Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב : Subaru Leone 1600 Automatic Model 88

רקע :

מאז שקניתי אותו (לפניי שנה וחצי בערך) הרדיאטור היה סתום,כל פעם מוסיף קצת מים,מדיי פעם הרכב מתחמם-תופעה דיי רגילה לרכב מיושן.

לפניי חודשיים נפער ברדיאטור חור דיי רציני כבר מהקורוזייה וכל המים נזלו,האוטו התחמם מאוד,עצרתי באמצע הדרך,הזמנתי גרר ומשם למוסך.

מהות התיקון הייתה רדיאטור חדש (מזל שתפסתי את זה בזמן אחרת היה מדובר גם בראשי מנוע וסיפור שלם).

מאז התיקון הרכב לא מתחמם אבל מה? פעם בשבוע שאני בודק מים אני רואה שחסר בערך חצי במיכל עיבוי,וכל פעם אני ממלא.

ששאלתי את המכונאי לגביי התרוקנות המים הוא שיער שהמכסה של הרדיאטור הישן לא טוב ומשם המים בורחים כי הוא פשוט לא עומד בלחץ (כשהחלפתי רדיאטור לא שמתי גם מכסה חדש).

אמרתי טוב אז בהזדמנות כבר נחליף מכסה,בינתיים אני ממלא פעם ב.. מים שחסרים במיכל עיבוי (חשוב לציין שהרדיאטור עצמו תמיד מלא והאוטו לא מתחמם בכלל)

ההתפתחות האחרונה :

אתמול לקחתי את הרכב לשיפוץ קרבורטור אצל צביקה מהפורום (נתן שירות מעולה והוא מקצוען אמיתי)

והוא סיפר לי שהוא ראה נזילה כלשהי של מים ירוקים וזה כנראה מהקולר של הגיר,אמרתי אוקיי ניקח למוסך שבוע הבא נראה במה מדובר.

כשהגעתי הבייתה אמרתי נראה על מה הוא דיבר רק מתוך סקרנות פתחתי את המכסה,איתרתי את המקום הרטוב אבל לא ראיתי שום נזילה (כנראה שנוזלות כמה טיפות ברגע שהטרמוסטט מתחיל לעבוד ומאז זה מפסיק(הסבר דיי טוב לאן נעלמים המים מהמיכל עיבוי לא?)

אז אחריי שהסתכלתי רעיתי שם שני צינורות (כנראה צינורות מים לפני החום שנגעתי בהם זה הרגיש כמו מים רותחים).

צעדים להמשך הטיפול :

חיפשתי את הצינורות הנ"ל בתוכנה Autodata ע"מ שתיראו ותוכלו אוליי להדריך אותי איך לפתור את זה לבד (אין לי כל כך הרבה זמן לטייל במוסכים,אני חייל ורק שישי שבת בבית,והרכב זה כמו הרגליים שלי בסופי שבוע).

אז הנה צירפתי תמונה,למי שלא מזהה זה האיזור שמתחת לגלגל הרזרבי,ראשית-מהם הצינורות האלו? לאן הם מובילים את המים?

שנית-מאיפה יכולה לנבוע הנזילה? הכל נראה שם מחובר ואטום כמו שצריך,ואני בטוח שזה משם כי כל האיזור רטוב והנזילה מגיעה מהאיזור הזה (ז"א מלמעלה היא מגיעה למטה).

תמונה מצורפת למטה,הצינורות מוקפים במסגרת שחורה.

Untitled-1.jpg

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

שלום רב!

קשה לאבחן במדוייק, אך הצינורות הנראים בשרטוט הם צינורות מים המובילים לרדיאטור חימום, יש לוודא שהבנדים החובקים אותם מחוזקים היטב, ואו צינורות מתכת המחברים בין הצינורותלא רקובים, ווהנזילה היא כנראה משם.

יש לפרק את הגלגל הרזרבי, להתניע את הרכב, ולתת לו להתחממם ולליצור לחץ במערכת הקירור, הנזילה תתגלה בוודאות גם ללא מכשור מתאים.

