Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת, עוזר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום חשבתי בעתיד לעשות את קורס הנהיגה המתקדת.

אבל ככה, זה עולה די הרבה כסף (בערך 1000 ש"ח) ולא כולם יכולים לעבור קורס כזה.

חשבתי, אולי עדיף שהמדינה לא תפסיד 20 מיליון ש"ח על התאונות אלא תתן את הקורס בחינם,

וכולם יחוייבו לעבור את הקורס וככה התאונות יירדו+המדינה לא תפסיד.

מה דעתכם על הקורס ועל ההפסד של המדינה?

אמיל.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני חושב שקורס נהיגה מתקדמת בן יום הוא המינימום של המינימום וחשוב ביותר כדי להבין עד כמה לא יודעים לנהוג עד שלומדים.

אבל

קורס כזה איננו מספיק על מנת להוציא נהג מיומן. גם קורסים יותר רציניים וארוכים אינם מספיקים על מנת להטמיע הרגלי נהיגה נכונים במצבי חירום. כאן, וזו דעתי האישית והבלתי מבוססת, מערכת ESP חשובה יותר. מערכת כזו תעשה את הדבר הנכון בכל פעם ללא תלות בגורם האנושי ותתקן כל שגיאה של אדם סביר שלא עבר את גבולות מעטפת הביצועים של הרכב באופן קריטי.

כמובן שמה שנחוץ זה שילוב של השניים, כי צריך ללמוד גם הדברים שהמערכת לא תעזור לך בהם (לאן להסתכל במצב חירום, איך לייצב את הגוף, לא לפחד לבלום חזק כשצריך ועוד), אבל העתיד הוא לא בשיפור היכולות הטכניות של הנהג לשלוט במצבי איבוד אחיזה. המערכות המתקדמות שקיימות כיום עושות זאת פנטסטי.

מעבר לכך, מעניין לדעת איזה אחוז מהתאונות הקטלניות היה יכול להמנע אם הנהג היה יותר מיומן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמיל, בזמנו העליתי את הנושא, אני לא מצליח למצוא את השירשור הרלוונטי בפורום לצערי.

אפילו שלחתי SMS לח"כ שביקש רעיונות מעניינים מהציבור להצעות חוק.

גם לדעתי זה יעזור מאד, וכל המפגרים שישתוללו ממילא(ופה אני מפריך את הטיעון המרכזי נגד הרעיון) לפחות ידעו מה לעשות כשיאבדו שליטה, והנזק יהיה פחות חמור.

פאלו- אין לך מושג כמה אני מסכים אתך ש-ESP היא מערכת קריטית. מניסיון רע שהיה לי עם גטס, נעילת גלגלים ואי אפשרות לברוח מתאונה בגלל חוסר גם בה וגם ב-ABS.למזלי ואני מודה לאל הבחור ברכב מלפניי התקדם מטר ובכך נמנעה התאונה.

האוטו פשוט לא רצה לסטות ימינה כשסובבתי את כל ההגה כדי לברוח מפגיעה ברכב לפניי, בירידה קשה עם רכב עמוס,צמיגים דקים מדיי, ובגלל הירידה הקשה אם הייתי מוריד את הרגל מהברקס לשנייה הייתי יכול לברוח אבל הייתי פוגע במשהוא אחר.מצב ח*א לגמריי שאין בו מה לעשות.

או שיש? אם הייתי עובר קורס נהיגה מתקדמת, אולי הייתי חושב על משהוא נוסף, או אולי הייתי יודע להוריד את הרגל מהברקס מוקדם בהרבה כדי לשבור ימינה ולהספיק לעצור, ועוד ועוד ועוד.

הנקודה היא שגם הקורס וגם רכב בטיחותי חשובים באותה מידה. ואתה יודע מה?! פי 500 אחוזים כשמדובר בנהג חדש, בייחוד באחד צעיר.

ואמיל- אתה באמת חושב שהמדינה תממן את הקורס?!

במקרה הכי טוב היא תסבסד אותו קצת, כך שיעלה עדיין הרבה לנו, אבל פחות מאלפייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
.

