Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כמו שאתם יודעים ביקרתי בתערוכת ג'נבה אתמול.

הפעם מטרתי הייתה לא לראות פורשים למבורגיני ובנטלי למיניהם, אלא לבדוק אופציות שפויות יותר שבאמת רלוונטיות אליי.

אני לא כותב בייעוץ רכב, כי הכל עדיין בקטע של הרהורים פילוסופיים.

מה שיפה בתערוכה כזו, שאתה יכול לשבת ברכב אחד, ואז לעבור לאחר וממש לחוש את ההבדל ביניהם.

אני בודק אפשרות של קניית סופר-מיני קטנה וחסכונית (רק דיזל), לשימושי כאן בגרמניה.

אז ישבתי בקורסה החדשה, בפולו בלומושיין, בפאביה, בטווינגו, ואפילו בדאצ'יה לוגאן.

לסיכום:

לאחר שהבלו מושיין שיעממה אותי, והקורסה ממש התגלתה כצפופה - במיוחד מאחורה אפילו יותר יותר מהטווינגו(!)

(אני נוהג לכוון את כסא הנהג לגובהי הלא מטורף (183), ולאחר מכן להשתחל מאחוריו) עברתי הלאה.

הסקודה פאביה ממש השתפרה באיכותה, רק פקדי המזגן נראים קצת "זולים", עם זאת היא מציעה תמורה נהדרת למחיר, ובעיקר מרחב ליושבים קדימה ואחורה.

הטווינגו, שבכלל לא עמדה אי פעם על הפרק, בגלל חוסר פרגון שלי לצרפתיות, ממש הלהיבה אותי. באמת - נכנסתי לתוכה בטעות והתאהבתי: מאיכות החומרים, מהגאדג'טים כמו הבלוטות' המובנה, ובעיקר מהמרחב אשר היא מציעה באופן בלתי פרופורציונאלי לגודלה החיצוני. הכסאות האחוריים שנעים על מסילה פשוט גאוניים, ועם הגג המרובע, יש תמיד מרחב ראש מספיק מאחורה.

עוד אופציה מעניינת הייתה המאזדה 2, שלא ניתן היה להיכנס לתוכה.

שלושת המכוניות יתחילו להימכר בסתיו הקרוב, במחירים שבין 10-15K יורו.

אז ייתאפשרו גם נסיעות מבחן, בינתיים אני מהרהר איתכם.

מה אתם אומרים חברים, להפסיק עם הפטיש שלי למכוניות גרמניות, ולעבור לצ'כי\יפאני\צרפתי?

גילוי נאות - אני נוהג עכשיו בב.מ.וו 320D, לאחר נסיון עם סיאט, פולקסווגן, אודי ומרצדס.

Passt scho...

פורסם

אני השכרתי במוו 320D בביקור הקודם שלי בגרמניה (בביקור האחרון השכרת ניסן פרימיירה דיזל), לא הייתי מחליף כזה רכב בחיים (מקווה שלפחות קנית עם באבזור סביר ולא בגרסאת ליסינג/השכרה כמו שהייתה לנו) חוץ מל-330D.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מניסיון עם שתי צ'יכיות (מודל 02 ומודל 06) - מרוצים מאוד.

ברגע שתנחת ה-MK2, אנחנו נשתדרג לצ'יכית השלישית ברצף :-P

וגם לנו יש חיבה לא קטנה לגרמניות :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הב.מ.וו מאובזרת כהלכה בהחלט, כל מה שאפשר לחשוב.

אני רוצה אבל בכל זאת לקנות רכב חדש, על מנת שעוד 3-4 שנים אוכל להביא אותו לארץ כתושב חוזר.

ב.מ.וו היא לא אופציה, בגלל טירוף הביטוחים והגניבות בארץ, והיא משנת 2004 - מה שיהיה ישן מדי לכשאחליט לחזור.

תמונות של התערוכה אין לי, ברוב חוכמתי שכחתי את המצלמה בבית.

את שתי המכוניות ניתן לראות באתרי היבואן: www.skoda.de www.renault.de

Passt scho...

פורסם
הב.מ.וו מאובזרת כהלכה בהחלט, כל מה שאפשר לחשוב.

אני רוצה אבל בכל זאת לקנות רכב חדש, על מנת שעוד 3-4 שנים אוכל להביא אותו לארץ כתושב חוזר.

