Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול משהו בקשר לרתכות ולריתוך.

אני יודע שישנם שלושה סוגים של רתכות (לפחות שאליהם אני מודע), אלקטרונית, MIG וTIG.

TIG מתאים לאלומיניום במיוחד וזה ריתוך ביד חופשית (ישנו מוט טונגסטן דק-בדומה לבדיל של הלחמה, שכאשר עובר דרכו הזרם מהרתכת הוא הופך לנוזל ומתחבר עם המתכת שאתה מרתכים)

MIG עושה טיפה יותר מהשיטה הקודמת (במקום להזין את המוט ינית היא עושה זאת בעצמה).

השאלה שלי נוגעת לרתכות אלקטרוניות.

האם ניתן להגיע לאותן תוצאות עם רתכת אלקטרונית?, האם ניתן לרתך אלומיניום (למשל) ע"י אלקטרודה מתאימה.

נ.ב. אין להתיחס לה שאמרתי כעובדות, הידע שלי בריתוך שואף לאפס ולכן אני מעוניין להבין קצת יותר.

פורסם

זה עדיין לא עונה לי על השאלה.

כל מה שמתיחסים אליו באתר הם צורות שונות של ריתוך.

אני מבקש התייחסות לאופן הביצוע ורמת גימור.

אם לא הייתי ברור אנסה להסביר עצמי טוב יותר בעזרת דוגמה.

אני בטוח שכולם יודעים איך נראה ריתוך איכותי כין שני חלקים, מעין אוסף של טבעות האחת חופפת עם השנייה.http://www.weldingengineer.com/1mig.htm

התמונה השניה בצד ימין.

האם ניתן להגיע לאותה רמה ע"י שימוש ברתכת אלקטרונית. האם רתכת אלקטרונית יכולה ליהות מוזנת ע"י אלקדרודה המותאמת למתכות אותן אני רוצה לרתך?

כתבתי את התגובה לפני שראיתי את תגובת BARAK4*4

תודה רבה על הקישור, ממצה ועונה על השאלה באופן מושלם.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מקפיץ במקום לפתוח אחד חדש.

האם יש בארץ קורסי ריתוך? (יש לי 3 רתכות גדולות אחת אפילו CO2) ויכולת הריתוך שלי ממש על הפנים.

אם יש, היכן, כמה עלול לעלות, וכמה שעות לימוד?

תודה.

פורסם

יש אבל מה שיעלה לך הרבה פחות זה לקחת מסגר לכמה שעות. אח"כ זה רק ניסיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברק, המידע שם מאוד לא מדויק.

פטיש שלקה חשוב בגלל שיכוך הזעזועים. רתך שעובד עם דיסק או פטיש מאבד את היציבות ורואים את זה בריתוך.

דיסק חיתוך לא מיועד רק לנירוסטה ולמעשה אין קשר בין העובי לחומר המיועד לחיתוך. לא מצויין שם שמאוד מסוכן להשחיז עם דיסק חיתוך.

אמפרז' גבוה מידי יוצר אנדרקאנט (שריפה של המתכת והשארת תעלה מצידי הריתוך) שמאוד מחליש את האיזור הצמוד לריתוך.

פורסם
רציתי לשאול משהו בקשר לרתכות ולריתוך.

אני יודע שישנם שלושה סוגים של רתכות (לפחות שאליהם אני מודע), אלקטרונית, MIG וTIG.

TIG מתאים לאלומיניום במיוחד וזה ריתוך ביד חופשית (ישנו מוט טונגסטן דק-בדומה לבדיל של הלחמה, שכאשר עובר דרכו הזרם מהרתכת הוא הופך לנוזל ומתחבר עם המתכת שאתה מרתכים)

MIG עושה טיפה יותר מהשיטה הקודמת (במקום להזין את המוט ינית היא עושה זאת בעצמה).

השאלה שלי נוגעת לרתכות אלקטרוניות.

האם ניתן להגיע לאותן תוצאות עם רתכת אלקטרונית?, האם ניתן לרתך אלומיניום (למשל) ע"י אלקטרודה מתאימה.

נ.ב. אין להתיחס לה שאמרתי כעובדות, הידע שלי בריתוך שואף לאפס ולכן אני מעוניין להבין קצת יותר.

בTIG אלק' הטונגסטן משמשת רק לקשת החשמלית. חומר הריתול מוסף מהצד.

