Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה נראה לך שזה יעלה? דגמי הליסינג יעלו בדיוק כמו כל שאר הקבוצה, והדגמים המאובזרים בטח 5000-15000 יותר.

מעבר לכך - קח נסיעת מבחן לפני הקנייה.

רוני

ברור- אין לי שום כוונה להזמין לפני נסיעת מבחן ארוכה ובתנאיי אקסטריים-יאני לקרוע אותה

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקלאס הזה הייתי מעדיף את המאזדה 3 \הונדה סיויק.

למרות שהייתי שוקל קניית רכב מיד שניה קצת יותר ישן אבל יותר איכותי (פאסאט לדוגמא).

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
מצאתי עכשיו פרסום באתר של הסוכנות הירשלמית:

http://www.toyotayas.co.il/cars/auris/index.html

גם בנושא הבטיחות, חשבנו היכן ניתן לשפר...

בטויוטה, אנו מחוייבים לסטנדרטים גבוהיים בתחום בטיחות הרכב ולהגנה על הנוסעים. בקורולה החדשה משולבים מגוון רחב של מנגנוני בטיחות מתקדמים המספקים למשפחכתם ביטחון מלא בכל נסיעה.

עושה רושם שנשמט להם משפט: "אבל אחרי שחשבנו וחשבנו הגענו למסקנה שלך הישראלי לא ממש חשובה הבטיחות ועוד פחות מכך לנו, לכן למענך! שיפרנו את הרכב על ידי הוספת רדיו-דיסק MP3 במקום שתי כריות האוויר המיותרות בגג ברכב שממילא איש לא ממש משתמש בהן ב- 99.99% מזמן הנהיגה"

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
עושה רושם שנשמט להם משפט: "אבל אחרי שחשבנו וחשבנו הגענו למסקנה שלך הישראלי לא ממש חשובה הבטיחות ועוד פחות מכך לנו, לכן למענך! שיפרנו את הרכב על ידי הוספת רדיו-דיסק MP3 במקום שתי כריות האוויר המיותרות בגג ברכב שממילא איש לא ממש משתמש בהן ב- 99.99% מזמן הנהיגה"

נכון זה בדיוק מה שהרגיז אותי -תנו לנו, הקונים הפרטיים, להחליט שאנו רוצים "לזרוק" את ה- 10000 שקל על עוד 5 כריות אוויר ולא על אביזרי שוויץ שאין בהם שום דבר.

מי שלא רוצה -שלא יקנה, אבל לא יכול להיות שהיבואן מבטל לנו מראש את האופציה הזאת והוא מחליט בשבילנו " שכריות אוויר צדדיות" עולות הרבה כסף ולא "כדאי לזרוק עליהם את הסכום שעולה למשל סאן-רופ.

זאת הסיבה שפתחתי את השרשור להתארגנות לפניה לבית המשפט העליון בעניין - רק צחקו ממני פה.

אני חוזר וטוען כדאי וחייבים להתארגן והדבר אפשרי- לכל דבר יש תקדים והפוסלים במומם הם פוסלים.

אני שוב מדגיש- אין לי חלום לדרוש מהיבואן שיביא מראש את מכס' הכריות שמיצרים ברכב המסויים,אני לא נאיבי ולא טיפש, אלא אני טוען שארכאה משפטית , בנימוק שזכותו הבסיסית של אדם לשמור על עצמו במכס' הדרכים האפשריות ואין ליבואן שום זכות למנוע ממנו את ההגנה הזאת, יכולה להתערב ולדרוש מהיבואנים לאפשר לקונים לשלם אקסטרה ולקבל את מערכת הבטיחות המכס' שקיימת באותו רכב -כפי שהיצרן קבע בקו היצור וכפי שהיה במבחני הריסוק של הרכב.

יבואן טויטה איננו היחיד במעשה " המחדלי הזה" כך גם הרבה נוספים כמו הונדה וכו'.

