Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כל האמת על פיג'ו 106 XSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום לכל חברי הפורום המקצועי והמוביל ברשת.

לאחרונה הרצתי חיפוש בפורום וראיתי מספר שרשורים שברצוני לתקן מעט מן המידע שנכתב בהם.

וואו, איך מתחילים לדבר על אהבה ראשונה?

כזאת שידעת מהנסיעה הראשונה שיש בה משהו מיוחד, שהיא שונה מהאחרות ומושלמת מכל הבחינות.

אהבה ראשונה כבר אמרתי?

חודשיים אחרי שנגמר לי המלווה איי שם בתחילת 2003 ידעתי מה אני רוצה הייתה זאת 106 XSI שנת 94

לבנה שבעיניי הייתה פסגת השאיפות, לאחר התייעצות רבה עם אחי, בעלים של אסטרה GSI ולשעבר אונו טורבו מדהימה.

הגעתי להחלטה, XSI לא מתאימה במיוחד לנהג צעיר שרוצה לדעת לנהוג ולא רק "לדעת" לנהוג.

בסוף התפשרתי על 106 XS אוטומט שנת 96 שחורה מדהימה שהופיעה באופן קבוע במפגשים בקניון הזהב.

לאחר שנה הגעתי למסקנה שמיציתי את האוטו שהתברר בתור אכזבה עצומה בתור מנוע 1.6 שנפלה מהבראבו

של הוריי בכל רמזור.

בתאונה מצערת שלמרבה המזל הסתיימה ללא נפגעים רמזור פגש טמבון והרכב הושבת (כרית אוויר נהג אפילו לא נפתחה למרות שנמצא לאחר מכן שלמה לחלוטין!).

אחרי חצי שנה של חיפושים מצאתי את שאהבה נפשי, XSI יד 3 120K שנת 94 כחול מטאלי ג'אנטים חדשים ללא סאנרוף.

בבדיקה שיצאה תקינה יחסית בהתלהבות יתרה יש לציין שולמו 2000 מעל החירון וקיבלתי מערכת בשווי 5000 ש"ח לפי הערכת שמאי.

יום שני בבוקר, אני חוזר מהעבודה אחי מחכה למטה עם המפתח וחיוך של דביל מרוח על הפרצוף, רץ לחניה מכסה מנוע חם, חם מדי :).

קופץ לאוטו ומניע, אין אגזוז אין פילטר, נהמה עדינה נשמעת מהמנוע, 1.4 כבר אמרנו?

משלב ראשון קצת קלאץ והופה נכבה האוטו, שוב חוזר על אותו תרגיל ידוע מראש, והופ מתחילים נסיעה.

סיבוב קצר בעיר מוכיח מה שידעתי מראש, אהבה ראשונה!

לאחר כחודשיים נוספה צ'יפ אגזוז ופילטר, חוץ מרעש שהרבה בעלי מכוניות משופרות הכריזו בתור רעש מדהים.

כוחות סוס? רק בראש לדעתי אבל המבינים ממני יגידו אחרת אולי.

4 חודשים נפלאים עברו עלי בידיעה שאוטו שלי הטוב בעולם וכל המכפישים תבוא עליהם הקללה.

ועכשיו לפרטים המעניינים כל רוכש XSI בפוטנציה, האוטו מהיר, כמה מהיר? מהיר מספיק להשאיר ברמזור כל יפנומטית כולל הונדה אקורד 155 כ"ס שיש הגידו המהירה בקטגוריה.

כמה באמת מהיר? מהיר מספיק שתבינו שבעמידה מול כל אוטו ספורט אחר תקחו נשימה עמוקה מפיח של אגזוז רמוס חלוד.

כמה באמת באמת יותר מהיר? 185 קמ"ש מהירות סופית שהגעתי אליה לא מספיק מהיר עדין.

על היציבות של הרכב נכתב רבות, אני לא מצאתי הבדל גדול בין ה GSI גם אחרי שנתיים שנסעתי על שניהם באופן יומיומי כמעט, ומעטים הנהגים שישימו לב, יכול להיות שכאן הרבה יגידו אחרת אני אישית לא גיליתי ניסים ונפלאות באחיזה עם ג'נט רחב מהרגיל המידה לא זכורה לצערי.

