Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטענות של כולם היו שקשה להעריך את החימום של הפלדה ברתכת CO2.

לגבי אלקטרודות, איזה זיקה צריך לריתוכים שאני הולך לבצע?

פורסם

אתה רואה בדיוק כמה חומר מותך ומה גודל השלולית המתקבלת כך שאין לך בעיה לכוון לפי זה אמפרז' וקצב חוט (את קצב החוט תוכל לכוון גם לפי האוזן. אתה צריך לשמוע רצף אחיד של ניצוצות).

לגבי אלק' אני הייתי בוחר בזיקה 4 או UN44 (מקביל ל 6013) בקוטר 2.5 מ"מ. הן חודרות טוב, חזקות ולא נוזליות מידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הטענות של כולם היו שקשה להעריך את החימום של הפלדה ברתכת CO2.

לגבי אלקטרודות, איזה זיקה צריך לריתוכים שאני הולך לבצע?

אני במקומך לא הייתי משחק עם החיים שלי בבנית חלקים ועבודה על שלדת הרכב לפני לימוד מסודר של טכניקות וכלי הריתוך,

בכלל רוב מה שקשור לרכב ולאביזרי בטיחות ממולץ לרתך בTIG ,ואם כבר בTIG אז רק ע"י רתך מוסמך.

לחובבן מתחיל כדאי להשתמש ברתכת אלקטרונית קטנה כדי להבין את "הבריכה" וגם כי בדר"כ הביצועים יותר טובים מרתכת אלקטרודות רגילה, ברור שבMIG יהיה קל להשתמש ולעבוד ואפשר להגיע לרמה גבהה של נקיון ,חדירה וקצב בברזל (ואף בנירוסטה ואלומניום בציוד איכותי מתוגבר) אבל האחזקה והניידות קצת יותר קשות , מה גם שכדאי להתחיל מריתוך באלקטרודות לפחות לעבודות מסגרות קלות .

דברים קטנים שכדאי באופן כללי לשים לב לפני בזמן וואחרי הריתוך(באלקטרודות)-

-הכנת פני השטח מבחינת נקיון-הסרת שכבות צבע, חלודה וקורוזיה מהמתכת, אם מדובר על נירוסטות ואלומניום למינהן רצוי עם אציטון ובמרשות נירוסטה נקיות שלא עברו על מתכת מסוג שונה בכדי להמנע מזיהום בריכת הריתוך בשבבי מתכת שונים.

-קירור איטי (לעולם לא לזרוק לתוך מים חלק לאחר ריתוך אלא אם מדובר על נירוסטות מסדרות 300+),תכות רבות ויציקות ברזל ופלדה מומלץ לבצע שחרור מאמצים ע"י קירור איטי בתנור(ואף חימום כהכנה לריתוך).

-זוית החזקת האלקטרודה בהתאם לסוגה וסוג המתכת , מרחזק הקצה מחלק העבודה, אופי התנועה.

-MULTI PASS בעת הצורך תפר על תפר , תפר שורשי בחיבור ותפר נרחב במעבר שני לאחר וידוא נקיון ,הסרת"שלקה" מתפר הבסיס וכו

עדיף להצטער על מה שעשית ולא על מה שפיספסת...

• תוכן חדש...