Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני אישית אראה אדם עם פרצוף חשוד וזיפים ארנק מלא ושק מלא דברי ערך על גבו באזור ווילות אני בעצמי אזעיק משטרה.

החוק אולי לא מושלם אך יש הגיון מאחוריו ומטרת החוק היא כן צמצום נזקים כי יוצאים מנקודת הנחה שאצל נהג חדש יחסית התאונה היא כמעט בלתי נמנעת.

ול Mr. MAG אין לי שום דבר אישי נגדך וגם לא היה לי מושג מה הוותק שלך על הכביש (לפני שפרסמתה אותו בגאווה)כמו כן אני לא טוען שאני נהג מנוסה שידע לצאת מכל מצב בכביש, אני ממש לא. אבל זה עצוב מאוד שאחרי שנה אתה חושב שאתה יודע בוודאות, שהתגובות שלך למתרחש בכביש מדויקות ונכונות לחלוטין ושאתה מר. מומחה לנהיגה(שומאכר הוא כלום ביחס אליך), וגם אם עברתה את כל קורסי הנהיגה האפשריים עדיין אחרי שנה אין מצב שתתקרב באמת לנהיגה נכונה(אלה אם כל יום כל היום תתרגל את מה שלמדתה בעשרות הפגישות של הקורסים). ואם תקרא את הפורום תראה נושאים של נהגים שחשבו שהם נוהגים טוב ויש להם הידע והניסיון לטפל בכל מצב על הכביש ויצאו ממלא מצבים מסוכנים (מה שנקרא עודף בטחון עצמי שעלה עם כל מצב מסוכן נוסף שהם נחלצו ממנו במזל לדעתי) ובסוף קרתה להם תאונה שאחריה רובם הבינו שהם לא כאלו מומחים גדולים לנהיגה. ומה שכן נכון זה כי יותר מ80% מהנהגים חושבים כמוך אבל אז באמת מוזר מאיפה כל התאונות וההרוגים הרי כמעט כולם פה נוהגים כמעט מושלם ללא נזק לגוף ורכוש.

אם החוק לא מתאים לך אז תלחם בו תציק לחברי כנסת, תפרסם בתקשורת ותגיש בג"ץ שפוגעים לך בזכות לקניין אם זה אכן יתברר כפגיעה יחזירו לך את הרכב.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשואה של האוטו לארנק לא מוצלחת. לעומת זה אם תלך עם זקן ושק על הגב בשכונת וילות סביר שיעקלו לך את הלום ומגזרי התיל. כאן יש סבירות שזה קשור לעבירה ,- כמו האוטו איתו היית הורג אם היית ממשיך לנסוע שיכור.

פורסם

החוק אולי לא מושלם אך יש הגיון מאחוריו ומטרת החוק היא כן צמצום נזקים כי יוצאים מנקודת הנחה שאצל נהג חדש יחסית התאונה היא כמעט בלתי נמנעת.

ול Mr. MAG אין לי שום דבר אישי נגדך וגם לא היה לי מושג מה הוותק שלך על הכביש (לפני שפרסמתה אותו בגאווה)כמו כן אני לא טוען שאני נהג מנוסה שידע לצאת מכל מצב בכביש, אני ממש לא. אבל זה עצוב מאוד שאחרי שנה אתה חושב שאתה יודע בוודאות, שהתגובות שלך למתרחש בכביש מדויקות ונכונות לחלוטין ושאתה מר. מומחה לנהיגה(שומאכר הוא כלום ביחס אליך), וגם אם עברתה את כל קורסי הנהיגה האפשריים עדיין אחרי שנה אין מצב שתתקרב באמת לנהיגה נכונה(אלה אם כל יום כל היום תתרגל את מה שלמדתה בעשרות הפגישות של הקורסים). ואם תקרא את הפורום תראה נושאים של נהגים שחשבו שהם נוהגים טוב ויש להם הידע והניסיון לטפל בכל מצב על הכביש ויצאו ממלא מצבים מסוכנים (מה שנקרא עודף בטחון עצמי שעלה עם כל מצב מסוכן נוסף שהם נחלצו ממנו במזל לדעתי) ובסוף קרתה להם תאונה שאחריה רובם הבינו שהם לא כאלו מומחים גדולים לנהיגה. ומה שכן נכון זה כי יותר מ80% מהנהגים חושבים כמוך אבל אז באמת מוזר מאיפה כל התאונות וההרוגים הרי כמעט כולם פה נוהגים כמעט מושלם ללא נזק לגוף ורכוש.

