Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לעשות אני לא אוהב את השילוב של הפורמולה-1 עם המסלול באינדיניאפוליס, לפחות לא את המסלול הנוכחי עם ה-IN FIELD המגוחך שבתוכו.

נכון, יש קטע ארוך ביותר שבו המכוניות נוסעות בדוושה מלאה ואז בלימה חזקה לפנייה ימנית איטית , הרבה פוטנציאל לעקיפות ובכל זאת אינדי בשבילי זה האינדי 500 , מסלול אובאלי, מהירויות דימיוניות וקירות בטון קרובים, תאונות כי הן חלק מהדבר הזה שקרוי אינדי ובעיקר יציעים מלאים בקהל, הרבה קהל וצבע.

כולנו זוכרים את הבדיחה מלפני שנתיים - "פארסת האינדי" והצמיגים ו-6 מכוניות שזינקו למרוץ, מכוניות הברידג'סטון.

גם השנה בניגוד לשנה שעברה יזנקו רק מכוניות עם צמיגי ברידג'סטון למרוץ וזאת בעיקר מכיוון שרק ברידג'סטון מספקות צמיגים בפורמולה-1 (כן, גם על זה יש לי הרבה ביקורת ).

רק שבוע עבר מהמרוץ הקנדי ואנחנו בחצי השני של הצפון-אמריקני הכפול .

מה שכולם זוכרים מקנדה זה נצחונו הראשון של לואיס המילטון בפורמולה-1 , במסלול בו לא נהג מעולם והנה אנחנו באינדיניאפוליס, מקדש מרוצי המכוניות האמריקני או לפחות בית המקדש של ה-SINGLE SEATER האמריקני (יש עוד מקדש אחד והוא נמצא בדייטונה ) גם כאן המילטון עדיין לא נהג (בזמן כתיבת שורות אלו הוא כבר הספיק להתאמן על המסלול) בתנאי מרוץ ואולי ימשיך את מסע הקסם המסתורי .

במהלך השבוע שמעו בעיקר את הכביכול טענות של אלונסו בעתונות הבריטית והמילטון עצמו הגיב כי הוא לא ידע שזה מה שאלונסו מרגיש וכהרגלו ניסה להיות צנוע ורגוע.

הדבר האחרון שאלונסו צריך זה את המילטון רגוע אז הוא עשה את מה שהוא עושה הכי טוב וזה לקבוע את הזמן המהיר ביותר בשני מקצי האימון שנערכו עד עכשיו .

פרארי עדיין לא מצאו את הכיוון הנכון לאחר פתיחת העונה הטובה מבחינתם ו-BMW מאותתים חזק כי הם לא מוותרים על העונה הזו ועל רצונם לזכות לפחות במרוץ אחד.

בעוד מספר שעות צפוי לנו מקצה דרוג מעניין, ביחוד לנוכח המרוץ בקנדה וההתפחויות של השבוע האחרון .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מחר ב-19:50 בערוץ 5+ המירוץ

היום ב-20:00 בערוץ 5 מקצי הדירוג

השעות נכונות דובי?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

us.gif

ההוא שניצח כאן בשנה שעברה כבר לא נמצא ליד ההגה של המכונית האדומה.

הוא עדיין שייך לקבוצה הזו ובטח חושב שיכול היה אולי לסייע במשהו אם היה יושב בתוך הקוקפיט הצר ואוחז בהגה הבשרני והמוזר בצורתו אבל נכון להיום כל המשקל נופל על רייקונן ומאסה.

76 הקפות של המסלול יעברו וצמד נהגי הפרארי, לפחות אחד מהם, יצטרכו לעבוד קשה בכדי לסיים את 306 הק"מ לפני חיצי הכסף.

מכונית הפורמולה-1, כמו שמראה המפה, משתמשות רק בחלק קטן ממסלול האינדי האמיתי אבל גם זה מביא אותה למהירות גבוהה מאד בסוף ישורת ה-START-FINISH וטויוטה הודיעו שהם חוששים מעט מהשהייה הרבה של המנועים בדוושה מלאה.

לדעתי הם צריכים לחשוש יותר מרלף שומאכר ולחשוב על החלפתו, כמה שיותר מהר יותר טוב.

את התמורה שהוא נותן אפשר לקבל גם מנהג אחר ובמחיר הרבה יותר זול. לרלף שומאכר יש חוזה ענקי בטויוטה.

