Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מדברים על איביזה 20VT מהשנים 01'-02'

orig_58BA3A92DC5248B0A4C8785BA7505729.JPG

והאיביזות דיזל הם 03'-05' אם אני לא טועה

car_photo_2518_5.jpg

רכב שונה לגמרי

אגב, בחו"ל האיביזות TDI נמכרו גם בגרסא של 160 כ"ס

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספר נקודות שרציתי לחדד לגבי גרסאת ה TDI SPORT, עם ובלי קשר להשוואת הגרסאות הנ"ל:

(גילוי נאות - אני בעלים של אחת כזו (TDI, אלא מה!:twisted: ) ואני אטען הכי אובייקטיבי שאפשר)

1.אחד הדברים הבולטים לזכותה של זו, הוא הגה טוב (ולאו דווקא יחסית להגה חשמלי) - הוא מהיר, יש פידבק (!), יש משקל טוב עם התגברות הקצב וישנה "שאיפת מירכוז". אני מאד אוהב. אגב, זו נקודה שחוזרת באופן עיקבי כמעט בכל מבחן דרכים, מעט בארץ (מגזין אוטו), הרבה בחו"ל...

2.האוטו מגדיר מחדש את המושג אחיזה (בטח בקטגוריית הסופר מיני). הוא פשוט מדבקה! וכל זה מלווה בהמון תחושה מהגלגלים הקדמיים, באדיבותו של ההגה.

3.תנוחת נהיגה מעולה, עם עזרה של מושבים תומכים והגה שמתכוונן גם החוצה/פנימה.

4.מדברים על רצועת כוח צרה במנועי הדיזל. OK, טווח של 2500 סל"ד מלוא ראותיו (2000-4500~), זה אולי נתון רע לדיונים, בת'כלס לא ממש חסר טווח. יש כ"כ הרבה כוח מלמטה שזה לא מעסיק אותך בכלל.

5.ובהמשך ישיר, המנוע. במקומות שבאמת צריך, בעולם האמיתי של האצות הביניים ובטווחים של עד 150 קמ"ש (לא שאין לא כוח אחרי, רק שפחות משמעותי) הוא חזק, מאד חזק, עם מומנט כ"כ מהנה שקשה לתאר במילים.

6.יש כאלה שמדברים על מתלים קשים מדי. אולי. גם אני חששתי, אבל בחשבון של עלות/תועלת, אתה יוצא בזכות - זוויות גלגול שטוחות ותחושות ספורטיביות. תרצו, המלצתי אליכם תהיה "המנעו מבורות ואתם מסודרים".

מכאן, אפשר להוסיף נתונים שלא מעניינים אף אחד, כדוגמת האיבזור העשיר, האיכות, האמינות, צריכת הדלק וכדו'...

לפני שכולכם מתנפלים, אני רוצה להבהיר שאני לא בא למצב את ה TDI כהוט-האטצ' מספר אחת בלה,בלה,בלה...זה לא הדיון מבחינתי. אני חושב, מרגיש ויודע שזו אחת החבילות המעניינות ביותר שיש בעידן המודרני, למי שלוקח את חווית הנהיגה למגרש היום יומי ולאו דווקא רק למגרש שטוח המסלול. האיביזה תדע להתנהג ותרגש גם במקומות שה GTI6, למשל, עשתה לי בעבר (וכן, ה GTI טובה יותר!)

פורסם

אוקיי אז כולם אומרים פה שהדיזל עדיף, אז למה לעזעזל עדיין רואים הרבה יותר בנזין מדיזל??

אם הוא באמת משתלם מכל הסיבות שאמרתם אז כולם אמורים לקנות אותו.

אני יודע שמחיר דיזל בהתחלה יקר יותר, אבל הכסף חוזר בגלל העלות הנמוכה של האחזקה.

שוב- למה?

- 306 XSI -

פורסם
אוקיי אז כולם אומרים פה שהדיזל עדיף, אז למה לעזעזל עדיין רואים הרבה יותר בנזין מדיזל??

