Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת שיש לי באוטו:

רמקולים - Morel Tempo 6.5

סאב - Kicker C12

מגבר - Lightning Audio B2.300.4

רדיו דיסק - Alpine 9846 (עוד מעט משדרג ל-Clarion DXZ765MP)

כרגע הרמקולים והסאב מחוברים למגבר והשאלה שהתעוררה אצלי האם זה נכון לחבר גם רמקולים וגם סאב למגבר הספציפי שיש לי או שאני חייב לקנות מגבר יותר חזק או לחבר את הסאב למונובלוק?

כמו כן, לפי נתוני יצרן ההספק של הרמקולים שלי הוא 120W RMS, כלומר הכוונה שכל רמקול 60W RMS או שכל רמקול 120W RMS?

למה תמיד מציינים את ההספק המקסימלי (לא בטוח שככה זה נקרא) אם מה שחשוב זה ה-RMS?

אם חלק מהשאלות שלי ייראו קצת טיפשיות, אז אני מצטער מראש כי אני עדיין לא חזק בתחום, אבל אני לומד...

אשמח לעזרתכם....

פורסם

זה בסדר ואפשרי לחבר את הרמקולים והסאב בתצורה הזו. נכון שעדיף מונובלוק, אבל זה כבר במקרה שתרצה להשתדרג בעתיד תצטרך מונובלוק.

הסאב הנל לא דורש מונו, קל להגביר אותו, ולכן זה בסדר לחבר אותו גם בגישור.

לגבי הרמקולים, כל רמקול הוא 120WRMS בנפרד.

תמיד מציינים את ההספק המקסימלי, שהוא בדרך כלל נקרא peak power והRMS הוא continues power.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם
זה בסדר ואפשרי לחבר את הרמקולים והסאב בתצורה הזו. נכון שעדיף מונובלוק, אבל זה כבר במקרה שתרצה להשתדרג בעתיד תצטרך מונובלוק.

הסאב הנל לא דורש מונו, קל להגביר אותו, ולכן זה בסדר לחבר אותו גם בגישור.

לגבי הרמקולים, כל רמקול הוא 120WRMS בנפרד.

תמיד מציינים את ההספק המקסימלי, שהוא בדרך כלל נקרא peak power והRMS הוא continues power.

אז אם אני אתבסס על מה שאתה אומר, יוצא ששני הרמקולים זה 240W RMS והסאב עוד 150W RMS, כלומר סה"כ יוצא

390W RMS, כאשר המגבר הוא 50W RMS לכל ערוץ (סה"כ 200W RMS). לכן יוצא שהמגבר לא מספיק וייתכן שאני לא מוציא את מה שאני אמור להוציא מהמערכת שיש לי? זה נכון או שאני טועה איפהשהו?

פורסם

דבר ראשון, כששני ערוצים מגושרים (לדוגמה בשביל סאב) ההספק המקסימאלי היוצא באותו ערוץ משולב גבוהה מסכום שני הערוצים שמהם הוא מורכב. (בערך פי שלוש מערוץ בודד)

בד"כ נחמד שהמגבר והרמקולים יהיו קרובים בהספקים המקסימאליים שלהם, אבל אם זה נשמע לך טוב, והסאונד לא מתעוות בווליום המקסימאלי שאתה שומע, אין לך ממה להיות מודאג.

מתחדשת*

פורסם

אתה לא חייב לפוצץ את הרמקול ב 120 RMS שזה לא ממש מאת. וזה גם לא אומר שיש לך רמקול חזק. גם טוויטר הוא יכול ליהיות 100 RMS הטוויטר לא אמור לפוצץ לך את הרכב. כל רמקול מיעד לעבוד בתדר משלו.

בישביל מורל טמפו אני מאמין שזה מספיק. תרכיב את המערכת ו תהנה.

זה לא רכבים שצריכים הרבה כוח. גם הסאב וגם הרמקולים.

• תוכן חדש...