הונדה, לפחות על פי ההצהרות של הנהגים, ויתרה על המרוץ בסופ"ש הזה עוד בטרם החל והם בונים על המכונית המשופרת, שתיבחן במהלך השבוע הבא בספרד נגד לא אחרת מאשר מכונית של סופר-אגורי. יותר פשוט היה לקחת איזו סופר-אגורי ולצבוע אותה בכחול-ירוק המכוער ולקרוא לה הונדה...

דובי

פורסם

הדירוג של ה-10 המזנקים הראשונים: המילטון ואלונסו, מאסה ורייקונן, אחריהם היידפלד, קובליינן, ווטל, טרולי, וובר, פיסיקלה

11-17 קולטרד, שומאכר, באטון, רוזברג, בריקלו, דוידסון, וורץ

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לואיס המילטון מתמקם לו שוב בעמדה מוכרת, פול-פוזישן שני ברציפות כאשר אלונסו יאלץ להסתפק בזינוק רק מהמקום השני.

שוב דומיננטיות מוחלטת של הקבוצה הכסופה ולעיתים נראה כאילו הם מנהלים אתהמשחק לפי החוקים שלהם.

כשרואים את הנהגים יוצאים מהמכוניות ושפת הגוף אומרת הרבה הנהג הבריטי נראה הרבה יותר בטוח בעצמו מאשר אלונסו.

זה עדיין לא אומר כלום.

פרארי שיפרו במעט את ההרגשה ומיקמו את עצמם 3-4 אבל כמו שאנחנו יודעים כך גם הם, הכל תלוי למעשה במקלארן-מרצדס ולא בהם.

לא פרארי ובטח לא BMW נמצאים במצב כרגע שהם מסוגלים לאיים על הנצחון של מקלארן-מרצדס ורק כאשר הבלתי צפוי קורה, כמו בקנדה והטעויות של אלונסו, רק אז תהיה "גישה" לנהג נוסף לכיוון העמדה הבכירה.

יותם, הבן הגדול שלי שצפה יחד עימי במקצי הדרוג העלה נקודה מעניינת.

המילטון עדיין לא הרגיש מה זו תאונה או דרמה בפורמולה-1 ואנחנו לא יודעים מה יקרה וכיצד זה ישפיע עליו כאשר זה יקרה.

נכון להיום הוא נראה כבתוך חלום, חלום מתוק עם חיוך קליל.

דובי

פורסם

היה מירוץ דירוג מעניין לאורך כל שלושת המקצים, אבל אני כאוהד מושבע של פרארי חולם או שזה נראה שחסר להם כמה סוסים איטלקיים?!

זה נראה שהחל מהמירוץ השני פרארי איבדה את העונה היא נראית מדוכדכת וזה לא מתאים לה הנהגים והקבוצה צריכים תמריץ ומכונית משופרת.(!!)

מיכאל.

live free or die very hard.:snipersmi

pontiac grand prix 2007 gxp

'cause I need the 303 hp to the front 19" o.z

פורסם

חם! חם! איזה מירוץ חזק, קרבות ענקיים בתוך קבוצת פרארי ו מקלארן ובכל זאת המילטטון המלך מנצח בקור רוח את המרוץ. בקיצור היה לוהט(ולא רק טמפ' המסלול) אני אישית אהבתי רק שאני מקווה שבפעם הבאה פרארי יהיו בעליונה!:x

מיכאל.

live free or die very hard.:snipersmi

pontiac grand prix 2007 gxp

'cause I need the 303 hp to the front 19" o.z

פורסם

קרבות קרבות - אבל רביעה הראושנה סיימה בדיוק כמו שזינקה.

היה נחמד לרואת כמה מאבקים באמצע ומאחור וכמה עקיפות מענינות בתוך סדרת הפניות לדעתי. וגם את מאבקים בישורת הארוכה.

התאכזבתי לראות שחתכו את השידור ולא נתנו לנו לראות את מסיבת העיתונאים ובמקום זה נתנו זמן שידור לדיסקונטאי :-(

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בפעם הראשונה באופן רציני הועמד לואיס המילטון במבחן ואפשר להגיד בוודאות שהוא עמד בו בכבוד.

לא סתם בכבוד אלא הדף ללא פחד איום רציני מצידו של פרננדו אלונסו, בן-קבוצתו ופעמיים אלוף עולם.

