Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו זה כבר סופי.

דגמי הטויוטה קורולה החדשים (גירסת ההצבאק-אוריס, והגירסת הסאדן-שתמשיך להקרא קורולה), מיובאים ע"י היבואן לישראל רק בגירסת 4 כריות אוויר ( 2 כריות קדימה ו-2 כריות צד) - אפילו בדגם המאובזר ביותר.

הם עוד בטח יעיזו לפרסם בישראל שהדגמים האלו עברו את מבחני הריסוק וקיבלו מכסימום ניקוד של 5 כוכבים.

זה לא יאומן- ראשית המכוניות האלו זכו בחמישה כוכבים, במבחני הריסוק, שהן היו מצויידות בלפחות 7 כריות אוויר, וכל הדגמים השונים של הקורולה החדשה והאוריס נמכרים, לפחות באנגליה, עם 9 כריות אוויר כסטנדרט.

אני יודע שרוב היבואנים נוקטים באותה שיטה , שהייתי אפילו מגדירה אותה על גבול ה"פלילית", מאידך ישנם לא מעט יבואנים שלא מעיזים ומביאים את הדגמים עם כל כריות האוויר כפי שהיו ברכבים אורגינל בעת מבחני הריסוק.

מה עושים - זאת הפקרות מצד היבואן שהוא מוריד לנו את רמת הבטיחות הפסיבית שלנו, ביחוד לאור העובדה שחלק לא מבוטל מהתאונות הקטלניות היום הם בצמתים וברמזורים שבהם ה"רוצחים" נעים לנו במהירויות עצומות, שיכורים ו"מדולקים" בסמים- או תאונות שבאים לך מאחור במהירות ונכנסים בך בעוצמה והורגים אותך ואת כל בני משפחתך הנוסעים איתך - כמו המקרים האחרונים של הרצח ע"י העו"ד הידוע ועוד כמה רוצחים נוספים שבאו אחריו ולצערי יבואו עוד רבים אחריהם.

לפי מצב הרציחות היום בכבישים-אנו מחוייבים לנסוע "בזלדות משוריניות"-לפחות להיות מוגנים בפני הרוצחים, ותשע כריות אוויר כנראה שהיום הם הכרח לשמור על החיים בכביש.

אני לא מסוגל להבין את הרשויות שלנו-משרד התחבורה, שלטונות המכס וכו'- איך הם מאפשרים ליבואנים להוריד את רמת הבטיחות של הרכבים החדשים- הכל בגלל הדגמים ה"מופשטים שדורשים מהם חברות הלייסינג" - זאת הדוגמה המובהקת של "הון ושלטון" - זאת הפקרות שאסור לנו, רוכשי המכונית הפרטיות, לעבור עליה לסדר היום.

לפחות שהיבואן יאפשר לנו להזמין את הרכב בסטנדרט האירופאי- ושיבקש כמה תוספת כסף שהוא רוצה-

אבל שישאירו לנו את ההחלטה-

אם אנו רוצים לזרוק כסף על שטויות כמו ג'נטים מגנזייום וסאןרוף וכונס אחורי מכוער- או להוסיף נגיד סדר גודל של 10K על תוספות בטיחות שמחוייבות להיות ברכב כדי להגיע הבייתה בשלום- כמו 9 כריות אוויר ומערכת יציבות שגם אותה אי אפשר להוסיף כאקסטרה בקורולה החדשה, ובאירופה היא עולה רק 350 שטרלינג ( פחות מהסאנרוף המאפפן שעולה 500 שטרלינג)

אני פונה מעל במה מכובדת זאת - בואו נתארגן כקבוצה של קונים פוטנציאליים,

ונגיש עתירה לבית המשפט העליון לחייב את משרד התחבורה לגלות לנו מדוע אישרו הורדת כריות האוויר מרמת הסטנדרט ורכבי מבחני הריסוק,ולדרוש מבית המשפט להוציא החלטה שתכריח את היבואן לאפשר למי שרוצה ומסוגל לשלם ( הכל בפרופורציה אמיתית של מחיר היצרן+הוצאות סבירות) לקבל את הרכב כפי שהיה במבחני הריסוק.

חייבת להתארגן קבוצה כזאת- רצוי שחלק ממנה יהיו עורכי דין כדי שנופיע בצורה רצינית.

קבוצה זאת לדעתי צריכה גם לפנות אל הציבור ולשכנעו להצביע ברגליים ולהחרים קניות של רכבים כאלו-

ולקנות רק רכבים של יבואנים שאינם פוגעים במודע בחיינו - אך הבעיה שאנו הישראלים לא יודעים לעמוד במבצעים כאלו ואנו ממשיכים להיות פראיירים וסאקריים.

