Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה,

חלאס כבר,איש איש בדיעותיו ולא יעזור כלום.

כמה אפשר לקשקש על אותו נושא?!

חלק מהשתתפים בשרשור אפילו לא סיימו צבא,חלק אפילו לא התחילו עדיין (:oops:).

אולי יווצר מצב בעתיד שפה בארץ אני לא יוכל להאכיל את הילדים שלי,ובארה"ב כן.

ואולי בדיוק ההפך?

ואולי אחרי צבא הדיעות שלי ישתנו?

ואולי אחרי המלחמה לא ישאר פה כלום?

ואולי אם הייתי דוגמן תחתונים מצליח הייתי חושב על לחיות בניו יורק?

לאן הכוכבים בארץ מגיעים?

בסוף כולם בורחים לחו"ל לכמה חודשים ואחר כך עושים פרסומות מפגרות.... או תכניות מפגרות.

ע"ע:

מיכל ינאי

סנדי בר

דודו טופז

וכן הלאה,אולי מבחינת בר רפאלי לפתח קריירה בניו-יורק זה השיא!

ולמה לא?

אבל אני מאמין שבין להגיד מה שאתה חושב לבין לצנזר מה שלא כל כך לעניין - חייב לעבור סינון כלשהוא.

לא תמיד כשאני חושב שהבחורה שעוברת ת'רחוב נראית כמו *ונה אני ילך ויגיד לה את זה.

דמוקרטיה שממוקרטיה,סטלין,היטלר או מוסוליני....

למי אכפת?וב

שכל אחד יחייה את החיים שלו.

ולמה דווקא התעמקנו כל כך בבר רפאלי? כי היא דוגמנית?

אגב מכירים את המשפט....

"אין פרסום רע".

בדיוק מה שהיא ניסתה להשיג.

והשיגה,בגדול!

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שטויות.

חזרתי משבוע וחצי בגרמניה "הנאצית" ושוויץ האגוצנטרית והאפטית.

בכל מקום שקלטו שאני ישראלי, התלהבו, ולא קיבלתי תגובה עויינת אחת.

העולם השתנה. בגרמניה, כל מי שנולד אחרי 1945 מתייחס אלינו כאל כל אדם אחר. בשוויץ אתה לא מעניין אף אחד, לא משנה מאיפה אתה. בארה"ב אוהבים את ישראל.

ברוסיה דווקא לא כלכך, אבל גם שם אתה לא ממש מעניין מישהו.

היחידים ששונאים את ישראל הם הערבים המוסלמים, וגם הם שונאים אותנו כי ככה לימדו אותם. אלה המשכילים שיוצאים מתרבות הרחוב - לא מעניין אותם בכלל, ודוגמא טובה לכך הביא נציגנו בהונגקונג, עידן.

אז די לבכות "שונאים אותנו".

אם תזרוק סיגריה ברחוב בחו"ל אז יסתכלו עלייך לא יפה. אבל לא בגלל שאתה יהודי.

אם קבוצה של ישראלים תעשה בלאגן - אז יגידו ישראלים חרא. אבל לא בגלל שאתה יהודי.

חלאס לחיות בתחושת קיפוח - אנחנו לא מעניינים אף אחד.

נ.ב.

אמיל, אני מצטער אם נעלבת - אבל אני נורא נפגע מזה שכל פעם אומרים שמי שיורד מהארץ הוא בוגד והוא צריך לחיות בשושו שמה ידעו שהוא ירד מהארץ.

אם אתם כאלה פטריוטים תתקנו את המדינה, אל תעליבו את אלה שירדו מהארץ כי נמאס להם מהחרא הזה.

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא נעלבתי ולא כלום.

סך הכל דנים, וצריך לדון בצורה יפה.

אין בעיה הכל בסדר :).

ובאמת ברוסיה לא ממש אוהבים אותנו.

ההורים שלי היו ביוון לא מזמן, הם סיפרו ששם היוונים שונאים את היהודים חבל על הזמן!!

למרות שהיהודים הם תיירים, ולמרות שהם מביאים כסף, הם שונאים אותנו, אנטישמים!

