Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גילוון חם למערכת האגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האגזוז ברכבי מאוד מורכב וקשה למצוא לו תחליף...אם כי לא נראה לי שצריך בזמן הקרוב.

האגזוז שלם ואפילו חזק אלא שהוא במעטה של חלודה.

ברצוני לבצע גילוון חם למרכיבים השונים, גם על מנת לשומרו וגם ע"מ לתת לו צבע.

מה קורה לפח מגולוון בסביבה של חום?

מומלץ?

אשמח לשמוע בעד ונגד.

פורסם

הגילוון מאוד עמיד אבל אם בכלל אז להשתמש בו רק בחלקים התחתונים כי בסעפת/דאון פייפ יותר מידי חם.

וכשחם לגילוון הוא מוציא אדים ממש לא ידידותיים.

אבל אני לא מכיר לעומק את השימוש בפלדה מגלוונת ( מצופה אבץ ) במערכות פליטה.

קח בחשבון שתצטרך לנקות את המערכת בחומצה ולמצוא מקום שיכול לטבול מערכת גדולה לציפוי שלא יהיה זול.

ריאלית הייתי כבר שוקל בנייה מנירוסטה ושלום על ישראל.

פורסם

עד כמה שאני יודע, במערכות פליטה משתמשים בפח שהוא מצופה אלומיניום ולא אבץ. בכל מקרה, הציפוי נעשה בשלב היצור של חומר הגלם ולא לאחר שכבר הוכן ממנו המוצר, ובוודאי שלא לאחר שהיה בשימוש במכונית.

נמרוד

פורסם

נמרוד , אי אפשר לצפות פח באלומניום מהסיבה הפשוטה שנוצרת קורוזיה בין אלומניום לברזל כאשר הם במגע אחד עם השני.

וגם לא חושב שאלומניום ממש נדבק לברזל , לצורכי ריתוך תפר אנכי ב2 ברזלים משתמשים בגוש אלומניום יצוק בצורת לבנה.

האלומניום נמצא מאחורי הברזל ועוצר את הברזל מלצאת מהצד השני בחדירה מלאה - משתמשים באלומניום משום שהוא מעביר חום מעולה והברזל לא נדבק אליו.

או לפחות לתחמוצת על פני השטח.

להגנה על ברזל משתמשים בציפוי אבץ ,קדמיום או בדיל.

אם הצנרת תכנס למיכל ממסי שומנים ולאחר מכן למיכל עם חומצה להורדת החלודה ניתן לצפות אותו באבץ פחות או יותר באותה איכות של המפעל בתנאי שמשקעי הפליטה ינוקו לגמרי ( שזה לא פשוט אם בכלל אפשרי ).

פורסם

בנוסף לשאר העצות היפות שקיבלת

שקול שימוש בצבע עד 1000 מעלות נמכר על ידי ,"השחל" רח המלאכה תל אביב RUSTOLEUM ,קל פשוט זול ודי עמיד ברכבים אשר נעים פעם בשבוע

אגב באיזה רכב מדובר?

יגאל

פורסם
נמרוד , אי אפשר לצפות פח באלומניום מהסיבה הפשוטה שנוצרת קורוזיה בין אלומניום לברזל כאשר הם במגע אחד עם השני.

וגם לא חושב שאלומניום ממש נדבק לברזל

לימדו אותי בטירונות שאין דבר כזה "אי אפשר" :

http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminized_steel

רוב, אם לא כל, מערכות הפליטה לרכב כיום מצופות אלומיניום.

לגבי העצה של לצבוע מבחוץ בצבע עמיד בחום, זה לא יעבוד מהסיבה שהחלודה במערכות פליטה מתחילה מבפנים. תוצרי השריפה של הדלק כוללים בין השאר מים, ובגזי הפליטה יש גם חמצן. הלחות מצטברת מבפנים, ושם מתחילה הקורוזיה. אם תבדוק דוד חלוד, תגלה שהחלק החיצוני שלו הרבה יותר שלם מהפנימי.

נמרוד

פורסם

לנמרוד היקר

אכן תשובתי היתה קצרה ולא מנומקת

אתה צודק בכל האמור למקורה של החלודה במערכת הפליטה אכן מגיעה מבפנים עקב הצטברות הלחות עקב ייצור של לחות על ידי המנוע ,או הפרשי הטמפרטורות

טבילה של מערכת הפליטה אשר יצרה שכבה של חלודה מבפנים תהיה מיותרת אפילו אם הצנרת נטבלה בחומצה פוספרית קודם לכן ,ומה לגבי דוד המשתיק אשר ברובם מכילים צמר סלעים

לכן שיטת הגילוון בטבילה למערכת משומשת לא ישימה

שיטה שנייה ,התזת אבץ חם חיצונית ,גם כן שיטה שנחלה כישלון מפני שהשכבה היא חיצונית והיא מתפוררת עקב הטמפ' הגבוהה

שיטה שלישית בניית צנרת נירוסטה 304 כולל דוודים, אכן עובד אך יקר, ועקב סירבולה של מערכת הפליטה של החבר ,אשר לא טרח לציין את סוג הרכב ,כנל תשובתי היתה קצרה

שיטה רביעית קידוח חור של 3 מילימטר בקצהו האחורי התחתון של הדוד וניקוז עודפי הלחות משם בשעת חניה ,הצלחה חלקית עקב חדירת חמצן ישירות לדוד ויצירת פטרייה באיזור

גילוון הצנרת יצליח רק בחלקה האחרוי של מערכת הפליטה ,החלק הקר יותר ,באזור הסעפת במיוחד באיזור הקולקטור הגילוון פשוט יעלם

