Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בהתקנת אזעקת GUARD 635

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,אני מתקין אזעקת ביפר של GUARD ברכב דיהטסו טריוס.

יש את החיבור של מפסק הדלת ליציאה מהאזעקה שכאשר היא מקבלת מינוס(יש גם יציאה של פלוס) היא מפעילה

את האזעקה.

כשהדלת ניפתחת אז המפסק של הדלת מקבל מינוס(כימדומני,עוד לא פתחתי)

השאלה,היא אם אני צריך לחבר את כל 4 הדלתות במקביל ליציאה הזאת?דהיינו להוציא חוט מכל מפסק או שמספיק לחבר רק את המפסק בצד הנהג,ועם פתיחת כל דלת אז יהיה מינוס ביציאה.

תודה,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

צריך להתחבר לקו מינוס הראשי שמדליק את הנורה של "הסאלון".

שים לב: אם אין לך נסיון בהתקנות, עדיף שיתקין מתקין מנוסה. זוהי דעתי.

בכל אופן, אחלה אזעקה ובהצלחה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,יש לי שאלה נוספת.

התקנתי את האזעקה,אבל יש לי שאלה לגבי החיבור שלה למאותתים.

השאלה היא לאן אני אמור לחבר את היציאה מהאזעקה.האם אני יכול לחבר אותה ללחצן של ארבעת הווינקרים(שנימצא במקום

שיש אליו גישה ב"טריוס" -על ההגה) או שאני אמור לחבר אותה לריליי?הריליי נימצא במקום שאין אליו גישה כלל.הוא צמוד לקיר

האש וצריך לפרק את הדשבורד ע"מ להגיע אליו.

(נ.ב,לשאלתך,אין לי ניסיון עבר בהרכבת אזעקה אבל אני הנדסאי חשמל שמבין את העבודה ומוכן לקחת סיכונים)

את הניטרול של ההצתה עשיתי מצוין עם חיבור של ריליי חיצוני.

דרך אגב,האם היציאה של האזעקה מוציאה פולסים של מתח מספר פעמים או שהיא

מוציאה מתח קבוע לכמה שניות?לא יצא לי לבדוק עם נורת בדיקה.(השאלה היא

אם החיבור לפני הריליי מאותתים או אחריו?)

תודה ויום טוב,ארז.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

למרות מקצוענותו של דני שאין עליה ויכוח.

אני לא ממליץ לחבר את היחיווי פתיחת דלתות לקו המינוס הראשי,אלא להוציא מכל דלת בנפרד חוט כמו כן מתג תא מטען ומכסה מנוע.

מהסיבה הפשוטה שבמידה ותפתח דלת כאשר חובר רק קו המינוס הראשי,השלט יראה סימון של פתיחת דלת נהג,ולא יהיה סימון לכל דלת בנפרד,כנ"ל למכסה המנוע ותא המטען.

בנוגע לממסר הניתוק,אני אף פעם לא מרכיב ניתוק באזעקה של GUARD,הסוללה בשלט נגמרת מהר וללא התרעה מוקדמת,ואז אי אפשר להניע את הרכב.

הצעתי לך היא לחבר במקום נסתר מתג לעקיפת הניתוק.

אורן

פורסם
שלום

למרות מקצוענותו של דני שאין עליה ויכוח.

אני לא ממליץ לחבר את היחיווי פתיחת דלתות לקו המינוס הראשי,אלא להוציא מכל דלת בנפרד חוט כמו כן מתג תא מטען ומכסה מנוע.

מהסיבה הפשוטה שבמידה ותפתח דלת כאשר חובר רק קו המינוס הראשי,השלט יראה סימון של פתיחת דלת נהג,ולא יהיה סימון לכל דלת בנפרד,כנ"ל למכסה המנוע ותא המטען.

בנוגע לממסר הניתוק,אני אף פעם לא מרכיב ניתוק באזעקה של GUARD,הסוללה בשלט נגמרת מהר וללא התרעה מוקדמת,ואז אי אפשר להניע את הרכב.

הצעתי לך היא לחבר במקום נסתר מתג לעקיפת הניתוק.

אורן

אורן,בוקר טוב

הצעת לחבר כל לחצן דלת בניפרד לאזעקה.אבל באזעקה יש רק כניסה אחת ללחן דלתות(למעשה יש שניים:האחד עם טריגר +

בכניסה,ובשני עם טריגר (-) בכניסה-שבו אני משתמש. וישנה עוד כניסה למפסק תא מטען או מכסה מנוע.