אמינות? הצחקתם אותי, אחרי כל נסיעה מהנה בואו נקרא לה ככה את מניע למחרת ושומע שוב צליל חדש ומוזר שלא שמעת מעולם.

אני משווה את הפיג'ו הזאת לסקס עם נערת ליווי בלי קונדום, אתה נהנה חצי שעה אבל למחרת קם בבוקר ואתה לא יודע עם מה הסתבכת.

לסיכום, אהבתי את הרכב ואני עדיין אוהב, בשבילי היא תמיד היא תשאר אהבה ראשונה, אבל 1.4 8V? הביטוי רכב ספורט קצת כבד עליו לטעמי, בטח אחרי 11+ שנים של עינויים.

וואו זה היה ארוך, מקווה שמי שמעוניין ברכב ספורט יעצור לחשוב דקה לפני שהוא לוקח רכב כזה, שדורש טיפול חם והרבה סבלנות, כנ"ל גם לממליצים ששמתי לב שממהרים להציע את הפיג'ו המדוברת.

מצפה לתגובות!

תודה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

1.אם לא מצאת הבדל בין ההתנהגות של GSI ל-106,אז לא הצלחת לגרד 50% מיכולות הרכב.

2.האחיזה של הפז'ו היא הרבה מעבר לרק ג'אנט רחב.

3.ההגדרה שלך לספורטיביות לקויה (שוב,זה הרבה מעבר לרק מנוע חזק).

4.אם אחרי כל נהיגה ספורטיבית הרכב הוציא לך רעש חדש,אז צר לי,נפלת על אקזמפלר לא שמור להפליא (כן,הרכב לא שיא האמינות,אבל לא להגזים).

שיהיה בהצלחה ברכב הבא.......

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. אין ספק לפיג'ו יש אחיזה טובה יחסית לשאר הרכבים אבל לא צריך לעשות ממנה יותר ממה שהיא.

2. התכוונתי שגם עם ג'אנט יותר רחב מהרגיל האחיזה לא השתנתה יותר מדי, אין ספק שהצמיג הוא לא הכל אבל יש לו חלק משמעותי מאוד בהתנהגות הרכב.

3. הגדרה לקויה לספורטיביות? אלפי דפים נכתבו בשאלה מה זה ספורטיביות.

לטעמי לפחות, רכב עם מנוע 1.4 8 שסתומים שיוצא מהחברה עם הספק של 95 כ"ס תאוצה של 9.7 שניות למאה ומהירות סופית של 185 קמ"ש מתקשה להכנס לקטגוריה של רכב ספורטיבי.

4. עם השורה האחרונה אני מסכים, הרכב עשה לי המון בעיות ועדיין שמכרתי אותו הזלתי דמעה :cry:, מסתבר שיד 3 עם 120K זה לא אומר שהרכב שמור יותר מיד 6 160K לתשומת לב מחפשי מכוניות הספורט שנבהלים מידיים גבוהות.

עדן ידידי, בוא נסכים על זה שבכל מפגש או אפילו עמידה ברמזור עם רכב ספורטיבי אחר ה XSI תמצא את עצמה נחותה.

אני במשך כמה שנים הייתי אחד המעריצים הגדולים של הרכב והגנתי עליו בכל מחיר מפני אלה שאמרו שהוא לא ספורטיבי.

אבל אחרי תקופה שנסעתי על לא מעט רכבים שאני לא יפרט כאן, הגעתי למסקנה שהאוטו ספורט הבא שלי לא ירד ממנוע 2.0, למרות שאני מוצא את הפונטו HGT 1.8 בתור רכב חמוד ביותר, היום אני מכוון לאיזור האיביזה טורבו.

אומרים שלפונטו יש בעיות, לXSI אין כוח בקו ישר, לאיביזה אין אחיזה, אז אומרים! עדיין לא ראיתי מקלרן F1 בשום מפגש.