אלונסו סגר במשך מספר הקפות על המילטון והתחלנו לחשוב כבר שהנה מגיעה העקיפה מצידו של הספרדי .

המילטון בפול גז בישורת ואלנסו צמוד, המילטון חותך פנימה, שומר על הקו הפנימי ומשאיר לאלונסו רק ברירה אחת , לנסות מבחוץ ולראות למי יהיו ביצים גדולות יותר ויבלום מאוחר יותר.

הפנייה מתקרבת מהר ונראה היה כאילו יהיה מגע בין המכוניות אבל...לא, המילטון שומר על הקו שלו ומשם והלאה אלונסו חוזר לשגות כמו בקנדה, טיפה יותר מדי פה החלקה מיותרת שם והסיפור גמור.

אחרי שבוע מתוח מאד מבחינת מקלארן-מרצדס, בעיקר בגלל הנצחון של המילטון בקנדה ודבריו של אלונסו בתקשורת עכשיו כולם יהיו...הרבה יותר מתוחים.

המילטון הוכיח שהוא פה בשביל דבר אחד - לראות בשנה הבאה את הספרה-1 על החרטום של האוטו שלו !

בפרארי אולי נתנו לכם אשליות שרייקונן יעקוף את מאסה. בחלום הלילה.

רייקונן יכול היה מספר פעמים לתקוף אבל ראו בנהיגה שלו שהוא מוותר ואני כלל לא בטוח, למעשה אני בטוח מאד שאלו ההוראות שקיבל, לא לתקוף את מאסה ולסכן את הקבוצה .

קרבות במאסף היו אבל ביננו , מה זה משנה מי סיים עשירי או חמש עשרה.

דובי

1.jpg

פורסם

דובי, מס' שאלות:

לכל מכונית F1 יש בקרת משיכה ?

האם אחרי מקצה הדירוג האחרון לא נוגעים במכונית עד המירוץ (עם הכמות דלק שנשארה ממקצה הדירוג מתחילים את המירוץ וכנ"ל הצמיגים) ? אם כן למה בדירוג המכונית הייתה יותר מהירה - לדוגמה מכוניות המקלארן שהיו איטיות ביותר משנייה בתחילת המירוץ ביחס למקצה הדירוג האחרון בכל הקפה ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

מוגש כשירות ספיישל למגיב למעלה לגבי הקיצוץ בשידור:

בתור אחד שזכה לראות גם את מסיבת העתונאים בלייב (החיים הטובים באוסטרליה...), ציפיתי לדם בעיניים ועקיצות/טענות מצד אלוף הבכיינים, אבל "התאכזבתי". הוא דווקא היה רגוע וכמעט כמעט פירגן להמילטון.

מי שהצליח להעלות זיק התלהבות מצופה עייף - השידור כאן יצא 1 עד 3 לפנות בוקר, שעה וחצי אחרי נחיתה מטיסת פנים של 5 שעות, ו-3 שעות שעות שינה טרופה בלבד עד לקשר בעניבה ומפגש עם עוד לקוח (החיים הקצת פחות נוחים באוסטרליה...) - היה בכל אופן פיסיקו עם שתי עקיפות נחושות ונהדרות בקו החיצוני החלקלק בקטע האיטי של המסלול. פשוט תצוגת נהיגה ואומץ נדירה בתקופתנו. חבל שלא הביאה אותו לשום מקום.

ראייקונן ממשיך לאכזב בחוסר הנחישות, ואלונסו בנהיגה עצבנית שמעידה על לחץ של טירון שאינו אמור להיות נוכח בקוקפיט של פעמיים רצוף אלוף עולם. ולסיכום: מספרי 2 - הידד!

דרור (בקרוב שוב בלבנט).

פורסם

אכן , פיסיקלה נתן את השואו הגדול . רק חבל שזה לא הספיק לו ולו לנקודה אחת .

וכרגיל , סאטו עוקף .

ועוד איזה עקיפה !

באחת העקיפות הוא איבד אחיזה והתחפש לסביבון . עף לחולות והתחפר שם . חבל .

רייקונן אמנם עקף פעם אחת במירוץ , אבל עדיין הוא הנהג האדיש ביותר על המסלול נכון להיום .

והיה יפה לראות איך המילטון מסכל כל ניסיון מצד אלונסו . לא קנה את ההטעיות שלו . ואלונסו ניסה להטעות מכל כיוון .

