Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאור פניות בה"פ של מספר חברים החלטתי לפתוח מחדש את השירשור.

דיונים על צבע האוטו או למי יש מה ואיפה לא מקובלים כאן!

:mm_yeah:

מישהו שמבין יכול לענות על השאלה מה ההבדל בשילדה של ה20VT הרגילה לבין הדיזל?

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שהבנתי, אין!

פשוט מדובר על איביזה בנזין מהדור הקודם מול איביזה דיזל חדשה, אלה לא אותם דורות.

באותו שנתון ודגם, שני דגמי ה FR (בנזין ודיזל) חלקו אותה שילדה בדיוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, הדיזלים מביאים כבוד כבר כמה שנים.

אם רק היצרנים הארופאים יצליחו לשכנע את האמריקאים לקנות רכבי דיזל הם יתפסו בהפתעה גם את תעשיית הרכב האמריקאית וגם היפנית.

זה יתן לדיזל כזאת זריקת מרץ שכולנו נצא מורווחים.

פורסם

אתה מיתכוון שהם ניצחו איתה בשנה האחרונה את הלה מאן...

גם בגלל שהצליחו לחסוך בתידלוקים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפחות השנה תהיה להם תחרות מצד פיג'ו. גם היא כמובן דיזל.

פורסם

למה אף אחד לא מתייחס להשפעת אופי המנוע דיזל בנהיגה קרבית?

המנוע מספק המון מומנט בניגוד לבנזין רגיל, מה שיגביר את התת היגוי במכוניות הנעה קידמית, וההפך ב-rdw.

משחקי העברות משקל יהיו פחות קיצונים (לטוב ולרע) במנוע דיזל.

אחד היתרונות שמצאתי מיד שנהגתי על FR דיזל, הוא הזינוק.

כ"כ חזק ומידי ללא היסוס מצד המנוע. אפילו STI לא הגיבה ככה בזינוק מבחינת המנוע.

שלא לדבר על ההאצות הביינים.

אביחי

פורסם
לפותח הת'רד ולדודו172

אולי תסבירו לי בצורה הגיונית מה ההבדל בין שילדת הדיזל ל 20VT - מאותו שנתון ?

(אני מניח שזו אותה גאומטריית היגוי, ואותה התנהגות בולם-קפיץ)

ואח"כ אשמח לדעת להיכן נעלם תת ההיגוי הע-נ-ק של האיביזה, שאמור להיות חריף יותר עם מנוע קדמי כבד יותר ...

ליאור

מנוע דיזל הוא כבד יותר ממנוע בנזין. יותר משקל על הסרן הקדמי תורם בד"כ לאחיזה טובה יותר של הגלגלים הקדמיים וזה יכול להוביל לתת היגוי מופחת בהשוואה לגירסת הבנזין.

ברור שזה גם יכול להוביל לחוסר איזון של השלדה אבל מדובר ברכב שהגיע כך מהיצרן שלקח זאת בחשבון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

?????????????????????????????????

ואני דווקא למדתי שחלוקת משקל אופטימלית היא 50:50

ברכבים עם מנוע וגיר רוחביים קדמיים הנתון הוא 60% ומעלה על הסרן הקדמי

ברכבי הדיזל, עקב משקל המנוע, הנתון גבוה כנראה יותר.

אם מה שאתה אמור נכון, תיכף אני רץ לקשור כמה בלוקים על הפגוש הקדמי שלי :shock:

דודו, תביא כבר סיבוב, יא-קמצן !!!!!!!!!!!

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
?????????????????????????????????

ואני דווקא למדתי שחלוקת משקל אופטימלית היא 50:50

ברכבים עם מנוע וגיר רוחביים קדמיים הנתון הוא 60% ומעלה על הסרן הקדמי

ברכבי הדיזל, עקב משקל המנוע, הנתון גבוה כנראה יותר.

אם מה שאתה אמור נכון, תיכף אני רץ לקשור כמה בלוקים על הפגוש הקדמי שלי :shock:

דודו, תביא כבר סיבוב, יא-קמצן !!!!!!!!!!!

אני אנסה להסביר לך שוב.

קח איביזה טורבו בנזין שיש לה נטיה לתת היגוי שדי פוגע בהתנהגות הספורטיבית שלה.

קח איביזה טורבו דיזל ובגלל המשקל הגבוה יותר שיש על הגלגלים הקדמיים הנטיה שלה לתת היגוי פוחתת.

