Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה קראת מילה אחת שלי נגד דתיים?

אני פוסל את הדת לגבי עצמי בלבד ולא לגבי אף אחד אחר. יש לי הרבה חברים דתיים, חילוניים, חרדים ולא יהודים (כולל אח חרדי) ואין לי שום בעיה להתארח צלם, לארח אותם ולשמור על יחסים מעולים איתם.

הגיע הזמן שתלמד אתה להפריד את הדת מהאנשים ולשפוט כל אחד מהם בנפרד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שי - תסתכל סביבך.

יש הרבה אנשים בתחום האפור כשזה מגיע לדת, בין לבן לשחור.

אבל כן מגיעים פעמיים שלוש בשנה לבית הכנסת.

אם אתה לא מעוניין - לא צריך.

רק בשמחות

ים

הנקודה שלי היא אחרת. בית כנסת הוא לא מועדון חברתי אלא מקום תפילה. ללכת בכיפור לבית הכנסת ולמחרת ליסוע בשבת זה לבזות את בית הכנסת ואת הדת וזו הסיבה שאני לא נכנס לבתי כנסת.

בתוך הדת יש הרבה אפור אבל אם להאמין או לא זה שחור ולבן.

פורסם

OK זה מה שאתה חושב וזה סבבה.

אני רק אומר לך מנסיון שיש הרבה אנשים שזה ספר טוב בשבילם.

אם מהסיבות הנכונות או לא זה כבר נושא אחר.

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני מעריך את הדת ומכיר טוב מאוד אותה. זה שאני פוסל אותה לגבי עצמי לא אומר שאני לא מכיר או מעריך את הפילוסופיה שעומדת מאחוריה ואת החוכמה שבגמרא ובתנ"ך.

פורסם
איפה קראת מילה אחת שלי נגד דתיים?

זה לא שונה מלהעביר כל ילד אתיופי טכס בגרות עם טקסי וודו והתעללויות פיזיות רק בגלל שהוא נולד למשפחה שמוצאה מאפריקה.

מכאן , המשמעות של זה שהדת מכריחה אותך לעשות לו בר מיצווה , או שהוריו מכריחים אותו לעבור טקס שהוא התעללות פיזית ?!!! , עם כול הכבוד לא רוצה לא צריך .

הגיע הזמן שתלמד אתה להפריד את הדת מהאנשים ולשפוט כל אחד מהם בנפרד אני למדתי מזמן , הבעיה שלי היא עם אנשים שמכניסים כול מיני דברים להגדרה של דתי/חרדי וחושבים שהם יודעים , וגם שמכריחים אותם . אז אף אחד לא מכריח /מציעים .

קראתי עכשיו בעיתון חרדי , על יהודי שנוסע ברכבת הוא מתרים אנשים בצורה מאוד מעניינת . אסור הרי קבצנות ברכבת , ומאידך הוא רוצה שיהודי יקיים מצוות צדקה , אז הוא עובר בין האנשים ומציע לתרום בשבילם , ואז הוא מוציא מכיסו מטבעות ושם בקופה .

אז יש אנשים שיאמרו וואו הטפה דתית וכול הדברים המכוערים שנאמרו כאן , אבל למעשה זה מה שזה , שיש יהודים שמעדיפים לעזור לחילוניים (כי לדעתם ולאמונתם עדיף שלא תסבול הרבה בגהינום ושיהיו לך מצוות ) , ויתכן ואתה לא מאמין , אבל להפוך יהודים כאלו לאוייבים ו/או לאלו שיכריחו אותך לחזור בתשובה . הדרך היא ארוכה מאוד . כי למעשה אסור להחזיר בתשובה . מותר לזכות אותך במצוות , אבל אסור לגרום לך לחזור בתשובה שלא מרצונך או השפעה שגורמת לכך שאתה לא תהיה שלם עם זה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, לאדם מאמין (ולא משנה בן איזו דת ובמה הוא מאמין) אין את הבחירה. אם אתה דתי אז אתה צם ביום הכיפורים כי זה ציווי אלחוהי שהוא הרבה יותר חזק מכל חוק אחר ופה אין הבדל מבחינת ההכרח בין ברית בגיל 8 ימים, מילת בנות בחברה הבדואית, טכס בגרות בשבטים האפריקאיים או טומקאר בכפר שמריהו.

כחילוני יש לי את הבחירה ומה שאני חושב על הדת לא קשור כלל לדתיים. אני גם חושב שמילת בנות בחברה הבדואית המסורתית זה מעשה נוראי אז זה אומר שאני נגד הבדואים?

בדת יש דברים יפים ויש דברים איומים. אישית אני לא מוכן לקבל אותה על עצמי (בין השאר מחוסר אמונה) אבל גם אמרתי שאני פוסל אותה רק לגבי עצמי. אין לי שום בעייה עם אף אחד שמקבל דת כלשהי על עצמו וכל אדם יזכה ממני להתחשבות מלאה ככל האפשר בצרכיו הדתיים ללא הבדל דת, גזע ומין.

• תוכן חדש...