לגבי גרמניה, אני אשמח באחד מהימים לעשות סיבוב באירופה ולבדוק אם יש אנטישמיות או לא.

בעזרת השם שנה הבאה אולי אני אטוס לפולין (מסע פולין כיתה יב') ואבדוק שם בלי נדר.

ערב טוב.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

דןןקא בפוליען יש סיכוי שתתקל באנטישמיות מסויימת. ככה זה במזרח אירופה, הם מיושנים.

ביוון, ובאיה נאפה למשל שונאים ישראלים, לא יהודים - זה ההבדל. תגיד להם אתה יהודי מקזחסטן - לא יעניין אותם (כך לפחות אני חושב).

זה נובע מזה שהתיירים הם בהמות רועשות עם קרוקס, ועל זה כבר דיברנו בעבר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שטויות.

חזרתי משבוע וחצי בגרמניה "הנאצית" ושוויץ האגוצנטרית והאפטית.

בכל מקום שקלטו שאני ישראלי, התלהבו, ולא קיבלתי תגובה עויינת אחת.

העולם השתנה. בגרמניה, כל מי שנולד אחרי 1945 מתייחס אלינו כאל כל אדם אחר. בשוויץ אתה לא מעניין אף אחד, לא משנה מאיפה אתה. בארה"ב אוהבים את ישראל.

ברוסיה דווקא לא כלכך, אבל גם שם אתה לא ממש מעניין מישהו.

היחידים ששונאים את ישראל הם הערבים המוסלמים, וגם הם שונאים אותנו כי ככה לימדו אותם. אלה המשכילים שיוצאים מתרבות הרחוב - לא מעניין אותם בכלל, ודוגמא טובה לכך הביא נציגנו בהונגקונג, עידן.

אז די לבכות "שונאים אותנו".

לא שונאים אותנו עכשיו, אבל תדמיין לעצמך מצב תיאורטי שבו מתחילות באיזור מסויים צרות ובעיות קשות - במקום כזה ישר צצה גם שנאה, והשנאה הראשונה שתצוף כמו חרא, והעתיקה ביותר היא הגזענות.

הנקודה שלי היא, שישראל היא המדינה היחידה בעולם שאתה יכול להיות בטוח, שלא משנה מה, בכל מצב, אף אחד לא יפלה אותך כי אתה יהודי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שנאה בין עמים תמיד תהיה. זה טבע העולם.

במדריד זרקו אותי ועוד קבוצה של 6 חבר'ה מחנות כי דיברנו במבטא צ'יליאני (וכידוע לכולם, צ'יליאנים גנבים:?)

אז עברנו לדבר בעברית ואף אחד לא הפריע לנו.

כולם שונאים מישהו. אנחנו היהודים באמת שמים לב רק למי ששונא אותנו.

פורסם
זה נובע מזה שהתיירים הם בהמות רועשות עם קרוקס, ועל זה כבר דיברנו בעבר.

אני בטוח שגם בטורקיה עושים בעיות.

אבל הטורקים לא שונאים אותנו ממש, והיוונים מרימים את האף יותר מידי ויענו שונאים אותי על כך שעושים להם בעיות.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אבל הטורקים לא שונאים אותנו ממש, והיוונים מרימים את האף יותר מידי ויענו שונאים אותי על כך שעושים להם בעיות.

שונאים אותך ואפילו מתעבים אותך כישראלי, על מה שאתה משאיר להם אחרי שאתה עוזב את הקלאב-מד שלהם,

אבל מלקקים לך את התחת כל היום כי אתה מקור הפרנסה שלהם בסופו של דבר.

פורסם

יפה, יוסי אמרת, שאת החרא הישראלי נותנים לו להסתובב בחוץ כל הזמן והחרא הרוסי והערבי יוצא רק בלילות.

היום בעבודה שלי, באה בובת דורה לבמה, כדי לשחק ולהצטלם עם הילדים, וההורים (הישראלים, לא הייה רוסי או ערבי אחד), התחילו אשכרה לזרוק את הילדים על הבמה, להתווכח ואשכרה לריב ולאיים עלינו המאבטחים, לקלל, ולקחת את הילדים פשוט בכוח לגרור אותם בוכים לתמונה עם הבובת דורה המסכנה הזאת.