אז איך השלט מראה לי איזה דלת ניפתחה אם יש כניסה אחת לאזעקה?

ולגבי המאותתים,אתה יכול לעזור על מה ששאלתי?

תודה,ארז

פורסם

בתרשים הגארד אין חיווי לכל דלת. כל הדלתות כאחת, בנוסף תא מטען ,בנוסף תא מנוע.

כל הדלתות צבע חוט ייעודי לפקודת מינוס : כחול פס שחור.

תא מטען- כתום פס לבן, תא מנוע -כתום פס אפור.

לגבי המאותתים, אם יש לך בלחצן 4 וונקרים כאשר הוא בחוץ (גישה לחוטים מאחורנית) כאשר אתה מאותת שמאלה, חוט שמהבהב, וכאשר אתה מאותת ימינה, חוט אחר שמהבהב, אתה יכול להתחבר אליהם ובתנאי ששים לב לזה:

חוט מסויים יכול להטעותך ולכן בדיקה שלא טעית כדלקמן:

כאשר באותם חוטים שזיהית שהם ה"נכונים", וכאשר המתג של האיתות באמצע (מנוחה ולא מאותת) ואתה בודק עם נורית הביקורת את אותם חוטים, אסור שתתחיל נורית הבקורת (כלי העבודה שלך) להבהב.

לגבי ניתוק מנוע באם השלט מפסיק לפעול וזה אכן לעיתים קורה בהפתעה עת הסוללה נגמרת לה לפתע, ניתן לבצע שיחרור תוך שניות על ידי מתג התיכנות החירום (שיש להתקינו בצורה נסתרת) .

מתג זה עלך להקיש פין קוד בסיסי שמגיע קבוע, וניתן לשינוי והתאמה אישית ורצוי לעשות זאת.

כאמור ולאור זאת, נראה שאין צורך בביצוע מפסק מעקף.

לידיעה כללית, ברכבים בהם המאותתים מופעלים על ידי מחשב הבודי, אין לבצע חיבורים כאלה, אלא ביציאות הסופיות ולעיתים עם חיבורי הגנה למתחים חוזרים, (יש אופציות נוספות לפי סוג הפקודות ואפשרויות הדמייתן)

שוב, ועל אף שהבנתי את דבריך, ממליץ שתפנה למתקין.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,הבנתי את הסבריך המפורטים לגבי המאותתים.

שאלה:

אתה אמרת שעבור הדלתות אני צריך להתחבר למינוס של מנורת הסלון.אבל אם אני אתחבר למפסק דלת הנהג,האם בפתיחה של דלת אחרת למעשה יש מינוס במפסק של הדלת הנ"ל אבל יש בנוסף בכל מפסקי הדלתות?הרי הם מתחברים במקביל.לא?

תקן אותי אם אני טועה.

מצ"ב ציור.

ללא שם.GIF

פורסם

עדיף להתחבר בקו של הסאלון, לעשות את זה נכון. לזהות בוודאות את החוט.

כבר בסובארו שנת 1980 לא היה ניתן להתחבר לדלת אחת אלא לכל אחת בנפרד עם דיודות או בדרך הפשוטה לזהות את החוט המרכזי.

ישנם מעגלים כבר 20 שנים שהחוטים אינם מקבילייים ונכנסים לכל מיני יחידות אלקטרוניות פשוטות, ועד מערכות בודי קומפיוטר.

אולי אצלך זה ככה פשוט, אני מאז ימי הסובארו הייתי ניגש תמיד לחוט הסופי.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא זוכר איך אצלך באוטו, אבל אים יש השהיה לנורת הסאלון, יש לדאוג לחיבור שיידע להתעלם מהשהיה זו ,אחרת האזעקה תחשוב ברגע הלחיצה על השלט והדריכה שהדלת עוד פתוחה ותמסור התראה קולית על כך.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא זוכר איך אצלך באוטו, אבל אים יש השהיה לנורת הסאלון, יש לדאוג לחיבור שיידע להתעלם מהשהיה זו ,אחרת האזעקה תחשוב ברגע הלחיצה על השלט והדריכה שהדלת עוד פתוחה ותמסור התראה קולית על כך.

דני

אם אני לא טועה אין השהיה.

בכל מיקרה בערב אני אבדוק את זה.

ארז

• תוכן חדש...