Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול בשעה טובה החלפתי את כל מערכת הבילום ברכב, שזה אומר משאבה מרכזית, דיסקים ודיסקיות בילום קדמיות, דראמים וסנדלים אחוריים, ומשאבות אופן אחוריות. כמובן שעל הדרך רוענן כבר כל הנוזל לנוזל חדש.

שמתי לב מיד עם היציאה מהמוסך לסיבוב בדיקת בלמים שמהלך דוושת הבלם נהיה ארוך ממה שהוא היה לפני כן, כלומר הדוושה כעת צונחת יותר ממה שהיה בעבר. חזרתי למוסך הם ניקזו אוויר עוד פעם ולא היה אוויר. הדוושה עדיין בעלת מהלך ארוך. כלומר היא יורדת למטה לא כמו הקלאץ, אבל בערך כמו שני שלישים ממהלך הקלאץ. לפני החלפת כל הדברים הנ"ל הדוושה הייתה ממש קצרה יחסית, היא ירדה אולי עד לשליש ממהלך הקלאץ.

האם זה נובע מכך שהוחלפה המשאבה המרכזית וככה זה אמור להיות במשאבה חדשה? יכול להיות שבמשאבה הישנה הבוכנה זזה פחות ממהלך שלה מכיוון שהיה לכלוך, וכעת כשהמשאבה היא חדשה הבוכנה זזה לכל אורך המהלך שלה? אולי פשוט המשאבה החדשה היא פגומה?

הרכב הוא פיאט אונו 1300 דור ראשון שנת 1990.

תודה לעונים

ROOONEEYY

פורסם

כולם יודעים את התשובה, אך רובם עסוקים בלאפות אוזני המן לפורים ?. :-P

לא צריך להיות "שמהלך דוושת הבלם נהיה ארוך ממה שהוא היה לפני כן." לא זכור לי כרגע אם בדגם הנ"ל יש כיוון לזרוע המחוברת בין הפדל לבין הבוכנה של המשאבה המרכזית. אם אין כיוון, המשאבה המרכזית לא מתאימה, החור של הבוכנה עמוק מידי. זאת בתנאי שאין אוויר במערכת, או הכיוון בגלגלים האחוריים תקין.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האם הברקס עוצר טוב?

כי לי הייתה בעיה שהצינור ברזל שרץ עד הגלגלים האחוריים היה מפוצץ והדוושה הייתה רכה כמו ברכב עם בוסטר בלם (לי אין באוטו רכב אספנות)

ופשוט לא היה ברקס אחורי אלה רק קידמי, נסה לבלום חזק ולראות אם הבלימה טובה.

בכל מקרה עם ברקס לא משחקים זאת העבודה של מוסך!!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

או קיי הבעיה עדיין לא נפתרה. :?

הדוושה ממש רכה וספוגית, והמהלך שלה ארוך ממה שהיה לפני כן.

אוויר נבדק ובוודאות אין אוויר במערכת, הוחלף שסתום איזון בלימה אחורי (וסת לחץ בלימה בקיצור) מאחר ונתגלתה נזילה בווסת הקודם. כמובן שהטמבל מהמוסך דווקא המורשה יש לציין לא כיוון אותו כראוי, וכעת בלחיצה בינונית על הדוושה הגלגלים האחוריים ננעלים לפני הקידמיים ובלחיצה חזקה כל הגלגלים ננעלים ביחד. אבל לא זאת הבעיה זה ניתן לכיוון וזה יכוון מחר(כן אני יודע שזה מסוכן). עדיין הדוושה ממש ממש רכה וספוגית כאילו אני לוחץ על חתיכת ספוג ללא שום רגש. דבר נוסף ששמתי לב הוא שבעמידה בסרק פימפום בדוושה בסרק יוצר משחקים עם הטורים, כלומר הטורים עולים קצת ויורדים קצת, ברגע שהאוטו קר (למשל אחרי התנעת בוקר ללא צ'וק כשהסל"ד עומד על בערך 700-650) פימפום בדוושה בסרק אפילו יכול לגרום לכיבוי המנוע. ברגע שהמנוע חם הוא לא נכבה אבל עדיין יש תזוזה קטנה של הסל"ד.

ראוי לציין שהדוושה לא שוקעת בעצירה ברמזור, וברגע שאני מתניע עם לחיצה על הדוושה הדוושה יורדת מעט ומגיעה עד לגובה שבו היא נמצאת קבוע.