אחלה תרבות יש לכם בישראל.

בדיוק ארועים כאלה גורמים לי לשנוא ישראלים כאלה עוד יותר.

גורמים לי לרצות לשים את הגופייה והטרנינג שלי כמו שאמרו מקודם, להכנס להונדה לשים תמוזיקה שלי בפול ווליום, לקחת כמה חברים ולצאת לטיול בחיפה ולהראות לישראלים האלה מי פה שולט באמת, אבל אני לא עושה את זה, לא יודע למה, אולי כי אני בנאדם ועוד איכשהו מכבד קצת את השרידי אנשים האלה.

שלסי, הרוסים החדשים אלה שלא התשלבו, רואים אותך בתור צבר, אחד שבעצם הפנה להם עורף, שונאים אותך ורוצים לנקום,משום מה אותי אף פעם לא רואים ככה, במיוחד לא כשאני פותח תפה, והסגנון לבוש שלי, ממש לא גופייה וטרנינג.

תבינו, בישראל אף פעם כל האוכלוסיות האלה לא יישתלבו, יהיה לנו צ'יטינהטאון, יהיו לנו שכונות של אתיופים, רוסים, לפחות אין לנו ביינתים שכונות כמו של הצ'יקנוס במזרח לוס.

וזה לא נרא, אבל אם יבוא מנהיג כריזמטי, שיכבוש את כולם, יילכד את העם, יעשה פה סדר במדינה, יפטר מהפליסטינים, ומכמה גורמים פוליטיים ומעצורים כמו בג"ץ, אולי אז ורק אולי יהיה אפשר לדבר על דו קיום.

פורסם

בקשר לחלק הראשון אין לי מה להגיד לך - אתה צודק, יש כאן המון שמתנהגים כמו חתיכות חרא שצפות על המים, כל אחד יותר חוצפן מהשני וזה מה שהורס כאן את המדינה.

אבל זה לא כולם, זה המיעוט שהורס לכולם.

מתוך כל האנשים בקניון באותו הרגע (בוא נגיד 1500 איש בהנחה שזה קניון הומה אדם), מתוכם בוא נגיד 400 הורים עם ילדים, כמה ניסו להתנפל על דורה? 100? ובכל זאת, שמים לב כדרך הטבע למאה הבודדים האלו יותר מכל אלו שכנראה אמרו לילדיהם שחבל לנסות בכלל והבטיחו להם משהו אחר במקום - בדיוק בגלל שראו מה שאר הישראלים עושים שם.

בקשר לחלק השני -

מי שולט פה באמת? סליחה?!

אתה הוזה אם זה מה שאתה חושב.

לא שאני מתגאה בזה, וגם אתה לא צריך - אבל כמה שאתה "מחזיק" מעצמך ומה "עבריינות" ברוסיה ומחשיב את כל הישראלים לאיזה חננות, אתם עדיין מיעוט בארץ ולא משנה כמה "רוסי" אתה אני מבטיח לך שיש הרבה שיירו בך ויהרגו אותך אותך בגלל וויכוח שהתחיל מהתנהגות ומילים כאלו.

את הסיבובי פוזה שלך תעשה בחיפה לייד ילדים טובים, רק אל תיתן לדם לעלות לך לראש - שלא בטעות תתנהג ככה ליד מישהו שלא חיי חיים ורודים כמו של הילדי שמנת שאתה רגיל אליהם ומשהו יקרה לך. רק לטובתך.

הרוסים שלא השתלבו, יכולים לראות אותו ואותי איך שבא להם - הם המטומטמים ואף אחד לא בגד בהם.

בעייה שלהם שהם החליטו שיותר נוח לחיות בעצבים ולהיות ממורמרים כלפי כולם כי הם חושבים שלא טוב פה - אמרתי לך, כ"כ רע להם שיחזרו לרוסיה, הרי שם הכל וורוד והחיים נהדרים.