בכל מקרה , רואים שהמקלארן בלידה משלה נכון להיום . הבמוו והפרארי נראות כשוות . מבחינת רכבים , כמובן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
דובי, מס' שאלות:

לכל מכונית F1 יש בקרת משיכה ?

האם אחרי מקצה הדירוג האחרון לא נוגעים במכונית עד המירוץ (עם הכמות דלק שנשארה ממקצה הדירוג מתחילים את המירוץ וכנ"ל הצמיגים) ? אם כן למה בדירוג המכונית הייתה יותר מהירה - לדוגמה מכוניות המקלארן שהיו איטיות ביותר משנייה בתחילת המירוץ ביחס למקצה הדירוג האחרון בכל הקפה ?

ליאור

ליאור

לגבי השאלה הראשונה ובקרת המשיכה - בכל מכוניות הפורמולה-1 מותקנת מערכת בקרת משיכה שמטרתה בגדול שיפור האחיזה במקרים קיצוניים של איבוד אחיזה .

רואים זאת יפה בשידור כאשר יש את מצב לוח הבקרה ואז נדלקת נורית TC צהובה-כתומה שאומר שבקרת האחיזה נכנסת לפעולה.

כמו שאפשר לשים לב זה קורה רק לשנייה בודדת בדרך כלל .

אני חושב שבלינק המצורף מתצא תשובה מלאה לעניין-

http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/22/5278.html

לגבי השאלה השנייה אני לא בטוח שהבנתי אותה כל כך.

למקצה הדרוג השלישי Q-3 עולות המכוניות עם כמות מסויימת של דלק עליו הקבוצה מצהירה בפני ה-FIA ולאחר סיום מקצה הדירוג השלישי מוחזרת כמות הדלק הזו למכונית ועימה היא מוזנקת למרוץ .

בתחילת כל מקצה דרוג שלישי אנחנו רואים תמיד שהזמנים "גרועים" יחסית למה שהיה קודם, במקצים הקודמים Q1 ו-Q2 .

אולם ככל שמתקדם המקצה הזמנים הולכים ומשתפרים לרוב בגלל כמות הדלק שהולכת ומתמעטת במיכל הדלק.

לגבי הצמיגים - ככלל כל קבוצה מחליטה בתחילת סופ"ש של מרוץ על 2 תרכובות בהן היא תשתמש במהלך כל הסופ"ש והיא מחוייבת לעשות זאת.

שוב, נעזר בלינק המצ"ב בכדי להבין מעט יותר על הצמיגים -

http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/22/5283.html

מקווה שעניתי על הכל

דובי

פורסם
...וכרגיל , סאטו עוקף .

ועוד איזה עקיפה !

באחת העקיפות הוא איבד אחיזה והתחפש לסביבון . עף לחולות והתחפר שם . חבל .

....

אז מסתבר שב-FIA התרשמו פחות מהעקיפה של ידידנו סאטו ומכיוון שעד שהתקבלה ההחלטה על העונש סאטו כבר היה בחוץ, שיחק בארגז החול ולכן במרוץ הבא, בצרפת הוא יזנק 10 מקומות נמוך יותר.

ועל מה העונש - עקיפה תחת דגל צהוב !

סאטו עצמו בתגובה מסר כי הוא כלל לא עקף אלא היה נעקף, על ידי באטון בהונדה.

אז מי צודק ?

דובי

פורסם
ליאור

לגבי השאלה הראשונה ובקרת המשיכה - בכל מכוניות הפורמולה-1 מותקנת מערכת בקרת משיכה שמטרתה בגדול שיפור האחיזה במקרים קיצוניים של איבוד אחיזה .

רואים זאת יפה בשידור כאשר יש את מצב לוח הבקרה ואז נדלקת נורית TC צהובה-כתומה שאומר שבקרת האחיזה נכנסת לפעולה.

כמו שאפשר לשים לב זה קורה רק לשנייה בודדת בדרך כלל .

לגבי השאלה השנייה אני לא בטוח שהבנתי אותה כל כך.

למקצה הדרוג השלישי Q-3 עולות המכוניות עם כמות מסויימת של דלק עליו הקבוצה מצהירה בפני ה-FIA ולאחר סיום מקצה הדירוג השלישי מוחזרת כמות הדלק הזו למכונית ועימה היא מוזנקת למרוץ .

אוקיי, הבנתי.

תודה רבה.

ליאור

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...