אני כבר באמת מיואש, למעט זה שהדוושה ממש רכה, ספוגית וחסרת רגש הבלימה טובה, והדבר נבדק עם המכשיר בודק בלמים במכון טסטים (חוץ מכך שהשסתום איזון לא מכוון). מה ניתן לעשות? יכול להיות שהמשאבה המרכזית תקולה או לא מתאימה? בוודאות היה כתוב עליה שהיא לפיאט אונו, אולי פשוט המהלך שלה ארוך יותר? או שהיא פשוט מתוצרת סינית עלומה וביצועיה בהתאם? :?

תודה רבה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

זה כל הסיפתומים של ניקוז אוויר.

אני אומר בזהירות שזאת פעולה שמי שמבין ברכבים יעשה בקלות בבית ב20 דק'.

עדיף שתחזור למוסך ותגיד לו שיסדר את זה זה לא צריך להטריד אותך בכלל מה הוא יעשה.

בכל מקרה זה 99% אוויר במערכת.

פורסם

תודה לעונים.

אוויר נבדק ונוקז כבר כמה וכמה פעמים, בוודאות אין אוויר במערכת.

למה הכוונה לכוון בלם יד? למתוח את הכבל או לכוון מאחור את המנגון? איך בלם יד ישפיע על ספוגיות הדוושה?

ROOONEEYY

פורסם

הייתי משנה את המילה "בוודאות" לסבירות גבוהה, עם המכונאים של היום אי אפשר לדעת.

אז אם לא סביר להניח שיש אוויר במערכת, המשאבה והבוסטר הם החשודים העיקריים (שלי בכל אופן)

אם נכבה לך האוטו כשאתה מפמפם בסרק זה יכול להעיד על בריחת אוויר מתא הדיאפרגמה, למרות שפמפום מהיר בסרק מעמיס כל רכב, אולי הרכב שלך פשוט לא עומד בזה.

הצעה שלי, אם אפשר להצליב את המשאבה שלך עם משאבה אחרת, קומפלט עם הבוסטר זה יקדם אותך פלאים בפיתרון הבעיה.

אם לא, ובכל מקרה - אפשר לעשות כמה בדיקות פשוטות לבוסטר ולמשאבה.

מנסיון חלקים שמגיעים מפירוק - ואפילו משיפוץ (או לפחות שמספרים לך שהם משיפוץ) לא בהכרח תקינים (בלשון המעטה).

פורסם
.

למה הכוונה לכוון בלם יד? למתוח את הכבל או לכוון מאחור את המנגון? איך בלם יד ישפיע על ספוגיות הדוושה?

הכוונה היא לכבל. אם הסנדלים נמצאים רחוק מהתוף, זה יגרום למהלך סרק ארוך של הדוושה עד להצמדת הסנדלים לתוף ורק אז יתחילו הבלמים הקדמיים לפעול.

פורסם

מאיזה שנה גזרו אותך?

רגולז' ברקס אין כבר שנים ברכבים, כמעט כל הרכבים (שאני מכיר) הם דופלקס, כלומר גם החלק התחתון של הסנדל וגם העליון זזים ע"י בוכנת שמן, וכמו שאנחנו יודעים כשהסנדלים רחוקים מהתוף המשאבה מפצה על כך ע"י הוספת שמן. אין מה לכוון שם

חוץ מאת בלם היד, שזה הדבר היחידי שעובד אצלו טוב :wink:

פעם החלק העליון של הסנדלים הוזז ע"י בוכנת שמן, והחלק התחתון היה קבוע. את החלק הקבוע היו מכוונים (סוגרים עד הסוף ופותחים לאט עד שהגלגל מסתובב חלק).

אם טעיתי במשהו, אשמח לשמוע.

פורסם
מאיזה שנה גזרו אותך?

פעם החלק העליון של הסנדלים הוזז ע"י בוכנת שמן, והחלק התחתון היה קבוע. את החלק הקבוע היו מכוונים (סוגרים עד הסוף ופותחים לאט עד שהגלגל מסתובב חלק).

אם טעיתי במשהו, אשמח לשמוע.

בן - לדעתי טעית במשהו.

א. מדובר באונו מודל 1990.

ב. מתיחת כבל בלם היד, מקרבת את הסנדלים אל התוף (נכון אין צורך לעשות רגולז' ובאף מקום לא נכתב אחרת). הדבר מקטין את תנועת הסנדלים ובהכרח מקטין את תנועת דוושת הבלם (בהנחה שהכבל לא מתוח ונדרשת מתיחה).

ג. טעית גם בסיגנון אף אחד לא "נגזר באף שנה".

• תוכן חדש...