Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ויכוח עם אמא שלי בעניין המערכת באוטו...

היא טוענת שזה מסוכן ומפריע לריכוז בכבישים ובנהיגה

אני טוען שזה שטויות...

עכשיו אני מעביר את השאלה אליכם האם אתם חושבים שמוזיקה מפריעה לריכוז בנהיגה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוסיקה חזקה אכן עלולה להפריע לך, זה לפי מחקרים.

היא מפריעה בעיקר בחניות וברוורס.

אני כהרגל בנסיעה לאחור עושה MUTE, חבל על הפגושים (ולא, אין לי שום בעיות עם החנייה, זה פשוט נוח יותר ככה).

אם אתה שומע בוויליום נורמאלי המוסיקה לא תפריע לך בנסיעה רגילה, אבל במקומות שאתה צריך אקסטרה ריכוז כדאי להחליש.

בשיוט נינוח על כביש ישר שים גם פול ווליום :D

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אצלי זה לגמרי הפוך.

רוב הנסיעות שלי, ב- 7 וחצי השנים האחרונות הן נסיעות מאוד ארוכות ובתדירות מאוד גבוהה (פעם בשבועיים ירושלים חיפה וחזרה) ודווקא מה שנותן לי אקסטרה ריכוז בנסיעות כאלו, ובמיוחד בשעות מאוחרות שיש עייפות מצטברת, זו מוזיקה בעוצמה גבוהה ובעיקר מוזיקה שאפשר להחשיב אותה כמוזיקה רועשת (האוס, הופעות חיות וכו'...)

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
אצלי זה לגמרי הפוך.

רוב הנסיעות שלי, ב- 7 וחצי השנים האחרונות הן נסיעות מאוד ארוכות ובתדירות מאוד גבוהה (פעם בשבועיים ירושלים חיפה וחזרה) ודווקא מה שנותן לי אקסטרה ריכוז בנסיעות כאלו, ובמיוחד בשעות מאוחרות שיש עייפות מצטברת, זו מוזיקה בעוצמה גבוהה ובעיקר מוזיקה שאפשר להחשיב אותה כמוזיקה רועשת (האוס, הופעות חיות וכו'...)

+1

בלי מוסיקה כבר מזמן הייתי גומר באיזו תעלה!

פורסם
אצלי זה לגמרי הפוך.

חח זאת אחת הטענות שלי...שבנאדם עייף ואין לי חשק לנהוג המוזיקה דווקא עוזרת לו להיכנס לריכוז

פורסם
אני חושב שמוזיקה בוליום גבוה דווקא מעוררת בזמן שאתה עייף.

אבל בחניות ורוורסים וכיוצב' אני תמיד מנמיך.

לדעתי עדן צודק,יש במוזיקה חזקה משהו שמעורר אותך(מן הסתם), אבל אצלי לפחות מוזיקה חזקה גם מידי פעם מעודדת נהיגה טיפה יותר אגרסיבית.

בכל מקרה בחניות ורוורסים וכולי אני מנמיך כדי לשמור על ריכוז ולשמוע מכות:lol:

פורסם

תגיד לאמא שלך שגם עשו מחקרים וגילו שעדיף לשמוע מוזיקה אלקטרונית\האוסים\טראנסים וסוגיהם מאשר מוזיקה שקטה על הכביש, כי זה עוזר לך להיות יותר עירני בכביש, ולא מרדים ומעייף אותך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לפי האינפורמציה אז אני מניח שאני מבוגר מאמא שלך וגם בעל נסיון רב בהרבה ממנה...

אז תגיד בבקשה לאמא שלך שלא רק שהיא לא צודקת, אלא שריכוז הנהג לא קשור דווקא לעוצמת השמע.

יש המון גורמים שיכולים להסיח את דעתו של נהג והשאלה בקשר לשמיעת מוסיקה ולרמת העוצמה היא עניין אישי ושונה מנהג לנהג.

האם אמך אינה מקשיבה לחדשות למשל? ואם היא שומעת על אירוע רציני, האם זה לא יסיח את דעתה? ואם היא מקבלת שיחת טלפון? ואם צופרים לה? וכו' וכו'.

לי יש ברכב (פיז'ו 206) מערכת (ראה פירוט למטה) ואין מצב שאני נמצא ברכב והמוסיקה לא מנגנת (לא מפוצץ אבל בעוצמה).

אגב, יש לי רשיון 37 שנים ואני חושב שנהגתי כבר יותר ממליון ק"מ...

* נכתב בלשון זכר אבל מתאים גם לנהגות, כמובן.

משה ג.

מערכת מולטימדיה קנווד DDX8024BT + מגבר ג'נסיס מסדרה 3, - קומפוננט: DLS NOBELIUM, - סאב: ג'נסיס "10

פורסם

החלפת דיסק? הסחת דעת

הגברת? הסחת דעת

העברת שיר? הסחת דעת

חשבת איזה מגניב הסולו תופים? הסחת דעת

זמזמת שיר? הסחת דעת

כל מה שנלווה לנהיגה זה הסחת דעת

שאני נוסע באיזור שאני לא מכיר מנמיך את המוזיקה (ולא מפחד שיגנבו) אלא להתרכז

אומנם מוזיקה מפיגה את השיעמום של הנהיגה אבל היא מסיחה את הדעת, השאלה שלדעתי צריך לשאול זה:

עד כמה מוסיקה מסיחה את הדעת והאם בצורה מסוכנת?

נ.ב

אגב, ביפן יש חוק שאוסר מערכות "רבות עוצמה" ,אולי אני אמצא את החוק המדוייק , דבר שקשור לצפיפות התנועה שם.

פורסם

מוזיקה ברכב לא מפריע , התעסקות עם הרדיודיסק תוך כדי נסיעה , כן.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

במידה מסוימת ובווליום מסוים המוזיקה יכולה לגרום להפרעות בריכוז ולהסחת דעת.

בנסיעה רגילה ורגועה אין בעיה לשמוע בווליום גבוה, אבל כמו שאמרו בחניות תמיד מנמיכים, אני אישית כבר עושה את זה אוטומטית משתי סיבות, האחת להתרכז יותר בחנייה, והשניה עדיף שלא למשוך תשומת לב לאוטו שלך שאנשים לא יפתחו עיניים/יתכננו על המערכת שלך.

דבר נוסף, הוא, אי אפשר לשמוע מוזיקה בווליום גבוה בנסיעת התגרזנות, כי בנסיעה שאתה תוקף פניות, מחפש את הקו הנכון ביותר לעיקול, נקודות בלימה/האצה, אתה חייב את מרבית הריכוז בשביל לא לעשות שום טעות.

לסיכום, ווליום גבוה יכול להפריע במקרים מסוימים ובסיטואציות מסוימות עדיף להנמיך ולהתרכז בנהיגה.

איתי.

פורסם

שאני חוזר בבקרים או נוסע בלילות ואני עייף אז אני שם ווליום גבוה וזה ממש מעורר אותי

אבל מתי שאני מגיע לאזור הביתה ואני מחנה את האוטו אני לא יכול להחנות עם מוזיקה זה מוציא אותי מריכוז אז אני משתיק את המוזיקה

פורסם

חברה מספיק עם שכנוע עצמי.

מוסיקה מפריעה לריכוז במיוחד בעוצמה שרובנו שומעים.

זה נכון שאם אתה עייף מוסיקה תעיר אותך, מה שיותר נכון זה שאם אתה עייף אל תנהג!

ולסיכום, גם אני נוסע עם מוסיקה בעוצמה גבוהה (יחסית לרדיו ברכב של אבא שלי).

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...