לי זאת נראה כמין תביעה יצוגית של כל המשתמשים בכבישים שעקב החלטות כאלו מסכנים את חייהם.

אני מקוה שהפעם יהיו תגובות רבות יותר ויצא מזה משהוא ולא סתם ברברת

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מתעסק בסימפטום במקום בשורש הבעיה, שהוא מונופול הייבוא. ברגע שיתחיל ייבוא מקביל ו"אפור" הכל יפתר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

היו כבר מספר שרשורים בנושא כשלסיכום ניתן לומר שאם זה לא יאה לך, יש לך כרגע אפשרות לרכוש רכב מחברה ויבואן אחרים (לא שהם חפים מבעיות אך כל מקרה לגופו). בתכלס, נראה לי שאם יש משהו שיפריע ל"עמישראל" זה הגיר ולא כריות אויר וכיו"ב.

פורסם

קנה במקום זאת פורד פוקוס (יבואן אחר) (6 כריות אוויר בכל הדגמים) ושלח להם תמונה של הפוקוס החדשה עם הכיתוב "הפסדתם לקוח".

אין מה לעשות, זכות היבואן למכור מה שהוא רוצה.

חובת הישראלי הפרייאר לקנות את הלוקש התורן שיבואן זה מאכיל אותו (הקודם היה היאריס)

חובת מדינה מתוקנת שאיכפת לה מחיי אזרחייה ומבינה שעדיף לקבל פחות מיסים אבל בתמורה יקטנו ההוצאות על פציעות, הרוגים אובדן זמן עבודה ועוד ועוד, להוריד את המיסים לאפס על אבזור בטיחות ולהיפך לעשות את המיסוי בצורה כזו שלא יהיה משתלם לייבא כל רכב שהוא עם פחות מ- 6 כריות אוויר. כלומר שהמחיר ללקוח של רכב מסויים עם אבזור מסוייים עם 4 כריות אוויר או 2 כריות אוויר יהיה יקר מאשר אותו רכב עם 6 כריות אוויר.

ואני עוד לא מדבר על ESP.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
היו כבר מספר שרשורים בנושא כשלסיכום ניתן לומר שאם זה לא יאה לך, יש לך כרגע אפשרות לרכוש רכב מחברה ויבואן אחרים (לא שהם חפים מבעיות אך כל מקרה לגופו). בתכלס, נראה לי שאם יש משהו שיפריע ל"עמישראל" זה הגיר ולא כריות אויר וכיו"ב.

"עמישראל" לדבריך - מי הם ?

מה מספרם באופן מוחלט , שהם דווקא רוצים טכנולוגיה גרועה וישנה שקוראים לה "תיבה אוטומטית" - שתוך 3 עד 5 שנים לא תראה אותה בשום רכב חדש חוץ מרכבים מיוחדים שיוצרו לעולם השלישי ואולי גם לישראל.

הגיר החדשני "הנקרא בישראל בלעג-תיבה רובוטית" הוא הפתרון הטכנולוגי המתאים ביותר שכל היצרנים בעולם יפנו אליו- יאמר לזכות "פיאט" שהם בין הראשונים שהתחילו, ואחריהם כל היצרנים היפאנים הגדולים ואחרים אירופייאים-טויוטה, הונדה ובשנה הקרובה גם ניסאן ןעוד.

זה ש"עמישראל" חושב שזאת תיבה אוטמטית ולא מבין את ההבדל ולא יודע לנהוג ולהתרגל לשינויים-וסתם מלכלכים ומקשקשים-זאת בעיה ידועה שלנו.

הרכב הנמכר ביותר בעולם- קיבל תיבה MULTIMODE - כי זאת הקידמה, זה מה שהחליטו גדולים וחכמים שמיצרים את המכוניות המנכרות ביותר בעולם.

ואני לא בעד טויוטה דוקא -אבל הם הטיפשים -ביפאן ואירופה, ואנו הישראליים חכמים יותר, מבינים יותר !.

אני קניתי ב1993 את הניסאן סאני שלי-ועדיין מחזיק בה ומרוצה עד הגג.( בתיבה ידנית דווקא).

אתה יודע כמה התקיפו את הרכב הזה בשנתיים הראשונות כל ה"עמישראל" שלך.

נכון - גם אותי זה קצת מרגיז שאין אפשרות בחירה, כי אני רוצה דווקא להמשיך בגיר ידני-אבל לא תהיה לי כנראה ברירה, או לקנות גולף ידנית

פורסם
קנה במקום זאת פורד פוקוס (יבואן אחר) (6 כריות אוויר בכל הדגמים) ושלח להם תמונה של הפוקוס החדשה עם הכיתוב "הפסדתם לקוח".