נ.ב - מעצורים כמו בג"ץ?! זה רק מראה איזה חוסר היכרות יש לך עם צורות ממשל שבהן "איש חוק" לא יכול להכות אותך למוות ולצאת מזה נקי - בג"ץ זה המעצור האחרון לטובתם של האזרחים, ומשמש כמקום מפלט שאליו יוכלו לפנות בנושאים חשובים מאוד \ ערעורים וכו' כדי למנוע מצב של אנשים שנפגעו \ יפגעו מחקיקה שגויה.

אני עדיין לא קונה את הסיפורים של ילדים ממורמרים בגלל תרבות שלא מתאימה להם וחוסר השתלבות - מצב כזה קורה כשאתה בא מההתחלה מתוך אילוץ (למשל מצב בו ההורים רצו לעלות לארץ והילד התנגד אך הם לקחו אותו בכל זאת), ואז אתה בא כשאתה נעול במצב אנטי-ישראל בראש ומתחיל לחפש מסכנים כמוך.

אם אתה בא מההתחלה בהתלהבות ורצון להתברג לתוך החברה - אתה תצליח במהירות ותהיה מרוצה עם עצמך עד הגג.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הייתי אומר שבערך שליש מהאנשים שהיו בהופעה, אני מעריך בסביבות ה 150 איש, נכון, לא כולם נדחפו, רבים עמדו יפה בתור וחיכו, ובדיוק על כאלה אנשים טובים חבל לי כשחארות הקרוקס והטייצים על דבות באים והורסים.

אתה לא מבין, הם אשכרה איימו עלינו ועל דורה אפילו ועל הצלם, קיבלו תמונות בחינם ודרשו עוד איזה 10 במתנה, דרשו מתנות שתייה חינם וים דברים שלא מגיעים לאף אחד, אפילו הבאנו תגבור מאבטחים כי לא האמנו שאנשים פשוט יתחילו לזרוק ילדים על הבמה, ילדים מבוהלים, ובוכים, וההורים מאחורה כמו פרות צועקים ועושים עם הידיים.

חלק הזה הבנת?

לא יודע מאיפה אתה, אבל תנסה ללכת בחיפה בלילה בארלוזורוב,נורדואו,הרצל, וכל הרחובות הצדדיים האלה, בתור ישראלי, אתה תמות מפחד, ולא משנה אם אתה הרוב במדינה או לא.

מצד שני אני יכול ללכת בלילה בכל שכונה ישראלית ללא פחד, למה? תבין לבד.

ואני בטוח שאתה כן רוצה ללכת בכל שכונה בעיר שלך בשקט, נראה אותך עושה את זה עם המשטרה האימפוטנטית הזאת שיש פה.

ואני לא פוליטיקל קורקט או איך שאומרים את זה, יש רוסים בני זונות שמעצבנים גם אותי בשכונה, או ערבים מנאיקים שמרשים לעצמם יותר מידי, ויותר מידי ילדים מרוקאים ערסים בני 10 שמאיימים עלי כאילו הם אל קאפונה.

כבר אמרתי לך איך אפשר לשנות זאת.

מה עוד...

אהה כן, בג"ץ.

לאחרונה בג"ץ הוא בשימוש האנשים שדווקא לא מגיע להם את הזכות בכלל לומר דעה, בג"ץ מציל אותם מהממשלה, ומעגל סגור,הם רואים שהענישה הדמוקרטית לא יכולה לעשות להם כלום.

למשל מקרה פחימה, פוטין הייה מעמיד אותה בכיכר העיר מול כיתת יורים מאחורי קהל נלהב שהייה צועק תירו בה, ואז גורר את הגופה שלה דרך מרכז העיר וזורק באיזה נהר אםן הייה מגלה שהיא מסתובבת עם איזה צ'צ'נים.

רק במדינת ישראל אין אפילו ביצים ללמד לקח את הבוגדים.

ברגע שתהייה קשיחות בעמדה מסויימת, היא תגיע לכל הדברים האחרים.

בהצלחה ישראל.