אם החוק לא מתאים לך אז תלחם בו תציק לחברי כנסת, תפרסם בתקשורת ותגיש בג"ץ שפוגעים לך בזכות לקניין אם זה אכן יתברר כפגיעה יחזירו לך את הרכב.

אולי תפסיק להגיד את זה, בבקשה!? מעצבן אותי שאתה מקבל כמובן מאליו זלזלול בחיי אדם עד כדי שאתה מסכים עם הרעיון המגוחך שהצאת (ולזה שכתב על מרחק בין משאיות, זה סיטואציה שונה) - אמנם זה נשמע לך הגיוני, ובאמת "עדיף" שיהרגו 3 אנשים מאשר חמישה, אבל זה לא מה שמנסים לעשות !, החוק הזה מנסה למנוע את התאונה עצמה מלקרות בכך "שיאפשר" לנהג החדש ש"אינו מנוסה" ו"אינו יודע איך להתרכז בכביש" להתרכז יותר - ע"י הפחתת גורמים מסיחי דעת כמו לחץ חברתי לדוגמא - זו המטרה של החוק הזה, ואם בא לך לחפש משמעויות נסתרות זו המטרה המוצהרת של החוק (כי בין השורות אפשר להבין הרבה דברים שעליהם אי אפשר להתווכח על צודק או לא, אז זה הופך כבר לדיעה אישית)

לגבי MR MAG - דבר ראשון, לא אני ולא אתה מכירים אותו ואת צורת הנהיגה שלו, כמו כן יש אנשים שיותר מוכשרים לנהיגה מאחרים, אנשים מהסוג שאתה רואה בערוץ 5 - אז כן גם מיכאל שומאכר הגיע לאן שהוא הגיע בשלבים ואף אחד לא נולד מפורסם - ולא אני ולא הוא מתיימרים להיות שומאכר או קרובים אליו, אמנם אתה לא יודע איך הוא נוהג אז אל תזלזל בו בבקשה, אני שונא את זה - לי למשל, יש רשיון שנה וחצי על רכב פרטי ולפני כן שנה על אופנוע, אני יודע לנהוג הרבה יותר טוב, ואני הרבה יותר מנוסה מאמא שלי למשל - שנמצאת 30 שנה על הכביש, זו סתם דוגמא - כמו כן, תאונות הם לא בושה בניגוד למה שאתה או הוא חושבים, לא תמיד תאונה קורת באשמתך - מה, אם מישהו נכנס בך מאחור והשבית לך את הרכב - אתה לא יודע לנהוג כי עשית תאונה? צאו מהסטיגמה הזו, מטעויות לומדים - כשמישהו רוצה ללמוד איך לקפוץ עם סקייטבורד הוא לא ילמד לפני שהוא יתהפך כמה פעמים - ברכב זה בדיוק ככה רק שה"התהפכויות" הרבה יותר קטלניות ולכן מומלץ ללמוד בהדרגה, עדיין - מה לעשות, לפעמים טועים, ולפעמים זה אפילו לא באשמתך.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כאשר בן אדם מצהיר "אני יודע בוודאות, שהתגובות שלי למתרחש בכביש מדויקות ונכונות לחלוטין" זה נראה לי פשוט כבטחון עצמי מוגזם זה הכל אפילו בלי קשר לוותק שלו על הכביש או הידע הקודם שלו כי אין נהג מושלם.למרות שלי אישית ממש אין שום דבר נגד אף אחד ואני בטוח (שכמעט) כל אחד עבר את השלב הזה. כולל אותי שערב אחד מצאתי את עצמי על הצד אחרי שמיני-וואן מסויים לא שם לב אלי דחף אותי ממסלולי לגדר הפרדה ובגלל שזו היתה על מדרכה עם שיפוע אלכסוני רכבי סיים את העסק על הצד (הרכב השני נמלט מהמקום ולא נמצא עד היום כי היה גנוב).עד אז גם חשבתי שאני נהג מעולה ושאוכל להיחלץ מכל מצב, שלי זה לא יקרה, אבל זה קרה ולא באשמתי בכלל. מאז אני לא חושב שאני נוהג כזה מעולה(מבחינת הבטחון העצמי הוא ירד ממוגזם לנורמלי) למרות שזה לא היה באשמתי עדיין חשבתי האם ניתן היה לצאת ממצב כזה עם פגיעה קטנה יותר וזאת למרות שכולם יצאו מהרכב ללא פגע והרכב נוסע מצויין עד היום.

ולגבי החוק אני לא מתווכח האם הוא מוצדק או לא, אלה שהוא קיים ואם עוברים עליו יש לשאת בתוצאות כמו בכל עבירה זה הכל.

