Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי תאונה שהייתה לי, החלפתי רדיאטור מזגן, עשיתי בדיקת וואקום (שלא החזיקה בגלל אטמים לא נכונים, החלפתי אטמים, והיא החזיקה) ומילאתי גז. גם אחרי התאונה, הרדיאטור הישן החזיק את הלחץ, למרות שהוא התעקם - ז"א, שאר המערכת גם היא היתה תקינה.

עבר חודש. לפני כמה ימים שמתי לב שהמזגן כבר לא מקפיא, כמו שהיה מקפיא - קישרתי את זה למזג האויר החם (הוא עומד תמיד על שאיבת האויר החיצוני), אבל עד שלשום עוד היה לי מזגן ועבד. שלשום לא הדלקתי אותו. אתמול ניסיתי להדליק - והמדחס לא הופעל, לא היה מתח לקלאץ'. אחרי בדיקת מגעים, החלטתי לבדוק לחץ במערכת - ובלחיצה על הוונטיל לא יצא כ-ל-ו-ם, ז"א, לא היה אפילו טיפת לחץ במערכת, בשני הוונטילים (לפני ואחרי המדחס).

על המיכל עם הגז עומד סוויץ' לחץ. שאלה, כמו בכותרת - מתחת לאיזה לחץ הסוויץ' מנתק את המדחס? האם הגיוני שהמערכת לא היתה אטומה מספיק, ובקצב פריקה נמוך שלקח חודש, רק ביומיים האחרונים נותק המדחס, ממש טיפה לפני לחץ אטמוספרי? או שיותר הגיוני לחפש פריצה חדשה במערכת?

אני מבין שמזגניסט מומלץ בחיפה - דני זומרשטיין.. יש לו ציוד לאיתור דליפות, גם הקטנות שבהן? (דיו אולטרה-סגול).

תודה.

פורסם

על המיכל עם הגז עומד סוויץ' לחץ. שאלה, כמו בכותרת - מתחת לאיזה לחץ הסוויץ' מנתק את המדחס? האם הגיוני שהמערכת לא היתה אטומה מספיק, ובקצב פריקה נמוך שלקח חודש, רק ביומיים האחרונים נותק המדחס, ממש טיפה לפני לחץ אטמוספרי? או שיותר הגיוני לחפש פריצה חדשה במערכת?

זה לא רלוונטי מבחינתך מתחת לאיזה לחץ הסוויץ' מנתק את המדחס. עובדתית - אין לך גז במערכת בכלל ומכאן אתה צריך להמשיך הלאה (לאתר את מקום הדליפה, לתקן\להחליף מה שצריך ולמלא גז). הגיוני שכתוצאה מהפגיעה נוצר חור קטן מאוד במערכת שגרם לדילפה שארכה חודש ימים - אבל תמיד יכולות לצוץ הפתעות חדשות (דליפה חדשה במקום אחר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה לא רלוונטי מבחינתך מתחת לאיזה לחץ הסוויץ' מנתק את המדחס. עובדתית - אין לך גז במערכת בכלל ומכאן אתה צריך להמשיך הלאה (לאתר את מקום הדליפה, לתקן\להחליף מה שצריך ולמלא גז). הגיוני שכתוצאה מהפגיעה נוצר חור קטן מאוד במערכת שגרם לדילפה שארכה חודש ימים - אבל תמיד יכולות לצוץ הפתעות חדשות (דליפה חדשה במקום אחר).

איציק

זה מאוד משנה. או שאני צריך להילחם עם דליפה איטית ממקום מוכר (רדיאטור שהוחלף + אטמי רדיאטור + אטמי מדחס שפירקתי), או שאני צריך לחפש דליפה חדשה ומהירה הרבה יותר, ממקום לא ידוע במערכת.

את הראשון אני יכול לעשות לבד, בשלבים (להחליף את כל האטמים ולעשות וואקום + גז, אם אחרי עוד חודש נפרק עוד פעם - להחליף את הרדיאטור ולקלל את מי שהביא לי אותו), את השני - אין לי את הציוד הנדרש.

פורסם
זה מאוד משנה. או שאני צריך להילחם עם דליפה איטית ממקום מוכר (רדיאטור שהוחלף + אטמי רדיאטור + אטמי מדחס שפירקתי), או שאני צריך לחפש דליפה חדשה ומהירה הרבה יותר, ממקום לא ידוע במערכת.

את הראשון אני יכול לעשות לבד, בשלבים (להחליף את כל האטמים ולעשות וואקום + גז, אם אחרי עוד חודש נפרק עוד פעם - להחליף את הרדיאטור ולקלל את מי שהביא לי אותו), את השני - אין לי את הציוד הנדרש.

מניסיוני האישי, אם המערכת הגיעה למצב של השוואת לחצים בינה לבין הלחץ האטמוספרי - יש לך דליפה רצינית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מה שגם אני חשבתי - אחרי התאונה, כדי לפרק רדיאטור, לקח לי יותר מדקה לפרוק את הלחץ דרך הוונטיל.

אחפש פריצה נוספת רצינית אצל מזגניסט.

רפי, תודה על ההמלצה.

• תוכן חדש...