פורסם

אני לא מחיפה, ואף פעם לא יצא לי לטייל שם בלילה, אבל דבר אחד אני יכול להגיד לך - אתה יכול לטייל בכל שכונה שהרוב בה ישראלי בלילה בלי לפחד מהסיבה שאין בתרבות הישראלית, גם הבעייתית שבה, את הקטע הזה של לשבת בשכונה וכשרואים מישהו עובר להרביץ לו סתם ככה.

זה קטע דפוק כזה של רוסים בעייתיים כשהם משתכרים, לשבת באיזה מקום וכשמישהו עובר להתנפל עליו סתם ככה במכות.

לישראלים אין את זה - גם לבעייתיים ביותר שבהם, ובגלל זה אתה יכול ללכת בשקט ואלא אם תעשה משהו שיציק להם \ יפגע בהם לא יעשו לך כלום.

זה לא אומר שאותה חבורה של רוסים שפיצצו מישהו מכות ושלחו אותו לבית חולים סתם ככה לא יתקלו בישראלי שינסה להרוג אותם ואולי יצליח אם יזרקו לו מילה הכי קטנה - ותאמין לי, אני מכיר הרבה כאלה.

גם ילדים, שעברו את כל הילדות במעגל של פשע וכבר בגיל 18 עברו כמה וכמה נסיונות לרצח בגלל שזרקו להם מילה לא במקום, וזה לפני שמדברים על מקרים של דקירות ומכות ששולחות מישהו לבית חולים (ואני מכיר כמה כאלה גם מהעיר שלי).

אני רוצה לראות את אותה חבורת רוסים, באה ומנסה רק להרים יד על ילד כזה.

זה שאתה לא שומע שישראלים ישבו בשכונה ופיצצו נער \ אפילו זקן קשיש שעבר במקרה במקום במכות סתם ככה זה לא אומר שאין ישראלים שירצחו אותך כי זרקת להם מילה - חבל עלייך, אל תנסה סתם את המזל שלך - אתה לא יכול לדעת באיזה בן אדם תיתקל ולא משנה אם הוא ערבי \ מרוקאי \ סתם צבר.

בקשר לפחימה כדוגמא -

אין מה לעשות, עם כמה שהייתי רוצה לראות מישהי כזו תלוייה על עץ - זו מדינה דמוקרטית.

וכאחת, יש כאן מערכת משפט וחוקים - וצריך לציית לחוקים.

אז בבג"ץ יושבים סגל של אנשים חכמים מאוד, שמסוגלים לראות סוגיה מולם, להניח בצד כל דיעה אישית או רגש - לנתח את המקרה, ולקבוע בדיוק לפי החוק.

זה הייתרון של בתי משפט - אף אחד לא יכול לעשות שם מה שהוא רוצה, וזה גם לפעמים חסרון - שכן במקרים כמו של פחימה למשל העונש הקבוע בחוק אינו מספיק בעיני המון אנשים.

אבל זה עדיף, ככה אתה יכול להיות שאתה בטוח ויש חוק ששומר עליך ועל הלך החיים ה"תקין" במדינה, גם אם לפעמים זה לא נראה לך זה לטובתך - תאמין לי, הרבה חכמים ממני וממך הגיעו למסקנה שמערכת בתי משפט היא צורת ההתנהלות הכי טובה, ולא סטאלין שמעמיד בכיכר אנשים ויורה בהם.

כמובן שאפקט ההרתעה של מר סטאלין הרבה יותר גבוה משופט בבית משפט מסודר, ונכון אולי זה מה שימנע מהרבה פושעים לחשוב בכלל לבצע את הפשע - אבל עדיף ככה, בצורת שלטון כמו ברוסיה יש יותר מדי דברים שיכולים להשתבש, וכראיה סטאלין לדוגמא היה הרוצח הכי גדול בהיסטוריה, ורוסיה שירשה ממנו את השלטון וצורת ההתנהלות מלאה בשחיטויות, פשע ,עוני והבדלי מעמדות ברמות עצומות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אחלה תרבות יש לכם בישראל.

בדיוק ארועים כאלה גורמים לי לשנוא ישראלים כאלה עוד יותר.

