Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3374041,00.html

מתוך הכתבה:

"הקץ לחרדות: בימים אלה יוצא לאור ספר תפילה ידידותי לחילונים, ביוזמת סטודנט צעיר משדרות והרב לאו מנתניה. ליוצר הצעיר יש התחייבות בפני החילונים: "מדובר בקץ לפאדיחות שלכם בבית הכנסת". ויש גם בונוס: "מדריך למתארח בבית שומר מצוות"

הפרסום הראשוני שמור ל"פולגז":

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=16388&page=1&pp=10

בתור אדם בעל היכרות אישית וקרובה עם אור ישראל לוז, מרגש אותי מאוד הפרוייקט שהוא לקח על עצמו לקירוב לבבות בעם היהודי!

בברכה, מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יוזמה ברוכה.

זה לא יביא אותי להיכנס לבית כנסת אבל טוב להכיר את המנהגים של העם שלנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יותר קל לא להיכנס לבית כנסת בחיים ובבית דתי מה כבר אפשר לעשות (וגם כן למה ללכת לשם למי שלא אוהב ?)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני הולך לבתים של דתיים ואין לי בעיה איך להתנהג שם. לבית כנסת אני לא נכנס מטעמי כבוד לדת כי זו לא הצגה ולא מופע בידור. אם אני לא מאמין אין לי מה לחפש שם.

פורסם

מגניב. מה עם מדריך בילוי במועדון הדאנג'ן לדתיים?

אה. סליחה. שכחתי שקירוב לבבות זה סתם עוד שם לקירוב חד סתרי של חילוניים לדת.

תסלחו לי על הציניות שבה אני מביט על כל תעשיית קירוב הלבבות הזו, אבל מעניין אותי איך תהיה התגובה הדתית לארגון שיבוא בנועם הליכות להזמין חרדים לעשות שבת אצל חילונים (כולל יציאה לפאב ונסיעה לעשות על האש בים). או אולי מה דעתכם על לקחת נערים תלמידי ישיבות חרדיות לסיור מודרך במוזיאון ת"א ולשיחה עם סופר ישראלי? שכחו מזה.

אין דבר כזה התקרבות כשצד אחד מוגבל ביכולתו לזוז מעמדתו בשל הנוקשות של האמונה שלו. כל מה שיש בפרוייקטים האלו זה מיסיונריות זולה.

פורסם

תסלחו לי על הציניות שבה אני מביט על כל תעשיית קירוב הלבבות הזו, אבל מעניין אותי איך תהיה התגובה הדתית לארגון שיבוא בנועם הליכות להזמין חרדים לעשות שבת אצל חילונים (כולל יציאה לפאב ונסיעה לעשות על האש בים). או אולי מה דעתכם על לקחת נערים תלמידי ישיבות חרדיות לסיור מודרך במוזיאון ת"א ולשיחה עם סופר ישראלי? שכחו מזה.

אין דבר כזה התקרבות כשצד אחד מוגבל ביכולתו לזוז מעמדתו בשל הנוקשות של האמונה שלו. כל מה שיש בפרוייקטים האלו זה מיסיונריות זולה.

כל מילה בסלע..

:mm_yeah:

פורסם

אל תפתחו את זה לעוד דיון על דתיים , זה לא יגמר ולא נצא מזה.

כמישהו שמחזיק בית כנסת שמטרתו מעבר להיותו בית כנסת הוא גם מרכז פחות נוקשה כדי לקרב"חילוניים" לדתיים אני יכול להגיד לך שהספר/סידור הזה הוא יוזמה מבורכת ולא פחות מגאונית ובוא אני אסביר לכל האנטידתיים.

מחר חס וחלילה אבא של חבר/חברה דוד/בן דוד או כל מי שתרצו להכניס במשבצת הזאת נפטר - הוא בא ממשפחה מסורתית או דתיה ואתם מגיעים לשבעה.

מה מותר?

מה אסור?

איך מתנהגים?

או למשל בבר מצוות, מגיעים לבית הכנסת וצריכים להשתלב - צריך לדעת מה קורה ומה עושים - לא רק בגלל הפאדיחות אלה בשביל לא להשתעמם ולחכות עד שזה כבר יגמר.

