Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני כבר 9 חודשים בצבא, הייתה לי אפשרות להתנדב ולא עשיתי זאת (יצאתי טמבל, אני יודע) וכעת אני סובל מאוד מכאבי גב והרופאים לא נותנים יחס כמו שצריך ומתייחסים אלי כאילו אני עושה הצגות. בתפקיד עצמו שקיבלתי אני מרוצה מאוד (בנתיים אני טכנאי מחשוב בחיל האויר ומתעסק קצת עם help desk ועוד מעט אני אמור לעבור לניהול רשת).

השאלה היא (לבעלי נסיון) האם הפרוצדורה לצאת עכשיו מהצבא, מסובכת, והאם יש על כך השלכות באזרחות (אם מישהו נתקל) ז"א האם שאלו אתכם למה יצאתם מהצבא והאם אתם בריאים וכו' (כי מזה אני חושש) או למשל שבאתם לעשות ביטוח חיים אז אם לא עשו לכם בעיות?.

בתודה,

איתמר.

פורסם

במידה ויש לך את הנתונים הרפואיים לצורך קבלת פרופיל 21, הנוהל הוא כזה:

אסוף את המסמכים, וקבל הפניה מרופא מומחה לוועדה הרלוונטית. בוועדה יורידו לך את הפרופיל וישלחו אותך לבקו"ם. בחלון השחרור בבקו"ם תישאל האם אתה מעוניין להתנדב, ולכשתשיב תשובה חיובית, ישאו אותך על כפיים אל עבר תא המתנדבים המפואר (בקתת אסבסט). תא המתנדבים יתן לך פס, וישלח אותך הביתה עד שתקבל וועדה רפואית (שבועיים עד חודש). הוועדה לכשתתכנס תקבע אם אתה כשיר לשירות ותחת אילו מגבלות. כעת, אתה יכול לחזור ליחידה שלך, שחסכה תקן בגלל שחייל פגום (מתנדב) יושב על תקן פקיד. מתנדב יכול גם לבחור להשתחרר בתום השנה השניה לשירות אם הוא רוצה בכך.

עשיתי את התהליך הרשום לעיל, ואפילו נשארתי בצבא עוד שנה וחצי לאחר השלמת שלוש שנים של שירות חובה. לא נתקלתי מאז בשום בעיה, לא בביטוח ולא בעבודה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אהלן ובוקר טוב

רציתי לשאול אותך אם התכוונת שאמרת רופא מומחה לר"מ2 או נגיד לאורטופד?

כי אתמול הלכתי לביקור רופא בב"ש וקיבלתי מהאורטופד שם 2 גימלים אחרי שעברתי צילום והמלצה לבדיקות מעמיקות בדחיפות והוא אמר לי שהוא יכול להמליץ על ועדה (אבל משום מה הוא לא רשם את זה אז אני יכול לחזור אליו שירשום).

הבעייה שבבסיס רוצים שאני אקח כדורים ויעשה תורנויות באופן רגיל עם קצת הקלות (ממש לא בא בחשבון עם כל הכבוד) וכרגע כבלתי את רופא היחידה כשהוא לא רצה להסתכל בהיסטוריה שלי ואמר שזה לא מעניין אותו ושממנו אני לא אקבל שום דבר למרות שיש לי המלצה לפטור גורף מאורטופד צבאי ושזה גם לא מעניין אותו.

השאלה היא אם אני שוב צריך לפנות לרופא יחידה (שלא יהיו לי איתו בעיות נוספות לא ירצה לתת לי הפניות לבדיקות) או שכבר אם יש המלצה מאורטופד הוא לא יכול להתווכח?

בתודה,

איתמר.

פורסם

מצורף לשאלה רק אצלי זה קצת שונה

קיבלתי פתור מהצבא 21 רפואי...השאלה שלי האם כדי להתנדב?

האם זה יתן לי משהו בהמשך החיים?

