Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו חזרתי מחיפוש + עיון ב FAQ , היה קשה אבל פחות מהמסע כומתה שהיה לי (טירונות 02 והייתי בגימלים)

מפאת בעיות דיסקלציה לא הצלחתי להבין את הסוגיה אז אני אתן דוגמה שאולי תוכלו ליבנות עליה הסבר:

אצלי המערכת נותנת 2.2V. (פיוניר 2900)

במגבר הגיין על טיפה יותר מרבע - טיפה פחות משליש

"פולל ווליום" זה 48-50 מיתוך ה62 שיש בסקאלה של פיוניר

ולא לשכוח - פסח, תאכלו מרור !!

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה שאלתך ?

מתי צריך ליין דרייבר ?

דוגמא טובה היא שהסאב שלך הוא 400WRMS ב1 אום והמונו שלך מוצהר 1000WRMS ב1 אום , אתה מעלה גיין למעל שלושת רבעי העצמה ורק אז הסאב מתחיל להתעורר .

אז - אתה צריך ליין דרייבר או לחילופין המגבר שלך מת .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
מה שאלתך ?

מתי צריך ליין דרייבר ?

דוגמא טובה היא שהסאב שלך הוא 400WRMS ב1 אום והמונו שלך מוצהר 1000WRMS ב1 אום , אתה מעלה גיין למעל שלושת רבעי העצמה ורק אז הסאב מתחיל להתעורר .

אז - אתה צריך ליין דרייבר או לחילופין המגבר שלך מת .

תומר

מה???

אתה מוכן להסביר את התאוריה המעניינת?

מה קשור כל זה? מגבר 1000W לא ירים 400W? הגיין הוא לא מדד לחוזק אלה יצוב מתח בין HU למגבר, ליין דריבר מעלה את המתח הקיים של היצאה בHU.

תעשה חיפוש בעניין ואז תמליץ.

חג שמח

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

כן הבנתי מה הוא עושה אבל לא הבנתי מתי מבינים שצריך אותו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תראה את זה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=4173&highlight=line+driver

ואני לא ממש הבנתי מה הוא כותב, מונו 1000W בגיין על מינימום יזיז יופי יופי סאב 400W וגם אז אני לא מבין מה הדוגמא שלו קשורה לשאלה שלך.

דני

פורסם

בגדול - שימוש בליין דרייבר יהיה אפקטיבי רק אם יש רעשים.

ליין דרייבר לוקח אות לא מאוזן (Unbalanced) והופך אותו לאות מאוזן (Balanced). מה זה בפועל עושה? קצת קשה להסביר על רגל אחת, אך אות מאוזן דוחה רעשים שמנסים להיכנס אליו, כמו רעשי אלטרנטור או השראות חשמליות אחרות.

כמו כן באופן תיאורטי אם יהיה לנו הד-יוניט בעל יציאות RCA מאוזנות והספק של 2 וולט פרה-אווט, הסיכוי להופעת רעשים בו נמוך מהסיכוי להופעת רעשים מהד-יוניט בעל פרה-אווט של 4 וולט ויציאות לא מאוזנות. בנוסף אני נוטה להאמין שמרבית המכשירים בשוק הם בעלי יציאות RCA לא מאוזנות (בעיקר בשל העובדה שלא מצאתי BALANCED ליד הפירוט על יציאות ה RCA במכשירים של פיוניר ואלפיין, בשל הסיבה שאנשים מדווחים על הופעות רעשים חדשות לבקרים ובשל העובדה שחיבור מינוס ל RCA פותר רעשים במרבה הפעמים).

ברכב שאין בו בעיות חשמל ליין דרייבר הוא די מיותר.

תומר, יש מגברים שהפוטנציומטר (הכפתור הסיבובי) של הגיין בהם הוא לא לינארי, משמע יכול להיות שצריך לפתוח 4\3 גיין כדי לקבל איזשהו שינוי, ואז הגיין הופך להיות סופר רגיש.

