Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקד על עבודת סיום בקורס שיטות מחקר בפסיכולוגיה

מטרת העבודה היא לבנות כלי מדידה (דהינו שאלון) שמתיימר לבדוק מהם המאפיינים הפסיכולוגים של נהג טוב(נהג רגיל לא מירוצים).

בכל אופן ,כחלק מהתהליך אני צריך לבנות שאלות עקיפות שבודקות את התכונות שנבחרו .

יש למישהו כיוון ו/או מאגר של שאלונים של מאפיינים פסיכולוגים עקיפים (כי אי אפשר לשאול אדם אם יש לו קאורדינציה,כושר ריכוז טוב או יכולת לצפות מהלכים קדימה וכו'...) במטרה לעזור לי בדימיון הנדרש על מנת להמציא שאלות עקיפות?

כמו כן,אם יש למישהו רעיון לבנית שאלות עקיפות- אני ישמח,רשימת התכונות הן כדקלמן:

1.מודעות לסביבה-תפיסה/ראיה מרחבית

2.צפית מהלכים קדימה-ראית העתיד

3.ריכוז

4.קואורדינציה

5.עמידה במצבי לחץ

6.מהירות תגובה

תודה לעוזרים/מכוונים!

פורסם

רועי, התכונות הללו יהיו לדעתי קשות מאוד לבדיקה, מאחר וגם אם תנסח שאלון תקף אודות בדיקת תפיסת הלחץ של אדם, עדיין זה לא ייתן לך נתונים על איך הוא יגיב במצבי לחץ. אני הייתי מנסה לבדוק גם מאפיינים של סבלנות \ סובלנות, ותפיסות שונות של האיום בכביש.

אגב, קואורדינציה ומהירות תגובה הם מאפיינים פסיכולוגיים? לדעתי הם יותר פיזיולוגיים.

בכל זאת, מעיון קל ברשת:

כאן תמצא שאלון דווח עצמי להערכת מסוגלות אישית בתחומים קוגניטיביים, הבנוי משני חלקים. בחלק הראשון הנבחן מסמן באיזו מידה הוא מעריך את יכולתו בתחומים קריאה, כתיבה, זכירה, הבנה, דיבור, תפיסה מרחבית וחשבון.

שני, ד. (1999). סוגיות בחקר ליקויי למידה אצל מבוגרים - אבחון והסתגלות. חיבור לשם קבלת תואר 'דוקטור לפילוסופיה', אוניברסיטת חיפה, הפקולטה למדעי החברה.

פורסם

אגב, נראה לי שזה המון משתנים ונושא ממש גדול בשביל קורס שיטות מחקר. אפילו לסמינר זה נראה לי קצת גדול. למה שלא תתמקד במשתנה אחד, ואותו תבדוק אל מול מס' התאונות שעבר הנהג? ותוכל להוסיף לזה משתנים דמוגרפיים כמו מין, גיל ותק בנהיגה והשכלה.

פורסם
רועי, התכונות הללו יהיו לדעתי קשות מאוד לבדיקה, מאחר וגם אם תנסח שאלון תקף אודות בדיקת תפיסת הלחץ של אדם, עדיין זה לא ייתן לך נתונים על איך הוא יגיב במצבי לחץ. אני הייתי מנסה לבדוק גם מאפיינים של סבלנות \ סובלנות, ותפיסות שונות של האיום בכביש.

אגב, קואורדינציה ומהירות תגובה הם מאפיינים פסיכולוגיים? לדעתי הם יותר פיזיולוגיים.

בכל זאת, מעיון קל ברשת:

כאן תמצא שאלון דווח עצמי להערכת מסוגלות אישית בתחומים קוגניטיביים, הבנוי משני חלקים. בחלק הראשון הנבחן מסמן באיזו מידה הוא מעריך את יכולתו בתחומים קריאה, כתיבה, זכירה, הבנה, דיבור, תפיסה מרחבית וחשבון.

שני, ד. (1999). סוגיות בחקר ליקויי למידה אצל מבוגרים - אבחון והסתגלות. חיבור לשם קבלת תואר 'דוקטור לפילוסופיה', אוניברסיטת חיפה, הפקולטה למדעי החברה.

איפה זה כאן?

כלומר איך אני מגיע למקור הזה?...

אגב, נראה לי שזה המון משתנים ונושא ממש גדול בשביל קורס שיטות מחקר. אפילו לסמינר זה נראה לי קצת גדול. למה שלא תתמקד במשתנה אחד, ואותו תבדוק אל מול מס' התאונות שעבר הנהג? ותוכל להוסיף לזה משתנים דמוגרפיים כמו מין, גיל ותק בנהיגה והשכלה.

זה לא מחקר אלא בניית כלי מדידה-אני לא מבצע מניפולציה כלשהיא

רק מנסה ליצור שאלות שימדדו/יעריכו את התכונות שכבר הומלצו על ידי מומחי תוכן (רובם חברי הפורום הבכירים-נהגים / כתבים)

לאחר בניית השאלות ,הן יועברו למומחי תוכן אחרים לשם בדיקת תיקוף .

ותודה לשניכם!

פורסם

אתה מגיע למקור הזה ממאגר חיפה \ מכון סאלד\ או כל מאגר מידע אחר כמו שמגיעים לכל מאמר אקדמאי. גש לספריה באוניברסיטה שלך והספרנים יסבירו לך כיצד עושים זאת.

• תוכן חדש...