או שפוט לחסוך לי את ההתנדבות ולהמשיך בחיים רגילים?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
אני מקווה של כבלת את הרופא אלא שקבלת אותו, כי אחרת סביר להניח שתמצא את עצמך בכלא :wink:

אלא אם זה היה בהסכמה ואז הסיפור הוא שונה לגמרי

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

איתמר, לך לרופא שמוכן לתת לך הפניה וסגור עניין. אם תמשיך להתעסק עם הרופא שלא מוכן לראות הסטוריה רפואית, השירות שלך יעבור בינתיים, ותצא גם עם נכות/סבל מיותר. ר"מ 2 היא יחידת אישפוז, אם אתה לא מאושפז היא לא הכי רלוונטית לך. אם כבר אז חר"פ יותר רלוונטי לעניין.

רופא יחידה יכול להתווכח עם אורטופד מומחה (הוא יכול להתווכח גם עם פקינז תקיפה, לא יעזור לו), אבל ברגע שיש לך הפניה ביד לוועדה רפואית, אתה זכאי ללכת אליה.

הדגש הוא שאל תפחד מהצבא כשזה מגיע לנושאים רפואיים, כי בסופו של דבר הם אלו שיעלו על טיל אם באמת יש לך בעיה.

למר קנטור, השירות בצבא יתן לך סיפוק עצום וזקפה ציונית גאה בהמשך החיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ידידי העניין שאתה מציין לא ברור בכלל.

הייתה לי אפשרות להתנדב ולא עשיתי זאת (יצאתי טמבל, אני יודע)

אם יש לך בעיה רפואית שבגינה אמור להיות לך סעיף ליקוי בדרגת חומרה כזו שגורר פרופיל 21 והצבא ידע על זה ביום הגיוס לא ברור איך התגייסת ולא נודבת, זה בכלל לא נתון להחלטתך. הדרך היחידה שאני מכיר היא להסתיר את הבעיה הרפואית מהצבא- לא אגיד לך את דעתי בעניין אך היא לא טובה.

בכל מקרה הדרך פשוטה מאד, בקש מהרופא הסורר או מרופא אחר (אם ניתן) הפניה לאורטופד. אם אכן בעייתך תואמת הורדה לפ.ר. 21 האורטופד ירשום זאת, על סמך זה תקבל המלצה לוע"ר שם יורד לך הפרופיל ושלום על ישראל. המשך הדרך להתנדבות כפי ש- nitch רשם לך. לדעתי האישית במידה ואתה מסופק מהתפקיד/יכול להחליף לתפקיד שמספק ותורם לך כדאי מאד להתנדב. ביחידה בה שרתתי ערב היציאה לקק"ץ (ואליה אני אחזור) ישנם מספר מתנדבים שנהנים מהשירות ומרוויחים ממנו הרבה נסיון מקצועי.

בהצלחה.

אגב, אם יש בעיה ספציפית עם רופא היחידה הדרך היעילה ביותר היא לבקש מהמפקד האישי שלך (במידה ולא מדובר בילד אלא במישהו עם כוח בבסיס) להתערב ולנער את הרופא או את א.מרפאה.

פורסם

הדרך היחידה שאני מכיר היא להסתיר את הבעיה הרפואית מהצבא- לא אגיד לך את דעתי בעניין אך היא לא טובה.

אגב, אם יש בעיה ספציפית עם רופא היחידה הדרך היעילה ביותר היא לבקש מהמפקד האישי שלך (במידה ולא מדובר בילד אלא במישהו עם כוח בבסיס) להתערב ולנער את הרופא או את א.מרפאה.

לגביי הדרך שהצבא לא ידע- ניחשת לבד...

לגביי המפקדים- אין להם ממש כוח, ואצלנו אתה לא יכול ללכת סתם ככה לסגן אלוף כי תקבל תלונה במקום המפקד גף שלי שהוא רב סרן לא ממש יכול לעשות משהו לדעתי...אבל שווה בדיקה אני אלך וידבר איתו מחר בלי נדר.

בכל מקרה זה היה רופא יחידה מילואימניק ויש עכשיו מישהו אחר במקומו.

אצלנו מפקדת גף רפואה היא הקר"פ פעילה והיא יכולה לתת פטורים קבועים. השאלה היא איך אני יודע מי מעלייה? האם כדאי לי לפנות לרמ"ד רפואה (ההורים שלי רוצים לפנות אליו כי לדעתם אני לא עושה מספיק). או שאם ההורים ייפנו לקצין העיר זה בהחלט מספיק?

• תוכן חדש...