גורמים לי לרצות לשים את הגופייה והטרנינג שלי כמו שאמרו מקודם, להכנס להונדה לשים תמוזיקה שלי בפול ווליום, לקחת כמה חברים ולצאת לטיול בחיפה ולהראות לישראלים האלה מי פה שולט באמת...

ברור, הם רק יראו את ההונדה, ויבינו מי שולט. :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למרות גילי הצעיר (22), נראה לי שאני הוותיק ביותר בארץ מבין כל המהגרים המשתתפים בדיון זה.

אני נמצא פה מזה 17 שנים, דובר עברית שוטפת, רוסית שוצפת ואנגלית קוצפת (במסגרת העבודה).

לפיכך, הרשו לי להוסיף כמה תובנות משלי, במגמה להפוך את הדיון לתרבותי יותר וקולני פחות.

מתנצל מראש על העדר הסדר הכרונולוגי בהערותיי, קשה לעקוב אחרי כל הנושאים שעלו פה.

1. יוליה, אני חושב שהתכוונת לומר "איפה ישנים הסרטנים" (Gde raki zimuyut). אני צודק? :roll:

2. Volk - ראיתי את "קיצור תולדות הקומוניזם" באחת ההודעות שלך. אני ממליץ להימנע מכך בעתיד,

משום שזה גורם לך להישמע כמו אידיוט, וכל שאר ההודעות שלך מצביעות על כך שאתה ממש לא כזה.

אני מבין (מנסיון) את התסכול שלך ואת הבעיות שיש לך עם החברה הישראלית. אחרי 17 שנה בארץ,

גם אני כבר לא מרגיש פה "בבית", כי זאת לא מדינת ישראל שהגענו אליה, אלא משהו שונה בתכלית.

לצערי, אחרי כל השנים, אינני רואה שיפור בתחום החברתי. החינוך והערכים על הפנים, "המצב" תלוי

מעלינו כמו גליוטינה, והאנשים נהיו ציניים, קומבינטורים וחסרי בושה בהתאם. כואב לי לראות את זה,

כי "הם" ואני זה אותו גוף, אותו עם ואותה מדינה. אין שום הצדקה להפריד "בינינו" ל"בינם". הבעיות

פה משותפות לכולנו. אם המצב בארץ לא לרוחך, העולם פתוח בפניך, ולא נראה לי שמישהו יתנגד לכך.

3. פעם הבאה כשאתם חושבים על האינטגרציה המוצלחת של העליה הרוסית בחברה הישראלית, תבדקו

כמה מנכ"לים רוסים יש בארץ. אח"כ תבדקו כמה סמנכ"לים יש, ותבינו את משמעות הביטוי "תקרת הזכוכית".

4. קומוניזם זה רעיון טוב עם ביצוע גרוע. עצם הרעיון שכמה אנשים ממונים על חלוקת הרכוש של עם

שלם הוא מתכון בטוח לשחיתות, וזה מה שהרס את הקומוניזם ברוסיה - לא סטלין, לא לנין, לא חרושצ'וב

ולא נעליים. נא לדייק בעובדות, ושוב, לא לדבר על דברים שאתם לא בקיאים בהם. זה מוריד את רמת הדיון.

5. יוסי - אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי במדינה הזאת, ובאופן עקבי, זה הגישה של "אתם בישראל,

אז דברו עברית". אני מכיר את השפה העברית על בוריה, ועדיין לעיתים קרובות קשה לי למצוא את המילים

הנכונות ע"מ להסביר את עצמי. הרוסית היא שפה עשירה יותר, ומבחינת אנשים רבים גם זורמת יותר. כפי

שאנחנו חושבים ברוסית, אנחנו רוצים גם לדבר כך. כל עוד זה לא פוגע באף אחד, אינני רואה סיבה להתעצבן.