אין אוטו מושלם ב 60 אלף ש"ח, צריך רק לדעת להתאהב בו :-D.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

פורסם

שמע זה הכל תלוי מה אתה מחפש אם אתה רוצה רכב בעיקר לקו ישר אז ב-60 אלף האיביזה טורבו נותנת את התמורה הטובה ביותר , מנוע מעולה עם פוטנציטאל ענקי לשיפורים ובקלות אפשר לעבור את קו ה-200 כ"ס . אם אתה מעדיף לתקוף סיבובים פניות במהירות גבוה ולהנות מהתנהגות ספורטיבית אמיתית אז יש לך גם את הקילאו ספורט גם היא זריזה למדי בקו ישר מנוע 2000 עם 172 כ"ס אטמוספרים שעושים את העבודה גם בקו ישר .

הכל תלוי בהעדפותיך האישיות

פורסם
1. אין ספק לפיג'ו יש אחיזה טובה יחסית לשאר הרכבים אבל לא צריך לעשות ממנה יותר ממה שהיא. צמיג איכותי במידה הנכונה והיא תאחוז טוב מאוד.

2. התכוונתי שגם עם ג'אנט יותר רחב מהרגיל האחיזה לא השתנתה יותר מדי, אין ספק שהצמיג הוא לא הכל אבל יש לו חלק משמעותי מאוד בהתנהגות הרכב. ה 106 לאו דווקא מצטיינת באחיזה אלא בזה שהיא מאוד נשלטת ובקלות יחסית.

3. הגדרה לקויה לספורטיביות? אלפי דפים נכתבו בשאלה מה זה ספורטיביות.

לטעמי לפחות, רכב עם מנוע 1.4 8 שסתומים שיוצא מהחברה עם הספק של 95 כ"ס תאוצה של 9.7 שניות למאה ומהירות סופית של 185 קמ"ש מתקשה להכנס לקטגוריה של רכב ספורטיבי. מסכים.

4. עם השורה האחרונה אני מסכים, הרכב עשה לי המון בעיות ועדיין שמכרתי אותו הזלתי דמעה :cry:, מסתבר שיד 3 עם 120K זה לא אומר שהרכב שמור יותר מיד 6 160K לתשומת לב מחפשי מכוניות הספורט שנבהלים מידיים גבוהות.

מסכים לגבי החלק השני של המשפט... אני מעיד על הנסיון שלי עם 106 יחסית אמינה! ושעוברת חיים לא קלים בכלל. אבל לכל דבר יש בלאי בסופו של דבר, העניין פה זה כמה פרפקטציוניסט אתה בקשר לרעשים המוזרים, כי אם תתחיל אתה לא תסיים להחליף דברים אני מבטיח לך.

עדן ידידי, בוא נסכים על זה שבכל מפגש או אפילו עמידה ברמזור עם רכב ספורטיבי אחר ה XSI תמצא את עצמה נחותה.

אני לא יודע מה יש לאוטו שלך אבל אצלי אין את הבעיה הזו.

אני במשך כמה שנים הייתי אחד המעריצים הגדולים של הרכב והגנתי עליו בכל מחיר מפני אלה שאמרו שהוא לא ספורטיבי.

הXSI פחות ספורטיבית מהגרסאות החמות של ה 106 אבל מטפלים בזה בקלות יחסית.

אבל אחרי תקופה שנסעתי על לא מעט רכבים שאני לא יפרט כאן, הגעתי למסקנה שהאוטו ספורט הבא שלי לא ירד ממנוע 2.0, למרות שאני מוצא את הפונטו HGT 1.8 בתור רכב חמוד ביותר, היום אני מכוון לאיזור האיביזה טורבו. בהצלחה.

אומרים שלפונטו יש בעיות, לXSI אין כוח בקו ישר, לאיביזה אין אחיזה, אז אומרים! עדיין לא ראיתי מקלרן F1 בשום מפגש.

אין אוטו מושלם ב 60 אלף ש"ח, צריך רק לדעת להתאהב בו :-D.

עם כל הכבוד ל GSI אין מקום להשוואה בין השניים מבחינת התנהגות ושליטה, אם לא מצאת את ההבדלים בינהם יש לך עוד הרבה לגרד מה106 חביבי.

נאור.

