Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדיון המכריע בליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההסעה של חברות ההי-טק הגדולות רק מראה כמה התחבורה הציבורית גרועה. תא חיפה זה עוד הקו הכי טוב בין הערים הגדולות בארץ. מן הסתם רק עבור חברות עם אלפי עובדים, עם מרכזים במקומות שהם לא בתל אביב/הרצליה זה אפקטיבי.

בקשר לביטחות והוקורולה, הייתי מקבל את הטענה שלך אם הייתה נמכרת גירסה בטיחותית יותר ללקוח הפרטי אבל לא נמכרת. ברגע שיבואן טויטה החליט שהוא לא מביא את הרכב הזה בגירסה בטיחותית חברות הליסינג לא יכולות לעשות הרבה.

אני מכיר את רשימת הליסינג הטיפוסית להי טק - פוקוס/3/קורולה מופיעות כמעט בכולם מגאן/C3/307 והחל ממאי רומסטר בדרך כלל גם יופיעו אחרי בירור קצר בחברת הליסינג. אין בעיה לבחור מהרשימה הזאת מכונית עם 5 כוכבי בטיחות שעומדת בכל התקנים האירופאיים החמורים ביותר כיום בעולם הרכב.

גם בקטגוריה הקומפקטית הגטס מגיעה עם 4 כריות אוויר וABS אאל"ט. בגירסה הזאת היא זכתה ב4 כוכבי בטיחות, ויש גם את הסיריון עם 4 וקיה קיו וכלל הנראה גם האקסנט החדשה תקבל ציון כזה. אם תשים שאלה היום בפורום ייעוץ ברכישת רכב ותבקש קומפקטית כמעט בטוח ימליצו לך על הסוויפט - כמה כוכבים יש לה? 4.

המיתוס שחברות הליסינג מעלות רכיבם לא בטיחותיים הוא פשוט שטות. הוא היה נכון בעבר, אבל היום הוא פשוט לא נכון.

למעשה הרבה אנשים שהיו קונים רק יפנית (למשל אבא שלי) יכולים להנות בעזרת הליסינג מרכב אירופאי בטיחותי.

הנטו של עובד ההי טק יפחת ולא יעלה - אם הוא רוצה רכב חדש. אם הוא יקח רכב משומש אז רמת החיים שלו תרד. בכל מקרה הוא יהיה פחות מרוצה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שאלה..

ומה יעשו עובדים בחברות קטנות, שאין בהם הסעות מאורגנות ??

ואין להם את ההון ההתחלתי לקנות רכב פרטי, יעזבו את מקום העבודה??

אם למדינה אין פיתרון לשינוע ההמונים, היא אינה יכולה לקצץ רגלים לאנשים שהרכב מהווה אמצעי השתכרות.

יש לי רעיון, הרפורמה בליסינג תהיה על פי איזור מגורים..

הצפון והדרום, אשר מקופחים מקום המדינה, ואין בהם תשתית מינימלית לתחבורת המונים, בהם הרפורמה לא תבוצע,ואילו באיזור המרכז מהרצליה עד ראשון, שם יש השקעות מדינה ברכבות פרברים, שם יוחל המס..

אם כבר צדק, אז עד הסוף.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קודם כל התחבורה הציבורית לא כל כך נוראה כמו שאתה עושה ממנה.

כמעסיק לא גדול (30 טעובדים) שמעסיק בעיקר עובדיי יצור בעלי משכורות שנעות בין 4,200 ל 7,000 ש"

ח ואין להם רכב צמוד אין שום בעיה להתגבר על נושא ההסעות. אצלי אני משלם לעובדים שיש להם רכב והם אוספים ת חבריהם ועוד כמה מפעלים באיזור פשוט לוקחים אוטובוס יחד ומתחלקים בעלויות לפי יחס האנשים שנוסעים בו.

חוץ מזה תשאיר לחברות הקטנות למצוא פתרונות (ואני מבטיח לך שיהיו להם פתרונות). הם הרי צריכים את העובד ל פחות מאשר העובד צריך אותם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל התחבורה הציבורית לא כל כך נוראה כמו שאתה עושה ממנה.