6. מישהו הזכיר את האתיופים כאוכלוסיה בעייתית - דווקא האתיופים נדפקו פה יותר מכל מיעוט אחר. זה

נושא מעניין למחקר סוציולוגי, או לשירשור נפרד, אבל על פניו, אני יכול להעיד מנסיון של 8 שנים בנתניה

שהאתיופים הם האנשים הכי שקטים ולא מזיקים שאני מכיר. מבחינת חיים משותפים איתם, יש שתי בעיות,

ואני מתנצל מראש אם זה ישמע קצת גזעני. בעיה ראשונה - קשה להבחין בהם בחושך, מה שמצריך נהיגה

מאד רגועה בשעות הערב כשנוסעים בשכונה. בעיה שניה - יש להם יצר טבעי של הרס רכוש, ובשילוב עם כל

מחדלי הממשלה בתחום החינוך והתעסוקה שלהם, התוצאה מאד לא נעימה. ילדים בגילאים 3-18 מאיישים

דרך קבע את הגדרות והברזלים, ואי אפשר אפילו להשאיר שום רהיט או מכשיר חשמלי ליד הפח מבלי שיהרס.

באופן טבעי, הילדים מראים סקרנות, אבל כשסקרנות לא מגובה בחינוך ומסגרת, היא הופכת במהרה לונדליזם.

7. שלקייס - לשנות את השם, להפסיק לדבר בשפה שלך וכד' הם סימנים של אסימילציה, ומצביעים, בשורה

התחתונה, על אופי חלש. לוותר מבחירה על כל המורשת הרוסית שלך זאת טעות שאת השלכותיה תוכל להבין

רק בעתיד, אם ירצה הגורל ותגיע לחיות או לעבוד מחוץ לכפר הישראלי. או אז תבין שאתה כמו עץ בלי שורשים.

מדיניות "כור ההיתוך" הייתה רווחת בקרב עליית שנות ה-70. בשנות ה-90 העולים למדו שאין כל רע בשייכות

למיעוט או לקבוצה אתנית, ואין בכך פגיעה בפטריוטיות או בנאמנות למדינה היהודית. אני חושב שגם הצברים כבר

הפנימו את העקרון הזה.

8. חוק השבות הוא דבר מבורך. עם זאת, אחרי 95-96 כבר לא נשארו הרבה יהודים עם זיקה לישראל, אבל

הסוכנות היהודית הייתה צריכה להצדיק את קיומה. לפיכך, הביאו לפה מלא זבל במסווה של יהודים השבים לארץ.

האנשים האלה נהנו מכל ההטבות, חלק מהם עלו והצליחו ותרמו את תרומתם לחברה הישראלית, וחלק נשארו זבל.

אין מה להתפלא שחלק מהזבל הזה עדיין תופס פה מקום ומסריח את כל הסביבה.

9. מעט נאמר בשרשור לגבי גיוסם של מהגרים לצבא. מבחינתי, אם ה"רוסי" הוא מספיק יהודי בשביל למות תו"כ

ביצוע תפקידו, אז הוא מספיק יהודי בשביל להיקבר כמו בן אדם, ולא מחוץ לגדר, או באיזה ישוב מרוחק ואטאיסטי.

הרבנות לא מסכימה איתי, וזהו אחד מהיסודות הרקובים ביותר של המדינה הזאת.

9. השירות שלי בחה"א הבהיר לי שלא כולם צריכים לשרת. יש אנשים שיביאו הרבה יותר תועלת "בחוץ", ועדיף

שישארו שם ולא יבזבזו את התקנים והמשאבים של הצבא. בכל מקרה, זאת לא סיבה לשלול דרכונים ורשיונות.

11. זה נכון, הילדים בישראל מקבלים יחס טוב מדי מההורים. עדיין, חגורה זה לא הדרך - היא בד"כ הפתרון

לחולשת האופי של ההורים ולחוסר האונים שלהם בחינוך ילדיהם. יש גבול דק בין מסגרת ומשמעת לבין דיכוי.

12. כמה הערות אגב, בלי קשר: המשטרה פה חרא ולא מצדיקה את קיומה והונדה זה עדיין אוטו של ערסים.

סביר להניח שמחר אני אחשוב על עוד כמה דברים. בינתיים, בואו נמשיך את הדיון עם מה שיש. 8)

תודה על תשומת הלב.

• תוכן חדש...