במקרה חירום בלבד, מיתן לחבר יחדיו את שני הצינורות המובילים מהמנוע לרדיאטור חימום ובעזרת צינור מתכת או פלסטיק קשיח, לחברם יחדיו, תוך ידיעה שהחימום בתא הנוסעים יבוטל זמנית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה שסימנת בשירטוט זהו מדיד שמן דיפרנציאל.

הצינורות אליהם אתה מכוון הינם צינורות חימום פנימי ברכב.

הצינורות האלה ובכלל צינורות זה דבר שמתייבש עם הזמן-רצוי להחליפם או לפחות לפרק אותם מהחיבור שלהם ,להחליף את הבנד שחובק אותם,ולחתוך את הקצה שלהם שבטח מפוצץ ומשם יש לך את הנזילה.

בנוסף גם ייתכן מאוד שהנזילה היא קטנה ומתגברת ככל שהמים מתחממים במערכת ולכן,יש להקדים תרופה למכה ולא לחכות עם זה,בכל אופן זה שטויות וקל מאוד לטפל בזה.

לגבי מכסה רדיאטור=זה דבר מאוד חשוב ובעל השפעה ישירה על חום המערכת שמקררת את המנוע,מומלץ לרכוש אך ורק מקורי,עולה כ 100 שקל,לעומת תחליפי של 15 שקל אבל,התחליפי הוא ממש לא ברמה של המקורי.

מהקולר של הגיר לא יכולה להיות נזילה כי עובר שם שמן גיר(אדום), ולא מים (ירוקים).

בברכה.

פורסם
מה שסימנת בשירטוט זהו מדיד שמן דיפרנציאל.

הצינורות אליהם אתה מכוון הינם צינורות חימום פנימי ברכב.

הצינורות האלה ובכלל צינורות זה דבר שמתייבש עם הזמן-רצוי להחליפם או לפחות לפרק אותם מהחיבור שלהם ,להחליף את הבנד שחובק אותם,ולחתוך את הקצה שלהם שבטח מפוצץ ומשם יש לך את הנזילה.

בנוסף גם ייתכן מאוד שהנזילה היא קטנה ומתגברת ככל שהמים מתחממים במערכת ולכן,יש להקדים תרופה למכה ולא לחכות עם זה,בכל אופן זה שטויות וקל מאוד לטפל בזה.

לגבי מכסה רדיאטור=זה דבר מאוד חשוב ובעל השפעה ישירה על חום המערכת שמקררת את המנוע,מומלץ לרכוש אך ורק מקורי,עולה כ 100 שקל,לעומת תחליפי של 15 שקל אבל,התחליפי הוא ממש לא ברמה של המקורי.

בברכה.

מקורי זה אומר של הרכב הזה בלבד? או שזה הולך לפי סוג הרדיאטור? כאמור הרדיאטור הוחלף והוא כבר לא מקורי של הרכב הזה אלא איזה משהו איטלקי ותואם פשוט לסוג הרכב שלי.

או שיש מספר מוגבל של סוגים למכסים ויש רק מספר אופציות לגביי המכסה שאני צריך?

דוגמא - אם אני ייבדוק נגיד את המכסה של הרכב של ההורים (לאנטיס) יש מצב שהוא יתאים לי?

פורסם

לא ולא.

גם אם הוא יתאים פיזית - אל תשים אותו.

אתה צריך מכסה מקורי של סובארו -תקנה ממוסך מורשה,זה עולה בסביבות 90 שקל.

זהוא המכסה המקורי של הרכב,כמו ביום שיצא מהחברה.

לגבי הרדיאטור שלך,שמו לך תחליפי(ובצדק),אבל הוא תואם למקורי מבחינת לחצים וכו,כעיקרון אתה חייב מכסה של סובארו מקורי או תחליפי ,על התחליפי אני לא ממליץ כי הוא ממש גרוע,כנס לחנות ובקש לראות מקורי לעומת תחליפי,תחזיק אותם בייד ותשווה-אתה ישר תבין על מה אני מדבר.