כמעסיק לא גדול (30 טעובדים) שמעסיק בעיקר עובדיי יצור בעלי משכורות שנעות בין 4,200 ל 7,000 ש"

ח ואין להם רכב צמוד אין שום בעיה להתגבר על נושא ההסעות. אצלי אני משלם לעובדים שיש להם רכב והם אוספים ת חבריהם ועוד כמה מפעלים באיזור פשוט לוקחים אוטובוס יחד ומתחלקים בעלויות לפי יחס האנשים שנוסעים בו.

חוץ מזה תשאיר לחברות הקטנות למצוא פתרונות (ואני מבטיח לך שיהיו להם פתרונות). הם הרי צריכים את העובד ל פחות מאשר העובד צריך אותם.

אני מניח שאתה לא כל כך מתמצא בתחבורה בצפון הארץ, ובצפון משמע כל מה שנמצא מעבר לכרמיאל..

נראה אותך מגיע לרמת הגולן ללא רכב פרטי,או לקיבוצי הסביבה, או לקריית שמונה..

איסוף חברים עם רכב פרטי זה נחמד אם הם גרים בקירבה אחד לשני, ומה עם מדובר על מגורים מרוחקים, והצורך להגיע למוקדי יצור שונים בכל יום ??

התשובה אינה נקודתית,אלא צריכה להיות בהיקף נרחב, ומחייבת מהמדינה השקעה בתשתיות , ורק לאחר מכן יש לדבר על מיסים נוספים,או על צדק ושיוויון לכולם.

כל עוד הצפון והדרום מוזנחים, אינם נמצאים בתוכנית ההשקעות, ולא מקבלים עדיפות בהקצאת משאבים, אין שום סיבה למסות בכבדות את האמצעי היחידי אשר איתו אנו יכולים לפרנס בכבוד את המשפחות שלנו.

פורסם

אתה פשוט מתווכחים על כלום, כל הטענות של תחבורה ציבורית ועלויות נסיעה לא רלוונטית כאן.

בוא נניח שאין תחבורה ציבורית בכלל, כל אחד יקנה רכב לפי רצונו ולפי יכולתו ולכולם הוא יעלה אותו הדבר, לא תהייה אפליה.

אם אתה רוצה חיים טובים בצפון הארץ, תאלץ לשלם בנסועה גבוהה ועלויות דלק גבוהות - זה חלק מה"תשלום" של לגור רחוק.

בדיוק כמו שדיור הוא מאוד זול בצפון והדרום (בדיוק מהסיבה של עלויות נסיעה ומרחק), כך שזה לא תפקידם של שאר האזרחים "לסבסד" את העדפותיך.

לומר שליסינג זה לא בחינם כי אני משלם X על הרכב ן Y על הזקיפה ן Z על ההפרשות לא רלוונטי כיוון שעדיין אתה מעדיף את זה על פני אחזקת רכב בעצמך.

אל תשכחו שכל עניין הליסינג לא היה קיים לפני 20 שנה וכולם הסתדרו להגיע לעבודה למרות שרכב היה מחוץ להיישג ידם של הרבה יותר מהאוכלוסיה מהמצב היום - אני זוכר שלאבי היה את הרכב היחיד ברחוב (וזה עוד היתה סוסיתא קוביה) והוא היה משמש כ"אמבולנס" לעת מצוא לכל מי שהיה צריך נסיעה דחופה.

כל הוויכוח הזה יוצא מכל פרופורציה, עם השנים הליסינג הפך למשהו כלכך נפוץ שלאנשים זה נראה ממש "נורא" לחזור ולהחזיק רכב בעצמם.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

alon צודק. כל ההצטדקויות מיותרות. אם זה לא היה כדאי לא היו מחזיקים בזה כל כך הרבה אנשים... הבדיחה היא ששווי השימוש בפועל הוא ~1300 ש"ח כאשר כולנו יודעים שהשווי האמיתי הוא בעצם ~3000. נכון אני מודד נטו כי מה לעשות זה מה שקלבנטי. כל מי שתומך בלהסתכל על ה"ברוטו" בעצם תומך ב"לדפוק" את כל מי שלא מקבל רכב מהעבודה. אני עצמאי כך שאני די נייטרלי בויכוח מבחינת השלכתו עלי, בני משפחתי מקבלים רכב מהעבודה, ועדיין אני חושב ששווי השימוש צריך להיות הרבה יותר גבוה, הרי עיקר ההטבה הולכת למקבלי משכורות גבוהות מהממוצע.

