Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 350slc - הערכה וטיפים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה שאפשר לקנות רכב במצב טוב, בלי חלודות נראות לעין, מכאנית תקין, ועם פנים יפה, במחיר שנקבתי.

תמיד יותר כדאי לקנות אוטו שמישהו אחר כבר השקיע עליו את הכסף, מאשר לקנות גרוטאה ולשפץ לבד. יש כאלה שקונים בשביל השיפוץ, אבל אז אין משמעות לשיקול הכלכלי.

נמרוד

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכוונה שאפשר לקנות רכב במצב טוב, בלי חלודות נראות לעין, מכאנית תקין, ועם פנים יפה, במחיר שנקבתי.כן אבל עדיין נצטרך לטפל בחלודות נכון ?

תמיד יותר כדאי לקנות אוטו שמישהו אחר כבר השקיע עליו את הכסף, מאשר לקנות גרוטאה ולשפץ לבד כן אבל אז אנשים דורשים סכומים לא הגיוניים , כפי שאתה ,אם אני לא טועה ,הצבעת עליו בשירשור הזה. . יש כאלה שקונים בשביל השיפוץ, אבל אז אין משמעות לשיקול הכלכלי.

נמרוד

אני פשוט מנסה לדעת עד כמה עומק אני יכול ליפול אם אני קונה דבר כזה ושולח לשיפוץ מאסיבי ו/או כמה יעלה לי לקנות דבר כזה (מחיר סביר) שעבר שיפוץ מאסיבי? , במיוחד שכבר דיברו על זה בשירשור שהרכב הזה הוא די בעייתי מבחינת חלודה .

סוף כול סוף לא נכנסים למשהו שאי אפשר לצאת ממנו

ותודה על העזרה

בברכה יהודה

פורסם

כנראה שאני לא מסביר את עצמי כמו שצריך.

אין אוטו ישן בלי חלודות בכלל. ה"טיפול המאסיבי האנטי-קורוסיבי" שאתה חולם עליו הוא לא משהו שקיים באמת. אפשר לעשות טיפולי פח ברמות שונות, אבל מכוניות ישנות תמיד ישארו עם אזורים בעייתיים שבסופו של דבר יחלידו שוב. אגב, אנחנו כבר נכנסים לתקופת הגילוון, ומכוניות מסוף שנות השבעים התחילו להיות חסינות הרבה יותר כנגד חלודה.

לענין ההשקעה הנדרשת לשיפוץ. אוטו ישן תמיד ידרוש עוד כסף. גם אם מצבו מעולה, תאלץ להוציא פה ושם. אוטו שמצבו פחות ממעולה ידרוש הוצאות גדולות ותכופות יותר. במכירה אף פעם לא מקבלים את מה שהשקעת. אוטו מושקע ימכר אולי ביותר כסף מאוטו מוזנח, אבל הוא מגלם במחירו השקעה גדולה שעשו הבעלים הקודמים, ולכן בסופו של חשבון הוא זול יותר.

בעיני, המכוניות הטובות ביותר הן ה survivors . מכוניות ששרדו את שיני הזמן והשימוש, ונותרו כפי שיצאו מהמפעל פחות או יותר. אולי שום דבר בהן לא חדש-מחודש-נוצץ, אבל יש להן את קסם המקוריות ואם לא רוצים להפוך אותן למכוניות ברמה 1, ההשקעה הנדרשת היא לרוב מינימלית. הנה דוגמא. האם ב $5750 השקעה תביא אוטו חלוד וישן ומקולקל למצב הזה?

אני מקווה שזה הבהיר את הענין.

נמרוד

פורסם
כנראה שאני לא מסביר את עצמי כמו שצריך.

אין אוטו ישן בלי חלודות בכלל. ה"טיפול המאסיבי האנטי-קורוסיבי" שאתה חולם עליו הוא לא משהו שקיים באמת. אפשר לעשות טיפולי פח ברמות שונות, אבל מכוניות ישנות תמיד ישארו עם אזורים בעייתיים שבסופו של דבר יחלידו שוב. אגב, אנחנו כבר נכנסים לתקופת הגילוון, ומכוניות מסוף שנות השבעים התחילו להיות חסינות הרבה יותר כנגד חלודה.סליחה שאולי אני שואל את אותה שאלה עוד פעם , אבל אני לא מבין , אם הולכים לפחח והוא עושה את כול הפחחות זה אומר שהמכונית תחליד עוד פעם ? כי הרי מכוניות מודרניות לא מחלידות . וכאן אומרים שהדגם הזה מחליד כי הוא יצא ככה מהמפעל , אז השאלה היא האם אפשר להגיע איתו למצב שלא יחליד ואם כן כמה זה יעלה

