Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה היעוד הוא לבנות מערכת שגם שהחלונות פתוחים אני יצתרך להגיד דיי ולא הרמקולים!

הבעיה היא זה המקום כי כמו שיודעים אין בטנדר יותר מידי מקום אז חשבתי על לשים סאב מאחורי הכיסא האחורי ומגבר מתחת לאחד הכיסאות הקידמיים!

התקציב שלי עומד עד 2500 גג גג!

הציעו לי במקום לשים סאב בגלל בעיות מקום לשים 4 קומפוננטים וזה יתן לי מספיק באס!וכן אני קצת חושש מהבטחה שכאזות!

יש לי הצעה ל4 קומפוננטים של סרווין וגה 50 RMS ומגבר פלטינום אוודיו V12 ב1800 כולל התקנה וכל המסביב! האם שווה?

וכן אני יודע שהV12 הוא בכלל לא להיט בגלל זה אני מתלבט!

ואם יש הצעות לשיפור או רעיון עם סאב יתקבלו בשמחה!

פורסם

חבל על הזמן שלך ועל הקומפננט שלך,

שים רמקולים פשוטים וטיוטרים פשוטים, ומערכת עם הגברה נומאלית,

השקעתי אותו דבר בטנדר היילקס 4X4, כול כך הרבה רעש סביבתי, זה חתיכת פח בצורת טנדר,

אל תפתח ציפיות לגבי השמיעה בטנדר, זה לא אוטו פרטי, כולו רועש.

שמתי סאבוופר, שברתי את הראש עם הבניה המוזרה של תיבה כדי שתתראים לכיסאות האחוריים,

הנפח המקסימלי שהצלחתי להפיק מעץ 10 מ"מ, עם סאב 8 אינץ זה כ18 ליטר, והבאס היה לא עמוק, אי אפשר לכוון את התיבה לתדרים נמוכים, או לצפות מהסאב לתדרים נמוכים עם נפח של תיבה כזו,

וגם היה רעש של הפח של בין הכיסאות האחוריים לארגז האחורי, והמגבר, בכלל חובר בקומבינה שמה במקום הג'ק.

תמיר

פורסם

לא מכיר את המאזדה אולי יש מקום מתחת לכיסאות האחוריים?

הייתי מנסה לשים מגבר מתחת לכיסא ולתכנן לבד תיבה לסאב

שתתאים מאחורי הכיסאות האחוריים עם תגיע ל20 ליטר בערך

תוכל לשים סאב 10" לא הייתי מתפשר על 8" ההבדל ביניהם גדול

לשים קופוננט מקדימה אפשר סרווין\מורל או כל סט אחר שתואהב

ולדעתי יכולה לצאת מערכת נחמדה

לא תשבור שום שיא בSPL אבל לשמוע טוב תוכל

בקשר לתא הרועש יחסית לרכב נוסעים אין שום השוואה

רק בידוד טוב יפתור את הבעיה אבל בתקציב שלך לא יכנס כזה בידוד

למרות שאין השוואה בטנדר שלי סונומה הגעתי לסאונד מצוין

פורסם

אני מאמין שלא שמעת מערכת ברמה גבוהה - SQ או במקרה הטוב SQL

כשתשמע - אני מאמין שמהר מאוד תזנח את ההפצצה שאתה מתכנן ותתרכז במה שעושה לך טוב

לעיניינו

"אז ככה היעוד הוא לבנות מערכת שגם שהחלונות פתוחים אני יצתרך להגיד דיי ולא הרמקולים!"

מרמקולים של 50RMS לא תוכל להגיד די (אלא אם כן יש לך אוזניים רגישות)

רמקולים שיספקו אותך נעים בסביבות ה120 RMS בבי אמפינג עם מגבר שיתמוך בהם

סאב - חייב (עם מונובלוק תואם כמובן)

L7

זוג CVR

VEGA STROCKER

ועוד כמה יספקו את הסחורה בכיף

אחרי שתשמע... אני כבר לא בטוח שתרצה :mm_wink:

תשמע לעצה מחבר

תנסה לשמוע מערכות ברמה גבוהה

ותאמין לי שגם עוצמה לא חסר בכלל

וזה בלשון המעטה :mm_wink:

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לא סאב ולא נעליים - שני רמקולים 6*9 בתיבות ייעודיות (אפשר לקנות) וזוג רמקולים 4.5 אינטש 2WAY מקדימה חתוכים בHPF במגבר.