החריג היחיד צריך להיות כאשר הרכב משמש לצרכי העבודה (חלוקת סחורה וכו') ולא לשם הגעה לעבודה (וכרכב שטח/הובלות לעת מצוא, טיולים וקפיצה לפיצוציה ללא די כי הדלק לא עולה, וכו').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רציתי גם להוסיף שאינני חושב שליסינג זה דבר רע, גם אני השתמשתי ברכבי ליסינג כי זה השתלם לי, כל העניין זה שלא צריך להיות מצב ש"ישתלם" לך.

אגב מאז שאין לי ליסינג אני חושב שכן השתפרה הרגשתי בכל העניין פתאום אני מחזיק רכב שאני רוצה (MPV) ולא מה שמשתלם לי (כיוון שבליסינג בחיים לא הייתי מוכן לשלם על MPV), ואגב אני לא חושב שהוא עולה לי יותר מהליסינג של רכב פרטי כיוון שיש דברים שכאשר אין לך ממש אינדיקציה כמה הם עולים לך אתה לא מוותר עליהם.

בליסינג היית עושה חשבון: "רכב קבוצה 3 זה 3000 וקבוצה 5 זה 5000 - כלומר עוד 1000 בנטו כל חושב * 12 חודש זה 12,000 וכו' ... עכשיו יש לי קבוצה 5 ולא עולה לי הרבה יותר (לפחות ככה אני מרגיש) אז נכון שדלק קצת יותר מרכב רגיל אבל אין לך שום דרך לדעת כמה יותר כיוון שזה תלוי בכמות השימוש (שהצטמצמה באופן די טבעי - עדיין אם צריך אני נוסע נסיעה "מיותרת" אבל פחות). כמו כן לא ניתן לכמת את עניין הנוחות - כיום בחיים אני לא אחזור להדחס בתוך רכב מקבוצה 3 עם 3 ילדים + אופניים + עגלה + קניות.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
אתה פשוט מתווכחים על כלום, כל הטענות של תחבורה ציבורית ועלויות נסיעה לא רלוונטית כאן.

בוא נניח שאין תחבורה ציבורית בכלל, כל אחד יקנה רכב לפי רצונו ולפי יכולתו ולכולם הוא יעלה אותו הדבר, לא תהייה אפליה.

אם אתה רוצה חיים טובים בצפון הארץ, תאלץ לשלם בנסועה גבוהה ועלויות דלק גבוהות - זה חלק מה"תשלום" של לגור רחוק.

בדיוק כמו שדיור הוא מאוד זול בצפון והדרום (בדיוק מהסיבה של עלויות נסיעה ומרחק), כך שזה לא תפקידם של שאר האזרחים "לסבסד" את העדפותיך.

לומר שליסינג זה לא בחינם כי אני משלם X על הרכב ן Y על הזקיפה ן Z על ההפרשות לא רלוונטי כיוון שעדיין אתה מעדיף את זה על פני אחזקת רכב בעצמך.

אל תשכחו שכל עניין הליסינג לא היה קיים לפני 20 שנה וכולם הסתדרו להגיע לעבודה למרות שרכב היה מחוץ להיישג ידם של הרבה יותר מהאוכלוסיה מהמצב היום - אני זוכר שלאבי היה את הרכב היחיד ברחוב (וזה עוד היתה סוסיתא קוביה) והוא היה משמש כ"אמבולנס" לעת מצוא לכל מי שהיה צריך נסיעה דחופה.

כל הוויכוח הזה יוצא מכל פרופורציה, עם השנים הליסינג הפך למשהו כלכך נפוץ שלאנשים זה נראה ממש "נורא" לחזור ולהחזיק רכב בעצמם.