או שיש? אם הייתי עובר קורס נהיגה מתקדמת, אולי הייתי חושב על משהוא נוסף, או אולי הייתי יודע להוריד את הרגל מהברקס מוקדם בהרבה כדי לשבור ימינה ולהספיק לעצור, ועוד ועוד ועוד.

טכנית, נהג מיומן יודע מה לעשות במצב כזה.

מעשית, נהג שעבר קורס עדיין איננו מיומן.

אחד הדברים המצחיקים שקורים בתרגול בלימת חירום בהתחלה הוא שאתה יודע שצריך להרפות קצת מהבלם, אתה חושב על זה ו... לא מבצע. הלחץ משתק והרגל נשארת על הברקס, בלי שבכלל תרצה בזה, והגלגלים נשארים נעולים. זה קורה לכולם. אז לצפות מנהג שלא מתורגל לבצע את הדבר הנכון ברגע מלחיץ אמיתי ולא בקורס, זה לא ריאלי. אני יודע מניסיון שלי שבשני מקרים שקפתו עליי בהפתעה פעלתי נכון. אני עדיין לא משוכנע שזה יהיה נכון גם בשלישי.

קורס עדיין נחוץ גם עם ESP ברכב, כי גם עם בלימה אידיאלית של מערכת ESP טובה, עדיין הנהג צריך לזכור לאן להסתכל. הוא עדיין צריך להיות cool מספיק כדי להפנות את ההגה לכיוון הנכון. הוא עדיין צריך לזכור לייצב את הגוף כדי לא לעוף לא ההגה ולאבד את הרגש בבלימה. הקורס עדיין נחוץ, אבל ה-ESP חוסכת את כל המיומנות הנדרשת לאזן את הרכב במצב החירום, וזה המון.

פורסם

זה טוב שאתם יודעים שמערכת ESP מצויינת.

אבל בארץ, ישנם הרבה רכבים ישנים שאין להם מערכת כזו.

אפילו ABS אין.

אז חייבים למצוא פתרון כלשהו.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אחד הדברים המצחיקים שקורים בתרגול בלימת חירום בהתחלה הוא שאתה יודע שצריך להרפות קצת מהבלם, אתה חושב על זה ו... לא מבצע. הלחץ משתק והרגל נשארת על הברקס, בלי שבכלל תרצה בזה, והגלגלים נשארים נעולים. נכון. אני לא מתווכח. אבל יש גם מקרים אחרים של אנשים שלומדים מטעויות שלהם. אני אחד מאלה.בפעם הבאה אני גם אדע להביט לכיוון בריחה מוקדם יותר כדי לא להגיע לכזה מצב ש"אין יותר מה לעשות", בנוסף על הורדת הרגל מהברקס לרגע כדי שאוכל באמת לברוח. פעם אחת הספיקה לי.

הקורס עדיין נחוץ, אבל ה-ESP חוסכת את כל המיומנות הנדרשת לאזן את הרכב במצב החירום, וזה המון.

זה יותר מהמון. ברוב המקרים זה הכל.

רוב הנהגים בארץ הם לא נהגי מרוץ.אין להם ידע של מה ואיך לעשות. על זה ESP מפצה היטב.ואתה יודע מה?- גם נהגים מיומנים שכן יודעים מה לעשות יכולים להנות מזה שהרכב עושה להם חצי מה"עבודה" בזמן חרום ומקטין עוד יותר את הסיכוי לפגיעה.

הצרה הגדולה היא שהרבה מאד מהמכוניות בארץ הן ישנות ואין להם מערכות כאלה.כך שהקורס הזה הוא בחשיבות זהה לדעתי לרכב עם ESP.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אפשר, אז צריך לשקול למרות העלות! כי פשוט תדמינו את הסרט הבא (סיפור אמיתי כמובן)

