Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני מומחה ברכבים (בלשון המעטה),

אך קראתי קצת על ההבדלים בין תיבות ההילוכים האוטומטיות הנ"ל.

כדי להשוות למשהו שאני כן מכיר,

אני נוהג היום על מאזדה 3 חדשה אוטומטית (רכב חברה, ליסינג),

האם מישהו יודע איזו תיבת הילוכים אוטומטית יש לה ?

(פשוט לדעתי יש לה אוטומטית רגילה, ואני לא מרגיש שום בעיה או צורך לשפר,

לכן לא ברור לי מה כ"כ טוב יותר ברציפה :-))

תודה !

פורסם

ל-3 תיבה אוטומטית רגילה. לרוב, לא "משפרים" תיבת הילוכים. במקרים מסוימים עדיף להחליף לתיבה ידנית, אבל במזדה 3 ממילא לא תעשה את זה (וזה יהיה יקר מאוד).

תיבה רציפה היא לא בהכרח יותר טובה - היא פשוט עובדת באופן שונה. יש לה יתרונות וחסרונות.

תיבה רובוטית היא כבר משהו אחר - לכאורה יש לה הרבה יתרונות - חסכון בדלק, ביצועים, משקל קל יותר, אמינות לאורך זמן, עלויות טיפול ועוד. הנ"ל נובעים מהעובדה שבעצם מדובר בתיבה ידנית לכל דבר, עם מנגנון אוטומי לקלאץ'. החסרון (לפחות כיום) ברוב התיבות הרובוטיות הוא שהתפעול שלהן לא נעים ולא נוח - הן מקפיצות את הרכב, במצב האוטומטי מעבירות מוקדם מדי או לא בזמן הנכון ומטלטלות את הנהג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למען הסר ספק, מכיוון שאני מבולבל מעט,

3 הסוגים שציינתי - אוטומטית, רציפה, רובוטית : בשלושתם מדובר בתיבה אוטומטית, נכון ?

כלומר, אין צורך להעביר הילוך באופן ידני, זה מתבצע בצורה אוטומטית..

פורסם

אכן. אבל כל אחת עובדת באופן שונה. לרציפה חלקים מכניים שונים משל תיבה אוטומטית רגילה, והרובוטית היא בבסיסה ידנית (כלומר קלאץ' וכולי) אבל התפעול שלה אוטומטי - כלומר אין דוושת קלאץ', אלא הרכב מפעיל אותו בעצמו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...