Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קונוסים ממתכת הם גימיק יפה אבל בגלל משקלם הגבוה הנצילות של הרמקול נמוכה.

דני

דני, איפה ההוכחות שזה גימיק?

חברות כמו TC Sounds משתמשים בממברנות אלומניום וטיטניום כבר שנים עם הצלחה רבה

ספינת הדגל שלהם הLMS5400/Ultra זכתה בתואר הסאב הכי טוב בעולם בזכות טכנולוגיית הLMS שלהם והוא מצוייד בממברנת טיטניום.

יש לי דגם TC2000 12״ שלהם עם ממברנת אלומניום ותאמין לי שעם נצילות נמוכה על הספק מצחיק של 150 וואט הוא נשמע מדוייק וחזק.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רק זה - אם מביטים באתרים כמו מדיסאונד רואים שהדגם לXXLS עם ממברנת אלומיניום עולה יותר מהדגם עם ממברנת נייר.

לפחות ככה זה היה פעם, אני לא יודע בדיוק מה הם מוכרים היום בסאבוופרים.

בכל מקרה העלו כאן לינק של JVC לממברנות עץ - נשמע לי מאוד מבטיח, מאוד אוהב את החומר הטבעי הזה.

יחד עם זאת, נייר הוא בעצם עיסה של שבבי עץ (אפשר גם במבוק וגם אורז) אז ממברנת נייר בדרך כלל גם צריכה להחיל בתוכה תכונות של עץ בצורה כזו או אחרת.

צריך בנוסף לכך גם לקחת בחשבון שגם עץ הוא חומר סופג רטיבות ונוטה להתנפח אז אני מקווה שהרמקולים האלה מטופלים נגד לחות.

זה למשל - משהו שאני מת לשמוע!

נבדוק את העניין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא רק זה - אם מביטים באתרים כמו מדיסאונד רואים שהדגם לXXLS עם ממברנת אלומיניום עולה יותר מהדגם עם ממברנת נייר. [/

וזו בדיוק הסיבה להשתמש בהם. הם לא חדשים בכלל - כבר לפני 80 שנה בערך ניסו את זה.

דני

פורסם
בהחלט לא, מפני שנייר סופג ופולט לחות מהסביבה ולכן משנה את מסתו בצורה משמעותית, ולכן גם את תכונות הרמקול. התוספים השונים אמורים להפחית את התופעה, אבל ללא הצלחה. אף על פי כן, לנייר כחומר ליצור רמקולים יש שלושה יתרונות חשובים, שבגללם הוא מאד נפוץ:

1. תקציב
  2. עלות
  3. מחיר

קונוסים ממתכת הם גימיק יפה אבל בגלל משקלם הגבוה הנצילות של הרמקול נמוכה.

דני

אחי , סקאן ספיק אילומינטור מכיר? ממברנה מנייר

סקאן ספיק רבלטור מכיר? ממברנה מנייר

סיאס אקזוטיק מכיר? ממברנה מנייר

הדרייברים הנ״ל נחשבים לטופ אוף דה ליין של החברות האלו וכמובן בין הטובים בעולם... ותאמין לי הם לא זולים בכלל...

אני יכול להביא לך עוד מלא דוגמאות.... זה לא נכון שנייר הוא לא הטוב ביותר, זה נכון שהוא לא העמיד ביותר... במיוחד ברכב שם הדרייבר חשוף לתנאים קשים בהרבה מאשר בבית... (חום קור קיצוניים לחות וכו...)

פורסם
תחייה או לא, אחר כך חושבים שאני החדש פה :)

644, אתה ה WISEGUY החדש שלנו?

לא בדיוק סתם מישהו שאוהב סטריאו ומוזיקה ומחפש אנשים כמוני קצת להתקשקש איתם...

עכשיו לא בציניות, מה זה כזה לא בסדר שהקפצתי את השרשור ? נראה לי שדווקא עוררתי עניין מחודש...:-D

פורסם

אז לפי זה כל סדרת הסאבים של JL AUDIO שהן בנויים מסוג של פלסטיק? זבל?

בגלל זה סאב שלהם מסדרת W7 עולה כ 500 דולר?

ונחשב לסאב מעולה.

אתה (664) לוקח כל דבר לקיצון.

פוקל אוטופיה. הראשון. זכה במלא פרסים על איכות וכו. ואני לא זוכר שהוא נייר (לא סגור על זה)

פגשתי אלמנטים מנייר. שפשוט התפרקו מהעומס של העבודה.

ופגשתי אלמנטים מחומרים אחרים שפשוט נשברו.

אז זה אומר שהם גרועים?

ולמה רוב האלמנטים המקצועיים מנייר? (בגלל נצילות ועלוייות ולא בגלל איכות.)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני לוקח דברים לקיצון?

אמרתי שממה שאני יודע ומחומר שקראתי החומר שנשמע הכי טוב הוא נייר, אמרתי שהוא הכי טוב? לא, אולי הוא פחות עמיד...

מה הקשר לסאב של jl audio? יש עוד מאות חומרים שהם מעולים ... העובדה היא שהרבה יצרנים בוחרים בסדרות הגבוהות שלהם שאינן נתונות לשיקולי תקציב בנייר!