יהיה לך מספיק באס ואתה תחייך - בשביל כזאת קנטינה, תמיר צודק.

ואם אתה רוצה עוד יותר באס - אז תקנה 10*7 של קנווד מאחורה ותבנה להם תיבות אצל נגר - נכנס מאחורי המושבים האחוריים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטרף להמלצה. ועוד משהו - קנה לך, אם אתה רוצה לשמוע בעיקר את הבאסים, מגבר, שאליו מתחבר איקוולייזר חיצוני, ותחתוך בחצי את המידים, בתקווה שהוא יהיה ארבע רמות יציאה לערוץ למגבר (LOW, LOW MID ,HI MID, HI). תגביר בשלושת רבעי את הבאסים, תוריד בשליש את הגבוהים. תראה מה תקבל.

חשוב!!!

שהאיקוולייזר המובנה יהיה על מצב FLAT! מנסיון!

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

אלמרה - אתה בא מתחום טוב אין ספק

אבל מגבר עם אקולייזר מובנה זה לא משהו שקיים בתקציב הזה בתחום הסטריאו לרכב אם בכלל.

מה גם שאקולייזר מובנה בתוך הHU עצמו - יעשה את אותה עבודה כלפי כל הערוצים.

לבן אדם יש תקציב של 2500 ש"ח סה"כ

אם כבר נשאר לו כסף עודף בצד מה שהוא יכול לעשות זה את שני הדברים הבאים ברמקולים האחוריים:

1. לנתק כללית כל רמקול חוץ מהוופר עצמו (כלומר אם זה 2WAY למשל - לנתק את הטוויטר פיזית, או 3WAY את הטוויטר ואת המיד)

2. לבנות קרוס פסיבי LPF פשוט ובסיסי ביותר - סליל, חיתוך ב6 DB בסביבות ה4 קילו הרץ או במידה והוא ממש רוצה לרדת לעבר הבאס 2 קילוהרץ (לא זוכר כרגע את ערך הסליל אבל לא בעיה למצוא מחשבון).

או לסירוגין - לרוב המגברים יש HPF לפחות לאחד הערוצים וLPF לשני - אם לא את שניהם לכל ערוץ - פשוט לתחום במגבר

אקולייזר לא נכנס כאן לצערי, אלא חיתוך מוחלט של התדר.

הנושא של סטריאו לרכב - הציוד - שונה ממה שאתה מכיר והעקרונות של החיווט גם טיפה שונים כי סביבת העבודה הרבה יותר עויינת.

בגלל שעובדים עם DC - האמפראג' הרבה יותר גבוה - מגינים על חוטי מתח ראשיים בעזרת פיוזים בעיקר, החיווט של חוט מתח טוב לרכב מאוד עמיד לחום גם ככה.

כבלי הRCA האיכותיים בעלי סיכוך מגוחך בחלק מהמקרים (אבל זה קיים ומוכר עוד יותר במערכות ביתיות ואולפניות).

והציוד של קדם המגבר והאקולייזרים בא לרוב כיחידה נפרדת לגמרי ולא חלק מובנה במגבר עצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

א. שמי לא אלמרה, שמי מנחם.

ב. אני עשיתי לא פעם עבודות על רכבים, לאו דווקא שלי, ואתה צודק. לא שמתי לב לתקציב שלו. אני הבאתי כל מני חלקים. אתה צודק.

האיקוולייזר עלה לי 2600 ש"ח, המגבר עלה לי 3200 ש"ח, והסאב עלה לי 1250 ש"ח, והרמקולים עלו לי 230 ש"ח כ"א (סה"כ 7970 ש"ח.. לא כולל חיווט). אתה צודק במאת האחוזים.

סלחו לי.

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

על מה לסלוח - אתה דווקא עוזר

ותמשיך כי קשה למצוא חברי פורום חדשים עם הבנה בתחום - אתה יודע מה אתה אומר מבחינה מקצועית, זה שתחום הרכב שונה, תתרגל, תעשה את הסוויטצ' מתישהו וזהו.

מנחם אל תבין אותי לא נכון או משהו כזה - מבחינה של הגברה אני לא מאמין שאני משתווה אליך בכלל שלא לדבר על טריקים של כיול מערכת.