למרות שזאת סובארו וייסע בכל מצב תחליפי מקורי...אני לא לוקח סיכונים בקטעים האלה,גם בגלל שקט נפשי.

בגדול,כמות הלאונה על הכביש שיש להם כן מכסה מקורי =שואף לאפס,הרוב שמים סתאם מכסים שלא קשורים לכלום,ומיי ברז(כי...חבל להשקיע) אבל ,הם לא מודעים לנזק המצטבר,מערכת הקירור לא עובדת כמו שצריך או עובדת במאמץ יתר.

מעבר לזה המכסה המקורי מחזיק המון שנים לעומת התחליפי שהגומי והקפיץ שלו נגמרים\נחלשים במהרה.

פורסם
לא ולא.

גם אם הוא יתאים פיזית - אל תשים אותו.

אתה צריך מכסה מקורי של סובארו -תקנה ממוסך מורשה,זה עולה בסביבות 90 שקל.

זהוא המכסה המקורי של הרכב,כמו ביום שיצא מהחברה.

לגבי הרדיאטור שלך,שמו לך תחליפי(ובצדק),אבל הוא תואם למקורי מבחינת לחצים וכו,כעיקרון אתה חייב מכסה של סובארו מקורי או תחליפי ,על התחליפי אני לא ממליץ כי הוא ממש גרוע,כנס לחנות ובקש לראות מקורי לעומת תחליפי,תחזיק אותם בייד ותשווה-אתה ישר תבין על מה אני מדבר.

למרות שזאת סובארו וייסע בכל מצב תחליפי מקורי...אני לא לוקח סיכונים בקטעים האלה,גם בגלל שקט נפשי.

בגדול,כמות הלאונה על הכביש שיש להם כן מכסה מקורי =שואף לאפס,הרוב שמים סתאם מכסים שלא קשורים לכלום,ומיי ברז(כי...חבל להשקיע) אבל ,הם לא מודעים לנזק המצטבר,מערכת הקירור לא עובדת כמו שצריך או עובדת במאמץ יתר.

מעבר לזה המכסה המקורי מחזיק המון שנים לעומת התחליפי שהגומי והקפיץ שלו נגמרים\נחלשים במהרה.

יש מצב להשיג את המכסה המקורי גם בחנויות לחלפים? צנטרל שברחוב יצחק שדה נגיד? או אצל הפרסי שלידו?

כי אלו מקומות שממש נגישים לי מאשר מוסך מורשה של סובארו..

פורסם

כן בהחלט תוכל להשיג אותם אצל צנטרל או הפרסי. או באחד החנויות חלקי חילוף ביצחק שדה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מניח שתצטרך להזמין את זה.

אגב:

"מאז שקניתי אותו (לפניי שנה וחצי בערך) הרדיאטור היה סתום,כל פעם מוסיף קצת מים,מדיי פעם הרכב מתחמם-תופעה דיי רגילה לרכב מיושן."

תופעה רגילה לרכב מיושן שלא מטופל כמו שצריך,או במילים אחרות=מוזנח.

באמת מזל שתפסת את זה בזמן.

פורסם
אני מניח שתצטרך להזמין את זה.

אגב:

"מאז שקניתי אותו (לפניי שנה וחצי בערך) הרדיאטור היה סתום,כל פעם מוסיף קצת מים,מדיי פעם הרכב מתחמם-תופעה דיי רגילה לרכב מיושן."

תופעה רגילה לרכב מיושן שלא מטופל כמו שצריך,או במילים אחרות=מוזנח.

באמת מזל שתפסת את זה בזמן.

הרכב באמת היה דיי מוזנח שקניתי אותו (אחי נוהג עליו ולא אני דרך אגב) ומאז כמעט הכל הוחלף והושקע עליו המון כסף (אני לא חושב שיש DL בארץ שמושקעת כמו זאת)

היא עברה ככה :

1. פחחות וצבע כוללת.