ב.מ.וו היא לא אופציה, בגלל טירוף הביטוחים והגניבות בארץ אם אתה אוהב את הרכב , אז שזה לא ישפיע עליך , כסף בא והולך , ואם הוא ילך עדיף שילך על ביטוח של משהו שנהנת ממנו , מאשר לקנות משהו שהוא פשרה בעינך , והכסף יך על דברים אחרים, והיא משנת 2004 - מה שיהיה ישן מדי לכשאחליט לחזור.

תמונות של התערוכה אין לי, ברוב חוכמתי שכחתי את המצלמה בבית.

את שתי המכוניות ניתן לראות באתרי היבואן: www.skoda.de www.renault.de

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

עם כל הכבוד לצ'כיות של שקודה, היא גרמנית ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לא אוהב לשפוט לפי מכוניות אב-טיפוס בתערוכות רכב, אבל לפי ההיצע בז'נבה ה-2 נראתה

והרגישה פחות איכותית בתא הנוסעים משתי המכוניות האחרות (ראה תמונות).

מבין הטווינגו והפאביה קשה להחליט מי האיכותית יותר, אבל לטעמי לטווינגו עיצוב פנים מקורי ומוצלח בהרבה.

מלבד רושם ראשוני בתצוגה, שבינו לבין איכות על הכביש יש מרחק, השרשור הזה לדעתי מקדים את המועד.

אחרי הכל מרבית החברים כאן ראו את המכוניות המדוברות רק בתמונות, וגם עבדך הנאמן ויתר עיתונאי הרכב

בארץ ובעולם עדיין לא זכו לנהוג בהן, מקסימום למשש את הפלסטיק.

אגב, על הנייר - לטווינגו עשוי להיות חסרון מבחינת כוח מול הפאביה. עם מנוע אחד בלבד בנפח

1.5 ליטר ו-65 כ"ס, ההיצע דל בהשוואה לקיים בסקודה: גם 1.4 עם 70 או 80 כ"ס, וגם 1.9 עם 105.

מצד שני, הטווינגו כנראה תהיה זולה יותר.

כדאי לבדוק מבחינת תקנות היבוא, אם מותר להביא מכונית דיזל ביבוא אישי. אני יודע שברכבי אספנות אסור,

השאלה מה הנהלים במכונית חדשה.

mazda (1).jpg

mazda (2).JPG

mazda (3).JPG

פורסם

צוקי, בתור אחד שיש בפביה החדשה - איך היא ביחס לנוכחית (בכל הקשור לאיכות ולמרווח פנים)?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הפאביה היתה לטעמי האיכותית מבין השילוש פולו-איביזה-פאביה, כך שלמרות שיש שיפור בדגם החדש

הוא לא מאוד משמעותי. אין קפיצה גדולה, אבל מהתרשמותי זו עדיין מכונית איכותית ובנויה היטב.

חבל רק שעיצוב הפנים לא הלך בדרכו של החיצוני, שם יש שיפור גדול.

לגבי מרווח. בסקודה מצהירים על שיפור גדול, לטעמי למעט מרווח ראש מאחור אין הבדל עצום, והפאביה

תמשיך להיות מספקת למשפחה של ארבע נפשות.

מה שאהבתי במיוחד היה תא המטען, שמכיל כמה אפשרויות אחסון ועיגון חכמות.

בסך הכל, הפאביה היתה אחת המכוניות החביבות עלי בתערוכה. וזה לא בסדר :-P כי גם בז'נבה שעברה הדוכן

הצ'כי הכיל הפתעה חיובית מבחינתי - הרומסטר.

fabia (1).JPG

fabia (2).JPG

fabia (3).JPG

fabia (4).JPG

פורסם

צוקי, אז יש אישור לקנות? :wink:

בתור כתב רכב - יש לך מושג מתי היא צפויה לנחות כאן?

אני הבנתי שאי שם בסביבות יוני/יולי - אשמח מאוד כך זה יהיה :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

דווקא מזדה2 ניראית לי כרכב עדיף בהרבה על יונדאי גץ מבחינת ליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמו שרועי אמר, היא נראית הרבה הרבה יותר טוב מהקודמת.

אכן בפנים היא לא מרגשת, אך לדעתי עדיין עדיפה גם בתחום הזה.

הבגאז' די ענק, ממש פלא למכונית סופר מיני.

אם לקנות - אז לקחת את אחת הגרסאות המאובזרות, הגרסה הפשוטה עם ההגה מפלסטיק - עבר זמנה.

Passt scho...

• תוכן חדש...