MIG זה ריתוך באלק' שיוצרת את הקשת החשמלית, הציפוי שלה יוצר את גז המעטפת והיא עצמה משמשת כחומר המילוי.

רתכת אלק' זו רתכת שבה יש אינוורטר במקום מיישר. היא קטנה וקלה יותר אבל רובן לא יודעות לעבוד עם גנרטורים ודורשות תדר מיוצב.

פורסם
יש אבל מה שיעלה לך הרבה פחות זה לקחת מסגר לכמה שעות. אח"כ זה רק ניסיון.

יש פתגם שאומר - "תן לאדם דג - נתת לו ארוחה, תן לאדם חכה - נתת לו ארוחות לכל החיים".

לך תלמד לרתך, אני בטוח שאפשר למצוא קורסים (שווה לבדוק עם משרד העבודה, לא?).

מוטי

פורסם

הכוונה היתה לקחת מסגר כדי ללמוד ממנו ולא שיעשה את העבודה.

קורסים של משרד העבודה לוקחים כשנה וחצי ומטרתם היא להכשיר אותך לבחינות רישוי (טסט) שזו רמה הרבה יותר גהבוהה ממה שחובב ממוצע ואפילו מסגר ממוצע צריכים.

פורסם

אני יכול גם לקחת מסגר לשבת שיבוא ללמד בחינם, עובד לשעבר שלנו וחבר טוב, הבעיה היא לא זה, הבעיה יותר שאני לא יודע מה לשאול ואני ממש מטיל ספק בכישוריו בתור מורה, סביר להניח שזה יהיה לשווא. למרות שהוא רתך מעולה.

הוא גם לא מורה וגם יש לו יום אחד ללמד, לא ייצא מזה כלום, כי לקרוא עקרונות בריתוך אני יכול באינטרנט, וכבר עשיתי מן הסתם.

מצד שני לא נראה לי הגיוני לשלם כמה אלפים בשביל מה שאני צריך, אני במקביל גם לומד באוניברסיטה, זה לא פשוט.

הציעו לי לבדוק במשרד העבודה, אבל שי אומר שהם לוקחים שנה וחצי, זה בכלל לא הולך באותו קו של התכנית שלי.

פורסם

באיזה סוג רתכת אתה משתמש?

למטרה שלך דווקא הייתי רוצה מאוד לדעת איך לרתך מצוין, זה אולי לא מעבדת חלל אבל אתה עדיין הולך להפקיד את החיים שלך בריתוכים שלך בקפיצות וכו'.

מוטי

פורסם

אתה צודק, ובדיוק בגלל זה יום אחד עם רתך לא יספיק לי כלל.

הבעיה עם לימודים ארוכי טווח היא שאני גם לומד באוניברסיטה וגם עובד משרה מלאה, אני מעדיף לימודי ערב צפופים ולגמור את זה מהר, אבל לא במחיר של 5000 שקל שראיתי בשרשור משנת 2003 באתר אחר.

יש לי רתכת אלקטרודות גדולה, לא ביתית, ויש לי רתכת CO2 שאין לי מושג אם היא תקינה ומה מצבה, כמובן שהייתי מעדיף להשתמש בה, אבל הבנתי שהיא קשה יותר למתחילים. אז אפשר לוותר עליה לטובת ריתוכים טובים יותר בתור מתחיל עם אלקטרודות.

אגב, השרשור עם השלדה הועבר לפורום שמטרתו בניות למינהן בג'יפולוג.

פורסם

לדעתי מה שיותר חשוב עבורך זה ללמוד איך נראה ריתוך טוב ועל מה להסתכל בריתוך (דברים כמו חדירה טובה, אחידות, שאין שאריות שלקה תקועות בריתוך, אנדרקאנט וכו') כדי שתוכל לזהות אם הוא יחזיק את העומס המתוכנן או לא.

דווקא רתכת CO2 לדעתי יותר נוחה למתחילים כי כל מה שיש לך לעשות זה לכוון אמפראז' ומהירות חוט, להשעיו את הידית על החומר המרותך וללכת בקצב קבוע. ברתכת אלק' יש חשיבות גם ללחץ שאתה מפעיל וגם אין לך נקודת משען כך שאתה צריך יד הרבה יותר יציבה.

• תוכן חדש...