הדברים הרבה יותר פשוטים ברכב ברמות האלה וגם ברמות ההכי מטורפות זה עדיין רק לעיתים מגיע לרמה של אולפן מהסיבה הפשוטה שהסביבה של הרכב היא כמו שכבר אמרו - עויינת. (גם מוגבלת)

Pioneer TS-X150

פורסם

אכן. המערכות ברכב לא יכולות להחזיק מגבר PEAVEY 3200W.

פורסם
לא סאב ולא נעליים - שני רמקולים 6*9 בתיבות ייעודיות (אפשר לקנות) וזוג רמקולים 4.5 אינטש 2WAY מקדימה חתוכים בHPF במגבר.

יהיה לך מספיק באס ואתה תחייך - בשביל כזאת קנטינה, תמיר צודק.

ואם אתה רוצה עוד יותר באס - אז תקנה 10*7 של קנווד מאחורה ותבנה להם תיבות אצל נגר - נכנס מאחורי המושבים האחוריים.

קודם כל תודה, אאבל לא הבנתי מה אתה מתכוון פה ->" חתוכים בHPF במגבר"

אהה וגם יש לי מורל פלטיניום אז כדי לשים אותם מקדימה ואת מה שהצתה מאחורה?

פורסם

אתה יכול לשים את הגדולים (6X9) מאחורה, את הקטנים יותר מקדימה, ואז תרגיש כאילו הזמר מאחוריך. אבל! במקרה ואתה רוצה, אתה יכול לקנות "חצי קומפוננט", שמכיל ארבעה רמקולים מאותו הסוג, מה שנקרא כאלו שמשלימים אחד את השני, או שתנבור בחנויות לציוד הגברה לרכב, בקשר לרמקולים כאלו - שניים בתדרי LOW, שמשמיעים את הבאסים, שים אותם מאחורה למטה, שניים LOW MID, שיהיו מאחורה למעלה, שניים HI MID, שיהיו בצדדים שלך, וזוג HI, שמשמיעים את התדרים הגבוהים, שיהיו מתחתיך. את כולם חבר על מגבר, ומהמגבר לרדיו דיסק/רדיו טייפ שלך. אני אברר לך מחירים, ונראה אם זה יעבור את ה-2500 ש"ח. אגב, 2500 זה הגג של הגג, או שאפשר להוסיף עוד כמה מאות?

פורסם

רמקולים לרכב קודם כל עובדים על התנגדות 4 אוהם עד 2 אוהם ברוב המקרים.

מהסיבה הפשוטה שהמגברים עובדים על מתח נכנס DC, הם צורכים זרם גבוה ובכדי להפוך אותם לנצילים יותר התאימו להם אלמנטים 4 אוהם.

תוסיף לזה שסט טוב בדרך כלל יקח לפחות את ה70 RMS לרכיב - אתה לא תשיג הרבה אם אתה תרים 4 אלמנטים בכל צד על ערוץ הגברה אחד.

מעבר לזה אתה שוכח סביבת התקנה מאוד קשה (קבינה של רכב) שתיאלץ את פותח הת'רד להכנס לבניות מאסיביות שיעלו פי 10 מהמערכת עצמה (2500 שקל).

בנוסף לכך - טוויטר בתוך אקווריום לא נשמע כמו טוויטר בתוך אולם אקוסטי - הוא נשמע הרבה יותר חזק וצורם - ברוב המקרים הבעיה היא שהטוויטר מאוד לא מאוזן וקשה מאוד להשתלט עליו בלי הגברה אקטיבית בייחוד בסט 4 חלקים שמוגברים על ערוץ אחד בגלל שהטוויטר הרבה יותר נציל אתה תשמע אותו כמו אמא שחוטפת קריזה על הילד בסופר.

ברכב החשיבה היא הרבה יותר פשוטה ופרימיטיבית - הפתרון שאתה הצעת הוא פנטסטי אבל קשה ביותר ליישום בתוך רכב.

אתה לוקח את הסט הקידמי וחוסם אותו בHPF (פילטר שמסננים את התדרים הנמוכים לפי התדר שאתה קובע - כלומר הרמקול ינגן מתדר X מעלה) ואז הרמקולים הקטנים מקדימה לא ינגנו תדר באס מהסוג שיכול לשחוט אותם.

ואת הרמקולים האחוריים אתה יכול או להשתיק או לחסום בLPF בדרך אחת או אחרת כדי שהם לא ינגו חלק מתחום התדרים שמנוגן מקדימה וככה תהיה לך איזושהיא במה קדמית ברכב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...