אם הוא באמת משתלם מכל הסיבות שאמרתם אז כולם אמורים לקנות אותו.

אני יודע שמחיר דיזל בהתחלה יקר יותר, אבל הכסף חוזר בגלל העלות הנמוכה של האחזקה.

שוב- למה?

מודעות

סטיגמה

רעש מנוע

חלק לא מבוטל מהקהל שרכש מכוניות כאלה כחדשות הם נהגים צעירים שדיזל זה לא ממש כוס התה שלהם ...

פורסם

לא ידעתי שקיים בארץ גירסאת TDI.. שנכנסתי לאולם לא הזכירו את הדגם בכלל.

אם הייתי יודע היית חושב על זה כאופצייה לא רעה בכלל..

הבנזין טוחן אותי ב7.5 - 7 קילומטר לליטר בעיר ו10 בכביש מהיר..

בדיזל בטח זה הרבה יותר חסכוני..

כמה חבל..

פורסם

כן תמיר הדיזל שלי טוחן אותי 7 למאה- בעיר,4.5 מחוץ :))

דרך אגב השאלה שלי בתחילתה של השרשרת הייתה - האם מישהו הזמין חלקים מחו"ל כמו פילטרים פטוחים, מוטות מיצבים, צמיגים.

ישנו מכס על הדברים הללו?.

מישהו יכול להמליץ על אתרים אמינים ששולחים לארץ ?

וקצת התרחקנו מהנושא, :))

חג שמח חברה :)

Ibiza TDi 130 Sport

פורסם

1. נכון, התרחקנו מהנושא.

2.התרחקנו כי חשבתי שהבהרנו שאם יש את החלקים בארץ, אין שוםפ הגיון ביבוא.

אולי יש אם מדובר בחלקים קטנים וזולים (בא נגיד עד לגודל של פילטר אויר) אבל בטח ובטח שאין שום הגיון לייבא צמיגים. המחירים בארץ של צמיגים לא רעים בכלל עקב תחרות בריאה בין היבואנים והפנצריות.

בקשר למכסים, לכל חלק יש את המיסוי שלו, חפש באתר המכס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אביעד 106 נהגתי על FR (בנזין) משופרת ונהגתי על גירסת הדיזל

לדעתי הדיזל עדיפה .

האיבי מהדור שלך מרגישה כמו פח אשפה (סליחה על הביטוי ) לעומת הדור החדש יותר

כמעט מכל בחינה , מהכיסא ואיכות החומרים עד להרגשה הכללית (בגירסת הדיזל) .

קצת מידע...

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/15621/seat_ibiza_td130.html

אפשר לשאול על מה אתה נוהג? שאתה מרשה לעצמך לקרוא לאיביזה 20VT פח אשפה.

אני לא מבין למה אתה לא מאמין :|

תאמין לי שאין לי כלום נגד האיביזה שלך, לומר את האמת אני גם מחפש אחת כזאת (רק לא צהוב :nono: )

אבל אין מה לעשות, מבחינת התנהגות האיביזה דיזל לוקחת בלי למצמץ, ויש לה מומנט שלא להאמין + הילוך יותר ממך

ואגב צ'יפ בTDI מקפיץ את ההספק בבערך 40 כוח (ממה ששמעתי, וממש לא מילדים), זה בגלל שיש לו טורבו מניפות משתנות או משהו כזה.

אתה רוצה להגיד לי שאם (וזה אם גדול) תמצא איביזה טורבו במצב טוב לא תקנה בגלל שהיא צהובה?? :roll:

דבר איתי בפרטי אולי אני ימכור לך את שלי :-D

צ'יפ מעלה גם באיביזה בנזין בסביבות ה35-40. ומי שמחפש אוטו עם התנהגות טובה לא יקנה איביזה דיזל, הוא יקנה קליאו ספורט.

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שאם (וזה אם גדול) תמצא איביזה טורבו במצב טוב לא תקנה בגלל שהיא צהובה?? :roll:

בדיוק.