:-)

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

אתה באמת, ככל הנראה, לא מבין על מה מדובר כשמהללים כל כך את ה 106.

אף אחד לא אומר שזה הרכב הכי מהיר ברמזור ואף ולא נראה לי שמישהו אי פעם אמר שזהו רכב שלא מתקלקל לעולם. אף אחד גם לא קורא לו אוטו ספורט. זה רכב חוויתי עם התנהגות מצויינת.

בכל מקרה, נראה לי שהדרך הכי טובה להסביר את זה היא לתת לך לראות את הסרטונים של טופ גיר.

Nissan Skyline, the Ferrari 355, the Ferrari 550, the Porsche 911, the Honda NSX, the BMW M3, the Mitsubishi 3000GT, the Lotus Elise, the VW Golf VR6 and the Peugeot 106.

נכון, זאת הגי טי אי ולא האיקס אס אי, אבל הרעיון הוא אותו רעיון. הרכב לא עומד באותה רמה מבחינת הכח שלו עם אף אחד מהרכבים הרשומים

חלק 1:

http://www.youtube.com/watch?v=CpUL75lGkRY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חלק 2:

http://www.youtube.com/watch?v=hWNcZrdQLEo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תהנה מהסרט

פורסם

PorSche-911, מסכים איתך אבל קליאו ספורט ב-60K? נראה לי שזה חורג מהתקציב.

naor205, בנהיגה תמיד יש מה ללמוד וגם אחרי שנתיים עם הXSI כנראה שלא מיציתי אותה עד הסוף, הגיוני מאוד אף פעם לא טענתי שאני נהג ברמה של סטינג הנהג של טופ גיר חחחחח.

מי שמחפש אמינות שלא יקרע את הרכב שלו וזה נכון לגביי כל רכב בזה אני מסכים.

ומול איזה רכב ספורטיבי אתה לא מרגיש נחות עם ה-XSI בהנחה שאנחנו לא חיים במסלול קרטינג.

ולסיכום נאור אני גם נמנה עם אוהבי הרכב ובכל פעם שאני רואה אותו אני מתלהב מחדש, אבל לא בגלל שהרכב כלכך מדהים, אלה בגלל שבשבילי הוא תמיד יעלה זכרונות ישנים, מה גם שהתמורה אדירה למחיר, כיום דומה למחיר של פיאט אונו מאותה שנה(לוי יצחק כבר אמרנו?).

yaba, מכיר את הסירטון מעל שנה ונתתי בעצמי את הלינק הזה בעבר לכל מי שזילזל ברכב, אני לא אחד עם הונדה 93 משופרת בספויילר של אימפרזה ומדבקה ריגר טיונינג(לא שאני מזלזל בהונדה), הייתי בצד של הפיג'ו 3 שנים, אני רק מראה עכשיו שהכרתי מכוניות אחרות את הצד השני של המטבע, שלדעתי לא מדובר עליו מספיק.

מה גם שמדובר בדור השני של ה-106 בדגם ה-GTI שאם אני זוכר טוב מגיע עם 130 כ"ס משהו כזה, אתה מדבר על 35 כ"ס, יותר מה-XSI בדור הראשון מה גם שהרכב שונה לגמרי.

ותתפלא יש כאלה שקוראים לו אוטו ספורט ולא "רכב חוויתי".

פורסם

לידיעתך השוני היחידי בין ה XSI ל GTI מלבד המנוע (שהוא כבד יותר ב GTI) זה האנטירולים קדמי ואחורי שעבים יותר משמעותית בGTI מה שמונע ROLL בפניות. וזה ממש לא בעיה להחליף אותם לשל GTI מנסיון. ומידת צמיגים 185/55 בGTI שאפשר לאשר על XSI בלי בעיה אחרי שתחליף למידה הזו...

לא הרגשתי בבעית כח באוטו שלי, בכל מקרה אני לא מחפש קו ישר בטח שלא ממנוע שמוציא מוצהר 100 כח ביום טוב, למרות שגם מול ספורטיביות באוטו טווח המחירים אתה לא תשאר יותר מדי מאחור.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

כנראה שאתה מבין יותר ממני בנושא ותמיד טוב ללמוד דברים חדשים.