נסעתי על קורולה 01 , כנראה רק עם ABS ובלי בקרת שיוט. נהגתי מהר מידי לתנאי הדרך. הכביש היה בעבודות הרחבה, מצד ימין הייתה רמפה של 40 ס"מ ובדיוק הרטיבו והידקו עליה מצע הכורכר. על הכיש נשפך כל המיץ הלבן +מעט כורכר. כאמור אני נוהג מהר ופתאום קולט שמישהו משמאל פנה שמאלה ועכשיו הוא לפני. לחצתי עם האינסטינקנט בכל הכוח על הבלמים (מי בכלל יכול להרים את הרגל ולפמפם בכזה מצב). בכל אופן מיד שמעתי את ה ABS בפעולה- ממש כמו מכונת יריה טו טו טו טו טו טו טו... אבל זה לא עוזר והרכב טס קדימה וסוגר מרחק עם הרכב לפניו! היו לי שתי ברירות, לעקוף מימין או משמאל. משמאל אי אפשר כי היו רכבים ממול. שברתי בעדינות ולאט לאט ימינה, והרכב נותן היגוי מדויק! תחשבו שברקע כל הזמן המכונת יריה של הבלמים, ועל הכביש כל הבלגן (מי שמכיר בלי ABS אין היגוי ואין נעליים). הגעתי למצב שאני בדיוק בין הרכב לרמפה ואני מתחיל להיכנס בינהם. הלב שלי כבר היה מזמן בתחתונים, עזבתי את הברקס לחצתי על הגז וטסתי משם. יצאתי רטוב מזיעה קרה ובלי שריטה

אז עם קורס מניעה או בלי וכמובן שרצוי עם, תמיד עדיף להשקיע בבטיחות של הרכב, נכון עד גבול מסוים

אז זה בדוק שאי אפשר להוסיף?

פורסם
הצרה הגדולה היא שהרבה מאד מהמכוניות בארץ הן ישנות ואין להם מערכות כאלה.כך שהקורס הזה הוא בחשיבות זהה לדעתי לרכב עם ESP.

זה לא מדוייק, כי קורס של יום מוסיף, אבל מערכת EPS לא שוגה כמעט אף פעם ונהג שעבר קורס של יום יישגה גם יישגה.

נכון. אני לא מתווכח. אבל יש גם מקרים אחרים של אנשים שלומדים מטעויות שלהם. אני אחד מאלה.בפעם הבאה אני גם אדע להביט לכיוון בריחה מוקדם יותר כדי לא להגיע לכזה מצב ש"אין יותר מה לעשות", בנוסף על הורדת הרגל מהברקס לרגע כדי שאוכל באמת לברוח. פעם אחת הספיקה לי..

לא הבנת.

זה לא עניין של לימוד מודע. באותו רגע לחוץ או שיש לך את האינסטינקט הנכון שבא כתוצאה מאימון או שלא. זמן לחשוב ולהזכר לא יהיה לך. כשיש אובייקט מאיים אינסטנקטיבית מסתכלים עליו וצריך להיות מיומן כדי להסתכל לכיוון הנכון. מי שלמד

יותר מזה, התגובה הנכונה בנויה על היכולת של הנהג לקרוא נכון את מצב הרכב ולאזן אותו. נהג מיומן יודע עוד כמה ברקס הוא יכול לתת בסיבוב בלי שהזנב יברח,לדוגמא. את זה אין למי שלא מיומן. אלו דברים שלא עושים נכון ממודעות אלה מלימוד נכון ומניסיון.

פורסם

arnonas, אין כיום אפשרות להוסיף מערכת כזו לכלי רכב ישנים.

ורק אני אתקן כמה דברים כדי לא להטעות את הקוראים: ESP זה בקרת יציבות בעברית, אסור לפמפם בבלימה אם יש או אין ABS עדיף ללחוץ על הבלם עד הסוף (ברכב ללא ABS אם רוצים לסטות צריך לעזוב את הבלם).

פורסם

לא הבנתי מה שאתה אומר עד שלא קראתי את מה שכתבתי

ברור שהתכוונתי לבקרת יציבות, לא יודע על מה חשבתי באותו רגע

פורסם

מע' הבלימה הכי טובה שיש נמצאת בראשו של הנהג.

היא החשובה ביותר כדי לדעת ולהצליח לבלום נכון.

וזה בדיוק מה שלומדים בקורס נהיגה מתקדמת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...