אתה יכול לפרש קירוב לבבות איך שאתה רוצה (אישפוז ) אבל שוב אתה מסתכל על הצד הקיצוני של הדבר.

אני ואבי מחזיקים בית כנסת שהוא גם מרכז עליה לבר מצווה - אנחנו גרים בישוב חילוני לגמרי לגמרי ונמצאים במועצה איזורית חילונית לגמרי.

אם היית יודע כמה ילדים שמפחדים מהבר מצווה והכניסה למקום זר לגמרי ששמו בית כנסת לא עושים עליה לתורה היית מגיע למספר גדול מאוד( ואיזה סרט זה להביא את כל המשפחה החילונית לבר מצווה ).

אם אפשר להתפשר פה ושם ולהגיע לעמק השווה מבחינת תנאים ואיסורים ,אופן הטקסים , הכנה ועזרה אז עושים את זה כדי שאנשים חילוניים עם רצון יעשו בר מצווה או ברית או אשכבה ויעשו את זה איך שנוח להם (כמובן בגבול מסויים ) עם כמה שפחות אילוצים ואי נוחיות.

אז תקרא לזה קירוב לבבות כי ככה זה נשמע יותר מפוצץ , אבל יש אנשים שכן עושים את זה מהסיבות הנכונות.

והמספרים מוכיחים שה"קירוב לבבות" הזה עובד , לא לטובתינו אלה לטובת מי שמשתמש בו מהצד השני.

כשתהיה במצב כמו שאני מתאר תבין כמה הספר הזה גאוני.

פורסם

אם היית יודע כמה ילדים שמפחדים מהבר מצווה והכניסה למקום זר לגמרי ששמו בית כנסת לא עושים עליה לתורה היית מגיע למספר גדול מאוד( ואיזה סרט זה להביא את כל המשפחה החילונית לבר מצווה ).

אני פתרתי את הפחד הזה מאוד בקלות. פשוט ותרתי על העלייה לתורה.

כחילוני גמור שלא שומר שבת, לא שומר כשרות, לא צם ביום כיפור ולא הולך לבית כנסת איזו סיבה שבעולם יכולה להביא אותי לקיים טכס דתי טהור של דת שאני נמנה על אנשיה רק בגלל שנולדתי להורים יהודים? זה לא שונה מלהעביר כל ילד אתיופי טכס בגרות עם טקסי וודו והתעללויות פיזיות רק בגלל שהוא נולד למשפחה שמוצאה מאפריקה.

פורסם
זה לא שונה מלהעביר כל ילד אתיופי טכס בגרות עם טקסי וודו והתעללויות פיזיות רק בגלל שהוא נולד למשפחה שמוצאה מאפריקה.

צודק! זה בדיוק אותו דבר! :shock:

תנו לי קצת מהחומר שאתם לוקחים גם אני רוצה!

גם גאים בזה שאין לך שום קשר להיסטוריה של העם שלכם (ואני לא מדבר על 50 שנה אחורה), גם גאים בזה שאתם לא יכולים לשלוט ביצרים שלכם למשל 24 שעות רק בשביל להיות חלק מהעם שלכם.

ובסוף גם משווים עלייה לתורה (שזה אומר לקרוא בניגון את הספר שהוא ההיסטוריה, והחוקים של העם שלך) לוודוו, והתעללויות פיזיות.

מעניין אותי מה האמת הפנימית שלך מעבר לחוקי המדינה והמוסר הבסיסי, האם אתה יודע מהי ההיסטוריה של העם שלך? מאין באת?

יש אנשים שעוד אפשר להבין, כאלה שמודים שהם נרתעים מהדת אבל מכבדים את התנ"ך כי הוא ההיסטוריה שלהם, כאלה שרוצים להכיר את הפילסופיה היהודית כי היא חלק מהם.

מצד אחד צועק אני יהודי וזכותי להיות במדינה הזאת, מצד שני נגעל מכל דבר שמזכיר לו את זה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

תנו לי קצת מהחומר שאתם לוקחים גם אני רוצה!