2. מנוע חדש מיבוא (לא מפירוק!).

3 גיר כנ"ל.

4. בולמים + בלמים [רפידות וצלחות]+ מיסבים בכל הרכב (קדימה+אחורה).

5. אלטרנטור(חדש מהקרטון).

6. שיפוץ מזגן.

7. אגזוז חדש מהסעפת פליטה ועד לדוד מאחור(מהקרטון).

8. שיפוץ קרבורטור.

9. החלפת מצבר(חדש).

10. רדיאטור(חדש מהקרטון).

11. צמיגים חדשים בכל ארבעת הגלגלים.

עם על ההשקעה הזאת ועדיין לא נראה לי שהגעתי למחיר מחירון שלו (הבאתי אותו ב 5 אלפים שקלים נקי משאסי ותאונות,יד ראשונה)

וכל ההשקעה הזאת בזמן שאני חייל והכסף שהיה זה רק מעבודות מזדמנות,בכל פעם שהיה קצת כסף הייתי משקיע על משהו אחר - אחרי משהו כמו שנה כבר קניתי רכב אחר ועכשיו אחי נוהג על הסובארו שכאמור כבר אין כל כך מה להחליף או לתקן בה חחח..

פורסם
סתאם בשביל הקטע,בחישוב פשוט יוצא לי מעל 20 אלף שקל השקעה...לא מובן לי איך עדיין לפי טענתך לא הגעת למחיר מחירון?!

אכן זה המחיר לאדם שהיה קונה חלקים במחירים רגילים..

הבן של אחד הבעלים מ"האחים יזדי" שבראשון חבר טוב שלי ואירגן לי את המנוע והגיר במחירים מגוחכים.

גם את הרדיאטור,האלטרנטור,הבולמים והאגזוז זה דרכו,לא ממנו אבל משותף של המשפחה או משהו כזה גם במחירים מצחיקים שלא נראה לי שכדאי לפרסם פה בפורום.

את השאר הבאתי דרך אילן מ"צנטרל" גם איתו יש לי איזשהו הסדר דרך מישהו שאני מכיר ככה שיצא לי לשלם על כל החלקים משהו כמו 30% מהמחיר שהיה יוצא לי אילו הייתי קונה אותם בתור "תייר" ? נקרא לזה ככה..

עבודה גם לא שילמתי,דוד שלי מנהל מוסך של טויוטה היום,והיה מנהל מוסך סובארו במשך יותר מ 10 שנים ואת הרכב שלי הוא מכיר בע"פ גם מתוך שינה.

את כל העבודות על הרכב הוא עשה לי - ללא חיוב. אז גם בפן הזה חסכתי כמה שקלים אפשר לאמר.

פורסם
דוד שלי מנהל מוסך של טויוטה היום,והיה מנהל מוסך סובארו במשך יותר מ 10 שנים ואת הרכב שלי הוא מכיר בע"פ גם מתוך שינה.

ואתה בא לפורום הזה ושואל שאלות? :lol: יש לך מכונאי פרטי מה הבעיה?.

פורסם
ואתה בא לפורום הזה ושואל שאלות? :lol: יש לך מכונאי פרטי מה הבעיה?.

עדכון :

עכשיו חזרתי מדוד שלי,החליף לי את שני הצינורות הנ"ל,באמת הנזילה הייתה מאחד מהם (הימני) אבל החלפנו כבר את שניהם.

ולמה לא הלכתי אליו בהתחלה? כי שבת,לא רוצה להפריע סתם..הייתי בטוח שזה משהו של שנייה שאני יכול לפתור לבד.

שטויות אבל,לקח לו איזה רבע שעה לעשות את זה.

העיקר שהכל בא על מקומו בשלום :)

אפשר לנעול את השירשור מבחינתי.

המשך ערב מעולה ושבוע טוב לכולם :-o

• תוכן חדש...