Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר כחודש אני נוסע ומתרוצץ בין מוסך למוסך ולא מבין למה הרכב שלי מתחיל נסיעה בסדר גמור ולאחר כ20 עד 30 דקות מתחילות הצרות והמנוע מתחיל לגמגם ולזייף עד שאפשר בקושי לזנק מרמזור ולהגיע ל80 קמ"ש במזל ועם הרבה גז וייסורים, מה כבר זה יכול להיות?

הייתי באיזה 3 \ 4 בעלי מקצוע שונים שלא ידעו מה זה בעיקר גם כי רוב האנשים שהייתי אצלם היו חאפרים גמורים או שפשוט ניסו לעשות עליי כסף טוב ובכלל הציעו כל אחד פתרון אחר למצב.

אחד אמר פילטר דלק, השני אמר להוסיף תוסף, השלישי אמר להחליף ממיר קטליטי והרביעי לא ידע לזהות את הבעיה כי לא היה לו את המכשור המתאים.

החלטתי להפסיק עם החאפרים ולעבור לטפל במוסך מוסמך מטעם פולקסווגן בשם "פליקס" שנמצא באלוף שדה. כי לדעתי איכות והגינות באים במקום הראשון. וזה מוסך הרי שכל היום עובד רק עם VAG אז הוא בטוח יפתור לי את התקלה.

הגעתי לשם, קיבלו אותי יפה, בדקו את הרכב, אמרו שזה מפלג, סידרו שם איזה חלק, אמרו שהחליפו משהו שם וכיוונו הצתה ואמרו שהתקלה נפתרה. שמח וטוב לב נסעתי לי לביתי, נסעתי רק נסיעות קצרות (חצי שעה לכל כיוון) במשך השבוע וכך לא ידעתי אם באמת התקלה נפתרה. אבל בפליקס אמרו שכן אז למה לדאוג?

הרגשתי בנסיעות יותר ארוכות שהמנוע מרגיש חלש ואז התחיל לזייף לגמרי.

חזרתי אל פליקס, אמרו שזה כנראה בית מצערת, ולגבי התיקון הקודם במפלג, אלה הם פשוט שתי בעיות שונות עם סיפטומים דומים.

כיוונו לי את המצערת, לא חייבו אותי בבדיקה ונתנו לי לנסוע לדרכי.

באמצע הדרך הביתה, שוב המנוע מגמגם כאילו הכיוון לא עזר.

חזרתי אליהם ואמרו שזה בעיניים עצומות רק המצערת ואך ורק המצערת. חדשה ומקורית עם חותמת VAG בדואר אוויר במיוחד בשבילי יעלה לי 4200 לפני מע"מ.

הייתי בשוק מוחלט. פאקינג 4200 לפני מע"מ! מאיפה אני אגרד סכום כזה של כסף?!

החלטתי שיהיה מה, אני לא מתקן במחיר כזה את הרכב ושמצידי יעמוד מתחת לבית עד שאני אסיים את השירות הצבאי שלי (מאי 09) ואני עובר לאוטובוסים עד שיימצא פתרון אחר.

הסוכן מפליקס הבטיח שינסה למצוא לי מצערת חלופית בפחות מ4200 ש"ח, אך חוץ מטלפון או 2 שהרמתי אליו במשך השבוע הוא לא חזר אליי.

גלשתי לי בCF וחיפשתי אנשים עם רכבים כמו שלי ואולי שרשורים שפתחו בשביל שאני אוכל לפתוח את הראש ולראות איפה אני יכול למצוא פתרון זול יותר לבית המצערת.

הגעתי לבסוף אל מר' רפי לין (וגם בהמלצתו של חבר הפורום איתי ש. -"DAMN") שהמליץ לי להגיע למוסך אלי את אלי דושי שנמצאים ברחוב המנוע 8 בת"א יפו.

לאחר שחיברו את האוטו למחשב ובדקו כל מיני אפשרויות שיכולות לצוץ כגון חיישנים למיניהם בדקנו את חוטי ההצתה והופ, 2 מהחוטים נקרעו איך שג'קי מהמוסך שלף אותם.

החלפנו חוטי הצתה + פלאגים ויצאתי לנסיעת מבחן. האוטו חזר לעצמו!!

כל הבעיה המזורגגת הייתה שצריך להחליף רק פלאגים וחוטי הצתה והאוטו כמו בזמנים הטובים!

אז איך במוסך המורשה של VAG אמרו שזה אך ורק ללא ספק בית מצערת?!

המון המון תודות לרפי לין שהמליץ על המוסך בחום, והמון המון תודות גם לג'קי ממוסך אלי את אלי דושי שפתר לי את התקלה ובכלל שחסכתם לי למעלה מ4200 שקלים!