מה המחיר של החלפת אנטירול קדמי ואחורי לשל GTI?

על איזה מכוניות ספורט באותו טווח מחירים אנחנו מדברים שפחות מהירות מXSI?

פורסם

ה 106 מגיעה עם 120 פונים. אתה השוואתה את ה XSI למאזדות ברמזור ובסרטון ההשוואה הייתה למכוניות ספורט. הכח ברכב הזה הוא לא העיקרון המשמעותי.

החוויה שמקבלים מה 106 לא ניתן למדוד בפרמטרים יבשים. זה מה שנקרא חווית נהיגה. זאת התקשורת שלך עם הרכב. לא מדובר ברכב הזה באחיזה הפנומנלית(כן, אבל לא ברמה שכל הזמן מציגים את זה), אלא במידע שאתה מקבל מהרכב בזמן פניה. אתה יודע בדיוק מה קורה ומה עומד לקרות. אתה בוחר באיזה קו אתה רוצה לנסוע. מדובר פה במשהו שלא ניתן להגדיר במספרים.

אתה רק יודע שבסוף הפניה שלקחת אתה יוצא :shock2::twisted::multi:ביחד.

לצערי, הרכב הזה נחשב לרכב של צעירים וזאת אומרת שהכסף שמושקע בתחזוק שלו בד"כ הוא דיי זעום.

ככל הנראה זה אחד האקסמפלרים שהגיע אליך.

לפי איך שאתה הגדרת את החוויה שלך עם הרכב, באמת ככל הנראה עדיף לך לחפש פשוט רכב עם הרבה יותר כח.

פורסם

מה גם שמדובר בדור השני של ה-106 בדגם ה-GTI שאם אני זוכר טוב מגיע עם 130 כ"ס משהו כזה, אתה מדבר על 35 כ"ס, יותר מה-XSI בדור הראשון מה גם שהרכב שונה לגמרי.

ותתפלא יש כאלה שקוראים לו אוטו ספורט ולא "רכב חוויתי".

120 כ"ס

אבל לא נתווכח על זה :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

החוויה שלי עם הרכב הייתה מדהימה באותה תקופה את זה כבר אמרתי.

אם הייתי מחפש אמינות הייתי קונה טויוטה קורולה.

הדיון הזה בא לבדוק אם ה106 XSI ראוי להקרא אוטו ספורט.

כל רכב ספורט בסופו של דבר צריך להצטייד גם במנוע שמוכיח את עצמו

בשילוב עם שילדה טובה, רכב ספורט זה משהו שבינהם.

הרי גם המכוניות שרירים האמריקאיות אינם רכבי ספורט וזה נכון גם אם

ניסאן לצורך העניין יוציאו רכב עם שילדה מושלמת ג'אנט 17 מונמכת

שדבוקה לרצפה עם דבק נגרים מצויידת במנוע 1000 8 שסתומים 60 כ"ס

אף אחד לא יגיד שהיא אוטו ספורט.

יש הגיון?

פורסם
PorSche-911, מסכים איתך אבל קליאו ספורט ב-60K? נראה לי שזה חורג מהתקציב.

".

זה לא חורג , אני לא זוכר בדיוק איזה שנה אבל המחירון של הקליאו ספורט מתחיל איפשהו באיזור ה-44 אלף + כמובן שאקזמפלר שמור כמו שצריך נמכר הרבה מעבר למחירון בכל מיקרה אם תיתן 55 או 60 שזה סכום מאוד מכובד לכל הדעות מעבר למחירון בהחלט תוכל למצוא אקזמפלר שמור במיוחד אני מניח.

פורסם

משרשור על הנאה מ 106 , פתאום הוא הפך להיות שרשור על דיון "106 זה אוטו ספורט?" . מעניין , אבל אני לוקח את זה יותר לכיוון - מגוחך .

אף פעם לא טענתי שאני נהג ברמה של סטינג הנהג של טופ גיר חחחחח.

עזוב איך הוא נוהג , הוא שר בן זונה !

( לא שכחתי את ה "חחחחח" , פשוט אני מפחד לקבל אזהרה מרזמל )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...