כל פעם נפתח פה נושא כגון "נסעתי 140 באזור של 40 למרות שלא היו רכבים אחרים והכביש שני מסלולים לכל כיוון, ושללו לי רישיון, תעזרו לי כיצד לבטל את העונש שנתנו לי כך סתם בגלל הגבלת מהירות טיפשית"

ואז זה מתפתח לגבי האם החוק אידיוטי או לא ובלה בלה בלה... וזה נראה לי לא רציני בכלל כי צריך לקחת אחריות גם בדברים שממש לא נראה לכם משמעותיים ומטופשים (כולל שלט נהג חדש).

ובבקשה לא להיעלב ולא לקחת שום דבר אישי. כי אף אחד פה לא מתכוון להעליב,או לפגוע גם עם מצותתים דבריו של חבר פורום זה או אחר.

פורסם

תקרא עוד פעם את ההודעה שלו, מהצד - לא כמישהו שמתווכח איתו ישירות, ותבין שהוא הקצין את הדברים כדי לחזק את עמדתו בוויכוח, מן הסתם שהוא לא התכוון שהתגובות שלו מושלמות וחסרות רבב, והוא אינו יכול לעשות תאונה בשום מצב. (אם לכך התכוון, ואני טועה, שאלוהים ישמור עליו).

בקשר לחוק - אתה צודק שתיאורטית חייבים למלא אותו בצורה עיוורת, ללא קשר להיותו צודק או לא - אמנם, כמו בכל חוק, יש ענישה שמתייחסת לאלו שמפרים אותו - אני למשל מוצא את זה מטופש ומשעמם לנהוג במהירות של 90 קמ"ש בכביש איכותי שניתן לנהוג בו במהירות של 150 קמ"ש ללא כל בעייה, ומוכן לקחת את סיכון הענישה - זהו השיקול האישי שלי, ולכל אחד יש את האפשרות להחליט החלטות כאלו לגבי עצמו ולהסתכן בענישה - אם אתה רואה את חוק שני הנוסעים כמטופש, לא אפקטיבי, ושגוי - ובכל זאת ממלא אותו ללא כל שאלות, שיהיה לך לבריאות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
וואללה איזו פלצנות , תגידו אתם באמת חושבים שמותר למדינה כלשהי שחושבת שהיא דמוקרטית לקחת את רכושו של אדם רק כי הוא אולי נוהג לא בסדר ?!!

כן, אני באמת חושב כך !

בוא נתן דוגמא, מתקשרת אישה למשטרה שבעלה מכה אותה, הם מגיעים ורואים אותו נותן לה סטירה, עוצרים אותו ולקחים לו את הבית ונותנים לאישה (וכמובן צו הרחקה) ...

הוא אומר, מה פתאום, תראו הסימן האדום ירד תוך חמש דקות, זה לא ששברתי לה עצמות, היא לא בסטטיסטיקת ההרוגות.

או אם נעלבת מהדוגמא להשוות בין נהגים שכמעט רוצחים אבל נמנעים מזה בסוף (כגון עקיפה בקו לבן ומשקל עודף למשאיות) לבין בעלים מכים אז נתן דוגמא אחרת :

חבורת נערים עומדת מעל גשר תנועה וזורקת כל יום אבנים על הרכבים מתחת, כל הזמן כמעט תאונות, באים המשטרה להורים ומזהירים אותם שאם בניהם ייתפסו שם שוב ייעוקל בית ההורים כפיצוי לנפגעים הפוטנציאליים.

האם לדעתך צריך לפגוע בהורים שילדיהם מסכנים את כלל נוסעי הכביש בצורה מכוונת.

הנחת היסוד (לפחות שלי) הינה שהמעשה נעשה בכוונה תחילה ובשליטה מלאה, כלומר על טעות שיפוטית והערכה שגויה של הנהג אנו מוכנים לסבול ולסלוח, על פעולה מכוונת שניתן למנוע לפני כן יש להעניש בחומרה.

בברכת יום נפלא

פורסם
תקרא עוד פעם את ההודעה שלו, מהצד - לא כמישהו שמתווכח איתו ישירות, ותבין שהוא הקצין את הדברים כדי לחזק את עמדתו בוויכוח, מן הסתם שהוא לא התכוון שהתגובות שלו מושלמות וחסרות רבב, והוא אינו יכול לעשות תאונה בשום מצב. (אם לכך התכוון, ואני טועה, שאלוהים ישמור עליו).

צודק לחלוטין. בשום שלב לא טענתי שיש לי כישורי נהיגה גדולים מבחינה ספורטיבית אגב ולא במקום ההשואה הצינית לשומאכר.