מאידך רכבים שמיבאים אותם לארץ עם 6 כריות אוויר ( רנו מגאן ועוד) עדיין לא אומר שהם מכוניות שטובות יותר מהונדה או גולף או טויוטה , כמו הרנו מגאן הזה שבטוח ששאני לא מוכן לזרוק עליה 130,000 שקל.לא הייתי קונה אותה גם בחצי מחיר.

פורסם

הסבירו לך כמה פעמים שבמדינה חופשית ודמוקרטית המדינה לא יכולה לכפות על יבואן להביא מינימום איבזור בטיחות כי הרי לא לכל רכב יעזרו שיהיו לו 6 או אפילו 10 כריות אוויר אם מלכתחילה הרכב לא תוכנן להיות בטיחותי. יש דברים שהמדינה יכולה לחייב ויש דברים שלא!

אבל מצד שני מדינה נורמלית שאיכפת לה מחיי אזרחיה יכולה להתחכם ולתת הטבות מס מפליגות על אבזור בטיחות ככה שלאף יבואן לא יהיה משתלם (מבחינת המחיר הסופי ללקוח) להביא רכב עם פחות מ-6 כריות אוויר והייתי מרחיק לכת ואומר אפילו ESP.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
הסבירו לך כמה פעמים שבמדינה חופשית ודמוקרטית המדינה לא יכולה לכפות על יבואן להביא מינימום איבזור בטיחות כי הרי לא לכל רכב יעזרו שיהיו לו 6 או אפילו 10 כריות אוויר אם מלכתחילה הרכב לא תוכנן להיות בטיחותי. יש דברים שהמדינה יכולה לחייב ויש דברים שלא!

אבל מצד שני מדינה נורמלית שאיכפת לה מחיי אזרחיה יכולה להתחכם ולתת הטבות מס מפליגות על אבזור בטיחות ככה שלאף יבואן לא יהיה משתלם (מבחינת המחיר הסופי ללקוח) להביא רכב עם פחות מ-6 כריות אוויר והייתי מרחיק לכת ואומר אפילו ESP.

אתה מדבר אלי כאילו אני ילד קטן- אז מה אם "הסבירו לי כמה פעמים" - מי קבע שבמדינה דמוקרטית וחופשית אי אפשר לקבוע חוקים המגינים על המשתמש בכביש מפני הסכנות הקיימות בו.זה בדיוק כמו חוקים הגבלת יבוא שאיינו עומד בתקני בטיחות - כמו מכשירים חשמליים, צעצועים לתינוקות ועוד.

למדינה ישנה חובה בסיסית להגן על אזרחיה - והיום הרציחות בכבישים והטרור בו - הוא האיום הכי גדול העלינו- יותר מהאיום האירני- כל יום כמעט 2 הרוגים- אז על תלמד אותי מהיא דמוקרטיה ומהוא חופש העיסוק וחופש היבוא וחופש של סיכון האזרחים בסכנה מודעת , ודאית וידועה.

ההגנה על השוק החופשי איננה מוחלטת ובלתי מבוקרת, בשביל זה יש מכון התקנים וישנם חוקים המפקחים על היבוא ביחוד של רכבים וניתן בהחלט להרחיב אותם בנסיבות מסויימות- לפי הקו שאתה חוזר וחוזר עליו - זאת אנרכיה וקטסרופה.

מדינה גם יכולה" להתחכם" במו שאתה אוהב לכתוב , ולהטיל קנס של 100000 שקל ( מאה אלף שקל ) על כל אחד שיעבור באדום, ולחילופין לתת הנחה של 10 אחוז ברכישת רכב חדש לכל מי שבמשך 10 שנים לא עבר שוב עבירת תנועה.

כל זה יפה בתאוריה - אם אין חוקים ברורים ואין אכיפה, שום " להתחכם" לא יעזור.

פורסם

איזה חוק יבואן טויטה עובר שאתה רוצה לתבוע אותו?