גם גאים בזה שאין לך שום קשר להיסטוריה של העם שלכם (ואני לא מדבר על 50 שנה אחורה), גם גאים בזה שאתם לא יכולים לשלוט ביצרים שלכם למשל 24 שעות רק בשביל להיות חלק מהעם שלכם.

ובסוף גם משווים עלייה לתורה (שזה אומר לקרוא בניגון את הספר שהוא ההיסטוריה, והחוקים של העם שלך) לוודוו, והתעללויות פיזיות.

מעניין אותי מה האמת הפנימית שלך מעבר לחוקי המדינה והמוסר הבסיסי, האם אתה יודע מהי ההיסטוריה של העם שלך? מאין באת?

יש אנשים שעוד אפשר להבין, כאלה שמודים שהם נרתעים מהדת אבל מכבדים את התנ"ך כי הוא ההיסטוריה שלהם, כאלה שרוצים להכיר את הפילסופיה היהודית כי היא חלק מהם.

מצד אחד צועק אני יהודי וזכותי להיות במדינה הזאת, מצד שני נגעל מכל דבר שמזכיר לו את זה.

אתה לא מכיר אותי וקובע כבר מה אני יודע, באיזה טיעונים אני משתמש ומה אמות המוסר שלי.

לידיעתך, מעולם לא טענתי שמגיע לי משהו בגלל שאני יהודי או שיש לי איזו שהיא זכות מתוקף היותי יהודי. הזכות שלי על המדינה נובעת ממעשים כמו שירות בצבא, זה שנולדתי פה, שאני עובד ויוצר פה, שאני מפתח את ארץ, שאני פעיל בקהילה ומתנדב במספר לא מבוטל של גופים ולא מספרי היסטוריה מלפני אלפי שנים.

עלייה לתורה היא אקט דתי אמונתי טהור ומי שאין בו את האמונה והוא לא דתי ולמרות זאת בוחר לקיים טכס דתי לדעתי הוא מזלזל בדת. גם הוודו הוא אמונה בדיוק כמו היהדות. זה שאתה לא מאמין בה לא הופך ותה לפחות נכונה (וגם לא ליותר נכונה כמובן).

אני מכיר את ההיסטוריה של העם שלי לא פחות טוב ממך ואפילו יותר טוב וגם את התנ"ך אני מכיר טוב מאוד. זה שאני לא מאמין לא אומר שאני בור.

אם אתה רוצה קצת על האמת הפנימית שלי אז אני מאמין בלהיות ישר לכולם ולא רק לבני עמי (כמו "חובה להשיך נשך לגוי" וכו'. אצלי כולם שווים), לעזור לכל מי שצריך עזרה ואני יכול לסייע לו, לחלוק את מה שיש לי עם מי שזקוק יותר ממני ולהשתדל להתחשב בכולם ככל שניתן. ני גם פעיל במספר גופים התנדבותיים שעוזרים לנזקקים ולנוער בסיכון כשמה שמנחה אותי זה להיות פעיל בגופים שבהם כולם פועלים בהתנדבות ואם מישהו מקבל שכר אז השכר הוא סביר.

פורסם

אין לי שום בעיות עם השנאה שלכם לדת , יש לי קצת בעיות עם תרבות הדיון שלכם, שמכניסה שנאה גם במקומות שלא צריך.

ולאשפוז ולשיז אף אחד לא מכריח אותכם מציעים לכם רוצים תקחו לא רוצים אל תקחו , אבל אל תבואו שאם לי אין אפשרות לגרום לו להיות חילוני , אסור לו להציע לי.

ולגבי נושא התרד' אני מציע לכם להחליט עכשיו האם ל"מחוק" את החברים שלכם כשהם יהיו דתיים , או לקנות . כי אני מבטיח לכם שבעוד 15 שנה ופחות , רוב החברים שלכם כן יהיו דתייים

ובנימה אופטימית (או שלא) זו בואו ניפרד מהתרד' לפני שהוא יהפך לעוד מלחמה בין דיעות על דת

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שי - תסתכל סביבך.

יש הרבה אנשים בתחום האפור כשזה מגיע לדת, בין לבן לשחור.

אבל כן מגיעים פעמיים שלוש בשנה לבית הכנסת.

אם אתה לא מעוניין - לא צריך.

רק בשמחות

ים

• תוכן חדש...