מה שכן יש לי, ובזה אני בטוח, ובזה אני יכול להיות בטוח אפילו ללא דעה מהצד (למרות שכל מי שישב לידי, מאחורי, ואף ברכבים העוקבים כשאני מוביל שיירה טען בדיוק כך): יש לי התנהגות נכונה על הכביש.

לעולם לא תתפוס אותי חותך מישהו בשביל הפוזה, לעולם לא אעבור באור אדום או אעבור בכוונה על חוק כלשהו רק כדי להיות "מגניב" או כי אני מאחר. אני טורח להיות בנתיב הנכון בזמן הנכון כדי לא להתחיל לעבור 4 נתיבים במרחק של 100 מטר בכביש מהיר כדי "לא לפספס את היציאה". אני לא שומע מוזיקה חזקה מספיק כדי למנוע ממני לשמוע את מה שמתרחש סביבי, אני מאותת בכל פניה ומעבר נתיב, והעיקר, לדעתי, ומה שמבדיל אותי מלפחות 60 אחוז מכלל הנהגים בארץ ללא שום וויכוח - לעולם, תצוד אותי ותעקוב אחריי, לא תתפוס אותי מרוכז במשהו אחר בזמן נהיגה. לא בלהחליף דיסק (אני עוצר בשביל זה בחניה כלשהיא או מבקש ממי שלידי), לא בטלפון, לא בעיתון, בגילוח, באיפור, בלהחליף חיתול לתינוק, בלחפש אוצרות מתחת לשטיחונים, לאכול, לשתות, לעשן, לחפש אוצרות ציפורני כף הרגל וכל שאר ההרגלים המטומטמים של נהגים בארץ שאצליהם העיניים בתחת ותשומת הלב ברקיע השביעי, כשהרכב דוהר בקמ"ש תלת סיפרתי באיילון.

כל הדברים האלה זה מה שהנהגים סביבי, ואני נוהג כל יום, עושים באופן קבוע וקונסיסטנטי וראיתי את התוצאות ההרסניות של זה ! חוויתי על בשרי את החוויה הנהדרת של נהג שסוטה ישר לתוך הרכב שלך כי הוא עסוק במשהו מהדברים האלה ותודה למזלי הטוב ולכך שאני כן הייתי ערני נמנעה תאונה. עשרות פעמים. אני לא אדע אולי איך לחמוק בין גלגליו של סמי-טריילר עם נהג שיכור שהחליט לרמוס אותי, אבל אני כן אדאג לא להביא את עצמי למצב שאני עורך היכרות קרובה עם איזו גדר, או התחת של מכונית אחרת.

אין לי שו םבעיה להודות שאני נוהג רק שנה. ושזה כלום. זה נסיון שווה לתחת, ונהגים שנמצאים על הכביש 30 שנה גם הם לא יצליחו להתחמק ממצבים מסוימים בשלום אז ני בטח ובטח לא. האמנם ? כי לדעתי אולי כל אותם נהגים מנוסים, צריכים קורס ריענון מידי כמה שנים. ואולי צריך להתרכז קצת בכלל ציבור הנהגים בארץ, מכל גיל ונסיון, במטרה לעורר מודעות לנהיגה נכונה ולהעניש בחומרה וביד קשה את אלו שמבצעים עבירות על גבול הרצח כמו נהיגה תחת השפעה, והסחת דעת כמו דיבור בסלולרי.. וקצת פחות להקשות על הצעירים והחדשים, שבחלק בולט מהמקרםי יותר שומרי חוק, זהירים ומודים לעצמם מהנהגים שכבר לא זוכרים מה זה טסט ומה אומר הרמזור המשולש ההוא.

אני ידוע שחפרתי אבל יש לי פואנטה ולמרות שאין לי היכולת להשפיע על החקיקה והאכיפה בארץ לדעתי שי לי יכולת להשפיע על דעתם של חברי הפורום המכובדים, ואולי לפתוח את עיניכם לאיך שהמצב על הכבישים נראה מנקודת המבט שלי, נהג צעיר שלא "נלחץ וסוטה מהנתיב בגלל צופר תועה בכביש" כמו שאחד מחברינו המלומדים טרח להציע כאן.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
וואללה איזו פלצנות , תגידו אתם באמת חושבים שמותר למדינה כלשהי שחושבת שהיא דמוקרטית לקחת את רכושו של אדם רק כי הוא אולי נוהג לא בסדר ?!! מה הסיפור הזה ?

עשית נזק יקחו לך רכוש ,לא עשית נזק מי מרשה לקצין משטרה לקחת לך את הכסף מהכיס ?