אני מקווה שקראת את מה שכתבת..

אני מניח שעלי פי דעתם של תושבי המרכז, מי שגר בצפון הארץ צריך להענש על זה שהמדינה הזניחה שנים את הצפון והדרום בצורה פושעת, ועתה היא רוצה לקצור לנו את הידים,ולקחת לנו את הפרנסה..

מגורים בצפון אינם מותרות כפי שאתה מנסה לצייר את זה, ואני לא מבקש שתסבסדו את המגורים בצפון.

תושבי הצפון והדרום מסבסדים את תושבי המרכז, הרי הכסף הגדול אשר נשפך בפיתוח המרכז נלקח גם מכספי המיסים שלנו,ואילו את הצפון מזניחים, כך שבקיצוצים האחרונים, הרכבת אשר אמורה הייתה להגיע לכרמיאל, פרויקט זה בוטל עקב חוסר בתקציב....

מעניין שאת הפיתוח במרכז לא הפסיקו לדקה..

אז אם אתה רוצה לדבר על סיבסוד וצדק, המצב שאתה מדבר על זה שאתם מסבסדים את הצפון רחוק מהמציאות.

פורסם

די ברור שרוב הפיתוח יהיה במרכז כיוון שפה חיים יותר אנשים (שאגב גם הם משלמים מיסים ורוצים לקבל תמורה).

ללכת ולומר שצריך ליצור עיוות במיסוי רכב חברה כדי שתושבי הצפון\דרום יוכלו לנסוע לעבודה זה שטות, אתה רוצה שישקיעו בצפון - תלחם שישקיעו שם, הרי עניין הליסינג אינו ייחודי לתושבי בצפון, אתה מתלונן על דברים שאולי הם צודקים אבל אינם קשורים לנושא ליסינג.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
די ברור שרוב הפיתוח יהיה במרכז כיוון שפה חיים יותר אנשים (שאגב גם הם משלמים מיסים ורוצים לקבל תמורה).

ללכת ולומר שצריך ליצור עיוות במיסוי רכב חברה כדי שתושבי הצפון\דרום יוכלו לנסוע לעבודה זה שטות, אתה רוצה שישקיעו בצפון - תלחם שישקיעו שם, הרי עניין הליסינג אינו ייחודי לתושבי בצפון, אתה מתלונן על דברים שאולי הם צודקים אבל אינם קשורים לנושא ליסינג.

די ברור לי שאתה חי בבועה , ולא מודע לדבר אשר קורה בארץ מחוץ למרכז.

אני אומר דבר פשוט שאתה מתעקש כנראה לא להבין.

המדינה אינה יכולה לשנות מצב קיים אם אין בידה את הפתרון לבעיות אשר יווצרו עקב התקנה \ המיסוי אותו היא מתכוונת לבצע.

רבים מתושבי הצפון \ דרום , במידה וילקחו מהם רכבי הליסינג , לא יהיה בידם את המימון לרכישת רכב פרטי.

לך זה אולי לא מובן, מציע לך להוציא את האף ולנסות להבין שלא כל המדינה חייה במרכז.

הרפורמה בליסינג בסופו של דבר לא תפגע בבעלי הממון אשר מקום העבודה שלהם יפצה אותם על עליית שווי השימוש, וגם לא אנשי ההייטק, אשר ברמת השכר שלהם יכולים לממן די בקלות רכב פרטי.

אנשי הפריפריה אשר משתמשים ברכב כאמצעי קיום, ואינם משתכרים בשמים עקב קשיים תעסוקתים,הם אילו אשר יסבלו קשות מהרפורמה הזו.

אותך זה לא מעניין, אתה הרי נמצא באזור הכי מושקע בארץ, ומה איכפת לך מהבעיות של אילו אשר גרים אי שם בצפון או בדרום.

הם הרי משמשים כבשר התותחים של המדינה , לזה יעודם הא ...

פורסם

גם אתה לא מבין שאני לא אומר שזה לא יפגע באנשים (כמוך וגם כמוני), אבל זוהי הדרך הנכונה עד כמה שזה לא נחמד.