אני בטוח שאם תוציא את הליין דרייבר מהמערכת שלך ותפתח את הגיין קצת יותר תגיע לאותן תוצאות כמו עם הליין דרייבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כן הבנתי מה הוא עושה אבל לא הבנתי מתי מבינים שצריך אותו שתי אפשרויות : א- כשיש לך מגבר לא מי יודע מה אז כדאי לנסות ויתכן וזה יעזור

ב- כשאתה מלווה מחבר שיש לו ואתה מחבר ואתה שומע פתאום תווים שלא שמעת אף פעם מהמגבר שלך או חוזק שאף פעם לא שמעת - ואז אתה יודע שאתה בסיטואציה הראשונה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
בגדול - שימוש בליין דרייבר יהיה אפקטיבי רק אם יש רעשים.

ברכב שאין בו בעיות חשמל ליין דרייבר הוא די מיותר.

תומר, יש מגברים שהפוטנציומטר (הכפתור הסיבובי) של הגיין בהם הוא לא לינארי, משמע יכול להיות שצריך לפתוח 4\3 גיין כדי לקבל איזשהו שינוי, ואז הגיין הופך להיות סופר רגיש.

אני בטוח שאם תוציא את הליין דרייבר מהמערכת שלך ותפתח את הגיין קצת יותר תגיע לאותן תוצאות כמו עם הליין דרייבר.

איתמר.

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון ,

אין לי בעיות חשמל ברכב - יש לי מתח קבוע של 13.9 ללא תקלות מיוחדות (עד עכשיו בכל אופן),

הסלילות של הכבלים שלי ברכב אחלה , מבודדות , לא נוגעות אחת בשנייה ולא כלום .

ועדיין ללא הליין דרייבר , המונו שלי הייה קרוב מאוד למקסימום הגיין (ואני מתכוון ממש ממש קרוב) כדי להזיז בערך את הCVR שהייה לי .

עם הליין דרייבר נאלצתי להוריד גיינים למתחת לרבע במגבר כדי שלא יעוף לי הגג (הליין דרייבר על גיין של שליש בערך).

אני הבנתי שהליין דרייבר מוציא מתח גבוה יותר ויציב יותר למגבר ועל כן מרגישים את ה"בוסט" הזה ברמקול (לא יודע לתאר את זה אחרת) .

נכתב בפורום מספיק על מגברים שלא מספקים את הסחורה ללא ליין-דרייבר ושלי אחד מהם , עם ליין דרייבר הוא יותר ממצויין וללא ציון של שמות אני אומר לכם שאני לא היחיד שהליין דרייבר פתר לו בעייה כזו .:wink:

אז בבקשה לא "לעוף" עלי , עניין הסאבים שלי נבדק עד תום ולעולם לא הייתי עונה עם הדוגמא האישית שלי אם זה הייה בלוף או משהוא .

אז בבקשה אל תעליבו ..:?

מה???

אתה מוכן להסביר את התאוריה המעניינת?

מה קשור כל זה? מגבר 1000W לא ירים 400W? הגיין הוא לא מדד לחוזק אלה יצוב מתח בין HU למגבר, ליין דריבר מעלה את המתח הקיים של היצאה בHU.

תעשה חיפוש בעניין ואז תמליץ.

חג שמח

דני

חג שמח ,

תומר

פורסם

במקרה שלך יכולים לקרות כמה דברים:

1. מגבר בסדר, גיין לא לינארי שכל הרגישות שלו מתרכזת לקראת הסוף (ראה ערך מונו מאגנאט פאנטום)

2. מגבר לא בסדר, תקלה בבורר הגיין.

3. בעייה בהד יוניט - משום מה הפרה-אווט מאוד נמוך.

4. חיווט ממש ממש ממש מצ'וקמק.

אני הייתי מהמר על 1.

כן, ליין דרייבר מכפיל ואף משלש את העוצמה המקורית (מתח) הנכנסת אליו והוא מוסיף כמה DB בנתון יחס האות \ רעש (s/n ratio), אך כל עוד שאין לך בעיית רעשים הוא לא מועיל ולדעתי אף רק מזיק (עוד גורם מפריע לסיגנל מההד יוניט למגבר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
במקרה שלך יכולים לקרות כמה דברים:

1. מגבר בסדר, גיין לא לינארי שכל הרגישות שלו מתרכזת לקראת הסוף (ראה ערך מונו מאגנאט פאנטום)

2. מגבר לא בסדר, תקלה בבורר הגיין.

3. בעייה בהד יוניט - משום מה הפרה-אווט מאוד נמוך.

