישנו תת לחץ קל כשפותחים את מכסה הדלק. התופעה נורמאלית.

קיימת אצלי אותה תופעה ברנו מגאן בת פחות משנה, והיתה קיימת מאז שקיבלנו את האוטו.

"ai motoare capul doare"

פורסם
ההסבר שלך מענין , אבל .... איך תסביר את העובדה שלמרות יניקת האוויר בעת פתיחת המכסה ( מה שמעיד על יצירת וואקום במיכל ) , הרכב נוסע רגיל ואין כל תחושה של גמגום המנוע גם כאשר אני מגיע לתדלוק עם הליטרים הבודדים האחרונים שנותרו שם , וכמובן אין כל התראה מצד המחשב הממונה על התנהלות המנוע ורכיביו .

מדובר במונדיאו 2004

יכולים להיות שני הסברים.

הראשון, הסתימה הינה סתימה חלקית של הנשם, זה יאפשר לאוויר לעבור אך לא במידה מספקת ולכן נוצר וואקום חלקי (במקרה כזה, אם תמתין מס' דקות ורק אז תפתח את מכסה הדלק, סביר שלא תשמע את אוושת האוויר הממלא את המיכל).

הסבר שני (ולדעתי גם הגיוני יותר)...

וואקום היא תופעה חזקה במיוחד. לצורך הדוגמא, אם ייווצר וואקום חזק מספיק במיכל הדלק, המיכל עצמו יקרוס ויתקפל לתוך עצמו.

מה שאני מנסה לומר זה שגם אם ישנה סתימה מהותית בנשם (נקרא לה לצורך העניין סתימה מוחלטת ולא חלקית), כח היניקה של הוואקום הולך ומתחזק ככל שאוזל הדלק מהמיכל ובשלב כלשהו, הוואקום יינק אוויר גם דרך סתימה רצינית.

הבעיה היא שבינתיים, אתה עלול "להרעיב" הן את המנוע והן את משאבת הדלק.

ובשורה התחתונה, למה שלא תעשה ניסוי קטן?

לפני נסיעה ארוכה יחסית (כזאת שתרוקן את מרבית מיכל הדלק), מלא את המיכל וסע לדרכך.

לפני המילוי הבא בדוק ותראה אם יש וואקום (נניח שיש).

כעת, עשה את אותו הדבר אך עצור ופתח את המיכל לאחר 50 ק"מ. סביר שתהיה אוושה קלה או שלא תהיה בכלל.

המשך לנסוע עוד 100 קילומטרים, עצור ופתח את המיכל, סביר שתהיה אוושה מעט "אגרסיבית" יותר ממקודם.

חזור על הניסוי מס' פעמים כאשר בכל פעם אתה צורך יותר דלק, אם האוושה מתחזקת בכל פעם, יותר מסביר שזו אכן הבעיה.

בהצלחה,

רפי.

עריכה: אינני מכיר ספציפית את המונדיאו אלא את התופעה עצמה מנסיוני האישי.

כמו כן, אינני יודע מדוע ואם בכלל אמורה להיות התראה כלשהיא במחשב הרכב בעניין. מסופקני אם ישנו ניטור כלשהו של מצב הלחץ/תת לחץ של מיכל הדלק ע"י מחשב הרכב.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

מדובר במונדיאו 2004

אם היית שם לב להודעתו הראשונה של Joecamel שם היית מוצא את צירוף המילים "סתום או סתום למחצה"

בדוק את העניין לפני שזה יהיה סתום לגמריי והמנוע כן יתחיל לגמגם.

לי בכל אופן, מעולם זה לא קרה.

ואני אחד ש'מבלה' טיפה יותר מהממוצע בתחנות דלק.

GS300.

פורסם
רפי אכן צודק, הלחץ הוא לא תקין, והסברו המלומד, מונע ממני להוסיף דבר, כי על כך נאמר שכל מילה מיותרת.

צביקה - דעתי שונה, תת לחץ חייב להיות במיכל הבנזין, הסבר:

משאבת הדלק יונקת דלק מהמיכל, במקומו של הדלק שיצא מהמיכל נכנס אוויר. האוויר נכנס למיכל דרך נשם. תפקיד הנשם לאפשר זרימת אוויר בכיוון אחד בלבד - לתוך המיכל.

הנשם בנוי כך, שעודף לחץ שבמיכל הדלק לא יוכל לצאת דרכו (המשמעות של עודף לחץ זה לדוגמא בנזין שהתאדה כשהרכב עומד בשמש, לא רוצים שיהיה איבוד בנזין בדרך הזו).

איך הנשם "יודע" שהגיע הזמן לאפשר חדירת אוויר למיכל הדלק? הפרש הלחצים בין תת הלחץ ששורר במיכל לבין הלחץ האטמוספרי. לכן הנשם תמיד מתחיל להזרים אוויר כשנוצר הפרש לחצים קטן (שאלמלא כן הנשם היה הופך לדו כיווני). הפרש הלחצים הזה זה בדיוק תת הלחץ התקין שיש במיכל הדלק שאותו מרגישים בעת התדלוק.

• תוכן חדש...