אין מה לעשות, זכות היבואן למכור מה שהוא רוצה.

חובת הישראלי הפרייאר לקנות את הלוקש התורן שיבואן זה מאכיל אותו (הקודם היה היאריס)

חובת מדינה מתוקנת שאיכפת לה מחיי אזרחייה ומבינה שעדיף לקבל פחות מיסים אבל בתמורה יקטנו ההוצאות על פציעות, הרוגים אובדן זמן עבודה ועוד ועוד, להוריד את המיסים לאפס על אבזור בטיחות ולהיפך לעשות את המיסוי בצורה כזו שלא יהיה משתלם לייבא כל רכב שהוא עם פחות מ- 6 כריות אוויר. כלומר שהמחיר ללקוח של רכב מסויים עם אבזור מסוייים עם 4 כריות אוויר או 2 כריות אוויר יהיה יקר מאשר אותו רכב עם 6 כריות אוויר.

ואני עוד לא מדבר על ESP.

דווקא חשבתי גם על פורד פוקוס 2008 ועדיין לא פסלתי אותה.

רציתי משהוא יותר מודרני ויותר חדשני עם עתיד ולא עם עבר - כזאת יש לי-ניסאן סאני ידני 1993 , שמתוחזקת ונוסעת כמו חדשה וקורעת כל פורד פוקוס בכל שנת יצור שתבחרר.

אז למה להחליף ישן מעולה בישן בינוני - ועוד לשלם 130 אלף שקל.

פורסם
אתה מתעסק בסימפטום במקום בשורש הבעיה, שהוא מונופול הייבוא. ברגע שיתחיל ייבוא מקביל ו"אפור" הכל יפתר.

אני מסכים איתך במאה אחוז.

אבל שרוצים לתקוף את הבעיה האמיתית-קודם נותנים כדורים למניעת כאבים - ותאמין לי אני אישית יודע על מה שאני מדבר.

זה בדיוק העניין - חשבתי לתומי שמקריאתי זאת יצא משהוא תאכלס ובאמת יתחילו תגובות כמו " יאללה בואו נתארגן, הנה מספר הטלפון שלי או האיימיל או נקבע בשעה מסויימת במקום מסויים-נתקוף משהוא עכשבי של יבואן אחד- למשל טויוטה, נעבור ליבואן השני, נמשיך הלאה וגם נגיע בסוף, כנראה בחייך ולא בחיי, גם לפתור את בעית היבוא כמונופול"-

ואני רואה שבמקום זה זה סתם כמו שחששתי דיבורים.

פורסם

דיברת על בטיחות, לא ?

רוצה בטיחות גבוהה ואוטו חדש אז פורד פוקוס החדשה היא אחת מהאופציות המובילות. ואגב היא עולה 114 אלף ש"ח לדגם הבסיסי מנוע 1600 אבל עם 6 כריות אוויר.

130 אלף זה אולי דגם ה- 2 ליטר.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
דיברת על בטיחות, לא ?

רוצה בטיחות גבוהה ואוטו חדש אז פורד פוקוס החדשה היא אחת מהאופציות המובילות. ואגב היא עולה 114 אלף ש"ח לדגם הבסיסי מנוע 1600 אבל עם 6 כריות אוויר.

130 אלף זה אולי דגם ה- 2 ליטר.

נכון-כי ב1.6 ליטר היא עגלה- ולמה לקנות דגם בסיסי-אני לא עובד היטק אלא פנסיונר שרוצה גם להנות מהנסיעה.

פורסם

זה בדיוק העניין - חשבתי לתומי שמקריאתי זאת יצא משהוא תאכלס ובאמת יתחילו תגובות כמו " יאללה בואו נתארגן, הנה מספר הטלפון שלי או האיימיל או נקבע בשעה מסויימת במקום מסויים...אני רואה שבמקום זה זה סתם כמו שחששתי דיבורים.

אתה חי באשליות ואתה לא ריאלי. נקודה.

עניין הזילזול של יבואן טויוטה (הרי על זה הדיון) בלקוחות שלו יפתר אך ורק כאשר שר התחבורה ושר האוצר (שיהיה אחד שגם מתפקד) יחליטו שהמדינה חייבת להתערב בנושא וליצור מצב שלא יתאפשר דבר כזה.

נ.ב. ורק בינינו נראה לי שהיבואן בארץ יקבל את "העונש" שלו דווקא מכיוון התיבה הרובוטית.