לענין ההשקעה הנדרשת לשיפוץ. אוטו ישן תמיד ידרוש עוד כסף. גם אם מצבו מעולה, תאלץ להוציא פה ושם. אוטו שמצבו פחות ממעולה ידרוש הוצאות גדולות ותכופות יותר. במכירה אף פעם לא מקבלים את מה שהשקעת יתכן ולא אתחתן איתו בחתונה קתולית , אבל אף פעם לא קונים רכב כדי למכור (בכול אופן לא אצלי , אני לא סוחר ) וברור לי שמה שאשקיע לא אקבל . אם אמכור אני רק אקווה שהקונה המאושר יהנה מהקניה אבל לחשוב שאקבל יותר או את ההשקעה לא . אני משקיע כדי שאני אהנה כול עוד הרכב אצלי. אוטו מושקע ימכר אולי ביותר כסף מאוטו מוזנח, אבל הוא מגלם במחירו השקעה גדולה שעשו הבעלים הקודמים, ולכן בסופו של חשבון הוא זול יותר.

בעיני, המכוניות הטובות ביותר הן ה survivors . מכוניות ששרדו את שיני הזמן והשימוש, ונותרו כפי שיצאו מהמפעל פחות או יותר. אולי שום דבר בהן לא חדש-מחודש-נוצץ, אבל יש להן את קסם המקוריות ואם לא רוצים להפוך אותן למכוניות ברמה 1, ההשקעה הנדרשת היא לרוב מינימלית. הנה דוגמא. האם ב $5750 השקעה תביא אוטו חלוד וישן ומקולקל למצב הזה? אנני יודע . אני לא מכונאי ולא פחח ולא יודע שום דבר במכניקה של רכב . על כול דבר אני צריך בעל מקצוע

אני מקווה שזה הבהיר את הענין. את האמת לי לא אבל תודה לך על המאמץ

נמרוד

לא כול רכב בא לי להחזיק/לשלם עבור טיפול , צריך משיכה לרכב וצריך לדעת למה נכנסים , כי בד"כ רכבים שמושכים אותי הם רכבים יקרים . רכב ישן לשיפוץ , ועוד רכב שיש לו חלודה אינהרנטית , ונמכר במחירים כאלו זולים כנראה שיש לו בעיה , השאלה היחידה היא עד כמה זה יכול להגיע לתקן את הבעיה ? כלומר סדר גודל , שאז אדע אם בא לי להכנס לפרוייקט או שכרגע הוא לא בשבילי .

ובאופן עקרוני אני לא מחפש מכוניות ע"פ הSURVIVORS כי עמידות אינה תכונה של קסם . למכונית חייב להיות קסם כולשהו שתגע בך בשביל לשלם עליה , אם יש לה את זה אזי נבחנת העמידות שלה , אבל אין טעם לחפש מכונית ישנה רק בגלל עמידות ו/או לשים את זה כקריטריון עליון

מכול מקום תודה על העזרה ועל הרצון לעזור

בברכה יהודה

פורסם

אתה כנראה לא מבין... אין דבר כזה- פחחות מושלמת! פשוט אין! וכן- אם הולכים לפחח, והוא עושה עבודה מעולה- עדיין האוטו יחליד מתיישהו, רק שהזמן שזה ייקח- פרופורציונאלי לאיכות העבודה שנעשתה! לדוגמה- אחרי פחחות ב-1000 ש"ח פלוס-מינוס, האוטו יתחיל (או בעצם, ימשיך) להחחליד תוך כמה חודשים, ואחרי עבודה של פחח מקצוען (והחמיר בהתאם)- יעברו כמה שנים, עד שהחלודה תתחיל שוב להופיע, אבל גם אז תצטרך לעשות את הפחחות שוב!

ואין דבר כזה- "מכוניות מודרניות לא מחלידות"! שוב- אולי לוקח להן הרבה יותר זמן להחליד, אבל גם כאן תלוי הרבה בנסיבות ויחס, שהאוטו קיבל. וכמובן, שלעולם לא תגיע למצב של אוטו חדש, ועוד מצופה בטכנולוגיה החדישה, באוטו הישן, מסיבה נורא פשוטה- הוא כבר נבנה בלי, וגם, תרצה או לא, הספיק להחליד, ברמה כזו או אחרת! ומה שלא תעשה על האוטו "המוכן"- לא תצליח "להחזיר גלגל אחורה".

