Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאתה חותך את הצמה אתה צריך לחתוך חוט חוט בצורה בודדת אם "תרד" עם הקטר על הכל במכה הוא יסגור מעגל מינוס פלוס ואתה תעשה קצר, בכל מקרה אני אישית ממליץ לא להיות "חאפר" ולחתוך חוטים, אלא לפרק בצורה מסודרת את כל הדיבורית כלל המוח בלי להשאיר כל מיני שאריות....

פורסם
שאתה חותך את הצמה אתה צריך לחתוך חוט חוט בצורה בודדת אם "תרד" עם הקטר על הכל במכה הוא יסגור מעגל מינוס פלוס ואתה תעשה קצר, בכל מקרה אני אישית ממליץ לא להיות "חאפר" ולחתוך חוטים, אלא לפרק בצורה מסודרת את כל הדיבורית כלל המוח בלי להשאיר כל מיני שאריות....

מצתרף לדעתו של עתיד, ממש פשוט לפרק את הדיבורית, פשוט תמצא קודם כל את המח שבטח מוחבא מתחת לשטיח או שפשוט תעקוב אחרי החוטים מהעריסה ואז תפרק חוט חוט מהמוח. לגבי צמת המתחים במידה ואין לך נסיון לא הייתי ממליץ לך לעקוב עד החיבור לחוטי החשמל ברכב(איפה שזה לא יהיה שהמתקין חיבר) אלה פשוט תחתוך חוט חוט בנפרד(חשוב מאוד על מנת למנוע קצר) תלפף את הקצה באזולירבנד ותוציא את הפיוזים בהמשך הצמה.ואפילו הייתי ממליץ לך את הקצוות המלופפים לחזק עם אזיקון קטן למנוע התפרקות הדבק בעקבות החום.

פורסם
לך למתקין דיבוריות והוא יפרק לך את הדיבורית ב200-500 שקל.

על מה אתה מדבר?

פרוק דיבורית לא יעלה על מאה שקלים וגם זאת הערכה גסה ,עבודה של 3 דקות בדיוק ורוב המתקינים של מערכות ודיבוריות בארץ עושים את העבודה. אם יש לך טיפה חוש טכני,עשה זאת לבד,באמת עבודה פשוטה ביותר רק טיפ קטן, אם אין לך נסיון בזה אל תנסה לפרק את האנטנה מהשמשה ,רוב הסיכויים שתגרום לסדק בשמשה.

פורסם

לפותח השרשור:

אני פירקתי עצמאית את הדיבורית שלי מהאוטו. תבדוק אם יש לך דיבורית שמתחברת למערכת שמע ברכב. אם כן - עדיף לך, אם אתה לא יודע אין להתעסק, לגשת למתקין שיפרק לך.

אם היא אינה מתחברת למערכת השמע, תפתח את חיפוי תא הכפפות, ותראה שם פקעת של חוטים, המח עצמו של הדיבורית, שאליו מתחברים ארבעה חוטים - צמת חשמל, חוט PL של המיקרופון, חוט PL של החיבור לרמקול (אם קיים) של הדיבורית, וחיבור כמו חיבור COM במחשב. החוטים אצורים באזיקון. תראה לאן צמת החשמל מובילה, (רב הסיכויים שהיא מובילה לחופת ההגה), אם היא מגיע לחופת ההגה, תפתח גם את חופת ההגה ותמשיך לעקוב. אתה תגיד למחבר זכר-נקבה, בעוד הזכר הוא חיבור החשמל של הדיבורית. תנתק אותו - בפעולה זו, אין צורך לחתוך שום חוט.

לאחר מכן, סגור את החיפויים, ותוריד את הפלסטיק בצד הנוסע, הצמוד לשמשה (תיזהר! אתה עלול לשבור את הקליפסים המחזיקים אותו! עשה זאת בזהירות!), אתה תראה שם שני חוטים: אחד עבה, שחור, ואחד דק, גם כן שחור. העבה יוביל אותך לאנטנה, והדק למיקרופון. תנתק את החוט של האנטנה (הוא מתחבר בהברגה), ותוריד אותו. תעקוב אחרי החוט של המיקרופון (אל תפחד למשוך בעדינות, כדי שייצא ממקום ה"מסתור" שלו, ותוריד גם את המיקרופון.

תוריד את הדיבורית מהרכב, תקנה חומר מילוי לחורים בדשבורד, והופ! אין דיבורית ברכב.

כמובן - אל תשכח להוריד את הפיוז של הדיבורית! (אם קיים כמובן...)

מקווה שעזרתי!