ואם דלק מוטורס יהיו חכמים אז הם יביאו את המזדה 3 ואת הפורד פוקוס גם עם ESP באותו מחיר כמו של היום (114 אלף).

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
(פוקוס) נכון-כי ב1.6 ליטר היא עגלה- ולמה לקנות דגם בסיסי-אני לא עובד היטק אלא פנסיונר שרוצה גם להנות מהנסיעה.

חברים שיש להם את האוטו אומרים שהנוחות וההתנהגות של הרכב מפצה על זה בגדול. גם הם חששו מהעגלתיות של האוטו אבל גילו שהסיפור נופח לרמה מוגזמת שזה כאילו אוטו שלא זז ולא סוחב. בסופו של דבר זה אוטו משפחתי קצת אפור ולא רכב מירוצים וכל מי שאני מכיר שיש לו כזו מרוצה מאוד ולא מצטער על "הקנייה" (כולם ליסינגים). עד כדי כך שאפילו חלק מאלה שלקחו את הרכב המתחרה הזריז יותר והפופלרי יותר ושבא מאותו יבואן, מקנאים קצת באלה עם הפוקוס שנוחה יותר.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
חברים שיש להם את האוטו אומרים שהנוחות וההתנהגות של הרכב מפצה על זה בגדול. גם הם חששו מהעגלתיות של האוטו אבל גילו שהסיפור נופח לרמה מוגזמת שזה כאילו אוטו שלא זז ולא סוחב. בסופו של דבר זה אוטו משפחתי קצת אפור ולא רכב מירוצים וכל מי שאני מכיר שיש לו כזו מרוצה מאוד ולא מצטער על "הקנייה" (כולם ליסינגים).

טוב שהוספתה בסוף " ולא מצטער על "הקנייה" (כולם ליסינגים)." ומי בכלל מדבר על מכוניות מירוצים.

שלא תבין נכון, לחלק מחברי הטובים יש פוקוס "ג'יאה" ונסעתי אתם מספר רב של פעמים, חלקם הדגם הישן הזריז וחלקם הדגם החדש הכבד, ואיננה פוסל אותה, אך שוב אני טוען שהיא לא עשתה לי משהוא שונה מהנסיעה שלי בניסאן סאני=- חוץ מהישיבה שהיא גבוהה יותר.

אך זאת מכונית שלדעתי נמצאת בסוף דרכה- ובטח "אחראי פורום" יתנפל עלי עכשיו ויגיד לי שאני שוב "מקשקש".

דווקא כמו שכתבת על "הרכב המתחרה"-יאני מאזדה 3 , אני בחיים לא אקנה את האוטו הזה.

פורסם

כל המתארגנים ומחתימי העצומות למיניהם, לאט לכם.

אני מבין שזה מאוד מרגש לתכנן "התארגנויות" להפעלת לחץ על יבואנים. בטח אתם מאלה שחותמים פעם ביומיים על עצומות נרגשות שקיבלתם באימייל, וגם מעבירים אותן לכל רשימת התפוצה שלכם.

קרה פעם משהו בזכות כל העצומות הללו?

קדחת.

וזה גם מה שיקרה עם החרם הנרגש שמנסה לארגן כאן בעל ניסאן סאני מודל 93 שאין לו כנראה שום כוונות לרכוש קורולה חדשה, בלי קשר לכמות הכריות והסדינים שאיתם היא באה.

על חברות מסחריות יש דרך אחת, ואחת בלבד להשפיע.

דרך הכיס.

לא בעצומות מטופשות, וגם לא באמצעות ציפיה שהמדינה תעשה זאת עבורך באמצעות חקיקה.

מפריע לך שיש רק ארבע כריות אוויר ? אל תקנה קורולה. תקנה רנו מגאן, שמגיעה עם שש כריות אוויר ו- ESP כסטנדרט.

אלא מה ?

היא באה בלי חישוקי מגנזיום, בלי חלונות חשמליים מאחור, והיא אירופאית, כלומר בלתי אמינה בעיני עם ישראל.

במציאות כזו, אתה יכול לבוא בטענות רק לעמיתיך האזרחים.

יבואן טויוטה יכול לייבא כל מפרט בטיחות שבא לו, כל עוד אינו עובר על החוק.

פורסם

השרשור נפתח מחדש לקהל. roee והבחור השני, אנא שימרו על כללי הפורום.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תראה, זה דיי מיותר להילחם על זה כשיש עוד הרבה רכבים בשוק ואפילו טובים ובטוחים יותר. למשל אלי, נוצצת הסיויק החדשה. 6 כריות אוויר + ESP.

• תוכן חדש...