לסיכום: מה שנימרוד מנסה להסביר לך, שממש לא שווה, נניח, לקחת אותו במצב "סופני", ולנסות לשכם אותו תוך השקעת סכומי עתק בשיקומו, כאשר אפשר בקלות יחסית למצוא אוטו זהה במצב הרבה יותר טוב, בסכום, שסביר להניח יהיה נמוך פי כמה מזה, שתשקיע בשיפוץ. ויש עוד דבר: מניסיוני המר: האוטו החלוד לעולם לא יחזור להיות מה שהיה פעם! ככה, שאם קנית אוטו מאאאד חלוד, ושיפצת אותו- יש לך תמיד יותר סיכוי, שהחלודה "תחזור בגדול" בקרוב, מה שיכול להיות, שבכלל לא יהיה לך באוטו אחר, שמלחתחילה נשמר היטב ולא הגיע כלל למצב של החלודה כזאת!

עכשיו הבנת?

כל הנכתב תקף במיוחד, כאשר מדובר במכוניות הנפוצות, שאפשר למצוא אותן בשלל מצבים ומחירים.

כמובן, לא בדיוק כך העניין, כאשר מדובר במשהו נדיר באמת- כאן הרבה פעמים נאלצים להסתפק ב"מה שיש"- אבל לא זה המיקרה אצלינו כרגע!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני אתן דוגמא פשוטה מאוד.

נניח ומצאת פחית שתיה זרוקה בפח. והיא מעוכה ומקומטת.

להחזיר אותה למצבה המקורי יעלה הרבה מאוד כסף, ולא תגיע לעולם "לפחחות" ומתיחה ברמה של פחית שתיה חדשה.

אז כמו שנכתב מעלי - יש מכוניות נדירות, שבהן אין ברירה.

אם לא מדובר ברכב נדיר - חפש אחד במצב טוב מלכתחילה. (אלא אם אתה מתעסק בזה לצורך ההתעסקות, כמו שהסביר נמרוד).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה על ההסבר , אבל אם כך המכוניות שהוא הראה באי ביי הן מכוניות שיש להן חלודה או שהן מכוניות שעברו שיקום , ? או שאולי כדאי לחשוב על משהו אחר כי הרכב הזה הוא בעייתי ? ואני מקווה שאני לא מעצבן או משהו ,אני מנסה להבין ולהתחבר לזה

ותודה על העזרה והסבלנות

בברכה יהודה

פורסם

אפשר לדעת לפי הנסועה שלהן בד"כ, או לפי בדיקה ויזואלית, כל מקרה לגופו.

יש מציאות שנשתמרו, ויש כאלו ששוקמו.

בכל רכב, את רוב המכלולים ניתן להחליף / לתקן.

את השלדה / מרכב / פח לא.

לכן כדאי לחפש רכב עם "בודי" יפה, שישמש פלטפורמה לשאר השינויים / תיקונים / החלפות של חלקים "פריקים" וברי החלפה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לחבר

אכן צודקים כל הכותבים אשר ביחד נתנו הסבר מקיף ביותר אחר טיפול בקורוזיה המופיעה ברכב ,הישמע להם

כל מתכת שואפת לחזור למצבה המקורי בסלע ,(ברזל FE יראה בסלע כערוץ בצבע חום ,נחושת תכלת )

אין שום דרך לעצור את תהליך החלודה ,אלא לעכב את התהליך

שיפוץ מקיף לרכב הנל כולל טבילה רצפת המרכב באמבט שעווה חם לאחר(לא חושב שיש בארץ) כולל החלפת החלקים הניתנים

להסרה ,וגילוון הבודי הקיים,עלול להגיע ל100K ,אורכו של הפרוייקט בן שנתיים לשלוש

האם אתה מוכן לזה כלכלית ויותר חשוב נפשית?

יגאל

פורסם
לחבר

שיפוץ מקיף לרכב הנל כולל טבילה רצפת המרכב באמבט שעווה חם לאחר(לא חושב שיש בארץ) כולל החלפת החלקים הניתנים

להסרה ,וגילוון הבודי הקיים,עלול להגיע ל100K ,אורכו של הפרוייקט בן שנתיים לשלוש

האם אתה מוכן לזה כלכלית ויותר חשוב נפשית? את האמת לא . לקנות מרצדס רודסטר/קבריולט שנראת ככה ב40 K כן להכנס למשהו כמו 100K לא

יגאל

נראה נמתין למתי שנוכל לנסוע ולבדוק את הרכב ואולי נמצא משהו יפה אחר שווה להשקיע בו מה שנוכל להשקיע

בתודה על העזרה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...