פורסם

ההסבר שנתת טוב רק לדיבורית אחת

זאת שהיתה מותקנת ברכב שלך (אפילו לא טוב לדגם)

בכל רכב התקנה שונה ויש לנתח אותה בצורה עיניינית על הרכב, אצלך היה מחבר חשמלי יש כאלו שמבצעים את החיבור חשמל עם תותבים ישירות לפיוז, יש כאלו שאת החיבור מושכים צמת חוטים מ3 חוטים מהחשמל + קבוע + סוויץ' ומינוס של הרדיו, יש מתקין (כמוני) שמלבישים פיוז 1 אמפר על כל אחד מהחוטים האלו צמוד לנקודת ההשקה שלהם למערכת החשמל ברכב, יש כאלו "חאפרים" שמוותרים על זה...וכו' וכו', לדוגמא אצלי ברכב (גולף) וגם ברכב הקודם(פאסאט) אין צורך לפרק שום קורה כל ההשחלות מבוצעת ע"י משיכה של הגומי אטימה של הדלת והשחלת החוט ברווח של הקורה לא מפרקים כלום

מה גם שלא בטוח שהוא יראה 2 חוטים כי הרבה מתקינים (בינהם גם אני שאני מתקין...לעצמי כמובן) מעדיפים לעלות עם המיקרופון מכיוון דלת נהג ועם האנטנה מכיוון דלת נוסע, כדי למנוע מצב של חוט שחוצה את כל הגג (מה שלפעמים יוצא מצב שהגג לא יושב טוב בכלל ה"ספייסר" שזה יוצר...ואחרי זה רואים בטן מגעילה)

בקשר למערכת שמע לא הבנתי מה זה מחוברת למערכת שמע, שהיא מבצעת MUTE במהלך שיחה ? שאתה שומע את פרטנר ברמקולים של הרכב ? בכל מקרה לכל המיקרים לא צריך יותר מידע בסיסי כדי לפרק או להתקין כל דבר, אם יש הבנה בסיסית בחשמל (נגיד...מינוס ופלוס לא מחברים מה שלא יהיה) ויש הבנה בסיסית בהתעסקות עם פלסטיקה של רכב, לא צריך כלום יותר מזה....ממש כלום....

אם מתעוררות בעיות ספיפיות יעוץ פה בפורום יכול לסגור את הפינה הזאת

פורסם

פירוק דיבורית יעלה לא יותר מ 70 שח. לשים לב, אם מפרקים את האנטנה, יש לדאוג לדבק דו צדדי מקורי בלבד ואסור להדביק עם דבקים נוזליים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

"אני פירקתי עצמאית את הדיבורית שלי מהאוטו. תבדוק אם יש לך דיבורית שמתחברת למערכת שמע ברכב. אם כן - עדיף לך, אם אתה לא יודע אין להתעסק, לגשת למתקין שיפרק לך."

ידידי היקר , מכיוון שלפי תשובתך אין לך נסיון או ידע ממשי בדיבוריות אלא מנסיון אישי שלך בלבד, אני לא חושב שההמלצה שלך טובה,זה נחמד מאוד שרשמת את כל סדר הפעולות שעשית אבל כפי שידידי עתיד כבר אמר: בכל רכב התקין את הדיבורית כנראה מתקין אחר וכל מתקין יש לו את השיטות שלו,אצלך המח וכל צמות החוטים היו מאחורי תא הכפפות,אצלו יכול להיות שזה מתחת לשטיח של הנוסע ואצל אחר זה יכול להיות מוחבא בתוך הקונסולה המרכזית של הרכב. אמנם פירוק דיבורית הוא דבר פשוט ובסיסי ביותר אבל רק למי שיכול וכפי שהערתי בעצמי בהודעה קודמת וכפי שידידי דני כבר רשם פירוק דיבורית אצל מתקין לא אמור לעלות יותר ממאה שקלים וזה בהגזמה ולכן אם יש לך חששות לגבי זה ,תן לבעל מקצוע לבצע את העבודה.

פורסם

אתם צודקים שכל רכב זה אחרת, אבל כל מה שאני ראיתי זה היה בעיקר תחת תא הכפפות, ובעניין בחוטים, אתם צודקים - לא רק שניהם מאותו מקום, החוט של המיקרופון עלה מצד הנהג.

פורסם

פירוק דיבורית הוא עניין באמת פשוט, קצת תושיה, והכי חשוב על מנת למנוע טלפונים מיותרים למכבי אש:

אם אתה חותך חוטי חשמל, תחתוך אותם אחרי בית הפיוז! ואל תשכח להוציא את הפיוז, זאת השיטה הכי בטוחה.

כל שאר החוטים, פשוט לעקוב אחרי כל חוט, ולנתק ללא חיתוך.

עניין של 10 דקות במקרה הכי קיצוני.

פורסם

עניין של 10 דקות במקרה הכי קיצוני.

בימים שייצגתי את אורנג' היה נוהל התקנה מסויים. אם הרכב מותקן לפי נוהל ההתקנה הזה, ואם אין לו נסיון טכני קודם, יתכן ועדיף לו לגשת למתקין ראוי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בימים שייצגתי את אורנג' היה נוהל התקנה מסויים. אם הרכב מותקן לפי נוהל ההתקנה הזה, ואם אין לו נסיון טכני קודם, יתכן ועדיף לו לגשת למתקין ראוי.

דני

מה יש בנוהל התקנה הזה?

לפני שבוע פירקתי בטנדר SPIRIT שהותקן על ידי אורנג' ב5 דקות, ולא היה שום דבר מיוחד בשונה משאר ההתקנות שפרקתי. מלבד התקנה יותר מקצועית מאחרות שנתקלתי בהן.

• תוכן חדש...