ההשוואה היא איביזה מול איביזה, אי אפשר להשליך מזה לכל רכבי ההנעה בקדמית באשר הם.

לקשור בלוקים ללאון? אולי בגלל ששם המשפחה שלך קשור למקצוע של בלוקים. :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בזמנו פיג'ו היציגה רכב תצוגה מדהים ביופיו , שהיה אמור להיות המכונית הספורטיבית שלה , אם אני לא טועה ראיתי את זה באחד המגזינים העבריים לפני עשור , מה שהיה מדהים בו שהם ייצרו שתי דוגמאות אחת עם דיזל ואחת בנזין , ובמבחנון הדיזל עלתה על הבנזין . וזה היה לפני עשור אם אנני טועה

היום במוו (ופחות מרצדס) מוציאים ממנועי דיזל הספקים ומומנט שהם יותר טובים (מבחינת מומנט ) ממנועי בנזין מקבילים. ואני מדבר על מנועי סטוק . ברגע שיגיעו למנועי הדיזל טורבואים עם מניפה משתנה או שני טורבואים כמו שיש למנועי הבנזין של אודי, אני מניח שהיחס ישתנה עוד יותר לטובת הדיזל .

אל תשכחו שהדיזל מהתחלה עובד על לחצים הרבה יותר גדולים , והסולר עצמו הוא עים נקודת דטונציה הרבה יותר רחוקה מבנזין , ולכן להוסיף עוד לחץ אוויר , ולשרוף עוד סולר באותו מנוע (שיפורים) זה דבר יחסית טריוויאלי למנוע בנזין .

למה אין מנועי סולר בארצנו ? כי כול הסולרים היו מוניות ו/או רכבים ציבוריים , ולציבור נוצרה סטיגמה שמקשה את החדירה .

אתן לכם דוגמה עד כמה הסטיגמה הזו מטומטמת : יש מונית מרצדס C220 דיזל שנת 97 ניתן למצוא בכ15-20K גם אם תעשו יישור קו מסיבי לא תגיעו למחיר של מרצדס שנת 93 , שלא לדבר על 97 . והאמינות של הרכבים האלו מדהימה . אז אנשים קונים כול מיני מכוניות במחיר הזה רק כי זה היה מונית . ובסופו של דבר עדיין מרצדס זה מרצדס

לשם גילוי הוגן אני בעלים של אחת כזו שהושבתה עקב כך שהמוסכניק מכר לי מנוע מיבוא כביכול ונתן לי מנוע מושבת ששם עליו שני ראשי מנוע כדי שיחזיק מעמד עד שייודע לי הנוכלות . ואח"כ כשבאתי לשאול למה המנוע מוציא עשן לבן , גנב לי את המשאבת דלק בטענה שהיא האשמה . בקיצור יצאתי פראייר מושלם (כי הייתי חולה ולא יכולתי להיות על גבו והוא ניצל את זה ). אבל אנשים עדיין נוסעים במוניות כאלו והן מגלות (אם לא תפלו על נוכל) אמינות מדהימה יחסית למחירן

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
קאספר, אני מציע לך לחטט קצת ולחקור תחת הערך "כוח צנטריפוגלי".

אביחי

ואני מציע לך להתנסח עם קצת פחות יהירות.

כשאני מתכוון לתת היגוי זה יכול להיות בהרבה מצבים.

יכול להיות שבמצב נטרלי ללא בלימה או האצה בסיבוב המשקל הגבוה יותר של מנוע הדיזל יהיה לאיביזה לרועץ ובעצם "יזרוק" אותה מהסיבוב החוצה (ע"ע צנטיפוגלי).

אבל, תחת בלימה עדינה או בטח שתחת האצה, משקל גבוה יותר על הסרן הקדמי יכול להקטין תת היגוי.

פורסם

קספר - אאוץ' שלח אותך למקום נכון מאד.

המשקל שאתה מעביר הוא משקל דינמי !!!

המשקל של מנוע דיזל הוא סטטי !!!

הבלוקים שרציתי לקשור בקידמת הרכב שלי הם וירטואלים - רק כדי להמחיש לך את האבסורד בתיאוריה שלך.

אחרי כל המילים המפוצצות, שאין לי מושג בהן, נראה לי שבסוף הדיון הזה ייצר מבחן דרכים נוסף, ספורט-דיזל מול ספורט-בנזין :shock:

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...