נכון שאולי אני יכול להרשות לעצמי את ה"מותרות" של לוותר על רכב חברה, אבל אני גם חושב שאוביקטיבית המהלך הוא נכון.

בכלל אני בעד רפורמות (ראה ביבי), כיוון ששוק משוקלל ללא התערבות ממשלתית יפעל נכון יותר לטובת הכלל.

אתה מסתכל על טובתך האישית בלבד ולכן לא רואה זאת.

הרי בסופן של דבר ישנן הרבה רפורמות שנעשות וייעשו בארץ, חלקן יפגעו בנו וחלקן יפגעו באחרים, הרי כאשר מקצצים בתשלומי העברה אנחנו האנשים העובדים "שמחים" על רפורמה מסוג זה, ולכן איננו יכולים לבוא ולצעוק כאשר חלק מהרפורמות פוגעות בנו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם

אגב אני לא מבין למה אתה כלכך מתעצבן, כאילו יש מאבק בין הפריפריה למרכז.

אנחנו לא רוצים את רעתכם, זה לא שאנשי המרכז מליונרים, הרי אני לא בא אליך בטענות למה לי בית עולה חצי מליון דולר ולך 200 אלף, או למה אני יושב שעה בפקקים ואתה לא, או מדוע אני משלם מס מלא ולחלקכם יש הטבות מס (חלק מהישובים הנהנים מהטבות אלו לא ממש מגינים בגופם על המדינה - ראה מקרה נהריה).

או למה כאשר מחבל מתאבד בא להתאבד הוא יעשה את זה במרכז ולא באיזה מושב בצפון.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
אגב אני לא מבין למה אתה כלכך מתעצבן, כאילו יש מאבק בין הפריפריה למרכז.

אנחנו לא רוצים את רעתכם, זה לא שאנשי המרכז מליונרים, הרי אני לא בא אליך בטענות למה לי בית עולה חצי מליון דולר ולך 200 אלף, או למה אני יושב שעה בפקקים ואתה לא, או מדוע אני משלם מס מלא ולחלקכם יש הטבות מס (חלק מהישובים הנהנים מהטבות אלו לא ממש מגינים בגופם על המדינה - ראה מקרה נהריה).

או למה כאשר מחבל מתאבד בא להתאבד הוא יעשה את זה במרכז ולא באיזה מושב בצפון.

אתה צודק אין מאבק,המרכז כבר זמן רב מקבל את מרבית התקציבים..

מזמין אותך גם לבדוק את פילוחי ההכנסות , ותראה שהשכר הגבוהה ביותר משמעותית נמצא באיזור המרכז..

לגבי עלות הדיור, כאשר כולם רצים למרכז , המחיר בהתאם,זוהי החלטה שלכם.

בקשר להערה שלך לגבי נהריה, הבורות שלך שוב חוגגת, מציע לך לבדוק כמה טילים נפלו על נהריה במהלך המלחמה האחרונה, יתרה מזו, מציע לך לבדוק את מיקומה על המפה כדי להבין את גודל השטות שרשמת.

אתה ההוכחה שהמרכז מנותק לחלוטין מהמדינה הזו,וחיי בעולם משלו.

פורסם

וכמה טילים נפלו על חיפה?

וכמה נפגעי טרור (אוטובוסים שלמים שנמחקו) יש מת"א וירושלים?

ולגבי מחירי הדיור - נכון אנחנו בחרנו, ואתה בחרת לגור במקום בו אין מספיק תעסוקה המשכורת בריצפה ואתה בא ומתלונן.

אני בכלל לא מבין את כל האנשים שחיים להם בחורים ובוכים שאין להם תעסוקה ושלא דואגים להם, נכון שהמדינה צריכה לפתח את ישובי הספר אבל אם זה לא קורה יש לכם תמיד את האופציה לעבור למרכז ולא לשבת שם ולהתבכיין.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
לגבי עלות הדיור, כאשר כולם רצים למרכז , המחיר בהתאם,זוהי החלטה שלכם.

בדיוק כמו שלגור בצפון זאת החלטה שלך

• תוכן חדש...