מחר בבוקר ללכת ברחוב של ווילות עם פרצוף עם זיפי זקן ב3 לפנות בוקר (אם יהיה שוטר שיעבוד אז) יבוא שוטר ויקח לך את הארנק ואת כול הדברי ערך כי אתה חשוד שגנבת , ותבוא למשטרה ואם ימצא שלא גנבת יתנו לך אחרי חודש בניכוי דמי שמירה ?!!!

רק תסבירו לי מה ההבדל ? הרי כאן אתה חשוד שתעשה תאונה וכאן אתה חשוד בגניבה/פריצה

רק במדינה מושחתת שאיבדה מזמן כול פוקוס וכול הגינות מוסרית יכולים לעשות חוקים כאלה

בברכה יהודה

זכותה של מדינה, לשלול ממך את הזכות להשתמש בנשק חם[להלן, המכונית] כשאתה רוצה להראות כמה האגו שלך מנופח ליד חברה שלך ולנסוע 160,

זכותה של מדינה, לשלול ממך את הזכות להשתמש בנשק חם, גם אם הוא רכושך, אבל אחיך חושב שהוא נוהג ב-Need For Speed.

אפשר לכתוב עוד 100 משפטים כאלה, אבל זו לא המטרה.

לפי דעתי החוק של ה-2 נוסעים לצד נהג חדש, הוא שטות גמורה, במקום שליציאה ביום שישי, נצא עם 3 מכוניות, ושלושה נהגים שלא שותים, אנחנו יוצאים עם 5 מכוניות,

זה סתם מעלה את מספר המכוניות על הכביש, מגדיל את זיהום האוויר, שורף יותר דלק[$$$ לארץ ישראל הנהורה].

אתמול שתי מכוניות[לא אני] שנסעו איתנו עשו תחרות אחד עם השני ודפקו ברקסים אחד לפני השני.

אם כבר חושבים על איך לתקן, אפשר ללמד שליטה ברכב[שלך], התנהגות במצב של כביש רטוב ועוד 1001 מצבים כאלה, כחלק מתהליך של הוצאת רישיון.

----

פורסם

וכדי למנוע וויכוחים נוספים, הסבר יותר עדין -

יש למדינה זכות, לשלול ממך זכויות במידה וזה נעשה ע"מ לשרת את האינטרס של כלל הציבור ולשמור על בטחונו.

ולמקרה שלנו -

המדינה, שבה יושבים שרים "מלומדים" ו"חכמים", החליטה, שנהג חדש שמסיע יותר מ 2 נוסעים בו זמנית מסכן את הציבור ומהווה איום לשלומם ובטחונם של שאר המשתמשים בכביש, ועל כן - יש לה זכות למנוע ממך את האפשרות לפגוע בציבור באותו מובן.

להלן - אדם שרצח, יוכנס לכלא ע"מ להרחיק אותו מהציבור שכן חלילה יהווה להם סיכון.

נהג חדש שנתפס מסיע יותר מ 2 נוסעים, יקבל שלילה ורכבו יוחרם ע"מ להרחיק אותו מהציבור - כי כך המדינה החליטה.

בקיצור - למדינה דמוקרטית יש אפשרות לשלול זכויות לאזרחיה במידה וזה נעשה ע"מ לדאוג לבטחון הציבור, קריא - הממשלה החליטה שנהגים חדשים שרוצים ליסוע עם חבריהם ברכב הם רוצחים בפוטנציה.

כאן היו 50 השניות שלי, על שנאה למופז. 8)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

כמה שמעצבן לקרוא את השרשור הזה.. כל החוקים המפגרים האלה.. לפי דעתי ההחרמה הזאת זה שחיטה כי לי לדוגמא אם יחרימו את הרכב אני יצטרך למכור אותו כיד לשלם את הקנסות ואם לא מקרה כמו שלי אז ישלמו את החוב יוציאו את הרכב וינהגו כמו שנהגו קודם אופי נהיגה לא ישתנה על ידי ענישה אלא על ידי הסברה..

אגב, לפי דעתי האכיפה צריכה להיות יותר על איתותים ואורות ברקס לא פעם כמעט עשיתי תאונה בכל דברים כאלה..

החוקים האלה לא עוזרים בכלום חוץ ממה שדובר כאן- הכנסה למדינה..

לפי דעתי רק הסברה והכשרה ימנעו את את התאונות כי אנשים פועלים מתוך חוסר ידע והבנה..

לירן

http://chevyman.hevre.co.il/

זכרו-בכביש אין מועד ב'

• תוכן חדש...