אם כל כך חשובה לך הבטיחות תקנה פוקוס/מגאן/307/C4/רומסטר שכולם בדרגה 2 עם 5 כוכבים וכל ציוד הבטיחות שבהם הם נבחנו.

הפוקוס 2 ליטר ככל הנראה תהיה עדיפה משמעותית על הקורולה ברוב הפרמטרים עם אמינות מצוינת.

הרומסטר זה מנוע של גולף, שילדה של גולף, תיבת הילוכים 6 הילוכים של גולף ב114K. גם היא עדיפה משמעותית על הקורולה.

וזה עוד מבלי שהזכרנו את הגיר הרובוטי.

פורסם
אתה מדבר אלי כאילו אני ילד קטן- אז מה אם "הסבירו לי כמה פעמים" - מי קבע שבמדינה דמוקרטית וחופשית אי אפשר לקבוע חוקים המגינים על המשתמש בכביש מפני הסכנות הקיימות בו.זה בדיוק כמו חוקים הגבלת יבוא שאיינו עומד בתקני בטיחות - כמו מכשירים חשמליים, צעצועים לתינוקות ועוד.

למדינה ישנה חובה בסיסית להגן על אזרחיה - והיום הרציחות בכבישים והטרור בו - הוא האיום הכי גדול העלינו- יותר מהאיום האירני- כל יום כמעט 2 הרוגים- אז על תלמד אותי מהיא דמוקרטיה ומהוא חופש העיסוק וחופש היבוא וחופש של סיכון האזרחים בסכנה מודעת , ודאית וידועה.

ההגנה על השוק החופשי איננה מוחלטת ובלתי מבוקרת, בשביל זה יש מכון התקנים וישנם חוקים המפקחים על היבוא ביחוד של רכבים וניתן בהחלט להרחיב אותם בנסיבות מסויימות- לפי הקו שאתה חוזר וחוזר עליו - זאת אנרכיה וקטסרופה.

מדינה גם יכולה" להתחכם" במו שאתה אוהב לכתוב , ולהטיל קנס של 100000 שקל ( מאה אלף שקל ) על כל אחד שיעבור באדום, ולחילופין לתת הנחה של 10 אחוז ברכישת רכב חדש לכל מי שבמשך 10 שנים לא עבר שוב עבירת תנועה.

כל זה יפה בתאוריה - אם אין חוקים ברורים ואין אכיפה, שום " להתחכם" לא יעזור.

צוחקים עליך כי אתה עושה צחוק מעצמך. לדעתך "חובה בסיסית להגן על אזרחים" זה למנוע יבוא מכוניות עם פחות מ-6 כריות אוויר לישראל? לא רוצה התערבות כזאת מצד המדינה, ולא תמצא דבר כזה בשום מדינה אחרת. רוצה להכריח כל יבואן שיש לו בהיצע גרסה עם X כריות לייבא גם אותה? שוב, לא תמצא שום מדינה כזו. אין לך שום סיבה לפנות לבג"צ, וטוב שכך. ראבאק, עוד לא הצלחתי להבין: למה דווקא טויוטה?? הרי יש לך אלטרנטיבות אחרות עם כמה כריות אוויר שבא לך!

גישה כמו שלך, אגב, היא בדיוק הגישה שמצדיקה החרמת מכוניות על עבירות תנועה. מתאים לך שיחרימו לך את האוטו לחודש (או שנה, או לצמיתות) בפעם הבאה שתתפס נוסע 110 בדרך לא-עירונית שאיננה דרך מהירה? הרי "חובת המדינה להגן על אזרחיה"!

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
ברור- אין לי שום כוונה להזמין לפני נסיעת מבחן ארוכה ובתנאיי אקסטריים-יאני לקרוע אותה

מאידך רכבים שמיבאים אותם לארץ עם 6 כריות אוויר ( רנו מגאן ועוד) עדיין לא אומר שהם מכוניות שטובות יותר מהונדה או גולף או טויוטה , כמו הרנו מגאן הזה שבטוח ששאני לא מוכן לזרוק עליה 130,000 שקל.לא הייתי קונה אותה גם בחצי מחיר.