אגב אם אתה מביא לדוגמא את עולם הפרו אודיו שם הרמקולים אמורים לעבוד שנים ולעבוד קשה! והם עשויים מנייר! למה כדי לחסוך בכסף ? יש מערכות סאונד שעולות עשרות ולפעמים מאות אלפי דולרים, קשה לי להאמין שמישהו מנסה לחסוך שם... 

פורסם

נכון שאתה מתחיל להצטער על זה שהערת מפלצת?

:-D

לא מקפיצים שרשירים מלפני חמש שנים, יש סיבה לכך שהם נקברו.

אולי באמת כרגע הדרך היחידה להחזיר קצת נושאים שקשורים לסאונד נטו היא פשוט לדלות מן העבר - בייחוד כשכמעט כל מי שהיה לו ידע אמיתי בתחום ברח מכאן על נפשו.

בפעם הבאה פשוט תפתח שרשיר חדש ותעלה לינק מייחס למקור שממנו אתה שואב את המידע.

בכלל הנטיה היא לחרוץ דעות - חשוב תמיד לציין "לדעתי".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בציוד הפרו. דווקה לא חושבים על שנים!

בגלל התחלופה המהירה והריבוי תיקונים. אלמנטים מיועדים לעבוד שנים. אבל כולם יודעים שהסיכוי לכך הוא בערך 0.

והרמקול ילך לתיקון בתוך תקופה של כמה שנים.

אני מעריך ש30-50% הרמקולים רמקולים של חברות הגברה יתוקנו לפחות פעם אחת ב3-5 שנים.

אגב אדי.

אני חושב שמזל שהוא לא העיר את המפלצת.... הירוקה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

למה?

מזמן לא ראינו כאן פורנו רמקולים אקזוטיים :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

המפלצת הירוקה.. אלי הרגת אותי!!

תקישבו הדיון הזה יכול להמשיך ולהמשיך אין פה מישהו שטועה או צודק. כל חומר יש לו את היתרונות והחסרונות שלו.

אלומניום יכול להישמע באותה רמה כמו נייר כשזה מגיע לסאבים, אבל ככל שעולים לכיון הוופרים והמידים הנייר תופס את מרכז הבמה.

יש דרכים לחזק נייר ולשמור על קלות המשקל, אפשר לעשות זאת גם בעזרת מתכות שונות.

לגבי הציוד פרו השימוש בנייר זה לא קשור לנצילות לדעתי, זה אולי מה שהגיון אומר בראש. אבל אלנט 18 מקצועי יעלה לך פחות מאלף שקל, ולדעתי זה למה משתמשים בנייר, כדי להוזיל עלויות. דבר שני שום דברייבר לא יישרף כל עוד הוא יושב בתיבה מתאימה, ומגיע עליו כמות ההספק הדרושה ובצורה נקייה. נקודה. אין להם תקופת שימוש. הסיבה שפה רואים כלכך הרבה רמקולים בתיקון זה שכל אחד חושב שהוא סאונדמן (לא מתכוון אליך אלי :lol:) והוא חושב שהוא אשכרה למד משהו בבית הספר לסאונד. לצערי צסנת האודיו בארץ היא בדיחה, ואנחנו שנות אור מרמת ההשכלה בחו"ל, אני יודע זאת כי רציתי לקחת את זה כנושא לימוד לכיוון תואר בהנדסת סאונד.

פורסם

תראו סה״כ רציתי להתקשקש קצת על מה שמעניין אותי, מותר לא?

לא ידעתי שאפתח תיבת פנדורה כזאת... אני חושב שאם הכל ברוח טובה אז אפשר לנהל דיון פורה וגם ללמוד דבר או שניים...

אם זה לא בסדר שמישהו יגיד ומבטיח לא להעלות באוב כל מיני שרשירים או שרשורים ( איך שלא אומרים את זה) מקום המדינה.

פורסם

זה בסדר. לא לוקחים אישית.

אגב סיפור אמיתי.

בהופעה של אומן מחו"ל.

חברת ההגברה מחו"ל דרשה כמות של פי3 רמקולים להופעה. בגלל שהם פשוט לא יסיימו את ההופעה.

ואני מדבר איתך על רמקולים של EAW.

ובאמת הביאו מעל לכפול ממה שהיה צריך לפי כמות אנשים מרחקים וסגנון.

וכמו שאמרו בסוף ההופעה. בערך 50% מהרמקולים לא היו תקינים יותר. ואני מבטיח לך שהיה שם סאונדמן מהמעלה הראשונה.

אבל מה לעשות רמקול בעבודה בווליום גבוה מתחמם. וגם מקצועי נדפק.

נכון שבשימוש נכון הסיכוי נמוך אבל הוא קיים.

הם פשוט התחממו ונשרפו ונדפקו במהלך ההופעה.

פורסם

אני לא בטוח אם זה לגמרי האמת, אני מתכוון שזו כל האמת, כי אם מדובר בלהקה שמנגנת גיטרות עם דיסטורשנים למשל - אז ברור שעבודה בהספקים גבוהים יכולים לשרוף הרבה מאוד רמקולים גם אם זה הספק שהם מסוגלים לעבוד בו ותחום תדר שהם יכולים לעבוד בו, הם לא יכולים לעמוד באחוזי העיוות שהדיסטורשן מכניס לתוך האות.

אני לא אתפלא אם במקום סלילים שנשרפו שם פשוט נקרעו שם ממברנות או חיבורי ממברנות לספיידר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...