דבר איתי בפרטי אולי אני ימכור לך את שלי :-D

אני יוותר על התענוג.

צ'יפ מעלה גם באיביזה בנזין בסביבות ה35-40. ומי שמחפש אוטו עם התנהגות טובה לא יקנה איביזה דיזל, הוא יקנה קליאו ספורט.

5 תוים

פורסם

"צ'יפ מעלה גם באיביזה בנזין בסביבות ה35-40. ומי שמחפש אוטו עם התנהגות טובה לא יקנה איביזה דיזל, הוא יקנה קליאו ספורט."

קרא את חתימתי.זה יבהיר לך משהו.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
צר לי לאכזב אך צהוב גם אני לא הייתי קונה.

משהו בצהוב +הצורה של האיביזה הופך את המכלול לצעצוע ובצעצועים משחקים ילדים.:wink:

"צ'יפ מעלה גם באיביזה בנזין בסביבות ה35-40. ומי שמחפש אוטו עם התנהגות טובה לא יקנה איביזה דיזל, הוא יקנה קליאו ספורט."

קרא את חתימתי.זה יבהיר לך משהו.

דודו

לא מסכים איתך. אני לא הייתי נותן לילד שלי לשחק עם מנוע 1.8T עם קרוב ל200 כ"ס. אם כבר הייתי נותן לו לשחק עם איזה מנוע אוטמוספרי קצת יותר חלש... :wink:

ואיך זה רלוונטי לעובדה שזו בדיוק ההרגשה שאתה מקבל כשאתה עובר מה20VT לדיזלית ?? :? :?

(ואני לא מדבר בהכרח על הביצועים)

אגב גם אני חושב שצהוב זה פחחחח אבל זה כבר סיפור אחר :lol:

אתה יודע אני אוהב אנשים כמוך. אוהבים לזלזל בדברים של אחרים בזמן שהם עדיין נוהגים על האוטו של אבא...

ביום שיהיה לך אוטו אמיתי ותפסיק לפנטז פה בפורום תדבר איתי. טוב מתוק? :lol:

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

חברה,

היה פה דיון מצוין על דיזלים ספורטיביים, נא לא לדרדר אותו ל"צהוב זה פחחחח" ושחור זה "פצצות לגבות, רסיסים לריסים, מיצרר לצואר,ונפל"ם לבכל"ם" יש אחלה פורום לשטויות האלה, הוא נקרא אופ-טופיק.

פורסם

לפותח הת'רד ולדודו172

אולי תסבירו לי בצורה הגיונית מה ההבדל בין שילדת הדיזל ל 20VT - מאותו שנתון ?

(אני מניח שזו אותה גאומטריית היגוי, ואותה התנהגות בולם-קפיץ)

ואח"כ אשמח לדעת להיכן נעלם תת ההיגוי הע-נ-ק של האיביזה, שאמור להיות חריף יותר עם מנוע קדמי כבד יותר ...

אני שואל באמת כדי לדעת, ובגלל שאני באמת לא נסעתי על ה TDI, דודו 172 מבטיח ולא מקיים 8)

לפותח השירשור, לאחר שתגדיר במדוייק מה אתה רוצה מהרכב שלך, תוכל להמשיך, סתם להרכיב פילטרים ומוטות ייצוב לא ייתן הרבה באם לא יודעים להיכן רוצים להגיע.

רמז: אם ההתנהגות של הTDI דומה לאחות האלכוהוליסטית, טפל במתלים והיפטר מתת ההיגוי המעצבן, הבנתי שהקיט של KW עושה פלאות, לגבי פילטרים, עזוב אותך מ K&N 57i , שים INBOX ברבע מחיר ובעשירית התעסקות, במיוחד בתא מנוע חם מאד של מנוע דיזל מוגדש !!!

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לאור פניות בה"פ של מספר חברים החלטתי לפתוח מחדש את השירשור.

דיונים על צבע האוטו או למי יש מה ואיפה לא מקובלים כאן!

• תוכן חדש...