שיטה נוספת ציפוי קרמי ,אכן עובד ,אך תוך שנתיים הציפוי נסדק עקב הויברציות ומקדם ההתפשטות

ולכן ,אם בעל הרכב אינו מוכן לשחזר את צנרת הפילטה לפחות בחלקה ,צבע לפחות ישמור על מראה נקי וישמור על הצנרת החיצונית

יגאל

פורסם
לנמרוד היקר

אכן תשובתי היתה קצרה ולא מנומקת

אתה צודק בכל האמור למקורה של החלודה במערכת הפליטה אכן מגיעה מבפנים עקב הצטברות הלחות עקב ייצור של לחות על ידי המנוע ,או הפרשי הטמפרטורות

טבילה של מערכת הפליטה אשר יצרה שכבה של חלודה מבפנים תהיה מיותרת אפילו אם הצנרת נטבלה בחומצה פוספרית קודם לכן ,ומה לגבי דוד המשתיק אשר ברובם מכילים צמר סלעים

לכן שיטת הגילוון בטבילה למערכת משומשת לא ישימה

שיטה שנייה ,התזת אבץ חם חיצונית ,גם כן שיטה שנחלה כישלון מפני שהשכבה היא חיצונית והיא מתפוררת עקב הטמפ' הגבוהה

שיטה שלישית בניית צנרת נירוסטה 304 כולל דוודים, אכן עובד אך יקר, ועקב סירבולה של מערכת הפליטה של החבר ,אשר לא טרח לציין את סוג הרכב ,כנל תשובתי היתה קצרה

שיטה רביעית קידוח חור של 3 מילימטר בקצהו האחורי התחתון של הדוד וניקוז עודפי הלחות משם בשעת חניה ,הצלחה חלקית עקב חדירת חמצן ישירות לדוד ויצירת פטרייה באיזור

גילוון הצנרת יצליח רק בחלקה האחרוי של מערכת הפליטה ,החלק הקר יותר ,באזור הסעפת במיוחד באיזור הקולקטור הגילוון פשוט יעלם

שיטה נוספת ציפוי קרמי ,אכן עובד ,אך תוך שנתיים הציפוי נסדק עקב הויברציות ומקדם ההתפשטות

ולכן ,אם בעל הרכב אינו מוכן לשחזר את צנרת הפילטה לפחות בחלקה ,צבע לפחות ישמור על מראה נקי וישמור על הצנרת החיצונית

יגאל

שלום יגאל

אני החבר שלא טרח לציין את סוג הרכב...

תודה על התגובות...אני לומד.

נמרוד שלום - אני הבחור שהשאיל ממך בזמנו את המדריך של היינס לסיטרואן פאלאס.

כן זה הרכב בבעלותי - אגזוז אלאיסטור...ותיאורו מאחור לפנים : סיילנסר, צינור, חיבור V, שני צנורות מכל יציאה מצומת הV, ולצינור זה מכל צד, התחברות של מס' הסתעפויות לכל צד של המנוע... ועוד צינור המוליך לראש המנוע...ואולי גם פיפסתי עוד חלק. נראה טוב האגזוז, אם כי בצבע חלודה. שעות לקח לי לפרק את חלקו התחתון של האגזוז...עדיין צריך לפרק את ההסתעפויות למנוע. הכל בעזרת חובקים רבים, כל חובק בעל שני ברגים, כל בורג בעל שני אומים שחייבים לתפוס את שניהם ע"מ לשחרר...והכל במקומות כמעט לא אפשריים למברגים ובטח לא לידיים עדינות כמו שלי להידחק פנימה...כן כן אלו הצרפתיות של אז...

על כל פנים במסע הפירוקים לקראת הפחחות...רוצה לחדש את האגזוז.

אז מדבריכם הבנתי שגילוון לא הכי בריא ולא כזה טוב (מה גם שהעלויות זניחות עבורי לגלוון במפעל גילוון עם כל התהליכם לפני), אז מה נשאר ? צבע חיצוני...?

אפשר לקבל עוד פרטים עבור סוג הצבע?

ובכלל, מישהו יודע על בעל רכב דומה שקצת מכיר את האוטו מקרוב...?

פורסם

אפשר לצבוע חיצונית עם צבע מיוחד, עמיד לטמפ' גבוהה.

אך כמו שאמרו החלודה מתחילה מבפנים.

לדחות את התיקון - וכאשר יהיה חור לתקן אותו נקודתית כל פעם.

עד שיהיה זמן/תקציב ולבנות העתק מנירוסטה או אפילו מברזל רגיל.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אפשר לצבוע חיצונית עם צבע מיוחד, עמיד לטמפ' גבוהה.

אך כמו שאמרו החלודה מתחילה מבפנים.

לדחות את התיקון - וכאשר יהיה חור לתקן אותו נקודתית כל פעם.

עד שיהיה זמן/תקציב ולבנות העתק מנירוסטה או אפילו מברזל רגיל.

שלום חברים

קיבלתי את הצעתכם להשתמש בצבע עמיד חום לצביעת האזוז וסעפותיו...

אכן מצאתי צבעי חום עמידים עד 750 מעלות צלזיוס.

נתקלתי באחד השרשורים במושג של "צבע נושם", היינו צבע יכול להפחית את רמת החום הנפלטת החוצה.

אני מדבר על רכב סיטרואן פאלאס קרור אויר. האם אפשר לצבוע את הצלעות(חלודות מעט) גם כן באותם הצבעים ???

• תוכן חדש...