****נערך - המלצות למוסכים נא לפרסם בשרשור המיועד לכך בפורום אופ-טופיק!****

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

שמח שנפתרה הבעיה.

כפי שאמרתי לך אתמול בערב, המדיניות של מוסכי רשת צ'מפיון היא להחליף מצערת גם אם חסרים מים בשפריצרים,

כאשר המוסך אליו הלכת לא יודע להתעסק עם בעיות חשמל בפולו 16V, כפי שכתבתי באחד השרשורים לפני כשנה.

אני הלכתי ודרשתי וגם קיבלתי את כספי חזרה לאחר שהוכחתי להם שהם ביצעו דברים שלא לצורך שלא פתרו את הבעיה.

ממליץ לך לעשות כך גם כן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
:idea: פליקס לא מקצועיים, הם גרמו לי הוצאות עצומות על הרכב שלי מבלי לפתור את התקלות, ובאחד המקרים לאחר שגרמו לי לשפץ גיר אוטומת באלפי שקלים, המצב אף החמיר.. זהירות

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
mcyossi כל הכבוד שבדקת במקום אחר והקשבת לחברי הפורום הנכבדים פה, שבזכותם אנחנו גם למדים וגם חוסכים כסף רב :) vbmenu_register("postmenu_1257363", true);

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

למה לא הלכת למוסך החברה בצ'מפיון , לי אומנם יש פליסיה אבל זאת אותה רשת ואצלי הם פתרו בעיות לאחר שחשבתי שאני עומד לזרוק את הרכב וקרות רכב מסוג MAN (אוטובוסים)

אני מקווה שהחליפו לך חוטים מקוריים , שלא יישרף לך האוטו בטעות

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
למה לא הלכת למוסך החברה בצ'מפיון , לי אומנם יש פליסיה אבל זאת אותה רשת ואצלי הם פתרו בעיות לאחר שחשבתי שאני עומד לזרוק את הרכב וקרות רכב מסוג MAN (אוטובוסים)

אני מקווה שהחליפו לך חוטים מקוריים , שלא יישרף לך האוטו בטעות

למה אתה חושב שבגלל חוטי הצתה לא מקוריים האוטו ישרף?

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

שמח לשמוע שהחלטת להקשיב לי, ידעתי למה אני ממליץ לך להתרחק מצ'מפיון וללכת למקום אחר, בגלל ניסיון העבר.

למי שלא זוכר את ניסיוני עם בעיה במצערת, מוזמן לקרוא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=101710&highlight=%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%A8%D7%AA

יוסי, שמח לשמוע שהכל בסדר ותקין.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

תודה איתי, תודה לכולם.

בסה"כ העלתי את הנושא הזה בשביל הפורום ובשביל האנשים שבטח יהיו להם מקרים דומים ברכב וכשיריצו חיפוש אז הם יתקלו בשרשור שלי וזה אולי ייתן להם פרספקטיבה שונה על הבעיה ברכב שלהם. כמו שהשרשורים שקראתי והאנשים שעזרו לי בעצם גרמו לי לא להפסיד המון המון כסף.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
למה אתה חושב שבגלל חוטי הצתה לא מקוריים האוטו ישרף?

אני לא מכונאי אבל נראה לי הגיוני שאם יש בעיה עם חוטי ההצתה , עלול לקרות שריפה , בכל מקרה שווה בדיקה הנושא הזה

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

בדיוק אבל בדיוק היה לי את אותו מקרה בפיאט בראבה רק ששם הם עלו על התקלה אחרי כמה חודשים כאשר הספקתי להחליף את כל רכיבי האוטו

פורסם
אני לא מכונאי אבל נראה לי הגיוני שאם יש בעיה עם חוטי ההצתה , עלול לקרות שריפה , בכל מקרה שווה בדיקה הנושא הזה

אם חוטי ההצתה לא טובים ובורחים ניצוצות, לפחות תיאורטית, אם יש איזשהי נזילת דלק יכולה להיווצר שריפה.

אגב, מה שפעם לימדו אותי שחוטי ההצתה צריכים להיות רכים - זו הבדיקה אם הם עדיין טובים או לא.

אתמול החלפתי במגאן שלי חוטי הצתה. החוטים שהיו, היו ישראליים למרות שהיה כתוב עליהם Made in USA. הסבירו לי שהחוט עצמו מיוצר בארה"ב אבל הייצור של חוטי ההצתה עם הקונקטורים מבוצ בארץ. כל החוטים היו קרועים.

בהמלצת החברים בפורום קניתי חוטים של BERU. עלה לי 180 ש"ח.

• תוכן חדש...