מפתיע אותך שמתייחסים אליך כמו לילד קטן? אחרי ציטוטים כאלו, אני לא הייתי מופתע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מפתיע אותך שמתייחסים אליך כמו לילד קטן? אחרי ציטוטים כאלו, אני לא הייתי מופתע.

מה שכן ישנם פה חוכמולוגים " יאנוקות" , שיש להם סגנון מרעננן מאד - שיערב לכם עם הסגנון הזה.

כמו כן גם נראה לי שישנה פה " מליציה" מגמתית , אפילו מחקו בברוטליות , כאילו יש כאן פרסום או משהוא אחר, את הקישור שנתתי לאחד מהחברים שביקש עזרה לגבי פרטים על הדגמים החדשים של הקורולה:

or213מה שמוזר זה שבשום מקום באינטרנט אי אפשר לקבל מידע על הרכב ולא שום דבר למרות שבארצות מסויימות הוא כבר נמכר כ07אתמול 14:04

התכוונתי לקישור הזה:

http://www.toyotayas.co.il/cars/auris/index.html

בטוח שתמחקו גם את תגובתי זאת - אבל זה לא נוגע לי-אין לי שום אינטרסט לשום יצרן ובודאי שאין לי חשק וזמן "להתנצח" עם כמה מהחברה פה, רק חשבתי שכאן מחוברים אנשים הגיוניים ורציונליים שמוכנים לשתף מידע ביניהם ואולי גם לעזור, וכנראה טעיתי בגדול.

חוץ מכמה הערות מבוגרות ומקצועיות ( כמו של "איציק" אחראי פורום טכני מאתמול )שגם קיבל " שאפו", לא עזרתם לי במאומה עם כל ההתקפות הילדותיות שלכם.

- והאמת זה לא אכפת לי- אני אקנה את רכב שאבחר- בטוח לא רנו מגאן ולא פוקוס ולא מאזדה 3, שנמאס פשוט לראות אותם כמו שהייו סובארו ומיצובישי בזמנו.

אז בי לכם ולא להתראות, תמשיכו לתקוף אחרים.

היה קצר פה אך מספיק בהחלט.

מעניין - אם באמת תמחקו גם את תגובתי זאת

פורסם
צוחקים עליך כי אתה עושה צחוק מעצמך. לדעתך "חובה בסיסית להגן על אזרחים" זה למנוע יבוא מכוניות עם פחות מ-6 כריות אוויר לישראל? לא רוצה התערבות כזאת מצד המדינה, ולא תמצא דבר כזה בשום מדינה אחרת. רוצה להכריח כל יבואן שיש לו בהיצע גרסה עם X כריות לייבא גם אותה? שוב, לא תמצא שום מדינה כזו. אין לך שום סיבה לפנות לבג"צ, וטוב שכך. ראבאק, עוד לא הצלחתי להבין: למה דווקא טויוטה?? הרי יש לך אלטרנטיבות אחרות עם כמה כריות אוויר שבא לך!

גישה כמו שלך, אגב, היא בדיוק הגישה שמצדיקה החרמת מכוניות על עבירות תנועה. מתאים לך שיחרימו לך את האוטו לחודש (או שנה, או לצמיתות) בפעם הבאה שתתפס נוסע 110 בדרך לא-עירונית שאיננה דרך מהירה? הרי "חובת המדינה להגן על אזרחיה"!