4. חיווט ממש ממש ממש מצ'וקמק.

אני הייתי מהמר על 1.

איתמר.

1. יש מצב - לך תדע מה עובר למהנדסי הייפוניקס בראש למרות שזו חברה לא רעה בכלל אפילו טובה למדי .

2. לא רואה את זה קורה אלא אם כן נפלתי על מגבר פגום, המגבר דנדש ויצא מהשקית ועוד בשלב היציאה מהשקית :wink: היתה הבעייה הזו.

3. לדעתי סיכוי קלוש.

4. לא יודע אם מצוקמק או לא , תגיד לי אתה מה אתה חושב :

כל כבלי המתח (4 גייג' ו-8 גייג') הם של קאדנס , כנ"ל לגבי הRCA (כבלים שזורים של אותה החברה)

הכבלים שלי לרמקולים הם כבלים של התקנות של קולנוע ביתי ברמה גבוהה , כבל הסאב (שהוא ענייננו במקרה שלי) הוא 2.5מ"מ.

תודה על התשובה בכל אופן .

תומר

פורסם

מן הסתם הגיינים ירדו אחרי חיבור ליין אתה מעלה את מתח היציאה של הHU בכניסה למגבר וכמובן שאתה צריך להוריד את הרגישות.בנוגע לבוסט אני לא בטוח יש מצב שהוא אהיה בדיסטורשן

דני

פורסם

גם אני בדיוק באותו מצב של תומר...

יש לנו בדיוק את אותו מגבר (הייפוניקס טייטן 1005D) יש לנו בדיוק אותו HU (אלפיין 9855) והיה לנו בדיוק אותו סאב (קיקר CVR) רק בתיבות שונות.

וברגע שהליין דרייבר חובר למונובלוק - ירד הרבה אבק מהסאב וופרים של שנינו...

אז אפשר מכאן ועד הודעה חדשה להעלות כל מני ספקולציות למה טוב, למה לא טוב - מיותר לא מיותר...בסופו של דבר לאוזניים זה עושה מאוד טוב.

גם אני בזמנו (לא ממש מזמן...לפני איזה חודש חודשיים) התלבטתי אם להוסיף ליין דרייבר למערכת שלי (יותר נכון למונובלוק שלי) והגעתי למסקנה שזה הכרחי, כי אני לא ממצה את המונובלוק שלי כראוי - וליין דרייבר פשוט עשה פלאים עם הסאב שלי ועם סאבים אחרים.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

צריך לחבר ליין דריוור, כאשר מתח ה - PRE OUT של ה - HU אינו מספיק כדי לדחוף את המגבר לעוצמה המלאה.

בחלק מהמקרים הליין דריוור משמש גם כמבודד (איזולטור) ואז הוא משמש כמסנן רעשים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
גם אני בדיוק באותו מצב של תומר...

יש לנו בדיוק את אותו מגבר (הייפוניקס טייטן 1005D) יש לנו בדיוק אותו HU (אלפיין 9855) והיה לנו בדיוק אותו סאב (קיקר CVR) רק בתיבות שונות.

וברגע שהליין דרייבר חובר למונובלוק - ירד הרבה אבק מהסאב וופרים של שנינו...

אז אפשר מכאן ועד הודעה חדשה להעלות כל מני ספקולציות למה טוב, למה לא טוב - מיותר לא מיותר...בסופו של דבר לאוזניים זה עושה מאוד טוב.

גם אני בזמנו (לא ממש מזמן...לפני איזה חודש חודשיים) התלבטתי אם להוסיף ליין דרייבר למערכת שלי (יותר נכון למונובלוק שלי) והגעתי למסקנה שזה הכרחי, כי אני לא ממצה את המונובלוק שלי כראוי - וליין דרייבר פשוט עשה פלאים עם הסאב שלי ועם סאבים אחרים.

תודה אביחי ,

לא רציתי להזכיר שמות סתם אבל סוף סוף מישהוא נותן לי פה גב .

וזה בדיוק מה שרשמתי - אין דיסטורשן ואין כלום , האוזניים והבטן לא משקרות - הליין דרייבר מעיף את המגבר לכל אחד מ1000 הוואטים שלו .נקודה.

תומר

• תוכן חדש...