טל

אתה יודע מה - באופן חריג אני אענה לך לפי הסגנון שלך

"קפוץ לי"

פורסם
הסבירו לך כמה פעמים שבמדינה חופשית ודמוקרטית המדינה לא יכולה לכפות על יבואן להביא מינימום איבזור בטיחות

חביב מצד כל אלו שהסבירו לו. אבל היי, רק לפני כמה ימים שמענו על מדינה אחרת, שנחשבת חופשית ודמוקרטית, שדווקא כן מחייבת איבזור בטיחותי. הם התחילו לפני כמה עשרות שנים לחייב חגורות בטיחות, אחרי כן כריות אויר, ועכשיו, שומו שמיים- הולכים לחייב בחוק ESP.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3386282,00.html

אז מה אתם אומרים- אפשר לחוקק חוקים שמחייבים איבזור בטיחותי או אי אפשר?

אסף.

פורסם

אפשר.

ואפשר גם לבוא ליוניון מוטורוס בטענות, ובצדק.

ואפשר גם לא לקנות טויוטה, רוצה אוטו יותר בטוח? זה במגאן, גולף..או כל דבר אחר.

ברור שה5 כוכבים לא מתייחסים לרכב הנכמר בארץ, כי הוא 5 כריות אוויר פחות.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
אתה יודע מה - באופן חריג אני אענה לך לפי הסגנון שלך

"קפוץ לי"

בדוק את כל התגובות שלי בשרשור הזה. תמצא לי אחת שהיא לא ענינית, מפורטת ומנומקת, ואז תשווה עם התגובה המאד-בוגרת הזו שלך. לפחות בפורום הזה, חביבי, מותר לאנשים לחלוק זה על זה בלי שהם יקבלו תגובות גסות בתמורה.

חביב מצד כל אלו שהסבירו לו. אבל היי, רק לפני כמה ימים שמענו על מדינה אחרת, שנחשבת חופשית ודמוקרטית, שדווקא כן מחייבת איבזור בטיחותי. הם התחילו לפני כמה עשרות שנים לחייב חגורות בטיחות, אחרי כן כריות אויר, ועכשיו, שומו שמיים- הולכים לחייב בחוק ESP.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3386282,00.html

אז מה אתם אומרים- אפשר לחוקק חוקים שמחייבים איבזור בטיחותי או אי אפשר?

אפשר. בודאי. וזה ממש לא החוק הבטיחותי הראשון בעולם, או בארה"ב. אבל: א) היבואנים והיצרנים קיבלו התראה של כמה שנים טובות, ב) זה תופס לגבי כולם, ג) זה מיישר קו עם מגמה שהשוק הולך לפיה ממילא. הבחור בא ודרש לעלות על בריקדות לגבי יבואן אחד בלבד, כאשר אין כל חוק שמונע מאותו יבואן לנהוג כפי שנהג, ואין כל בעיה של העדר אלטרנטיבות. הוא דרש להכריח את אותו יבואן להציע כאן גרסאות אבזור שאינן מחויבות על פי החוק. אילו היה מעלה הצעה לחייב את כ-ל השוק למכור מכוניות עם לפחות 6 כריות בלבד, הייתי אומר שכעקרון זה סבבה, אבל בטח שאי אפשר לעשות את זה במיידי.

ועוד משהו, אגב: גם אחרי שהחוק הזה יכנס בארה"ב, תמיד יהיו מערכות-בטיחות מעבר לנדרש שלא נכללות במפרט של כל מכונית. אתה יודע, למשל, שבארה"ב כיום נמכרות מכוניות ללא ABS? כולל כמה דגמים מפתיעים כמו למשל גרסאות הבסיס עם מנועי 2.5 ל' של ניסאן אלטימה (וזהו דגם חדש שהושק רק בשנה שעברה)?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

- והאמת זה לא אכפת לי- אני אקנה את רכב שאבחר- בטוח לא רנו מגאן ולא פוקוס ולא מאזדה 3, שנמאס פשוט לראות אותם כמו שהייו סובארו ומיצובישי בזמנו.

כן כי הקורולה זה רכב מקורי בארץ :lol:

• תוכן חדש...